X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Marin Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, Tobie się nie chce warsztatów a ja za 1,5 tygodnia zaczynam szkołę rodzenia dopiero. Nie wiem dlaczego tak późno u nas jest. Chyba wychodzą z założenia że niewiele ciężarnych porwie się na dziewięć 3-godzinnych spotkań w tak zaawansowanej ciąży. Nie wiem jak to ogarnę, 25 km od domu. Polozna dzwoniac pyta:czy jest pani jeszcze zainteresowana zajeciami.... Moze myślała ze juz urodzilam.
    Czy gdzieś jeszcze szkoły rodzenia zaczynają po 30 tc? Czy tylko ja mam to szczęście?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Paulina, Tobie się nie chce warsztatów a ja za 1,5 tygodnia zaczynam szkołę rodzenia dopiero. Nie wiem dlaczego tak późno u nas jest. Chyba wychodzą z założenia że niewiele ciężarnych porwie się na dziewięć 3-godzinnych spotkań w tak zaawansowanej ciąży. Nie wiem jak to ogarnę, 25 km od domu. Polozna dzwoniac pyta:czy jest pani jeszcze zainteresowana zajeciami.... Moze myślała ze juz urodzilam.
    Czy gdzieś jeszcze szkoły rodzenia zaczynają po 30 tc? Czy tylko ja mam to szczęście?
    W mojej szkole rodzenia też niby zapraszają w 28-30 tygodniu, chciałam się załapać na wcześniejszą turę ale się nie udało- właśnie dlatego że wg zapisującej kobiety było za wcześnie.. ostateczni udało mi się w 26 tyg zacząć, tym razem nie zapytała :)

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja dziś na 16 mam spotkanie z chirurgiem. Trzymajcie kciuki zeby mi usunął tego zęba... Wczoraj usuwałem kamień, niby na NFZ a zapłaciłam 120 zł za usunięcie osadu.

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin mega późno. U nas położna zachęca do szkoły rodzenia między 20 a 32 tygodniem póki siła i mniejszy brzuszek. Mieliśmy tez tylko 4 spotkania (raz w tygodniu) po ok 2,5-3h i wydaje mi się, ze wystarczająco, ale może pominęła jakieś rzeczy..

Mega to faktycznie ładny NFZ :P trzymam kciuki za chirurga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 10:14

Mega lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:
    Ja dzisiaj wizytuję, ale dopiero o 17, także jeszcze caaały dzień czekania ;)

PS. Czy był ktoś na warsztatach Mamo To Ja i mógłby się podzielić opinią?

Nuda straszna. Większość mialam na bezpiecznym maluchu. Tu prowadzące były fatalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 10:30

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szkoła rodzenia od 27 tc, ale ja już się załapałam, bo jesteśmy we 3.
    Chcą później, żeby już był większy brzuszek, bo to niezbędne do ćwiczeń. Tak nam tłumaczyła

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja dzis idę na echo serducha małej ale dopiero na 17:15 :) mam nadzieje ze będzie ok wszystko.

Ja już kiedyś pisałam mi się nic nie śni od kiedy mam dziecko :D niema kiedy

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też od 27 tc szkoła rodzenia ale była końcówka poprzedniego cyklu jak poszliśmy pierwszy raz więc stwierdziliśmy że pójdziemy od początku na nowy od 8 listopada.
    U mnie mała jest gdzieś bardzo nisko kopniaki czuję albo na szyjce albo po bokach na wysokości końca brzucha nad spojeniem łonowym. W ogóle nie mogę się ułożyć bo kopie akurat w tym boku na którym leżę i mam wrażenie że jej nie wygodnie bo ją uciskam a sama nie mogę spać bo się kręci :D Znów ma fazę kręciołków przez większość dnia
    KTG u nas się robi od 36 tygodnia ciąży i chyba nie wszystkie ciężarne posyłają na to.

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Dziś i u mnie kiepska noc. Nie spalam od 3:30. Zasnelam o 7, a o 7:57 wstalam bo miedzy 8, a 9 musialam się wstawić pierwszy raz u poloznej. Dostalam teczke dla malucha z roznymi pierdołami do przeczytania, posluchalysmy serduszka, bije jak dzwon :) Teraz co tydzień mam się pokazywac na sluchanie serduszka :)
    W nocy Czarek buszował, a do tego gdzies mi musial uciskac nerw bo lekko prawa noga mnie ciągnęła, ale już minęło :) Do tego zgaga w standardzie, ale cóż począć :)

Co do KTG, u mojej ginki robią na pewno z automatu po 30tc. Właśnie w środę będę miała pierwsze KTG. I tak myślę, że może nawet co wizyte? Nie wiem jak to dalej wygląda.

Co do plynu, ja kupiłam. Dla dzieci Softlan (biały). Wypralam w normalnym proszku. Z tego co czytam, to w wiekszosci te wszystkie Lovele uczulają bardziej niż zwykle proszki i płyny.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Marin Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Hej. Ja dzis idę na echo serducha małej ale dopiero na 17:15 :) mam nadzieje ze będzie ok wszystko.

Tak sama z siebie robisz echo czy masz jakieś wskazania, zalecenie? Słyszałam o tym ze się robi takie rzeczy ale mi moja dr nic o tym nie wspominała.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szkoła rodzenia jest od 21 tygodnia. My już mamy to z głowy :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my już po wizycie :) odetchnęłam z ulgą,bo wszystko jest ok. Dzidziuś pięknie waży 1600 g więc " książkowo" jak na ten etap z tego co czytałam, więc może nie będzie wcale taki duży. Szyjka długa i zamknieta. Wszystko w porządku.Dokładnie Pani doktor pomierzyła dzidziusia. Buźkę zakrywał ale jajeczka jak zwykle wystawił :) Na następnej wizycie za miesiąc dostane już skierowanie na ustalenie terminu cesarki:):):) także pod koniec listopada może poznam już ten wielki dzień. :)
    Dostałam żelazo i luteinę wyrazie skurczy i skierowania na badania .
    A zasłabniecia na tym etapie mogą się zdarzać ,więc musimy na siebie uważać. Duża macica uciska różne naczynia.

Agnuka
    Trzymam teraz kciuki za Ciebie !

A mój synek jednak dalej w poprzek leży i kopię mamę po żebrach, szaleje dziś znowu baaardzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 11:30

Marin, Elmuszka, Agnuka, Magdoczka, katepr, olkakarolka lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:

A śpisz w ogóle ? Hehe:)
    Ja tam sny mam wyraźne i dziwne . Dziś mąż w nocy dostał w zęby,( dosłownie)bo mi się śniło ,że się ze mną drażnił:) biedny .

Powodzenia,trzymam kciuki za echo. A jakies specjalne zalecenie czy tak poprostu?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjechały moje bezalkoholowe winka :) Że strony którą polecała Seli.

Czy Wasze Maluchy często mają czkawkę?

Seli lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, super że wszystko ok.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Hej. Ja dziś na 16 mam spotkanie z chirurgiem. Trzymajcie kciuki zeby mi usunął tego zęba... Wczoraj usuwałem kamień, niby na NFZ a zapłaciłam 120 zł za usunięcie osadu.
    Powodzenia.Tak niby NFZ a bulisz. Ja za plombę córki 70 zł zapłaciłam ostatnio na NFZ.

Mega lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martin
    Dzięki:)
    Winka ..fajnie.
    Tak czkawka ostatnio dość często :)ale nic dziwnego jak matka się objada słodyczami,płyn owodniowy słodki i dziecko się nałyka i czka:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak trzeba ograniczyć cukier bo mój Mały przechodzi sam siebie.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kedny super, że wizyta udana :)

U mnie szkoła rodzenia była po skończonym 20 :) ja byłam w 24 i dużo fajnych informacji było. Przydających się i po prostu na tamtym etapie.

Mój młody mnie naciska chyba, ale już mnie mniej pobolewa... Dziś to już w ogóle bije rekordy bo uderza w lewe żebro, prawe biodro i prawe żebro jednocześnie :O

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od wczoraj też :) czy on w ogóle śpi??:)

Podziwiam Was za te warsztaty i szkoły rodzenia. Mi się już nie chce nigdzie latać i ta pogoda. Ja unikam już dusznych i zatłoczonych pomieszczeń . Dobrze,że zostały mi tylko zakupy online już dla dzidzi.

Dziś leje, ponuro...domek,kocyk i herbatka

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ