X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nivea jestem uczulona :D ale czym nie posmaruje, ile peelingow nie zrobie to ten suchy placek jest :/ nawet mam.krem taki z wit a i nic to nie daje eh

Kendy ja lubie horrory i normalnie oglądamy ale zeby jakis tytul przytoczyc to gorzej, zawsze maz sciaga jakies i ogladamy :p okulus ogladalas? Jak nie to polecam jest mega.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 10:42

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie oglądałam ,oblukam.
    Trochę się obawiałam horroru w ciąży ja jestem strachliwa ..i emocjonalnie podchodzę do filmów.:)zobaczymy.

A reszta jakie plany na sobotę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 10:51

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Zośka
    Noi fajnie:) Ja dziś robię zupę jarzynowa ,taka bombę witaminową wrzucę wszystkie warzywa jakie mam:)
    Udanych zakupów. A zakupy dzidziusiowe?

My z mężem mamy weekend we dwoje,córka u dziadków:) wczoraj w ramach " romantycznego wieczoru" graliśmy w Fifę i oglądaliśmy złomiarzy objadając się domowymi frytkami:):):) nie ma co takie romantico hehe.
    Może dziś bardziej się wysilimy:)
    Swoją drogą wciągnęli mnie ci złomiarze oglądałam z zapałem,maz się śmiał ,że krytykowałam a tak oglądam .Pośmiać się można :)w
    Taka kicha w telewizji. Polecacie jakiś dobry film? Z tych nowszych? Mam ochotę na horror ale chyba nie najlepszy pomysł ???

Kendy, może coś tam kupie dla malego jeśli mi się spodoba. Ale bardziej jedziemy z kurtka dla męża, może za kurtka dla mnie, jeszcze chcemy pokupic wszystko do "lasu w sloiku", chcę też porobic swiateczne skrzaty, ale brody nie mam i tak wiesz ;)
    Ogladalas Deadpool i Deadpool 2? Ogólnie polecam, chociaz jedynka lepsza, ale teksty tak dobre, zer ubaw po pachy ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Las w słoiku? Co to?
    Oglądaliśmy Deadpoll,fakt dobry :)
    Fajnie już ozdoby świąteczne dziergacie...
    Pochwalcie się potem dziełami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 11:03

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa na brody fajne poszewki z pepco są po 14,99 takie futrzane;) wczoraj wzięłam taką szara ombre, będzie na 4 skrzaty:) były jeszcze białe i kremowe;) na jakiejś grupie szyciowej jedną dziewczyna poleciła je właśnie:) cenowo wychodzi tak jakby zamówić 0.5m futerka...

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wymyśliłam ,że zrobię całej mojej trójce poduszki sowy z akcentem kolorystycznym w kolorze pokoju.Znalazłam fajny filmik na YouTube jak uszyć taką poduchę. Ale z racji tego ,że nic nie mam by się za to wziąć nie wiem czy koszt materiałów nie zrówna się z kupnym pluszakiem z tego co patrzę. A i talentem plastycznym nie grzeszę,maszyny do szycia nie mam,musiałabym ręcznie i zniechęca mnie trochę wizja efektu końcowego mojego dzieła. Ale satysfakcja że mają coś zrobionego przeze mnie fajna. Pomyślę nad tym. Mam teraz czas na takie pierdoły,później go nie będzie. Urodzę i wpadnę w swój wir:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miewacie takie kłucia bolesne szyjki. Tzn nie wiem czy to szyjka ale nie podbrzusze a boli jakby w pochwie w środku a jeszcze nie w macicy. Nie miałam tego wcześniej .Wczoraj wieczorem mi się to zdarzyło i teraz.Od wczoraj wieczora biorę luteinę dopochwową . Nie wiem czy to może mieć związek.Wzięłam nospe i jeszcze jeden magnez i leże.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spaghetti dziś serwuje. Mój lubi to się ucieszy jak wróci z pracy. Potem planuje zakupy spożywcze, takie większe. Tylko mąż jeszcze o tym nie wie. Ale na szczęście odkąd jestem w ciazy jest jakiś bardziej uległy.

U mnie nawet od czasu do czasu nieśmiało przez chmury przebija się słońce. Od razu inaczej.

Miłego weekendu wszystkim życzymy!!!

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martin
    Na kiedy masz termin?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    01.01 :)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie:)ciekawe,w którym roku się urodzą nasze dzieci .a to termin z om?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Na nivea jestem uczulona :D ale czym nie posmaruje, ile peelingow nie zrobie to ten suchy placek jest :/ nawet mam.krem taki z wit a i nic to nie daje eh
    .

A używałaś może kremu mixa z 10% kwasem hialuronowym? Mi bardzo pomaga na takie placki suche (i tylko te kremy z kwasem hialuronowym co deklarują ile maja go w składzie bo inne typu bielenda nivea loreal g**** warte), a na ciele super są kremy do mycia / pod prysznic z biodermy atoderm. Polecam na problemy z liszajami.

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Marin Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Fajnie:)ciekawe,w którym roku się urodzą nasze dzieci .a to termin z om?
    Ja jestem po ivf, więc to termin liczony od dnia zapłodnienia. Mi się marzy jeszcze ten rok ale co ma być to będzie ;) Może przedświąteczne porządki pomogą ;)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Nie oglądałam ,oblukam.
    Trochę się obawiałam horroru w ciąży ja jestem strachliwa ..i emocjonalnie podchodzę do filmów.:)zobaczymy.

A reszta jakie plany na sobotę?

o takie... :D https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81f097182006.jpg

jestem dumna ze swojej konsekwencji w działaniu :D

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka, brawo Ty!!!

Agnuka lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Ja jestem po ivf, więc to termin liczony od dnia zapłodnienia. Mi się marzy jeszcze ten rok ale co ma być to będzie ;) Może przedświąteczne porządki pomogą ;)
    Super,że się udało. Może być ,że na święta będziemy już miały maleństwa. U mnie cesarka więc prawdopodobne.

Agnuka
    Brawo. Ja też jestem dumna ;)miłej nauki.

Agnuka lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie dzisiaj taki senny dzień? Mi się tak oczy zamykają... Koszmar! Dziś na obiad pomidorowa, a na deserek zrobimy sobie sałatkę owocową z bitą śmietaną :)

Aaaa! I kupiliśmy dzisiaj chustę dla naszej córki ;) Oczywiście używana, bo takie są podobno najlepsze, bo nie trzeba z nimi już tyle pracować. Ciekawe czy Adunia zaakceptuje chustonoszenie...

Kendy lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Też macie dzisiaj taki senny dzień? Mi się tak oczy zamykają... Koszmar! Dziś na obiad pomidorowa, a na deserek zrobimy sobie sałatkę owocową z bitą śmietaną :)

Aaaa! I kupiliśmy dzisiaj chustę dla naszej córki ;) Oczywiście używana, bo takie są podobno najlepsze, bo nie trzeba z nimi już tyle pracować. Ciekawe czy Adunia zaakceptuje chustonoszenie...

Też mam taki dzień, za pół godziny mamy wyjezdzac, a ja chetnie bym się polozyla w kimono :)

Agnuka, brawo Ty!

Kendy, zdarzalo mi się takie kłucie w szyjce, bardzo sporadycznie,właśnie w środę musze powiedziec gince o tym. Mam też inne kłucie ale to na bank pecherz i na bank w momencie takiego uklucia mały mi tam uciska ;) Bo.innych problemow z pecherzem nie mam :)

Agnuka lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 27 października 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu nadrobiłam, myślałam że nie skończę czytać! :P

U mnie w brzuchu ostatnio spokojniej i jakoś tak mi dziwnie, ale to pewnie jeszcze normalne, że się maluch mało rusza czasami? Coś czuję jak się czasem przesunie, coś kopnie.. ale jak dawał popalić, to trochę narzekałam, więc nie dogodzi się :D
    Poza tym jakiś taki napięty ten brzuch bardziej, więcej magnezu biorę i nawet nospe zdarza mi się łyknąć, bo ciągnie- nie boli ale bardziej właśnie ciągnie.

Dziś koncert <3 Poszukam jakiejś kurtki w c&a bo w nic się już nie mieszcze.. Mąż zaoferował mi swoje, ale jest za wysoki więc dupa :D

W ogóle, to w przyszłym tygodniu w końcu zamierzam coś zacząć prać, bo jak mi dzisiaj apka pokazała... zaczęłam 3 trymestr.. ale leci ^^ Normalnie nie ogarniam jak szybko mi ten czas ucieka..

Wczoraj tak szukałam czegoś do jedzenia, ale nie znalazłam tego smaku, który mnie męczył więc no ;P Dziś może coś dobrego na mieście zjemy, to zaspokoi moje zachcianki ^^

Miłego weekendu <3

Kendy lubi tę wiadomość

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka
    To ciekawa jestem co Ci ginka powie na te kłucia. Ja miałam wizytę dwa dni temu ,wszystko było ok więc nie chce panikować. Narazie jest dobrze,zobaczymy jak często będzie się to powtarzać.

Zośkaaa lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ