X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też już nie śpię. Mąż w pracy a ja jem śniadanie. Wczoraj byliśmy na wizycie. Synek waży juz 1200g,niestety buźki nie chciał pokazać. Pogoda u nas paskudna, i ja sie paskudnie czuje choć fizycznie ok. Dzisiaj też zaczynam walke z anemią, mimo leków przez ostati miesiąc nic sie nie poprawiło, wiec zaraz nastawiam zakwas z buraków.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Ja tez nie spie od 7. Dziewczyny dzis dzien darmowej dostawy w aptece gemini..

Paulina_2603 lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Marin Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my też już po śniadaniu, wylegujemy się pod kocem na kanapie (jeszcze w koszuli). Noc byla ciężka, a teraz kolejny ponury dzień. Jak żyć!?! ;)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spałam za to niesamowicie dobrze :) w ogóle się nie przebudzałam, nic :) uwielbiam jak pada i wieje :P obudziłam się po 6 i zrobiłam mężowi śniadanko, wróciłam do łóżka i teraz wyleguje się na sofie z kawką :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Marin Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam właśnie mąż zrobił niespodzianke- wrócił z pracy twierdząc że się za nami stęsknił :) <3 No to co zrobiła mama- popłakała się ze szczęścia. I u mnie już świeci moje Słońce.
    Miłego dnia wszystkim!!!

Seli lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi może musisz leki zmienić. Nie wszystkie działają na daną osobę. Ja mam sorbifer i przez tylko 2 tyg brania po 1 tabsie wzrosla mi hemoglobina z 10,7 na 11,6 :)

Tutaaaj zimnooo 6 stopni :D i wieje strasznie. Czekam na kuriera, oczywiscie nieaiem kiedy będzie a musze zakupy zrobić..nie lubię tego uwięzienia.

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Rubi może musisz leki zmienić. Nie wszystkie działają na daną osobę. Ja mam sorbifer i przez tylko 2 tyg brania po 1 tabsie wzrosla mi hemoglobina z 10,7 na 11,6 :)

Tutaaaj zimnooo 6 stopni :D i wieje strasznie. Czekam na kuriera, oczywiscie nieaiem kiedy będzie a musze zakupy zrobić..nie lubię tego uwięzienia.

u mnie jeździ ukrainiec :P i zostawia albo u sąsiadów albo grzecznie na mnie czeka jak wychodzę :P a co zamawiałaś? :P

Wczoraj dostałam paczuchę z slodkisen.com.pl i jestem zadowolona - szlafrok, dwie koszule do karmienia i legginsy :) super jakość a ceny śmieszne.

Dziś przychodzi gemini :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    A nam właśnie mąż zrobił niespodzianke- wrócił z pracy twierdząc że się za nami stęsknił :) <3 No to co zrobiła mama- popłakała się ze szczęścia. I u mnie już świeci moje Słońce.
    Miłego dnia wszystkim!!!
    Ale słodko:)

Katepr
    Też tego nie lubię gdy muszę czekać,cały dzień burzy.
    Dziś naszczescie mam ten dzień,że nic nie muszę tylko małe czary Mary by z rosołu zrobić pomidorową:) i trochę chatkę ogarnąć.
    A hemoglobinę mam teraz tez 11,6 dolna granica chyba 11,2..nie powinnyśmy trochę podnieść ?

U nas wczoraj w nocy strasznie wiało,że stwierdziłam jak rano tak będzie ,nie puszczę córki do szkoły ale dziś czyste niebo i słoneczko,złota polska jesień...

Wymyśliłam randkę w weekend...kurcze to ostatni gwizdek..by wyjść gdzieś we dwoje...jeśli na wizycie będzie wszystko ok w weekend jakieś wychodne zaplanuje.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat własnie dziś musi ode mnie wziąć paczkę :) zwrot do zalando robię :) jak dowozi to mam sms albo mail z godziną a tak to czekam i czekam , czasem przyjdzie czasem nie :/

Ja na dniach chyba w gemini zamówię, chciałam czekać do grudnia ale kurcze jeszcze komkda nosidełko kilka innych rzeczy, nie ogarne. A i tak niewiem gdzie bede to wszystko trzymać :D

Kendy ja cały czas biorę żelazo, choc 11.6 u mnie to juz super wynik w ciąży :D warto miec conajmniej 12 bo przy porodzie tez spadnie, chociaz mi spadlo troszke a pozniej juz mialam 13 cos i tak az do tej ciąży, szok bo zawsze przed poerwszą ciążą mialam max 12

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 09:56

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam praktycznie wszystko, więc już chciałam to domknąć :P

Ale mamy targi Mamaville 10.11 i pewnie coś tam sobie jeszcze dobiorę z pierdół :P albo pooglądam tylko i zamówię bo ceny chyba tam będą kosmiczne z tego co widzę...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr
    Właśnie planuje o to zapytać jutro na wizycie,bo może ta niska hemoglobina daje się we znaki i stąd to zasłabnięcie.

Seli
    Oblukałam ta stronę słodki sen,bo kupiłam 2 koszule na allegro świetne ,bawełniane ale w brzuchu za opięte trochę mi ciasno,wolę luz i szukam takiej luzniutkiej fajne rzeczy są ale rozmiarówke nie dla mnie. Te moje 2xl i ciasne w brzuchu a tam do xl i węższe w pasie.Chyba muszę coś " na żywo " oblukac . Choć jedną by mieć taką luźna zanim nie urodze,bo potem troszkę brzuszek zleci więc będą ok te co mam. Chociaż u mnie pewnie nie za dużo zleci.Po pierwszym porodzie pielęgniarki się że mnie śmiały i pytały kiedy rodzę taki miałam brzuch :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy ale miłe pielęgniarki :P ja wzięłam "m" i jakość jest spoko :) w dodatku za jedną zapłaciłam 25 zł, a drugą 40 zł, szlafrok też 40 zł :P

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na które w końcu się kosmetyki zdecydowałyście? Wiem ze pisałyśmy o tym kiedyś ale moja pamięć w ciąży jest taka.. ze w ogóle jej nie ma.. ale większość obstawiała chyba rossmanna i hipp?? Bo tak właśnie się zastanawiam i zastanawiam i nie wiem już co wybrać, tyle tego :(

klz99vvjhysycx8i.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Kendy ale miłe pielęgniarki :P ja wzięłam "m" i jakość jest spoko :) w dodatku za jedną zapłaciłam 25 zł, a drugą 40 zł, szlafrok też 40 zł :P

Seli, właśnie też się zastanawiałam nad tym szlafrokiem za 40 zł, ale bałam się o jakość. Mówisz, że ok?
    I też myślałam o koszulach "m", bo zawsze nosiłam "s". One są takie luźniejsze czy przylegające?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Seli, właśnie też się zastanawiałam nad tym szlafrokiem za 40 zł, ale bałam się o jakość. Mówisz, że ok?
    I też myślałam o koszulach "m", bo zawsze nosiłam "s". One są takie luźniejsze czy przylegające?

Też noszę ogólnie S :) są takie dość luźne, mam wrażenie, że bardzo luźne :P ale w sumie w sam raz dla mnie bo nie lubię koszul i taki "worek" będzie ok :)

Wiesz, on jest zwykły, bawełniany, taki fajny. Nie jakiś gruby i mało miejsca zajmie do szpitala, mi taki wystarczy na okrycie się itp.

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Dziewczyny na które w końcu się kosmetyki zdecydowałyście? Wiem ze pisałyśmy o tym kiedyś ale moja pamięć w ciąży jest taka.. ze w ogóle jej nie ma.. ale większość obstawiała chyba rossmanna i hipp?? Bo tak właśnie się zastanawiam i zastanawiam i nie wiem już co wybrać, tyle tego :(

Ja wczoraj zamówiłam na promocji w doz Sylveco. Wyszło mi po 21 zł za szampono-płyn i oliwkę :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te same koszule i rozmiar S. Na codzien noszę xs. Tak bez ciąży ofkors. I to S po porodzie takie luźne bylo ale tez nie nosze koszul,moze tak ma.byc :D szlafrok chyba ten sam mam, Seli pokaż jaki :p

Ja do mycia żel biorę hipp, tzn nawet nie muszę bo synek cały czas się w nim kąpie :)

Kendy wydaje mi się ze taka hemoglobina to jeszcze za wysoka do zaslabniecia Ale zalezy jaką mialas wczesniej moze o wiele wyzsza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 10:24

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już jedną koszulę z Bonprix. I jest cudowna :) Aż byłam zaskoczona - bardzo mięciutka, przyjemna bawełna, rozmiar 36/38 idealnie pasuje. Szkoda,że jest tylko jeden kolor dostępny, bo bym kupiła ze 4 :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Też noszę ogólnie S :) są takie dość luźne, mam wrażenie, że bardzo luźne :P ale w sumie w sam raz dla mnie bo nie lubię koszul i taki "worek" będzie ok :)

Wiesz, on jest zwykły, bawełniany, taki fajny. Nie jakiś gruby i mało miejsca zajmie do szpitala, mi taki wystarczy na okrycie się itp.

Chyba się zdecyduję :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    u mnie jeździ ukrainiec :P i zostawia albo u sąsiadów albo grzecznie na mnie czeka jak wychodzę :P a co zamawiałaś? :P

Wczoraj dostałam paczuchę z slodkisen.com.pl i jestem zadowolona - szlafrok, dwie koszule do karmienia i legginsy :) super jakość a ceny śmieszne.

Dziś przychodzi gemini :P

Seli, jaki szlafrok zamówiłaś? Mogłabyś zrobić fotkę materiału na żywo? bo ja własnie poszukuję szlafroka, na co dzień nie noszę, a do szpitala chyba muszę mieć:P

ex2bvcqg5w6xjft7.png
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ