STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosiu lubimy te same czekolady
Mleczna z Goplany jest najlepsza. Niepowtarzalny smak
Seli dasz radę! Leżysz w słusznej sprawie, dla bezpieczeństwa swojego dziecka. Pomyśl ile kobiet chciałoby być na Twoim miejscu... -
A ja jem placki ziemniaczane . Musiałam zrobić przez Was;)
Czekolada Goplana to numer jeden u mojego męża z czekolad ja lubię wszystkie ale Milkę chyba najbardziej.
Agnuka
Powodzenia!Odpoczywaj ile tylko się da!
Mega, Agnuka lubią tę wiadomość
-
Kendy dla mnie Milka tez wygrywa
iiii kinderki
Miałam dzisiaj aktywny dzień, kupiliśmy fotelik do samochodu i wanienkę ze stojakiempotem urodziny. Teraz mega boli mnie kręgosłup i nie mogę spać
ale już dawno mi nie dokuczał, wiec muszę przeżyć.
Powiedzcie mi dziewczyny jak u Was z włosami i cerą.. wszędzie jest napisane, ze włosy nie wypadają a cera niczym pupcia niemowlaka taka gładka i miękka.. a u mnie włosy jak wypadały tak dalej wypadają, bez zmian. Cera gorsza niż przed ciąża, cały czas jakieś wypryski. Czyżby moja dziewczynka zabierała mi cała urodęwiem.. zabobony
) staram się z dietą, do tego codziennie biorę witaminy (wiadomo), ale nic to nie daje. U Was faktycznie się sprawdziło i macie piekne włosy i cerę ?
-
Wlosy faktycznie są super. Cera też. Zero wypryskow. Mi nikt nie daje mojego wieku
Niestety po porodzie włosy polecą pewnie. Moja fryzka mówi, że nawet 2 3 lata moze się zejść zanim odbiją, ale to nie jest regułą.
No ale ja nie jem słodyczy więc i syfków nie mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 08:06
Mega lubi tę wiadomość
-
Ja tez mam ładna gładka cerę, mocne paznokcie i zagęściły się włosy. Co akurat mnie trochę denerwuje bo mam długie prawie do pasa i nie chce mi się ich wyczesywać hehe na szczęście mogę je myć trochę rzadziej niż przed ciążą, bo nie przetłuszczają się tak szybko. Wiec teoretycznie w wyglądzie na plus.
Po porodzie włosy zaczynaja wypadać i wymieniać się gdzieś około 2-3 miesiąca, ale hak ktoś nie miał wcześniej problemów z wypadaniem to powinny w miarę systematycznie wrócić do formy w ciągu kolejnych dwóch trzech miesięcy. Gorzej dla kobiet które miały problemy z łysieniem, placami czy zakolami... Przydadzą się silne kuracje wspomagające. U mnie w rodzinie dobre opinie słyszałam jedynie o czymś jak gelacyt/ gelacet, oraz ampułkach z vichy z serii czerwonej. Niby szybko widać odrastające włosy, wręcz robi się we włosach jeżyk. Ale jak wszystkie takie cuda, nie na wszystkich działają...
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Reni u mnie słodkie na wypryski nie maja żadnego znaczenia
oglądałam tez kiedyś na Galileo, ze to mit. , ale nie sprawdzałam tej informacji nigdy dalej bo czy jadłam słodycze czy nie cera była bez zmian, wcześniej miałam cały czas wypryski, potem mi przeszło, teraz znowu mam. Ew chipsy, ostre, to może tak, od zawsze, ale teraz nie jem ich w ogóle. No i przed okresem często kilka mi wychodziło.
Tzn łysienia się nie obawiam bo swoje włosy mam baaardzo gęste, takie geny. Tylko się dziwie, bo tyle się naczytałam, ze hormony zatrzymują te włosy, które normalnie powinny wypaść a mi i tak normalnie wypadają) nie w nadmiarze, tylko tyle co zawsze, fizjologicznie.
Po ciąży wypadają te włosy, które powinny wypaść w ciągu tych 9 miesięcy, ale zostały właśnie zatrzymane przez podwyższone w ciąży hormony. Wydaje się, ze nagle kobieta traci polowe włosów, ale tak naprawdę kończy z tym samym, co i tak miałaby bez ciąży. Tylko wiadomo inny jest efekt jak włosy wypadają systematycznie tyle ile ma być a inaczej jak przez 9 miesięcy nie wypadają i potem nagle wszystkie te, które powinny już dawno wypaść wylatują. -
Dzień dobry...oby był
Lisa24
Siostrzeniec zadowolony z ciasteczek? Smakowały?
Ja w tej ciąży muszę przyznać,że cerę mam super. Dosłownie jak pupcia niemowlaka. Wszyscy mówią,że ładnie wyglądam:) Przed ciążą zmagałam się ciągle z cerą trądzikową,więc różnica jest zauważalna. Teraz mogę spobodnir wyjść bez fluidu,pudru sam kremik i jest ok. Włosy też mocniejsze i paznokcie. Wcześniej się rozdwajały.
Z córką w ciąży nie miałam takiej cery więc zabobony zabobonami ale może coś w tym jest:)
Reni
Już nie zwalajmy wszystkiego na te biedne słodycze
Nie zrobiłam ciasta,powstrzymałam się .stwierdziłam ,że będę je ciągle podjadać:)lepiej nie kusić losu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 09:23
-
Mi włosy wypadają strasznie:) co czesanie to pełno klakow na szczotce:) z cerą też nie fajnie:) za to paznokcie rosną jak szalone nie wiem czy mocniejsze bo mam żel na paznokciach ale napewno rosną dużo szybciej. Mam taki odrost że aż wstyd, może dziś wieczorem się wezmę za nie:)
-
U mnie cera masakra. Nie dosc ze syfy mi wychodzą to takie suche placki się robią, nic nawilżającego nie działa
a w 1 ciazy miałam cere zajebistą. Więc slodycze nie maja tu nic do rzeczy bo w kazdej ciazy je jadlam .
Włosy ok, widać ze gestsze i mniej wypada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 09:30
-
Kendy, tak, dziekuje
) wszyscy byli zachwyceni, poszły cale
połowa była z nutella a druga z masłem orzechowym
ale jednak nutella wygrywa.
Mammamia11 mam tak samo! Paznokcie tez rosną jak szalonepłytkę zawsze miałam, wydaje mi się, ładna, długą, ale teraz rosną 2 razy szybciej niż przed ciąża.
Katepr czyli nie ma reguły chyba tak naprawdępewnie wszystko zależy od hormonów, ile ich jest w danej ciąży, bo wiadomo, u każdej rosną inaczej. Chociaż tak patrząc na Wasze wcześniejsze dzieci to coś w tym jest, ze przy chłopczykach jest ładniejsza cera
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 09:56
-
Lisa24
Tak czekoladki Kinder też ok.
Weź tu nie jedz słodyczy :)ale mam znowu ochotę na coś słodkiego. A nic nie mam w domu celowo .oo budyń czekoladowy mam ,zaraz uruchomie.
Narazie delektuje się śniadaniem do łóżka od męża..omlet z warzywkami. Wczoraj ja ,dzisiaj on.Sprawiedliwie:) Ciekawe kto jutro.
Ale synek dziwnie się układa, brzuch robi się płaski od góry wypięty na boki.Jakby się wyciągał. Może tak być leży w poprzek. Trochę to boli.
Katepr
A próbowałaś zwykłego kremu Nivea? U mnie działa cuda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 10:03
-
U mnie mąż pojechał po bułki dopiero bo dzisiaj wylezakowalismy się porządnie
Kendy u mnie Mała tez robi jakieś akrobacje, chyba leży na skos, jeśli to możliwe
Mnie nivea strasznie zatyka i od razu wychodzą wypryski, ale może u katepr akurat)
-
Hejo!
U mnie cera super, zero wypryskow, uzywam kremu Nivea Care, jest delikatny, szybko sie wchlania i nawilza fajnie
Włosy akurat też mi cały czas wypadaja, ale może po porodzie az tyle nie poleci? Plus z wlosami, że nie myje tak często bo mniej się przetluszczaja. No i paznokcie rosną szybko.
Dziś luzik, nie muszę robic obiadu
Jedziemy na zakupy wiec coś zjemy na miescie.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Fakt już teraz czuć dzidzię wszędzie.
Wczoraj córka tuliła się do braciszka ,dostała i w policzka i w zęby,śmiesznie było.Ja tez czuje i na górze i na dole i po bokach kopniaki.A wczoraj przed snem czułam jakby pchał się na biodro. Nieraz nie jest to przyjemne ale uwielbiam czuć jego ruchy jakie by nie były.
Fakt Nivea jest bardzo tłusty i nie stosowałam go przy cerze trądzikowej. Teraz mi służy bo mam bardziej sucha cerę. W ogóle jest dobry na wysuszone miejsca, jak np na podrażniony nos po katarze u córki ,czy spierzchniete usta. Gruba warstwa kremu na noc na zmienione miejsce i rano jest ok.
Lisa24
Leżakowanie porządne wskazane
Ja przez męża urlop wczoraj czuje się dziś niedzielneWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 10:20
-
Zośka
Noi fajnie:) Ja dziś robię zupę jarzynowa ,taka bombę witaminową wrzucę wszystkie warzywa jakie mam:)
Udanych zakupów. A zakupy dzidziusiowe?
My z mężem mamy weekend we dwoje,córka u dziadków:) wczoraj w ramach " romantycznego wieczoru" graliśmy w Fifę i oglądaliśmy złomiarzy objadając się domowymi frytkami:)nie ma co takie romantico hehe.
Może dziś bardziej się wysilimy:)
Swoją drogą wciągnęli mnie ci złomiarze oglądałam z zapałem,maz się śmiał ,że krytykowałam a tak oglądam .Pośmiać się można :)w
Taka kicha w telewizji. Polecacie jakiś dobry film? Z tych nowszych? Mam ochotę na horror ale chyba nie najlepszy pomysł ???