X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baardzo zaniżają na tych paskach :p

Kendy kocham jeżyki kokosowe :D
    Ja mam wizyte 31 ciekawe jak waga..pewnie w 80 centylu eh.

Kendy lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:
    Jasne, ostrożności nigdy za wiele. Odpoczywaj, wszystko z wyczuciem.

Ja jeszcze planuję pracować do końca listopada, tak, żeby 1 miesiąc przed porodem pójść na L4. Na razie czuję się dobrze, wiadomo po pracy większe zmęczenie, ale wtedy jem, poobiednia sjesta i jest całkiem nieźle :) I niby jestem spokojna, niby się nie martwię, ale jak się widzi i czyta, że u wielu osób ciąża przebiega różnie, a nawet czasami czują się ok, a na wizycie okazuje się, że jednak nie jest tak ok w 100%, to jakiś tam niepokój z tyłu głowy i u mnie się pojawia. Zobaczymy po wizycie we czwartek.
    To trzymam kciuki by było ksiazkowo:) daj znać ja też mam nadzieję ,że dobrymi wieściami się pochwalę. Choć też gdzieś tam strach się pojawia i przeczucie ,że mnie położy do łóżka..może tak z doświadczenia te obawy.
    Podziwiam cię,że dajesz radę pracowac. A jak pracujesz? Mi już ciężko niedalabym rady wysiedzieć za biurkiem tyle godzin. Muszę wyskrobać chwilę by się położyć nawet przy domowych obowiązkach.Ale każdy organizm inny.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Miałam 2 tygodnie temu i wszystko było super potem miałam wyniki robione i też super. Następna wizyta z usg za 8 dni zobaczymy ile młodej przybyło ;)
    No to jesteś pod bieżącą kontrola:) Napewno jest ok.
    A to co nam doskwiera to uroki ostatniego trymestru :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Kendy, ja wciągnęłam pół paczki Paryskich z Biedry. Takie biszkopty składane z nadzieniem. Pyyyyszne. Teraz biorę się za prasowanie pościeli i ubranek.
    No wiem jakie:) słodkie są:)
    To miłego prasowania. Dobrze,że to już za mną,no samopoczucie coraz gorsze,sil też coraz mniej.

Jak ktoś ma niedaleko Pepco widziałam super kombinezony w fajnej cenie 59,90zl parę dni temu. Dla chłopców granatowe ,ocieplane i przeciwdeszczowe ,super. Zastanawiam się czy nie kupić na deszczowa pogodę,bo mam kombinezon misia ale dostała też przeciwdeszczowy od koleżanki moze starczy ale boskie.

A jak komuś rzuci sie w oko dobra cena kosmetyków dla dzidzi typu cos do mycia,oliwka ,kremik itp dajcie znać. I poluje na pampersy dada1.i chusteczki w fajnej promocji. Jest czas można poczekać na dobrą cenę. Ewentualnie pampers 1 i chusteczki.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wygrzebałam z szafki sękacza w czekoladzie z orzechami, data ważności do czwartku, wiec cóż zrobić.. no muszę zjeść bo przecież nie wyrzucę :)))

My mamy wizytę idealnie za tydzień :) już się nie mogę doczekać :)) trzymam kciuki za wszystkie przyszłe wizyty :)

I biorę się w końcu za to ciasto marchewkowe bo już chyba od miesiąca je odkładam bo zawsze jest coś innego akurat :P

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Baardzo zaniżają na tych paskach :p

Kendy kocham jeżyki kokosowe :D
    Ja mam wizyte 31 ciekawe jak waga..pewnie w 80 centylu eh.
    Też mam 31 razem poczekamy :D

katepr lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    A ja wygrzebałam z szafki sękacza w czekoladzie z orzechami, data ważności do czwartku, wiec cóż zrobić.. no muszę zjeść bo przecież nie wyrzucę :)))

My mamy wizytę idealnie za tydzień :) już się nie mogę doczekać :)) trzymam kciuki za wszystkie przyszłe wizyty :)

I biorę się w końcu za to ciasto marchewkowe bo już chyba od miesiąca je odkładam bo zawsze jest coś innego akurat :P
    nie przejmuj się kiedyś wygrzebałam z szafki mleko modyfikowane które zostawiła u nas moja siostra. Szczelnie zamknięta pełna puszka kto by tam wyrzucał mimo że była 4 lata po terminie :D Zrobiłam blok czekoladowy i nikogo nawet nie pogoniło :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    To trzymam kciuki by było ksiazkowo:) daj znać ja też mam nadzieję ,że dobrymi wieściami się pochwalę. Choć też gdzieś tam strach się pojawia i przeczucie ,że mnie położy do łóżka..może tak z doświadczenia te obawy.
    Podziwiam cię,że dajesz radę pracowac. A jak pracujesz? Mi już ciężko niedalabym rady wysiedzieć za biurkiem tyle godzin. Muszę wyskrobać chwilę by się położyć nawet przy domowych obowiązkach.Ale każdy organizm inny.

pracuję w urzędzie, więc typowo za biurkiem. Jak mi jest ciężko, to trochę się powyginam, zrobię przeprost pleców, przebiegnę się po schodach, żeby pozałatwiać inne sprawy, nieelektroniczne, a że pracuję na 2gim piętrze, to ruchu wtedy troszkę jest i jakoś leci ;)

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    nie przejmuj się kiedyś wygrzebałam z szafki mleko modyfikowane które zostawiła u nas moja siostra. Szczelnie zamknięta pełna puszka kto by tam wyrzucał mimo że była 4 lata po terminie :D Zrobiłam blok czekoladowy i nikogo nawet nie pogoniło :P

Haha:D tak to właśnie jest z tymi datami ważności :D a i tak tyle jedzenia czasami wyrzucam.. czasami zmieciemy wszystko z lodówki a czasami cała reklamówka duża do kosza :/

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam 31 wizyte ;)

Ja wyszlam na ciacho z kolezanka :) nasze ostatnie spotkanie raczej we dwie bo ona juz tuz, tuz ;) zjadlam takiego torta orzechowego - meeega ;) pycha.

Odlezalam sobie, za oknem mega wiatr i deszcz. Brrr...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tort:p...zjadłabym .

Moje dziewczyny pieką ciasto gruszkowe ,ciekawe co z tego wyjdzie :) mam nadzieję ,że będzie na kolację ze szklanka mleczka:)

Seli a koleżanka na kiedy ma termin i na kogo czeka?

Ja mam z moją przyjaciółką śmiesznie. Nasze córki chodzą razem do klasy tez się przyjaźnią i w zeszłym roku ona chodziła ciąży z synkiem i urodziła w grudniu a w tym roku ja chodzę z brzuszkiem i rodze prawdopodobnie w grudniu. Fajnie to musi wyglądać ..pomałpowałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 17:27

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między nami jest równy miesiąc różnicy :P niby według om miała 3.12 a ja 3.01 :D ale według lekarzy to raczej będzie listopad bo ona miała wpadkę po tabletkach i nie wie jak wyglądał jej cykl ;P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie:) blisko już ma do terminu. Za miesiac my będziemy na takim etapie. Mnie właśnie olsniło że niedawno byłam u gina a to już mięsiac minał i kolejna wizyta.

Zdolne te moje dziewczyny,ciacho pycha a jakie słodziutkie:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy zazdraszczam :D

ja pewnie co 2 tygodnie będę miała już do końca wizyty :P no chyba, że na kolejnej coś się zmieni...

dZhdp1.png

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po USG- Zosia waży kilogram, ma śliczną buziulkę, oglądała sobie stopę w trakcie badania :)

Seli, katepr, Magdoczka, Paulina_2603, Marin, olkakarolka lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Może faktycznie i u mnie też wizyty częściej będą teraz.

Elmuszka
    Super. To musiał być słodki widok:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Elmuszka
    Super. To musiał być słodki widok:)
    Och tak! poszliśmy prywatnie na 3d, może nie wyszło jakieś cudne, ale bardzo chciałam już zobaczyć Młodą:)

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Och tak! poszliśmy prywatnie na 3d, może nie wyszło jakieś cudne, ale bardzo chciałam już zobaczyć Młodą:)

Ale super ;) idziemy prawie równo i obydwie dziewczynki ;) myśle ze moja tez będzie już pewnie ok kilograma bo 3 tyg temu miała 600, ale dowiem się wszystkiego za tydzień ;) tez się zapisaliśmy na 3D dodatkowo ale to dopiero 19 listopada :)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy u mnie tak często bo ta szyjka... normalnie byłoby co jakieś 3 tygodnie po 30tc.

Mi 3d włącza na każdej wizycie <3 ale ostatnio tak się ułożył młody, że mało widać było :P

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    I mi aplikacja dziś pokazuje,że zaczynamy 31 tydzień:)
    Pisza,że dziecko jest już prawie w pełni ukształtowane ,że teraz czas na płuca i przybieranie na wadze.Podaja,że waga na początku tygodnia to ok 1,6 a pod koniec 1,76kg a mierzy ok 37 cm. Juz spore te nasze maluchy. Mój pewnie jest większy :) choć mierzyłam sobie dziś obwód brzucha i nic nie ruszyło się od ostatniego mierzenia.
    Oby wszystko było ok, bóle krocza i kłucia jakby w szyjce trochę mnie niepokoją...wkręty mi się zaczynają:)

Dobrze dziś spałam,nareszcie...już mi się skumulowało zmęczenie,ostatnie noce były kiepskie. Az nam z córką ciężko było wstać,kryzysik był.

Mąż już w pracy,dziewczynki w szkole a my z synkiem wróciliśmy do wyrka ale zaraz kawa i ciacho gruszkowe i zaczynamy dzień.

A wy? Śpicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 09:15

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ