STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli wrote:Ale w gazetce to kardigan a nie szlafrok
z tego co widzę
Choc z drugiej strony i taki cienki sweterek może być
Ja poprzednio w szpitalu miałam zwykłą dłuzszą bluzę dresową rozpinaną, nikt na mnie dziwnie nie patrzył.
Była nagła akcja, to wzięłam to co pod ręką -
Elmuszka wrote:Ja poprzednio w szpitalu miałam zwykłą dłuzszą bluzę dresową rozpinaną, nikt na mnie dziwnie nie patrzył.
Była nagła akcja, to wzięłam to co pod ręką
o tam, kto tam by patrzył... tam mamy urodzić a nie robić wybieg modyKendy lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:o tam, kto tam by patrzył... tam mamy urodzić a nie robić wybieg mody
ale mimo wszystko- musi ten szlafrok jakoś brzuch opasać wkoło, więc stara bluza się nie nadaje
chyba zamówię własnie ten szlafrok!
Ja nadal mam dylemat śpiworkowy- jak będzie np. -5 stopni to jak ubierać dziecko na spacery? np. body, spodnie, jakaś bluzeczka/sweterek- a co dalej nie wierzch?
-
Elmuszka ja mam kombinezon timberlanda
bo zamówiłam za grosze
i pod nim śpiochy czy tam pajac i tyle
a jak będzie zimniej to przykryje kocem
-
Śpiworek to coś takiego :
https://allegro.pl/spiworek-pro-do-wozka-elodie-sanek-gondola-spiwor-i7568601057.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DCK_pla_dziecko_w%C3%B3zki&ev_adgr=akcesoria&ev_ln=PRODUCT+GROUP&utm_content=&ds_rl=1256623&gclid=Cj0KCQjwsMDeBRDMARIsAKrOP7HaqfLfen1u7eCEGk6rIlP9IpbvOj1eJwIvk1Tejky56d9xqM1G_SQaAo0AEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
(pokazuje pierwszy lepszy)
I też wydaje mi się, że pod to jakiś pajac, czapeczka i tyle
Nie ma co przegrzewać dziecka. Przecież my też nie zakładamy dwóch kurtek -
Seli wrote:Śpiworek to coś takiego :
https://allegro.pl/spiworek-pro-do-wozka-elodie-sanek-gondola-spiwor-i7568601057.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DCK_pla_dziecko_w%C3%B3zki&ev_adgr=akcesoria&ev_ln=PRODUCT+GROUP&utm_content=&ds_rl=1256623&gclid=Cj0KCQjwsMDeBRDMARIsAKrOP7HaqfLfen1u7eCEGk6rIlP9IpbvOj1eJwIvk1Tejky56d9xqM1G_SQaAo0AEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
(pokazuje pierwszy lepszy)
I też wydaje mi się, że pod to jakiś pajac, czapeczka i tyle
Nie ma co przegrzewać dziecka. Przecież my też nie zakładamy dwóch kurtek
biedne to moje dziecko, będzie mieć matkę nieogara!Seli lubi tę wiadomość
-
Kiedyś gdzieś czytałam ,że dziecko powinno mieć o jedną warstwę ubrań więcej niż dorosły.
Body,spodenki,cieplejsza bluzeczka ,kombinezon i jak zimniej albo kocyk,kolderka.Intuicyjnie damy radę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 11:44
Elmuszka lubi tę wiadomość
-
Ja tez stawiam na śpiworek i pod spod zwykle ciuszki
chociaż nie wiem ile na początku będzie tego spacerowania jak pod koniec stycznia rodzę wiec pierwsze spacery juz w lutym, wtedy tez u nas jest ogromny smog wiec pewnie nie będziemy często się wychylać.. a potem już marzec początek wiosny, może będzie cieplej
-
No właśnie ja też nie szaleje... u nas ma nie być praktycznie mrozów, w całym grudniu ma być 8 stopni a na noc co najwyżej nadają -2 stopnie... A grudzień/styczeń to największy smog...
-
U nas napewno bedzie zimno :p
Elmuszka ja tez mam pozniejszy termin
Kendy niewiem kto wymyslil tą 1 warstwę więcej ale nie mozna się tego trzymać sztywno no.i odnosi sie głównie do noworodka który jeszcze nie umie tak regulować temperatury. A noworodkiem się jest do 28 dnia życia :pWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 11:55
-
Elmuszka wrote:Fajnie że jesteś Lisa na tym samym etapie ciążowym co ja, bo chyba jednak większość dziewczyn rodzi początkiem stycznia
Ja tez się cieszęprzynajmniej będziemy razem czekac, gdy cała reszta będzie już po
na wszystko co się dzieje na bierząco na forum musimy czekac 3 tygodnie dłużej
z jednej strony trochę męczące z drugiej, przynajmniej człowiek wie co go zaraz czeka
-
katepr wrote:U nas napewno bedzie zimno :p
Elmuszka ja tez mam pozniejszy termin
Kendy niewiem kto wymyslil tą 1 warstwę więcej ale nie mozna się tego trzymać sztywno no.i odnosi sie głównie do noworodka który jeszcze nie umie tak regulować temperatury. A noworodkiem się jest do 28 dnia życia :p
O czyli już w 3 czekamy dłużejod razu raźniej