X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy nie poznałam.Cię hehe :p

Ale miałam.farta, wychodząc z domu spotkałam na klatce kuriera a wracając spotkałam listonosza ktory awizo na moją paczke wypisywał :D powinnam w totka chyba zagrać

Magdoczka spojrzalam szybko w neta i w 30tc 50 centyl(sredniak) to 1529g ale to zapewne skonczony 30tc wiec mysle ze idealnie z wagą :)

Magdoczka, olkakarolka lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś nie mój dzień... Prawie nic nie robię, wypakowałam zamówienie, przetarłam tylko stół... I jakoś mega mi podbija dziś wszystko, śniadanie to takie mikro zjadłam i czuje jak mam jakiś napięty brzuch....

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz katepr jakie czary- Mary;)

Jednak zrobiłam też spaghetti bolognese ,pomidorowa będzie na jutro. Naoglądałam się Gesslerowej i zwykła pomidorówka by mnie nieusatysfakcjonowała dziś:)

Ale mąż zrobił mi nieświadomie psikusa..jedna passata kupil z czosnkiem i chili..zauważyłam po fakcie i ona trafiła do spaghetti ale jest spoko:)ale zgagi to dziś się boje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 14:01

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dziś nie mój dzień... Prawie nic nie robię, wypakowałam zamówienie, przetarłam tylko stół... I jakoś mega mi podbija dziś wszystko, śniadanie to takie mikro zjadłam i czuje jak mam jakiś napięty brzuch....
    Odpoczywaj więc :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam spaghetti z czosnkiem i chili :D mniam...moze jutro :D

Kendy lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie wróciłam od fryzjera, przyciemnilam i dość mocno skrocilam wlosy.
    A teraz czekam w wydziale komunikacji na wyrejestrowanie auta, na benefity z okazji ciazy nie ma co liczyc :(

Kendy lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    A ja wlasnie wróciłam od fryzjera, przyciemnilam i dość mocno skrocilam wlosy.
    A teraz czekam w wydziale komunikacji na wyrejestrowanie auta, na benefity z okazji ciazy nie ma co liczyc :(
    Nieraz tak bywa, mi kilka razy udało się skorzystać . Ostatnio w kolejce mnie przepuszczają ..mój brzuch robi wrażenie :)
    A na nową fryzurkę mam ochotę i po porodzie zaszaleje. Narazie mi tak dobrze,można związać kitajca i wygodnie będzie..noi mam ombre dzięki temu nie muszę często biegać do fryzjera,:) dobra fryzura dla ciążowki a potem matki karmiącej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 14:20

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu po obiedzie ,chce mi się czegoś słodkiego. Zamówiłam sobie ciacho u męża,ciekawe czy kupi...:)

Mój dzidziuś chyba zmienił pozycję, od rana kopał koło pępka, potem poczułam nieprzyjemne, trochę bolesne napięcie brzucha i teraz kopniaki pod żebrami z prawej strony czuje :)szaleje dziś konkretnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 14:41

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    a to ja chyba nie miałam na myśli śpiworka, tylko kombinezon niemowlęcy!
    biedne to moje dziecko, będzie mieć matkę nieogara! ;)

nieogara? lollol360.gif a ja? Ja to dopiero jestem tłumok w dzieckowym temacie. Ja w życiu dziecka na rękach nie miałam. Na razie odróżniam co to body i kombinezon.
    A już "instrukcja obsługi" dziecka to dla mnie jak fizyka kwantowa
    będą jaja

Mega, Lisa24 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nieogara? lollol360.gif a ja? Ja to dopiero jestem tłumok w dzieckowym temacie. Ja w życiu dziecka na rękach nie miałam. Na razie odróżniam co to body i kombinezon.
    A już "instrukcja obsługi" dziecka to dla mnie jak fizyka kwantowa
    będą jaja
    No ja chyba zaraz włączę youtuba i zacznę coś oglądać... mam ambicję nie dzwonić co chwilę do mamy :)

Reni lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/101d704ef1bc.jpg
    Mąż jak zwykle niezawodny :)

katepr, Elmuszka, Seli, olkakarolka lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, Elmuszka
    Będzie dobrze dacie radę. To nie takie trudne. Poza tym macie instynkt macierzyński :) pomoże. I jakby co na forum chyba też będziemy wpadać od czasu do czasu podzielić się jakaś rada.:)

Reni, Elmuszka lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod koniec listopada chcę iść do fryzjera, myślę o jakimś baleyage :P mam rozjaśnione na razie włosy... Ale coś muszę z nimi zrobić :P

Leżę prawie cały dzień dziś, jakaś masakra...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra,że leżysz czy masakra ,bo źle się czujesz?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, że źle się czuje... ;/ brzuch ciężki, jakiś napięty, delikatnie bolący...
    Jakoś tak ogólnie mi słabo i jeszcze jakieś nerwy mam od tak....

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te nerwy też miałam ostatnie dni. Takie wewnętrzne uczucie niepokoju,z którym nie można sobie poradzić i miejsca znaleźć ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno to normalne . Takie huśtawki nastrojów. Ja ostatnio sama ze sobą wytrzymać nie mogłam:) Jakieś dziwne niepokoje i czarne myśli,wszystko na nie. A dziś mam taki błogi dzień ,widzę wszystko w różowych kolorach i rozpływam się nad każdym jednym kopniaczkiem i płakać mi się chce że szczęścia,że znowu będę mamą,że będę miała wymarzonego synka. Baaa...! wzruszyłam się na widok ciasta,które mąż dla mnie kupił:) takie to miłe...takie to miłe:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie... Raczej takie "nienawidzę świata i zabije każdego kto się do mnie odezwie" :P obrywa się mężowi no bo się odzywa :P :D Nawet nie przekupił mnie oreo :P

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha w ten deseń...UPS to się nie odzywam ;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Reni, Elmuszka
    Będzie dobrze dacie radę. To nie takie trudne. Poza tym macie instynkt macierzyński :) pomoże. I jakby co na forum chyba też będziemy wpadać od czasu do czasu podzielić się jakaś rada.:)
    Oby oby!
    ja mam ostatnio takie dziwne uczucia, że niby brzuszek mi rośnie, czuję Zosię jak się rusza, kupujemy jakieś rzeczy dla niej, ale jakby do mnie nie docierało, że już za moment ona bedzie z nami, będzie spała, płakała, jadła, uśmiechała się, że będzie od nas zależeć, że wszystko się zmieni.
    Ja się już chyba przyzwyczaiłam do bycia we dwoje, jesteśmy razem już 10 lat, 7 po ślubie... nie spodziewaliśmy się już że jednak uda nam się zajść w ciążę...
    o i takie mam rozkminy, czy będę dobrą mamą... że nie czuję aktualnie aż takiego oooochh i achhh, bardziej strach..

ex2bvcqg5w6xjft7.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ