X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na białym sosie, z boczkiem, pieczarkami i potem posypana szczypiorkiem :P

Zrobiłam też te ciasto na piernik :D i mówię "na sześć tygodni spokój" a mój "akurat urodzisz, wrócisz i zrobisz" :P hahaha

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe może tak być ale obyś zdarzyła zrobić zjeść i potem urodzić :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bym wolała :) Powinien być gotowy na ok. 10 grudnia - a 11 mam donoszoną :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ograłam męża w Fifę...:) Szok. Ja 38 tydzień kończę 19 grudnia zaczynam 39 więc po 19 tym mogę umawiać się na cesarkę

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 11.12 to 37+0 i wtedy według belly donoszona :P w ogóle moja koleżanka już 35 tc a dopiero co nam to leciało i mówiła mi o ciąży ;)

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tu mówił ( chyba katepr) że donoszona to 38 tc, ostatnio w szpitalu jak byłam" po zastrzyk " lekarz też tak mi mówił. Także Seli poczekaj z synkiem. Do 18.12:)

A czas faktycznie leci. Ja dopiero o ciąży się dowiedziałam a tu końcówka tuż tuż

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... Mój mówił o 37... skończonym... Ja już się nie łapię w tym :P

Mam super przyjaciółki, wpadną mi przywieźć pączki od tak :D A w sumie zjem :D

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz? Weź jednego dla mnie :) ja bym zjadła gniazdko:)
    Ja naszczescie przyjaciół i znajomych mam też super. Mogę na nich zawsze liczyć.
    Jestem z nimi bliżej niż z niektórymi z bliskiej rodziny. I nasze dzieci też są ze sobą zżyte bardzo. To fajne jest:)Dobrzy przyjaciele to skarb.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 21:04

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie ;) 5 paczkow dostalam teraz ;D kakaowe z nadzieniem sliwkowym, probuja nowosci w malej cukierni ;) super sprawa.
    Ja mam tutaj nowych znajomych, naprawde sa mi bliscy bardziej niz rodzina. Co prawda poznalismy sie calkiem niedawno.

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37+0 to donoszona ciąża, czyli skończony 37 tydzień :)

Ja dziś jadłam gniazdko :D bo nie było mojego ukochanego pączka z jabłkiem :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie paczki z jablkiem :D ale lwowskie bym zjadla... one sa tylko na tlusty czwartek - to takie z powidlami i cynamonem robione na akcje charytatywne ;p mmm... i chodzi tez za mna jablko blanszowane z powidlami... jadlam to na kolacji po ciemku. Nie moglam uwierzyc potem co to takiego bylo ;D

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Znowu kiepsko spałam. U nas szaro buro i deszczowo
    Ale kusilyscie pączkami wczoraj:)

To niech będzie 37 tc donoszona ciąża to nawet lepiej:)

Jakie plany na dziś ? My zaraz dentysta:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 08:08

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ploteczki z kolezanka w planach ;)

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przez Was zaraz jadę do cukierni po pączki :P a miałam ograniczać cukier..

Seli lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawiozłam dziecko do przedszkola, nieldugo się wybieram do galerii po prezent dla koleżanki a potem dzień jak codzień :)

Ja sobie postanowiłam że od listopada kończę ze słodyczami...musze całkiem odciąć bo nie umiem zjeść mało albo tylko 1 rzecz,tylko zżeram.odrazu wszystko. Oby się udalo :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr to trzymam kciuki za postanowienie :D masz jeszcze ponad tydzien do obzerania sie ;D

Mi waga w tym miesiacu totalnie stoi to jestem duzo spokojniejsza i nie mam wizji utycia 20 kg jeszcze ;p

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a u mnie cały czas rośnie :/
    Tak ten tydzień jeszcze się obżeram :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr chyba dołączę do Twojego wyzwania ;P bo mam tak samo

Seli podobno w drugim trymestrze najwiecej się tyje, wiec prawdopodobnie najgorsze za Tobą :D

katepr lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez teraz mam wyjątkową ochotę na słodkie. Codziennie mnie dopada i trudno zaspokoić ten głód słodyczowy. Zjem coś ,spokój na chwilę a zaraz znowu się chce.

Dzielne dziewczyny jesteśmy mamy z córką po plombie :)

Marin, Seli, Lisa24 lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr, dobry pomysł. Chyba dołączę i ja.

katepr lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ