X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka przytylam na razie tylko w II ;p ostatnio waga sie cofnela i od pazdziernika czyli od poczatku III trymestru nic ;D wiem, ze jeszcze jakies kilogramy sie pojawia ale dobrze, ze to juz tak nie idzie szalenczo :) na razie 8kg :D

A juz zaczelam 31 tc :D

Mnie slodkie jakos bardzo nie rusza ale miewam ochote ;)

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropna pogoda za oknem. Trzeba szybko naszykowac obiad i pod kocyk :)

U mnie 7 kg na plusie, więc nie jest źle. Do końca ciąży jeszcze 10 tygodni więc teoretycznie tyjac pół kg na tydzień, mogę jeszcze przybrać 5 kg.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga rosnie skokowo. Wiec jak juz przybedzie to raz a porzadnie ;p ale tez pokazuje mi, ze jeszcze 5-6 kg powinnam dobrac do konca ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 23 października 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)
    Nie tak na słodkie jak na słone mam wiecznie ochotę.. chipsy, słone przekąski- o matko! mogłabym jeść i jeść, ale staram się pohamować :P
    U mnie +12 ;x tak więc coś czuje, że do 20 dobije..;/ pocieszam się, że koleżanki po ciąży zrzuciły, a siostra już mi mówi, że będę z nią jeździć na siłownie :P Tak więc motywacja będzie :D

Ale mam dzisiaj lenia..

Kendy lubi tę wiadomość

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dołączajcie będzie nam raźniej :) będziemy się tu żalić najwyżej :D chciałabym wytrwać, najgorsze będą pierwsze dni :p

U mnie + 8,5kg. Spojrzałam w poprzedni kalendarz belly i w 28+0 miałam dopiero 57kg a teraz mam juz 58,5 :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 10:46

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    My po wizycie. Synek waży prawie 1,5 kg i ma piękne jajeczka :-D A jeszcze piękniejszą buźkę. Podczas usg cały czas ziewał i się uśmiechał- przecudowny widok :-)

Ps. W aptece DOZ jest -15% dziś do 12:59 przy zakupach za min. 100 zł. Chyba na wszystko, bo mi policzyło rabat za wszystkie produkty. Kod: JESIEN2018.

Agnuka, olkakarolka lubią tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łaaaał, super!! ;* a 1,5 kg to już naprawdę sporo, takie to coraz bardziej realne :)

a ja się tak cieszę, że mam wizytę już w ten czwartek, bo ciągle chodzę do pracy, żyję na pełnych obrotach, a tutaj u Was tyle różnych historii w ostatnim czasie... ja akurat co 2gą wizytę, oprócz badania gin, mam mierzoną też dokładnie długość szyjki itp i to będzie taka wizyta, także sprawdzę jak u mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 11:23

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka, gratulacje. Fajnie Ci. Ja swojego zucha zobaczę dopiero za 4 tyg. I to ciekawe czy się uda bo ostatnio chowa się przed nami.

Ja ostatnio +10 kg. Jutro dzień prawdy, ważę się co środę. Nie spodziewam się ze wagą nie wzrosła bo od kiedy krzywą wyszła prawidłowo to sobie nie folguje. Teraz tez siedze z kawa i ciastkami. Nagroda za przezycie wczorajszego,podłego dnia, jeden z gorszych w ciąży. Ale z tego co czytałam to nie tylko ja miałam wczoraj pod górkę.
    Miłego dnia!!

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, no i wg kalendarza BBF dzis zaczynamy 8 miesiąc (31 tydzień)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się od tygodnia nie warzyłam bo aż strach :D brzuch mi wywaliło to i pewnie waga poszła w górę. Nie mam apetytu i właściwie się zmuszam bo potem męczy mnie zgaga i refluks.
    Dzisiaj w nocy się koszmarnie męczyłam bolał mnie kręgosłup i na zmianę miałam skurcz lewej i prawej nogi do tego ból podbrzusza częsty u mnie ostatnio i skurcze co jakiś czas. Oprócz tego chyba mała mnie gdzieś w pęcherz kopie albo uciska bo mnie boli od czasu do czasu mimo tego że mocz wyszedł nie dawno bez żadnych bakterii. Zaczyna się chyba najtrudniejszy okres ciąży

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo suwaczek mi pokazuje że moje dziecko waży ponad kilogram w tym tygodniu a ona ważyła ponad kilogram 2 tygodnie temu :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Ooo suwaczek mi pokazuje że moje dziecko waży ponad kilogram w tym tygodniu a ona ważyła ponad kilogram 2 tygodnie temu :D

Chyba zaniżają trochę wagę bo u mnie pokazuje 500-700g a mała 3 tyg temu ważyła ponad 600:)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze ja też się przyłącze od tego listopada, bo pokusy biorą nade mną górę. Tylko ,kiedy sobie pofolgować jak nie teraz wciazy. Po ciąży będzie reżim.Ale wchodzę w to, dobrze mi to zrobi.7 m-cy sobie folgowalam ,2 ostatnie basta.

Magdoczka
    Gratuluje dobrych wieści i 1,5 kg synka .

Mój obstawiam z 1800 już waży,zobaczymy w czwartek.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:
    łaaaał, super!! ;* a 1,5 kg to już naprawdę sporo, takie to coraz bardziej realne :)

a ja się tak cieszę, że mam wizytę już w ten czwartek, bo ciągle chodzę do pracy, żyję na pełnych obrotach, a tutaj u Was tyle różnych historii w ostatnim czasie... ja akurat co 2gą wizytę, oprócz badania gin, mam mierzoną też dokładnie długość szyjki itp i to będzie taka wizyta, także sprawdzę jak u mnie

A kiedy planujesz iść na zwolnienie. Jak się dobrze czujesz to się nie martw, każda ciąża jest inna. Na pewno wszystko jest ok.

Pogoda u nas paskudna leje,zawiozlam córkę do szkoły by nie zmokła,bo marzlaby przez parę godzin w mokrych ciuchach. Dałam radę,dziś czuje się ok. Może to jednorazowy wypad ale ostrożności nigdy za wiele.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Magdoczka, gratulacje. Fajnie Ci. Ja swojego zucha zobaczę dopiero za 4 tyg. I to ciekawe czy się uda bo ostatnio chowa się przed nami.

Ja ostatnio +10 kg. Jutro dzień prawdy, ważę się co środę. Nie spodziewam się ze wagą nie wzrosła bo od kiedy krzywą wyszła prawidłowo to sobie nie folguje. Teraz tez siedze z kawa i ciastkami. Nagroda za przezycie wczorajszego,podłego dnia, jeden z gorszych w ciąży. Ale z tego co czytałam to nie tylko ja miałam wczoraj pod górkę.
    Miłego dnia!!
    Ta wczoraj gorsze dni. Dziś mam nadzieję u wszystkich lepiej.
    Ja też z kawą i ciastkami...jakie masz? Ja jeżyki...kokosowe najlepsze ciacha. Coś mi się wydaje że od czwartku odechce mi się słodkiego jak zobaczę ile przybralismy z syneczkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 12:30

katepr, olkakarolka lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Ja się od tygodnia nie warzyłam bo aż strach :D brzuch mi wywaliło to i pewnie waga poszła w górę. Nie mam apetytu i właściwie się zmuszam bo potem męczy mnie zgaga i refluks.
    Dzisiaj w nocy się koszmarnie męczyłam bolał mnie kręgosłup i na zmianę miałam skurcz lewej i prawej nogi do tego ból podbrzusza częsty u mnie ostatnio i skurcze co jakiś czas. Oprócz tego chyba mała mnie gdzieś w pęcherz kopie albo uciska bo mnie boli od czasu do czasu mimo tego że mocz wyszedł nie dawno bez żadnych bakterii. Zaczyna się chyba najtrudniejszy okres ciąży
    A kiedy masz wizytę?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    A kiedy planujesz iść na zwolnienie. Jak się dobrze czujesz to się nie martw, każda ciąża jest inna. Na pewno wszystko jest ok.

Pogoda u nas paskudna leje,zawiozlam córkę do szkoły by nie zmokła,bo marzlaby przez parę godzin w mokrych ciuchach. Dałam radę,dziś czuje się ok. Może to jednorazowy wypad ale ostrożności nigdy za wiele.

Jasne, ostrożności nigdy za wiele. Odpoczywaj, wszystko z wyczuciem.

Ja jeszcze planuję pracować do końca listopada, tak, żeby 1 miesiąc przed porodem pójść na L4. Na razie czuję się dobrze, wiadomo po pracy większe zmęczenie, ale wtedy jem, poobiednia sjesta i jest całkiem nieźle :) I niby jestem spokojna, niby się nie martwię, ale jak się widzi i czyta, że u wielu osób ciąża przebiega różnie, a nawet czasami czują się ok, a na wizycie okazuje się, że jednak nie jest tak ok w 100%, to jakiś tam niepokój z tyłu głowy i u mnie się pojawia. Zobaczymy po wizycie we czwartek.

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    A kiedy masz wizytę?
    Miałam 2 tygodnie temu i wszystko było super potem miałam wyniki robione i też super. Następna wizyta z usg za 8 dni zobaczymy ile młodej przybyło ;)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Marin Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, ja wciągnęłam pół paczki Paryskich z Biedry. Takie biszkopty składane z nadzieniem. Pyyyyszne. Teraz biorę się za prasowanie pościeli i ubranek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 12:51

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Chyba zaniżają trochę wagę bo u mnie pokazuje 500-700g a mała 3 tyg temu ważyła ponad 600:)
    Na pewno zaniżają przypuszczam że podają wagę mniej więcej z 50 centyla albo mniej żeby mamuśki co mają mniejsze dzieci na tym etapie nie panikowały :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ