STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, ja też już nie śpię. Mąż w pracy a ja jem śniadanie. Wczoraj byliśmy na wizycie. Synek waży juz 1200g,niestety buźki nie chciał pokazać. Pogoda u nas paskudna, i ja sie paskudnie czuje choć fizycznie ok. Dzisiaj też zaczynam walke z anemią, mimo leków przez ostati miesiąc nic sie nie poprawiło, wiec zaraz nastawiam zakwas z buraków.
-
Ja spałam za to niesamowicie dobrze
w ogóle się nie przebudzałam, nic
uwielbiam jak pada i wieje
obudziłam się po 6 i zrobiłam mężowi śniadanko, wróciłam do łóżka i teraz wyleguje się na sofie z kawką
-
Rubi może musisz leki zmienić. Nie wszystkie działają na daną osobę. Ja mam sorbifer i przez tylko 2 tyg brania po 1 tabsie wzrosla mi hemoglobina z 10,7 na 11,6
Tutaaaj zimnooo 6 stopnii wieje strasznie. Czekam na kuriera, oczywiscie nieaiem kiedy będzie a musze zakupy zrobić..nie lubię tego uwięzienia.
-
katepr wrote:Rubi może musisz leki zmienić. Nie wszystkie działają na daną osobę. Ja mam sorbifer i przez tylko 2 tyg brania po 1 tabsie wzrosla mi hemoglobina z 10,7 na 11,6
Tutaaaj zimnooo 6 stopnii wieje strasznie. Czekam na kuriera, oczywiscie nieaiem kiedy będzie a musze zakupy zrobić..nie lubię tego uwięzienia.
u mnie jeździ ukrainieci zostawia albo u sąsiadów albo grzecznie na mnie czeka jak wychodzę
a co zamawiałaś?
Wczoraj dostałam paczuchę z slodkisen.com.pl i jestem zadowolona - szlafrok, dwie koszule do karmienia i legginsysuper jakość a ceny śmieszne.
Dziś przychodzi gemini -
Marin wrote:A nam właśnie mąż zrobił niespodzianke- wrócił z pracy twierdząc że się za nami stęsknił
No to co zrobiła mama- popłakała się ze szczęścia. I u mnie już świeci moje Słońce.
Miłego dnia wszystkim!!!
Katepr
Też tego nie lubię gdy muszę czekać,cały dzień burzy.
Dziś naszczescie mam ten dzień,że nic nie muszę tylko małe czary Mary by z rosołu zrobić pomidorowąi trochę chatkę ogarnąć.
A hemoglobinę mam teraz tez 11,6 dolna granica chyba 11,2..nie powinnyśmy trochę podnieść ?
U nas wczoraj w nocy strasznie wiało,że stwierdziłam jak rano tak będzie ,nie puszczę córki do szkoły ale dziś czyste niebo i słoneczko,złota polska jesień...
Wymyśliłam randkę w weekend...kurcze to ostatni gwizdek..by wyjść gdzieś we dwoje...jeśli na wizycie będzie wszystko ok w weekend jakieś wychodne zaplanuje. -
Akurat własnie dziś musi ode mnie wziąć paczkę
zwrot do zalando robię
jak dowozi to mam sms albo mail z godziną a tak to czekam i czekam , czasem przyjdzie czasem nie
Ja na dniach chyba w gemini zamówię, chciałam czekać do grudnia ale kurcze jeszcze komkda nosidełko kilka innych rzeczy, nie ogarne. A i tak niewiem gdzie bede to wszystko trzymać
Kendy ja cały czas biorę żelazo, choc 11.6 u mnie to juz super wynik w ciążywarto miec conajmniej 12 bo przy porodzie tez spadnie, chociaz mi spadlo troszke a pozniej juz mialam 13 cos i tak az do tej ciąży, szok bo zawsze przed poerwszą ciążą mialam max 12
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 09:56
-
Ja właśnie mam praktycznie wszystko, więc już chciałam to domknąć
Ale mamy targi Mamaville 10.11 i pewnie coś tam sobie jeszcze dobiorę z pierdółalbo pooglądam tylko i zamówię bo ceny chyba tam będą kosmiczne z tego co widzę...
-
Katepr
Właśnie planuje o to zapytać jutro na wizycie,bo może ta niska hemoglobina daje się we znaki i stąd to zasłabnięcie.
Seli
Oblukałam ta stronę słodki sen,bo kupiłam 2 koszule na allegro świetne ,bawełniane ale w brzuchu za opięte trochę mi ciasno,wolę luz i szukam takiej luzniutkiej fajne rzeczy są ale rozmiarówke nie dla mnie. Te moje 2xl i ciasne w brzuchu a tam do xl i węższe w pasie.Chyba muszę coś " na żywo " oblukac . Choć jedną by mieć taką luźna zanim nie urodze,bo potem troszkę brzuszek zleci więc będą ok te co mam. Chociaż u mnie pewnie nie za dużo zleci.Po pierwszym porodzie pielęgniarki się że mnie śmiały i pytały kiedy rodzę taki miałam brzuch -
Kendy ale miłe pielęgniarki
ja wzięłam "m" i jakość jest spoko
w dodatku za jedną zapłaciłam 25 zł, a drugą 40 zł, szlafrok też 40 zł
-
Dziewczyny na które w końcu się kosmetyki zdecydowałyście? Wiem ze pisałyśmy o tym kiedyś ale moja pamięć w ciąży jest taka.. ze w ogóle jej nie ma.. ale większość obstawiała chyba rossmanna i hipp?? Bo tak właśnie się zastanawiam i zastanawiam i nie wiem już co wybrać, tyle tego
-
Seli wrote:Kendy ale miłe pielęgniarki
ja wzięłam "m" i jakość jest spoko
w dodatku za jedną zapłaciłam 25 zł, a drugą 40 zł, szlafrok też 40 zł
Seli, właśnie też się zastanawiałam nad tym szlafrokiem za 40 zł, ale bałam się o jakość. Mówisz, że ok?
I też myślałam o koszulach "m", bo zawsze nosiłam "s". One są takie luźniejsze czy przylegające?
-
Magdoczka wrote:Seli, właśnie też się zastanawiałam nad tym szlafrokiem za 40 zł, ale bałam się o jakość. Mówisz, że ok?
I też myślałam o koszulach "m", bo zawsze nosiłam "s". One są takie luźniejsze czy przylegające?
Też noszę ogólnie Ssą takie dość luźne, mam wrażenie, że bardzo luźne
ale w sumie w sam raz dla mnie bo nie lubię koszul i taki "worek" będzie ok
Wiesz, on jest zwykły, bawełniany, taki fajny. Nie jakiś gruby i mało miejsca zajmie do szpitala, mi taki wystarczy na okrycie się itp. -
Lisa24 wrote:Dziewczyny na które w końcu się kosmetyki zdecydowałyście? Wiem ze pisałyśmy o tym kiedyś ale moja pamięć w ciąży jest taka.. ze w ogóle jej nie ma.. ale większość obstawiała chyba rossmanna i hipp?? Bo tak właśnie się zastanawiam i zastanawiam i nie wiem już co wybrać, tyle tego
Ja wczoraj zamówiłam na promocji w doz Sylveco. Wyszło mi po 21 zł za szampono-płyn i oliwkę
-
Ja mam te same koszule i rozmiar S. Na codzien noszę xs. Tak bez ciąży ofkors. I to S po porodzie takie luźne bylo ale tez nie nosze koszul,moze tak ma.byc
szlafrok chyba ten sam mam, Seli pokaż jaki :p
Ja do mycia żel biorę hipp, tzn nawet nie muszę bo synek cały czas się w nim kąpie
Kendy wydaje mi się ze taka hemoglobina to jeszcze za wysoka do zaslabniecia Ale zalezy jaką mialas wczesniej moze o wiele wyzsza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 10:24
-
Seli wrote:Też noszę ogólnie S
są takie dość luźne, mam wrażenie, że bardzo luźne
ale w sumie w sam raz dla mnie bo nie lubię koszul i taki "worek" będzie ok
Wiesz, on jest zwykły, bawełniany, taki fajny. Nie jakiś gruby i mało miejsca zajmie do szpitala, mi taki wystarczy na okrycie się itp.
Chyba się zdecyduję
-
Seli wrote:u mnie jeździ ukrainiec
i zostawia albo u sąsiadów albo grzecznie na mnie czeka jak wychodzę
a co zamawiałaś?
Wczoraj dostałam paczuchę z slodkisen.com.pl i jestem zadowolona - szlafrok, dwie koszule do karmienia i legginsysuper jakość a ceny śmieszne.
Dziś przychodzi gemini
Seli, jaki szlafrok zamówiłaś? Mogłabyś zrobić fotkę materiału na żywo? bo ja własnie poszukuję szlafroka, na co dzień nie noszę, a do szpitala chyba muszę mieć