Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na białym sosie, z boczkiem, pieczarkami i potem posypana szczypiorkiem :P

Zrobiłam też te ciasto na piernik :D i mówię "na sześć tygodni spokój" a mój "akurat urodzisz, wrócisz i zrobisz" :P hahaha

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe może tak być ale obyś zdarzyła zrobić zjeść i potem urodzić :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bym wolała :) Powinien być gotowy na ok. 10 grudnia - a 11 mam donoszoną :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ograłam męża w Fifę...:) Szok. Ja 38 tydzień kończę 19 grudnia zaczynam 39 więc po 19 tym mogę umawiać się na cesarkę

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 11.12 to 37+0 i wtedy według belly donoszona :P w ogóle moja koleżanka już 35 tc a dopiero co nam to leciało i mówiła mi o ciąży ;)

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tu mówił ( chyba katepr) że donoszona to 38 tc, ostatnio w szpitalu jak byłam" po zastrzyk " lekarz też tak mi mówił. Także Seli poczekaj z synkiem. Do 18.12:)

A czas faktycznie leci. Ja dopiero o ciąży się dowiedziałam a tu końcówka tuż tuż

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... Mój mówił o 37... skończonym... Ja już się nie łapię w tym :P

Mam super przyjaciółki, wpadną mi przywieźć pączki od tak :D A w sumie zjem :D

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz? Weź jednego dla mnie :) ja bym zjadła gniazdko:)
    Ja naszczescie przyjaciół i znajomych mam też super. Mogę na nich zawsze liczyć.
    Jestem z nimi bliżej niż z niektórymi z bliskiej rodziny. I nasze dzieci też są ze sobą zżyte bardzo. To fajne jest:)Dobrzy przyjaciele to skarb.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 21:04

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie ;) 5 paczkow dostalam teraz ;D kakaowe z nadzieniem sliwkowym, probuja nowosci w malej cukierni ;) super sprawa.
    Ja mam tutaj nowych znajomych, naprawde sa mi bliscy bardziej niz rodzina. Co prawda poznalismy sie calkiem niedawno.

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37+0 to donoszona ciąża, czyli skończony 37 tydzień :)

Ja dziś jadłam gniazdko :D bo nie było mojego ukochanego pączka z jabłkiem :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie paczki z jablkiem :D ale lwowskie bym zjadla... one sa tylko na tlusty czwartek - to takie z powidlami i cynamonem robione na akcje charytatywne ;p mmm... i chodzi tez za mna jablko blanszowane z powidlami... jadlam to na kolacji po ciemku. Nie moglam uwierzyc potem co to takiego bylo ;D

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Znowu kiepsko spałam. U nas szaro buro i deszczowo
    Ale kusilyscie pączkami wczoraj:)

To niech będzie 37 tc donoszona ciąża to nawet lepiej:)

Jakie plany na dziś ? My zaraz dentysta:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 08:08

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ploteczki z kolezanka w planach ;)

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przez Was zaraz jadę do cukierni po pączki :P a miałam ograniczać cukier..

Seli lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawiozłam dziecko do przedszkola, nieldugo się wybieram do galerii po prezent dla koleżanki a potem dzień jak codzień :)

Ja sobie postanowiłam że od listopada kończę ze słodyczami...musze całkiem odciąć bo nie umiem zjeść mało albo tylko 1 rzecz,tylko zżeram.odrazu wszystko. Oby się udalo :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr to trzymam kciuki za postanowienie :D masz jeszcze ponad tydzien do obzerania sie ;D

Mi waga w tym miesiacu totalnie stoi to jestem duzo spokojniejsza i nie mam wizji utycia 20 kg jeszcze ;p

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a u mnie cały czas rośnie :/
    Tak ten tydzień jeszcze się obżeram :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr chyba dołączę do Twojego wyzwania ;P bo mam tak samo

Seli podobno w drugim trymestrze najwiecej się tyje, wiec prawdopodobnie najgorsze za Tobą :D

katepr lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez teraz mam wyjątkową ochotę na słodkie. Codziennie mnie dopada i trudno zaspokoić ten głód słodyczowy. Zjem coś ,spokój na chwilę a zaraz znowu się chce.

Dzielne dziewczyny jesteśmy mamy z córką po plombie :)

Marin, Seli, Lisa24 lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr, dobry pomysł. Chyba dołączę i ja.

katepr lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ