X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już sobie nie wyobrażam sobie wychodzenia już...

Niby teraz czuje się lepiej ale nie będę kombinować w kuchni ani w domu zbyt wiele bo za szybko się męczę, nie potrafię nawet już wyczuć na ile mogę sobie pozwolić :/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:
    Ja dzisiaj wizytuję, ale dopiero o 17, także jeszcze caaały dzień czekania ;)

PS. Czy był ktoś na warsztatach Mamo To Ja i mógłby się podzielić opinią?

Byłam na kilku warsztatach i Mamo to ja okazały się najsłabsze. Byłam w Warszawie. Pani tak zagadała się o homeopatii, że przekroczyła czas o pół godziny. Organizatorzy późno się zorientowali i pozostałe zagadnienia były omówione na szybko, po łebkach, byle czas nadrobić.
    Jedyny plus - na koniec rozdawali fajne pełnowartosciowe gadżety - paczka pampersów i dwie paczki chusteczek nawilżanych.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Ja miałam dzisiaj fatalną noc. Niedawno wstałam... Obudziłam się po 4 i nie mogłam spać. Było mi gorąco, źle mi się oddychalo... W końcu po 5 wstałam, poszłam do wc, napilam się wody i zjadłam banana, bo już mnie ssalo. Chwilę się zdrzemnelam i słyszałam jak mąż wstaje do pracy. Muszę szybko coś zjeść i ogarnąć obiad, żebym zdążyła się jeszcze przespać, bo na 16 idę ba warsztaty Świadoma Mama. Kończę już z warsztatami, bo autentycznie już mi się nie chce...

Paulina, daj znać po warsztatach, jak było. Mi też już się nie chce chodzić, a przede mną Świadoma Mama za 2 tygodnie i Planeta Dziecko pod koniec listopada. Nie wiem, czy dam radę :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Paulina, Tobie się nie chce warsztatów a ja za 1,5 tygodnia zaczynam szkołę rodzenia dopiero. Nie wiem dlaczego tak późno u nas jest. Chyba wychodzą z założenia że niewiele ciężarnych porwie się na dziewięć 3-godzinnych spotkań w tak zaawansowanej ciąży. Nie wiem jak to ogarnę, 25 km od domu. Polozna dzwoniac pyta:czy jest pani jeszcze zainteresowana zajeciami.... Moze myślała ze juz urodzilam.
    Czy gdzieś jeszcze szkoły rodzenia zaczynają po 30 tc? Czy tylko ja mam to szczęście?

U mnie zapisy były od 27 tc i w przyszłym tygodniu idę na ostatnie spotkanie. Ale w mojej grupie jestem w najmniej zaawansowanej ciąży, bo pozostałe dziewczyny zaczynały od 30-31 tc :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to jest Seli najgorsze. Też mam z tym problem. By odpowiednio ocenić na ile można sobie pozwolić by nie przecholować a jednocześnie nie pieścić się za bardzo ze sobą.

Trzeba słuchać potrzeb organizmu. Jeśli masz dziś słabszy dzień leż odpoczywaj.Chociaz ja czułam się świetnie a prawie padlam w sklepie i miałam wyrzuty po co lazłam ale spacer też zalecany .A nasłuchałam sie od męża ,że za dużo latam i że muszę się oszczędzać.Po tym w ogóle niezawiele daje mi zrobić. Choć ja uważam,że dużo odpoczywam teraz w porównaniu do mojej aktywności sprzed ciąży. Myślę ,że dbam dobrze o siebie. Jak mam gorszy dzień więcej odpoczywam. Jak jednego dnia za dużo obowiązków mi się nałożu,kolejnego dnia zwalniam .Słucham organizmu jak mam dość kładę się .

Ja na twoim miejscu do kolejnej wizyty zrobiłabym sobie konkretne leżanko.Tak wiesz ,żeby nie było.Żebys nie miała sobie nic do zarzucenia. A Ty możesz beztrosko poleżeć,dzieci jeszcze nie masz,obiad można zamówić odpoczywaj i oszczędzaj szyjkę będziesz miała spokojne sumienie.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie... I tak leżę naprawdę... Nigdzie nie wychodzę w ogóle... Nawet do tej piekarni... Dziś trochę słabiej bo mąż ma niemiecki i ważne spotkanie mieszkaniowe, więc z zakupami czy czymkolwiek będzie ciężko dziś.

A do wizyty naprawdę nie chce przecholować, bo właśnie bym miała wyrzuty sumienia... A tak to leki, leżenie i jak się nadal będzie skracać - trudno, wtedy z mojej strony było zrobione co mogłam...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Egzakli Seli:)
    Dasz radę:)
    Kiedy wizyta?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaaa znowu szok...,że to już tak blisko. Dwa miesiące i będę trzymać synka w ramionach :)Coś pięknego.A za miesiąc poznam dzień urodzin. Czas tak zasuwa. Musimy się sprężać z zakupami :)

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę 31.10 :) Więc lada moment :) Mąż ma weekend wolny to będzie fajnie, a jutro już piątunio :) Dziś też ten dzień szybko mija.

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciagu ostaniego 1.5 miesiaca przytylam 1.1 kg wiec jestem zadowolona..szkoda, ze na poczatku tak duzo przytylam...

Jeszcze a propos proszkow- lovela w kapsulkach w mojej opinii ma najbardzoej intensywny zapach.

Wczoraj kupilam uzywanego szumisia za 40 zl, w stanie idealnym.jak sie nie sprawdzo tp przynajmniej mniej kasy poszlo

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chciałam Wam powiedzieć że miałam 2 dni pod rząd noce ze skurczami i dopiero później zorientowałam że w te dni wypiłam mocną kawę mimo że z połową szklanki mleka to jednak mocna. Odstawiłam kawę od tej pory skurcze znikły.

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skurczy i bóli nie mam nóg, ud i w ogóle odkąd biorę te cyclo 3 forte i magnezu i aspragianu też mniej biorę bo ogólnie jak dla mnei to za dużo tych wszystkich tabletek...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    To faktycznie już nie długo.
    A już jutro weekend to zaplanuj sobie ciekawie na leżąco:) gry,filmy,może listy sobie jeszcze porob zakupów dla dzidzi co tam zostało.
    31 sporo wizyt coś kojarzę.

Czarnaiwi
    Właśnie,że ja niewylukalam loveli w kapsułkach wkurza mnie proszek. Na codzien do naszego prania też tylko kapsułki używam. Wygoda.
    Gratuluje zakupu szumisia :)
    Ja z tyciem chciałabym zwolnić ale jak będzie tak będzie. Diet stosować nie będę.Poki dziecko prawidłowo rośnie jest ok. A ja zrzucę . I tak jest wiele lepiej niż w pierwszej ciąży,więc to już sukces.

Spaceangel
    Też swojego czasu odstawiłam z tego powodu kawę ale z racji niskiego ciśnienia ostatnio i problemów z wypróżnianiem.Wrociłam do kawy ale ja piję jedną dziennie ,w kubku ale z jednej łyżeczki zwykła naturalna z mlekiem,bo ta sypana najzdrowszą podobno

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Przyjechały moje bezalkoholowe winka :) Że strony którą polecała Seli.

Czy Wasze Maluchy często mają czkawkę?
    Moge prosic o link do tej stronki z winami??

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Moge prosic o link do tej stronki z winami??
    http://bezalkoholowe.com/ :)

czarnaiwi lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr!!! Albo kto bierze żelazo i magnez.
    Jak to miało być? 2 godziny przerwy między żelazem a magnezem ? Co najpierw? Żelazo i za 2 godziny magnez?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    http://bezalkoholowe.com/ :)
    Dziekuję. Oj będzie pite :P

Seli lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • katepr Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo serducha mamy bo na prenatalnym w sercu było widać ognisko hiperechogenne, taka jasna plamka. Nikt niewie skąd to i po co ale czasem tak jest i trzeba sprawdzić serducho pod kątem wad.

Ja biore żelazo na noc jak idę spać :D ale mysle ze 2h przerwy pomiędzy wystarczą :)

Czkawke dzieci mają w ogóle od łykania wód, nieważne jaki mają smak. Moja akurat rzadko ma albo bardzo krotko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 13:59

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawę odstawiłam, bo mojemu ksieciuniowi nie podchodzi. Tylko na zbożowa mi pozwala. Do słodkiego mnie nie ciągnie, moze przez zgagę. Skurczy na szczęście nie mam. A czkawki Młodego nie zarejestrowałam jeszcze :)
    Tez odczuwam spadek formy i nastroju, najchętniej bym cały czas spała.

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr
    Wiem,że ogólnie od łykania wód ale czytałam,że dzieci chętniej łykają słodkie wody:) a one mają smak w zależności od tego co zjemy.
    I co robisz dziś spaghetti?

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ