Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Pilam ;) i smakuje mi takie rozowe, babelkowe bo czerwone okropne ;p
    o to jeszcze dam szanse różowemu :-)

Seli lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam dziś co mi się chciało i wymyśliłam...Ananasy i brzoskwinie w puszce. A ,że w pierwszej ciąży mało miałam zachcianek a ta jest moją ostatnio to bez skrupułów mogę poganiać męża:) i do tego soczek pomarańczowy...

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o ananasie.... Hmm... w sumie nie wiem czy nie mam puszki...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witaj zgago...:/
    I co Seli masz?

Agnuka jak wizyta?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem bo nie mogę półki dosięgnąć :D hahaha a mąż na spotkaniu już 1,5 h ;/ nie wiem co oni tam robią, miało być krótko z podpisem papierów...

Mam <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 20:43

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To smacznego :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ananas to nie to...

zjadłam tosty, ugryzłam wafelka jakiegoś kokosowego, potem chipsy paprykowe trochę... sok z buraka, teraz tego anaasa dziabnęłam... I dalej czegoś mi brak... to już podchodzi pod zachcianki? :P

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po warsztatach. Bardzo fajne. Jak macie możliwość to idźcie :) Dużo fajnych tematów :) Była fizjoterapeutka urogibekologiczna, neonatolog, ginekolog, pediatra i doradca laktacyjny. Fajnie bo nie było takiego chamskiego reklamowania się. Wróciłam z całą torbą próbek itd. i kolejnym smoczkiem do kolekcji. Mam już chyba z 8 szt. - wszystkie zdobyczne. No i wygrałam bawełnianą nerke od producenta hust. Fajnie ale wolałabym główną nagrodę - laktator elektryczny z Lovi.

Seli, Kendy, Magdoczka, Zośkaaa lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Jestem po warsztatach. Bardzo fajne. Jak macie możliwość to idźcie :) Dużo fajnych tematów :) Była fizjoterapeutka urogibekologiczna, neonatolog, ginekolog, pediatra i doradca laktacyjny. Fajnie bo nie było takiego chamskiego reklamowania się. Wróciłam z całą torbą próbek itd. i kolejnym smoczkiem do kolekcji. Mam już chyba z 8 szt. - wszystkie zdobyczne. No i wygrałam bawełnianą nerke od producenta hust. Fajnie ale wolałabym główną nagrodę - laktator elektryczny z Lovi.
    Przypomnij proszę, jakie to byly warsztaty?

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świadoma Mama ;)

Elmuszka lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • katepr Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy to żelazo to sorbifer durules.

W echu serca wszystko wyszło ok, te ogniska co widać to struny w sercu które są ponoć u każdego, tylko nie u każdego się tak ułożą że na usg je widać.
    Niestety od wizyty ciągle męczą mnie skurcze. Wzięłam już magnez, potem buscopan od gina , teraz ostatecznie skusiłam się na no spe, mogłyby już odpuścić kurczę, tymbardziej ze muszę zaraz synka przeniesc z naszego lozka do jego :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 21:25

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr
    Na to samo dostałam receptę. Mam nadzieję,że u mnie też się sprawdzi.
    Super,że wszystko ok z serduszkiem .
    Nie mijają skurcze po zmianie pozycji? Oby przeszły. Nie dźwigaj :/

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Siemię lniane też jest spoko na zgagę .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś bez refluksu <3 zgagi też nie ma :D a teraz jakiegoś lekkiego powera dostałam :) ale co się dziwić jak już cały dzień w łóżku i spałam niemal non stop... bawimy się z kotem, lekki spacer po mieszkaniu i szukam co tu zjeść jeszcze :P

dZhdp1.png

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Agnuka jak wizyta?

hej hej, jestem :) wczoraj jak wróciłam do domu, to padłam spać.
    u lekarza dobrze i niedobrze. Tzn z Misią super, rośnie sobie b.ładnie, waży teraz 1340 g :) do tego podobno kość udowa (FL) jest dosyć długa, także szykuje się raczej wysoka dziewczyna, co potwierdzałoby się z rzeczywistością, bo ja do niskich nie należę, a mąż to już w ogóle duuuży ;p

a druga część wizyty niedobrze, bo chciała mnie ginka wysłać już na L4, bo skraca mi się szyjka... tzn powiedziała tak - długość jak na ten czas ciąży jest w normie, ale patrząc na wcześniejszy wymiar, to jest zdecydowanie krótsza... więc to jej się już nie podoba. Ale ja jeszcze nie mogę iść na zwolnienie, bo ten egzamin w pracy ;/ także dostałam deadline od niej na półtorej tygodnia, tj. 6 listopada, wtedy mam kolejną wizytę, żeby znów skontrolować szyjkę i jeżeli chociaż troszkę będzie krótsza, to już przestaje mnie słuchać i wypisuje mi L4 i koniec kropka... także muszę zacząć cisnąć z nauką jeszcze bardziej, po pracy wracać i leżeć, żeby odpocząć, 5 listopada zdać egzamin i od 6.11 iść na zwolnienie

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja dziś przespałm cudnie całą noc:)
    Z tej okazji pełna energii wstałam zrobić wszystkim śniadanko jajecznicę na masełku ze szczypiorkiem...do tego herbata,śniadania do szkoły ...pokręciłam się po kuchni pol godziny i padam. Moja kondycja jest tragiczna. Nie dość ,że kręciło mi sie w głowie od biegania po kuchni,to kręgosłup masakra.Brzuch zaczął ciągnąć i boleć jak na okres . Przeszło dopiero ja odleżałam po śniadaniu. Ciężko jest. Jestem załamana niby takie nic ale jeszcze nie dawno lżej mi to przychodziło.Odpoczywam teraz więcej i kondycja gorsza do tego coraz większy brzuch i waga moja i dzidzi.A jajowe przesoliłam...dupa .

Agnuka
    Fajnie,że z córką wszystko ok. Wysoka będzie modelka albo koszykarka:)?
    Nie dobrze ,że szyjka się skraca. Wiem,że praca jest ważna ale nie najważniejsza. Miałam taką sytuację w pierwszej ciąży . Walczyłam o moja wymarzona prace byłam tam na praktykach,stażu i na umowę i miałam dostać na stałe . Wypracowane i zasłużone latami.Studia też robione pod tą pracę. Ale dwa dni przed końcem jednej umowy a podpisaniem kolejnej wylądowałam u lekarza z plamieniami i położyła mnie do łóżka.Zwolnienie od razu Nie żałuje,bo mam zdrową,śliczną córkę a pracę też znalazłam dobrą:)ale trzymam za Ciebie mocno kciuki by wszystko poszło po twojej myśli,by udało ci się ogarnąć temat w pracy i szyjka już się nie skracała.

Seli
    Wczorajszy dzień zakończony sukcesem? Znalazłaś to coś?:)

Miłego dnia

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka a dostalas jakas luteine albo cos na szyjke? Z tym nie ma zartow... No i jak nie masz infekcji moglaby zalozyc Ci pessar i byloby mniejsze ryzyko ;) ja leze z lekami i czuje, ze i tak sie skraca...

Kendy nie znalazlam ;) ale maz byl pod wrazeniem bo probowalam wszystkiego po kolei w domu.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Komicznie to musiało wyglądać.:):):)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak... Bo praktycznie wszystko nadgryzałam i chodziłam po domu a nic nie było tym co bym chciala :P

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)) ja dzisiaj nawet się wyspalam ( dopiero wstałam :O) ale miałam znowu jakiś durny sen :P tym razem wiewiórki i duże zielone pasikoniki mnie atakowały.. ja nie wiem skąd to biorę :P ale obudziłam się przestraszona i dzidzius tak mi potem po brzuchu latał, ze aż sie zaczęłam stresować czy wszystko u niej dobrze :P

Agnuka trzymam kciuki, żeby wszystko udało się ogarnąć.

Kendy tak już jest niestety, ja wczoraj popieklam ciasteczka, miałam zrobić 3 tury czyli 60 skończyłam na 2 i wyszło 35 dokładnie :( może dzisiaj dorobię, bo wczoraj już mi nogi odpadały.

Seli podziwiam :D za mną chodzi od jakiegoś czasu pączek z czekolada.. i chyba dzisiaj spełnię tą zachciankę :P może dzisiaj w końcu uda Ci się odkryć Twoją :D zamknij oczy i pomyśl o jedzeniu, może ta właśnie rzecz przyjdzie Ci jako pierwsza na myśl :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 10:11

Agnuka lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ