X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baardzo zaniżają na tych paskach :p

Kendy kocham jeżyki kokosowe :D
    Ja mam wizyte 31 ciekawe jak waga..pewnie w 80 centylu eh.

Kendy lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:
    Jasne, ostrożności nigdy za wiele. Odpoczywaj, wszystko z wyczuciem.

Ja jeszcze planuję pracować do końca listopada, tak, żeby 1 miesiąc przed porodem pójść na L4. Na razie czuję się dobrze, wiadomo po pracy większe zmęczenie, ale wtedy jem, poobiednia sjesta i jest całkiem nieźle :) I niby jestem spokojna, niby się nie martwię, ale jak się widzi i czyta, że u wielu osób ciąża przebiega różnie, a nawet czasami czują się ok, a na wizycie okazuje się, że jednak nie jest tak ok w 100%, to jakiś tam niepokój z tyłu głowy i u mnie się pojawia. Zobaczymy po wizycie we czwartek.
    To trzymam kciuki by było ksiazkowo:) daj znać ja też mam nadzieję ,że dobrymi wieściami się pochwalę. Choć też gdzieś tam strach się pojawia i przeczucie ,że mnie położy do łóżka..może tak z doświadczenia te obawy.
    Podziwiam cię,że dajesz radę pracowac. A jak pracujesz? Mi już ciężko niedalabym rady wysiedzieć za biurkiem tyle godzin. Muszę wyskrobać chwilę by się położyć nawet przy domowych obowiązkach.Ale każdy organizm inny.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Miałam 2 tygodnie temu i wszystko było super potem miałam wyniki robione i też super. Następna wizyta z usg za 8 dni zobaczymy ile młodej przybyło ;)
    No to jesteś pod bieżącą kontrola:) Napewno jest ok.
    A to co nam doskwiera to uroki ostatniego trymestru :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Kendy, ja wciągnęłam pół paczki Paryskich z Biedry. Takie biszkopty składane z nadzieniem. Pyyyyszne. Teraz biorę się za prasowanie pościeli i ubranek.
    No wiem jakie:) słodkie są:)
    To miłego prasowania. Dobrze,że to już za mną,no samopoczucie coraz gorsze,sil też coraz mniej.

Jak ktoś ma niedaleko Pepco widziałam super kombinezony w fajnej cenie 59,90zl parę dni temu. Dla chłopców granatowe ,ocieplane i przeciwdeszczowe ,super. Zastanawiam się czy nie kupić na deszczowa pogodę,bo mam kombinezon misia ale dostała też przeciwdeszczowy od koleżanki moze starczy ale boskie.

A jak komuś rzuci sie w oko dobra cena kosmetyków dla dzidzi typu cos do mycia,oliwka ,kremik itp dajcie znać. I poluje na pampersy dada1.i chusteczki w fajnej promocji. Jest czas można poczekać na dobrą cenę. Ewentualnie pampers 1 i chusteczki.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wygrzebałam z szafki sękacza w czekoladzie z orzechami, data ważności do czwartku, wiec cóż zrobić.. no muszę zjeść bo przecież nie wyrzucę :)))

My mamy wizytę idealnie za tydzień :) już się nie mogę doczekać :)) trzymam kciuki za wszystkie przyszłe wizyty :)

I biorę się w końcu za to ciasto marchewkowe bo już chyba od miesiąca je odkładam bo zawsze jest coś innego akurat :P

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Baardzo zaniżają na tych paskach :p

Kendy kocham jeżyki kokosowe :D
    Ja mam wizyte 31 ciekawe jak waga..pewnie w 80 centylu eh.
    Też mam 31 razem poczekamy :D

katepr lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    A ja wygrzebałam z szafki sękacza w czekoladzie z orzechami, data ważności do czwartku, wiec cóż zrobić.. no muszę zjeść bo przecież nie wyrzucę :)))

My mamy wizytę idealnie za tydzień :) już się nie mogę doczekać :)) trzymam kciuki za wszystkie przyszłe wizyty :)

I biorę się w końcu za to ciasto marchewkowe bo już chyba od miesiąca je odkładam bo zawsze jest coś innego akurat :P
    nie przejmuj się kiedyś wygrzebałam z szafki mleko modyfikowane które zostawiła u nas moja siostra. Szczelnie zamknięta pełna puszka kto by tam wyrzucał mimo że była 4 lata po terminie :D Zrobiłam blok czekoladowy i nikogo nawet nie pogoniło :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    To trzymam kciuki by było ksiazkowo:) daj znać ja też mam nadzieję ,że dobrymi wieściami się pochwalę. Choć też gdzieś tam strach się pojawia i przeczucie ,że mnie położy do łóżka..może tak z doświadczenia te obawy.
    Podziwiam cię,że dajesz radę pracowac. A jak pracujesz? Mi już ciężko niedalabym rady wysiedzieć za biurkiem tyle godzin. Muszę wyskrobać chwilę by się położyć nawet przy domowych obowiązkach.Ale każdy organizm inny.

pracuję w urzędzie, więc typowo za biurkiem. Jak mi jest ciężko, to trochę się powyginam, zrobię przeprost pleców, przebiegnę się po schodach, żeby pozałatwiać inne sprawy, nieelektroniczne, a że pracuję na 2gim piętrze, to ruchu wtedy troszkę jest i jakoś leci ;)

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    nie przejmuj się kiedyś wygrzebałam z szafki mleko modyfikowane które zostawiła u nas moja siostra. Szczelnie zamknięta pełna puszka kto by tam wyrzucał mimo że była 4 lata po terminie :D Zrobiłam blok czekoladowy i nikogo nawet nie pogoniło :P

Haha:D tak to właśnie jest z tymi datami ważności :D a i tak tyle jedzenia czasami wyrzucam.. czasami zmieciemy wszystko z lodówki a czasami cała reklamówka duża do kosza :/

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam 31 wizyte ;)

Ja wyszlam na ciacho z kolezanka :) nasze ostatnie spotkanie raczej we dwie bo ona juz tuz, tuz ;) zjadlam takiego torta orzechowego - meeega ;) pycha.

Odlezalam sobie, za oknem mega wiatr i deszcz. Brrr...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tort:p...zjadłabym .

Moje dziewczyny pieką ciasto gruszkowe ,ciekawe co z tego wyjdzie :) mam nadzieję ,że będzie na kolację ze szklanka mleczka:)

Seli a koleżanka na kiedy ma termin i na kogo czeka?

Ja mam z moją przyjaciółką śmiesznie. Nasze córki chodzą razem do klasy tez się przyjaźnią i w zeszłym roku ona chodziła ciąży z synkiem i urodziła w grudniu a w tym roku ja chodzę z brzuszkiem i rodze prawdopodobnie w grudniu. Fajnie to musi wyglądać ..pomałpowałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 17:27

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między nami jest równy miesiąc różnicy :P niby według om miała 3.12 a ja 3.01 :D ale według lekarzy to raczej będzie listopad bo ona miała wpadkę po tabletkach i nie wie jak wyglądał jej cykl ;P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie:) blisko już ma do terminu. Za miesiac my będziemy na takim etapie. Mnie właśnie olsniło że niedawno byłam u gina a to już mięsiac minał i kolejna wizyta.

Zdolne te moje dziewczyny,ciacho pycha a jakie słodziutkie:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy zazdraszczam :D

ja pewnie co 2 tygodnie będę miała już do końca wizyty :P no chyba, że na kolejnej coś się zmieni...

dZhdp1.png

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po USG- Zosia waży kilogram, ma śliczną buziulkę, oglądała sobie stopę w trakcie badania :)

Seli, katepr, Magdoczka, Paulina_2603, Marin, olkakarolka lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Może faktycznie i u mnie też wizyty częściej będą teraz.

Elmuszka
    Super. To musiał być słodki widok:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Elmuszka
    Super. To musiał być słodki widok:)
    Och tak! poszliśmy prywatnie na 3d, może nie wyszło jakieś cudne, ale bardzo chciałam już zobaczyć Młodą:)

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Och tak! poszliśmy prywatnie na 3d, może nie wyszło jakieś cudne, ale bardzo chciałam już zobaczyć Młodą:)

Ale super ;) idziemy prawie równo i obydwie dziewczynki ;) myśle ze moja tez będzie już pewnie ok kilograma bo 3 tyg temu miała 600, ale dowiem się wszystkiego za tydzień ;) tez się zapisaliśmy na 3D dodatkowo ale to dopiero 19 listopada :)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy u mnie tak często bo ta szyjka... normalnie byłoby co jakieś 3 tygodnie po 30tc.

Mi 3d włącza na każdej wizycie <3 ale ostatnio tak się ułożył młody, że mało widać było :P

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    I mi aplikacja dziś pokazuje,że zaczynamy 31 tydzień:)
    Pisza,że dziecko jest już prawie w pełni ukształtowane ,że teraz czas na płuca i przybieranie na wadze.Podaja,że waga na początku tygodnia to ok 1,6 a pod koniec 1,76kg a mierzy ok 37 cm. Juz spore te nasze maluchy. Mój pewnie jest większy :) choć mierzyłam sobie dziś obwód brzucha i nic nie ruszyło się od ostatniego mierzenia.
    Oby wszystko było ok, bóle krocza i kłucia jakby w szyjce trochę mnie niepokoją...wkręty mi się zaczynają:)

Dobrze dziś spałam,nareszcie...już mi się skumulowało zmęczenie,ostatnie noce były kiepskie. Az nam z córką ciężko było wstać,kryzysik był.

Mąż już w pracy,dziewczynki w szkole a my z synkiem wróciliśmy do wyrka ale zaraz kawa i ciacho gruszkowe i zaczynamy dzień.

A wy? Śpicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 09:15

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ