X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem całe dnie słodycze a nie ma prawie w ogole czkawki :p
    Wlasnie chyba juz nie ogarne bo rano spotkalam się na ciacho i kawę z kolezankami, niedawno wrocilam, zaraz po synka jadę do przedszkola no i moze zakupy z nim zdaze zrobic ale zaraz o 16 musze wyjsc z domu żeby na to echo zdazyc w tych korkach...chyba ze zrobie po powrocie. Tylko tak strasznie nie lubie z mlodym na zakupy jezdzic, on tak zawsze się wleczeee, a to tu chce cos poogladac a to batonika wybrać, ale chyba musze bo bede glodować :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka u nas paskudna pogoda.. a obiecałam siostrze, ze zrobię siostrzeńcowi na urodziny na jutro ciasteczka z nutella m, a tak mi się teraz nic nie chce :P jeszcze obiad do tego i o 17 odrabiamy ostatnie zajęcia ze szkoły rodzenia. No nic muszę się zebrać.

Muszę się w końcu zdecydować na jakiś proszek bo po wszystkich świętych biorę się za to pranie w końcu, ile można zwlekać :P

U mnie Hania miała raz czkawkę.. o 3 w nocy:P wiec jak już to z przytupem

Tez czytałam, ze gdy smakują dzidziusiowi wody (bo są np słodkie) to je łapczywie połyka i wtedy często pojawia się czkawka :)) sle to tez pewnie dużo zależy od predyspozycji ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 14:24

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr
    Ta zakupy z dzieckiem...wiem o czym mówisz...

Lisa24
    Tak to z tymi obiecankami jest..ale to dla siostrzeńca to miło się będzie robiło.

Mi się też dziś nic nie chce...spać i coś słodkiego i cos pochrupac i winka bym się napiła tego bezalkoholowego co polecacie ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 14:39

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Katepr
    Ta zakupy z dzieckiem...wiem o czym mówisz...

Lisa24
    Tak to z tymi obiecankami jest..ale to dla siostrzeńca to miło się będzie robiło.

Mi się też dziś nic nie chce...spać i coś słodkiego i cos pochrupac i winka bym się napiła tego bezalkoholowego co polecacie ..

Jak zamowisz to jutro bedzie :D ale tez bym cos podjadla... i tak gryze wszystko a nic mi nie idzie ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    http://bezalkoholowe.com/ :)

a piłaś już je?

ja więcej takiego wina nie kupuję, musi być dobrze schłodzone, bo smakują jak rozwodniony kompot błeeh

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a piłaś już je?

ja więcej takiego wina nie kupuję, musi być dobrze schłodzone, bo smakują jak rozwodniony kompot błeeh

Pilam ;) i smakuje mi takie rozowe, babelkowe bo czerwone okropne ;p

Reni lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://bezalkoholowe.com/35-pierre-00-rose.html te pilam i jest w porzadku... inne wala tanim winem i w smaku jak jakies takie zwietrzale...

A i kupilam ostatnio piwo jakies wisnia z pigwa... fuuuj. Jak helena czerwona odgazowana :/

dZhdp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Byłam na kilku warsztatach i Mamo to ja okazały się najsłabsze. Byłam w Warszawie. Pani tak zagadała się o homeopatii, że przekroczyła czas o pół godziny. Organizatorzy późno się zorientowali i pozostałe zagadnienia były omówione na szybko, po łebkach, byle czas nadrobić.
    Jedyny plus - na koniec rozdawali fajne pełnowartosciowe gadżety - paczka pampersów i dwie paczki chusteczek nawilżanych.
    ja z homeo wyszłam po 10 min, tak baba nudziła, ze nie dało się słuchać, a że to był ostatni wykład, a losowanie nagród było wcześniej, to uciekłam. I dużo ludzi tak zrobiło.

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mąż mi napisał ,że jak mam ochotę na wino bezalkoholowe to bym sobie zrobiła czerwona oranżadę helene z cytryną w lampce.:) Może i ma rację okaże się smaczniejsze niż te wina.:)

Seli szukałam czerwonego półslodkiego takie lubię ale nie znalazłam. Ostatecznie w Kauflandzie mam grzanca bezalkoholowego ( smakuje jak kompot).A może dziś piwko z soczkiem malinowym ?
    To różowe co mówisz wygląda fajnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 15:15

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ma kupić chleb tostowy z ziarnami ;D wiec ja dziś tostowo ;) wina i piwa jakoś mnie nie ciągną. Na zwykłe moze i smak jest... ale te bezalkoholowe to tylko bavaria mi smakuje a nie mam jakos tak by pic po prostu. Jak byla imprezka to ok, ale normalnie to nie ;p

Dzis sie masakrycznie nudze... jak o 12 wstalam na tv tak poszlam do wanny bo w tv nuda a po wannie lozko bo nic nie ma... zanudze sie dzis :p ale plus taki, ze ogolnie lepiej sie czuje.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie ,że ci lepiej.

Fakt lepiej wypić sobie szklankę dobrego soku :) ale coś na weekend myślałam ...mam ochotę na romantico wieczór. Córa młodsza jedzie do dziadków na weekend..może jakaś kolacja we dwoje...ale wolałabym jednak gdzieś wyjść.. coś wykombinuje...

Mnie mąż rozleniwil przez te kilka dni. Wyręczał mnie w obowiązkach, gonił do leżenia.Wypadłam z rytmu...i niewiem kiedy wrócę:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie ludze sie na wyjscia :/ a bardzo bym chciala...

Jak zobacze jakas fit mamusie albo kuzwa taka co do konca och i ach ciaze ma na jakims instagramie to zabije ;p jakos jak jest zle to sie juz nie mowi... jak pomysle, ze kolejny miesiac bede tak lezec to mi sie niedobrze robi. Dobrze, ze chociaz kot ze mna rozmawia...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Ciesz się,że dopiero teraz musisz leżeć. Są mamy,które leżą całe ciążę albo większą jej część. Ja się w tej też należałam i to wiosna gdy wszystko budziło się do życia ...znajomi grillowali.Dobrze,że lato miałam super ,często byliśmy nad morzem,uwielbiam . Poprzednia ciążę 7 miesiący miałam leżących. To masakra .Ty masz bliżej niż dalej :)Wiem,że lekko nie jest, naprawdę wiem.
    Damy radę,razem będziemy się nudzić.

A miałyście kiedyś badane przepływy w pępowinie? Dziś mi badała,nie wiedziałam ,że takie cuda też na USG się sprawdza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 15:40

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bada ciagle przeplywy.

Niby tak. Ale kolejny dzien w domu, normalnie nikt sie do mnie nie odzywa. Pierdolca mozna dostac za przeproszeniem... uhhh :( a ja jeszcze chwila i depresji dostane jak nic. U mnie wszyscy pracuja, nie ma z kim nawet smsow popisac. Totalnie odizolowana od swiata sie czuje...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może robótki ręczne jakieś?? Żałuję,że nie mam jakiegoś talentu:)bym synkowi sweterek wydziergała.A ty masz? Pichcić lubię ale to nienajlepszy pomysł bo i jeść teraz bardzo lubię :)
    Może mi tez badała przepływy wcześniej ale nie mówiła.
    A jak tam kryzys z imieniem ? Minął?

Katepr
    Jakie żelazo chwaliłaś co ci tak podniosło hemoglobinę? Nie mogę się doszperać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 16:13

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam :P i nie mogłabym iść do sklepu nic kupić :P pichcenie odpada - bo wymaga chodzenia do sklepu po składniki, przecież sobie gotowałam, było super, mogłam wyjść do sklepu to można była iść do sklepu, wywietrzyć się i pokręcić się w kuchni, coś tam posprzątać... A tak? Nie bardzo jestem w stanie iść po zakupy, a stanie w kuchni w garach to już nie odpoczynek... Niby nic, ale widzę, że nie daje rady... Wczoraj wystarczyło, że przetarłam stół ścierką i wyrzuciłam jakieś papierki jak się nazbierały na ławie i potem zdychałam...

Więc leżę i próbuje gadać do kota ale ten śpi :P Chyba johowych zacznę zapraszać bo chociaż ktoś będzie ze mną rozmawiać :P

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pichcenie to raczej o sobie myślałam . Ty grzecznie leż:) Tobie jedzenie zostało :)..a na pewno we Wrocławiu jest co próbować :) zrób sobie degustacje na zamówienie :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest co jeść ale jak wyjdziesz do knajpki :P na zamówienie słabo... Poza tym mam do 1.11 100 zł :P więc no... nie poszaleje :P A i nie mam ochoty na jakieś jedzenie takie. Poza tym nie lubię jeść :P

Ehh... Dobra, nie marudzę, i tak to nic nie da.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to trochę ogranicza :)
    I pomarudzic też czasem trzeba...;)ale pamiętaj...mają gorzej :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy - mają też inne lepiej :P a podejrzewam, że nawet jak leżą to może mają chociaż z kim porozmawiać, albo kto je odwiedzić.

dZhdp1.png

‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ