X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nieogara? lollol360.gif a ja? Ja to dopiero jestem tłumok w dzieckowym temacie. Ja w życiu dziecka na rękach nie miałam. Na razie odróżniam co to body i kombinezon.
    A już "instrukcja obsługi" dziecka to dla mnie jak fizyka kwantowa
    będą jaja

Reni, jakbym czytała o sobie :-D Ja też nigdy nie trzymałam dziecka, nie jestem niczyją chrzestną, w szkole rodzenia nie umiem trzymać lalki i odstaję od reszty. Ale liczę na instynkt macierzyński :-)

Elmuszka lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka
    To nic dziwnego w twojej sytuacji. To dla Was obojga coś nowego,duża zmiana. Ochy i ahyy będą po porodzie ,jak do Was to naprawdę dojdzie:)
    A dziecko w domu pięknie zmienia świat,na lepsze :)
    Zobaczysz:)
    Dla mnie macierzyństwo to najpiękniejsze, co mnie w życiu spotkało:)
    Choć nieraz jest ciężko...jak np teraz przy odrabianiu lekcji,cierpliwości brakuje ale ogólnie jest to coś wspaniałego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 18:05

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie... Raczej takie "nienawidzę świata i zabije każdego kto się do mnie odezwie" :P obrywa się mężowi no bo się odzywa :P :D Nawet nie przekupił mnie oreo :P

Seli, od wczoraj mam podobnie. Wszystko mnie wkurza, na nic nie mam ochoty, nic mi się nie podoba, czuję się taka ociężała, ciężko mi oddychać. Wczoraj nawet sobie poryczałam wieczorem i dziś chyba znów mnie nachodzi..
    Ach, uroki ciąży :-)

Seli lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Elmuszka
    To nic dziwnego w twojej sytuacji. To dla Was obojga coś nowego,duża zmiana. Ochy i ahyy będą po porodzie ,jak do Was to naprawdę dojdzie:)
    A dziecko w domu pięknie zmienia świat,na lepsze :)
    Zobaczysz:)
    Dla mnie macierzyństwo to najpiękniejsze, co mnie w życiu spotkało:)
    Choć nieraz jest ciężko...jak np teraz przy odrabianiu lekcji,cierpliwości brakuje ale ogólnie jest to coś wspaniałego.
    OCh! pozostaje mi uwierzyć że i ja będę doświadczać takich uczuć!

Kendy lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Vew Ekspertka

Wysłany: 24 października 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    O czyli już w 3 czekamy dłużej :D od razu raźniej :)

Ja chyba też jestem będę z Wami czekała, też mam termin na koniec stycznia.

Elmuszka, Lisa24 lubią tę wiadomość

- 27.12.2020 CB
    - 02.02.2021 beta HCG 128
    - 05.02.2021 beta HCG 379
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MY mieliśmy iść dziś do teatru... Nie chce jednak ryzykować, czuje się makabrycznie :P brzuch odrobinę lepiej jak wzięłam ponownie nospę i magnez, ale za to wymioty...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    MY mieliśmy iść dziś do teatru... Nie chce jednak ryzykować, czuje się makabrycznie :P brzuch odrobinę lepiej jak wzięłam ponownie nospę i magnez, ale za to wymioty...
    oj, mimo wszystko szkoda, pewnie się nastawiłaś na trochę rozrywki...

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    oj, mimo wszystko szkoda, pewnie się nastawiłaś na trochę rozrywki...

tak, bo to jakiś z festiwalu projekt... No i siedzę od paru dni praktycznie w domu i się nie ruszam nigdzie... No ale trudno.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    tak, bo to jakiś z festiwalu projekt... No i siedzę od paru dni praktycznie w domu i się nie ruszam nigdzie... No ale trudno.
    o mamuniu, jak ja musiałam tydzień leżeć w 12 tygodniu to myślałam że oszaleję. Współczuję!

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    o mamuniu, jak ja musiałam tydzień leżeć w 12 tygodniu to myślałam że oszaleję. Współczuję!

ja na początku też dużo leżałam ale spałam i wymiotowałam na przemian :P więc jakoś tego tak nie odczułam. Teraz jest słabo bo myślałam, że będę się tylko oszczędzać... A tutaj po domu się przejdę, nic nie robię i jest naprawdę ciężko ;/

dZhdp1.png

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    ja na początku też dużo leżałam ale spałam i wymiotowałam na przemian :P więc jakoś tego tak nie odczułam. Teraz jest słabo bo myślałam, że będę się tylko oszczędzać... A tutaj po domu się przejdę, nic nie robię i jest naprawdę ciężko ;/
    no a ja własnie czułam się nie najgorzej, ale co się poruszałam to plamiłam... więc tak cięzko było się zmusić do twardego leżenia... w drugim tygodniu już ciutkę wychodziłam na patio..
    No a teraz Cię rozumiem, te objawy typu twardnienie potrafią być mega nieznośne no i straszą..

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi ta szyjka się skraca i co jakiś czas ją czuje... I tak było ok i myślę sobie o tej kontroli za tydzień, to się boje, że jednak nie jest tak super jak myślę i czuje...

dZhdp1.png

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jak mi ta szyjka się skraca i co jakiś czas ją czuje... I tak było ok i myślę sobie o tej kontroli za tydzień, to się boje, że jednak nie jest tak super jak myślę i czuje...
    Jak się będziesz oszczędzać, to przez tydzień nic się nie stanie! spokojnie.. jakbyś poszła teraz do lekarza, to co by powiedział? To samo co robisz- leżeć i odpoczywać... więc nie stresuj się nadmiernie, robisz co możesz...
    Trzymaj się!

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, nie zamierzałam latać do lekarza teraz :P ale chodzi raczej o to, że nawet jak leżę i prawie nic nie robię i mimo leków chyba wcale stan się nie zatrzymał... Tak liczę, że powie mi "no nic się nie zmieniło, już nic się nie skraca"...

Elmuszka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam bardzo często napięty brzuch najczęściej to po prostu mała się tak układa albo skurcze bh chociaż nie odczuwam to jako ból raczej jako właśnie takie napięcie.Jak kiedyś to opisałam lekarzowi to stwierdził że to normalne.
    Seli trzymam kciuki że będzie lepiej

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ja nie mam skurczy, rzadko też mam napięty. A teraz to tak po całości.
    Młody jak mi się układa to tylko w jednym miejscu robi mi się wybrzuszenie, albo centralnie z boku nad biodrem którymś albo z boku brzucha :P dziś mi nad pępkiem centralnie się wygiął między żebrami - wyglądało jakby kosmita miał się wykluć :D

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzuch ciążowy też nie jest jakiś całkiem miękki. Przed ciążą sadełko miałam mięciutkie a teraz to jest bardziej twarde, napięte najbardziej to odczuwam jak się bardzo płasko położę, jak siedzę to tłuszczyk z wierzchu jest miękki

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    brzuch ciążowy też nie jest jakiś całkiem miękki. Przed ciążą sadełko miałam mięciutkie a teraz to jest bardziej twarde, napięte najbardziej to odczuwam jak się bardzo płasko położę, jak siedzę to tłuszczyk z wierzchu jest miękki

nie no, to wiem, że jest lekko twardy, ogólnie napiętą miałam też skórę momentami ale smaruje kremem natłuszczającym i po paru min te uczucie mijało :) 3 dni było tak ale jak smaruje już regularnie to nie ma tego uczucia. Ale dziś jakoś tak napięty jest a ja ogólnie cała też opuchnięta, teraz czuje się odrobinę lepiej, może jutro będzie juz ok. Podejrzewam, że to może być i zmiana pogodowa bo i bez ciąży potrafiłam mieć takie dni.

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch też jest napięty, a jak napina się bardziej to znak, że muszę iść siku ;) No i chyba muszę jednak brać Aspargin, bo mimo brania magnezu w nocy łapią mnie skurcze w nogach, nawet w palcach u nóg...
    A we wtorek idę na pierwsze ktg :)

A tak z innej beczki, zrobiliśmy sobie z mężem wieczór z grą planszową ;) Trzeba grać póki jest na to czas :D

Zośkaaa lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli no macica jest twardsza niz zwykle flaki, a moze jakoś trochę spuchłaś czy masz wzdęcia czy cuś. Albo brzuch już tak ciąży ze takie jest wrażenie. Bo nie moze byc tak ze brzuch jest caly czas napięty. W sensie ze caly czas skurcz jakby..

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ