X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już sobie nie wyobrażam sobie wychodzenia już...

Niby teraz czuje się lepiej ale nie będę kombinować w kuchni ani w domu zbyt wiele bo za szybko się męczę, nie potrafię nawet już wyczuć na ile mogę sobie pozwolić :/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:
    Ja dzisiaj wizytuję, ale dopiero o 17, także jeszcze caaały dzień czekania ;)

PS. Czy był ktoś na warsztatach Mamo To Ja i mógłby się podzielić opinią?

Byłam na kilku warsztatach i Mamo to ja okazały się najsłabsze. Byłam w Warszawie. Pani tak zagadała się o homeopatii, że przekroczyła czas o pół godziny. Organizatorzy późno się zorientowali i pozostałe zagadnienia były omówione na szybko, po łebkach, byle czas nadrobić.
    Jedyny plus - na koniec rozdawali fajne pełnowartosciowe gadżety - paczka pampersów i dwie paczki chusteczek nawilżanych.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Ja miałam dzisiaj fatalną noc. Niedawno wstałam... Obudziłam się po 4 i nie mogłam spać. Było mi gorąco, źle mi się oddychalo... W końcu po 5 wstałam, poszłam do wc, napilam się wody i zjadłam banana, bo już mnie ssalo. Chwilę się zdrzemnelam i słyszałam jak mąż wstaje do pracy. Muszę szybko coś zjeść i ogarnąć obiad, żebym zdążyła się jeszcze przespać, bo na 16 idę ba warsztaty Świadoma Mama. Kończę już z warsztatami, bo autentycznie już mi się nie chce...

Paulina, daj znać po warsztatach, jak było. Mi też już się nie chce chodzić, a przede mną Świadoma Mama za 2 tygodnie i Planeta Dziecko pod koniec listopada. Nie wiem, czy dam radę :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Paulina, Tobie się nie chce warsztatów a ja za 1,5 tygodnia zaczynam szkołę rodzenia dopiero. Nie wiem dlaczego tak późno u nas jest. Chyba wychodzą z założenia że niewiele ciężarnych porwie się na dziewięć 3-godzinnych spotkań w tak zaawansowanej ciąży. Nie wiem jak to ogarnę, 25 km od domu. Polozna dzwoniac pyta:czy jest pani jeszcze zainteresowana zajeciami.... Moze myślała ze juz urodzilam.
    Czy gdzieś jeszcze szkoły rodzenia zaczynają po 30 tc? Czy tylko ja mam to szczęście?

U mnie zapisy były od 27 tc i w przyszłym tygodniu idę na ostatnie spotkanie. Ale w mojej grupie jestem w najmniej zaawansowanej ciąży, bo pozostałe dziewczyny zaczynały od 30-31 tc :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to jest Seli najgorsze. Też mam z tym problem. By odpowiednio ocenić na ile można sobie pozwolić by nie przecholować a jednocześnie nie pieścić się za bardzo ze sobą.

Trzeba słuchać potrzeb organizmu. Jeśli masz dziś słabszy dzień leż odpoczywaj.Chociaz ja czułam się świetnie a prawie padlam w sklepie i miałam wyrzuty po co lazłam ale spacer też zalecany .A nasłuchałam sie od męża ,że za dużo latam i że muszę się oszczędzać.Po tym w ogóle niezawiele daje mi zrobić. Choć ja uważam,że dużo odpoczywam teraz w porównaniu do mojej aktywności sprzed ciąży. Myślę ,że dbam dobrze o siebie. Jak mam gorszy dzień więcej odpoczywam. Jak jednego dnia za dużo obowiązków mi się nałożu,kolejnego dnia zwalniam .Słucham organizmu jak mam dość kładę się .

Ja na twoim miejscu do kolejnej wizyty zrobiłabym sobie konkretne leżanko.Tak wiesz ,żeby nie było.Żebys nie miała sobie nic do zarzucenia. A Ty możesz beztrosko poleżeć,dzieci jeszcze nie masz,obiad można zamówić odpoczywaj i oszczędzaj szyjkę będziesz miała spokojne sumienie.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie... I tak leżę naprawdę... Nigdzie nie wychodzę w ogóle... Nawet do tej piekarni... Dziś trochę słabiej bo mąż ma niemiecki i ważne spotkanie mieszkaniowe, więc z zakupami czy czymkolwiek będzie ciężko dziś.

A do wizyty naprawdę nie chce przecholować, bo właśnie bym miała wyrzuty sumienia... A tak to leki, leżenie i jak się nadal będzie skracać - trudno, wtedy z mojej strony było zrobione co mogłam...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Egzakli Seli:)
    Dasz radę:)
    Kiedy wizyta?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaaa znowu szok...,że to już tak blisko. Dwa miesiące i będę trzymać synka w ramionach :)Coś pięknego.A za miesiąc poznam dzień urodzin. Czas tak zasuwa. Musimy się sprężać z zakupami :)

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę 31.10 :) Więc lada moment :) Mąż ma weekend wolny to będzie fajnie, a jutro już piątunio :) Dziś też ten dzień szybko mija.

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciagu ostaniego 1.5 miesiaca przytylam 1.1 kg wiec jestem zadowolona..szkoda, ze na poczatku tak duzo przytylam...

Jeszcze a propos proszkow- lovela w kapsulkach w mojej opinii ma najbardzoej intensywny zapach.

Wczoraj kupilam uzywanego szumisia za 40 zl, w stanie idealnym.jak sie nie sprawdzo tp przynajmniej mniej kasy poszlo

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chciałam Wam powiedzieć że miałam 2 dni pod rząd noce ze skurczami i dopiero później zorientowałam że w te dni wypiłam mocną kawę mimo że z połową szklanki mleka to jednak mocna. Odstawiłam kawę od tej pory skurcze znikły.

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skurczy i bóli nie mam nóg, ud i w ogóle odkąd biorę te cyclo 3 forte i magnezu i aspragianu też mniej biorę bo ogólnie jak dla mnei to za dużo tych wszystkich tabletek...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    To faktycznie już nie długo.
    A już jutro weekend to zaplanuj sobie ciekawie na leżąco:) gry,filmy,może listy sobie jeszcze porob zakupów dla dzidzi co tam zostało.
    31 sporo wizyt coś kojarzę.

Czarnaiwi
    Właśnie,że ja niewylukalam loveli w kapsułkach wkurza mnie proszek. Na codzien do naszego prania też tylko kapsułki używam. Wygoda.
    Gratuluje zakupu szumisia :)
    Ja z tyciem chciałabym zwolnić ale jak będzie tak będzie. Diet stosować nie będę.Poki dziecko prawidłowo rośnie jest ok. A ja zrzucę . I tak jest wiele lepiej niż w pierwszej ciąży,więc to już sukces.

Spaceangel
    Też swojego czasu odstawiłam z tego powodu kawę ale z racji niskiego ciśnienia ostatnio i problemów z wypróżnianiem.Wrociłam do kawy ale ja piję jedną dziennie ,w kubku ale z jednej łyżeczki zwykła naturalna z mlekiem,bo ta sypana najzdrowszą podobno

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Przyjechały moje bezalkoholowe winka :) Że strony którą polecała Seli.

Czy Wasze Maluchy często mają czkawkę?
    Moge prosic o link do tej stronki z winami??

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Moge prosic o link do tej stronki z winami??
    http://bezalkoholowe.com/ :)

czarnaiwi lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr!!! Albo kto bierze żelazo i magnez.
    Jak to miało być? 2 godziny przerwy między żelazem a magnezem ? Co najpierw? Żelazo i za 2 godziny magnez?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    http://bezalkoholowe.com/ :)
    Dziekuję. Oj będzie pite :P

Seli lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • katepr Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo serducha mamy bo na prenatalnym w sercu było widać ognisko hiperechogenne, taka jasna plamka. Nikt niewie skąd to i po co ale czasem tak jest i trzeba sprawdzić serducho pod kątem wad.

Ja biore żelazo na noc jak idę spać :D ale mysle ze 2h przerwy pomiędzy wystarczą :)

Czkawke dzieci mają w ogóle od łykania wód, nieważne jaki mają smak. Moja akurat rzadko ma albo bardzo krotko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 13:59

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawę odstawiłam, bo mojemu ksieciuniowi nie podchodzi. Tylko na zbożowa mi pozwala. Do słodkiego mnie nie ciągnie, moze przez zgagę. Skurczy na szczęście nie mam. A czkawki Młodego nie zarejestrowałam jeszcze :)
    Tez odczuwam spadek formy i nastroju, najchętniej bym cały czas spała.

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr
    Wiem,że ogólnie od łykania wód ale czytałam,że dzieci chętniej łykają słodkie wody:) a one mają smak w zależności od tego co zjemy.
    I co robisz dziś spaghetti?

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ