X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy wózek ;) koniec końców mutsy nio bo było 15% z okazji dni otwartych największego(chyba:D) sklepu dziecięcego w Krakowie. Wykorzystaliśmy okazje i skompletowalismy Prawie cała wyprawkę bo na wszystko -20%. Jutro muszę sprawdzić czy jest coś jeszcze do dokupienia oprócz łóżeczka i możemy cześć zakupową zamykać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 13:14

Mega lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wypłacie listopadowej bede zamawiać łóżeczko i komodę. No i wreszcie bede kompletować apteczna wyprawkę. Maz szaleje teraz w dużym pokoju. Mam nadzieje ze wyrobimy sie z malowaniem i porządkowaniem go do konca tygodnia...

Wy tu cały czas o słodkim nadajecie, wczoraj skusiłam sie na 2 (dosłownie DWA) małe czekoladowe ciasteczka i umierałam od zgagi... Nie ruszę juz nic. Najgorsze jest to ze teraz teściowa bedzie piekła sernik, który uwielbiam.... wrrr...

Lisa24 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro robię zamówienie w aptece, mam już w koszyku ponad 300 zł. Czekam na biustonosze do karmienia z Ali, jeszcze jedna koszula do szpitala do kupienia, pieluchy jedynki i mamy wyprawkę zamkniętą :) Mam tylko nadzieję, że te staniki dojdą na czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 15:19

Mega lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojdą dojdą :) przypomniałaś mi też muszę reszte zamówień z ali domknąć bo nie dojdą :D
    Chociaz nawet czesto dochodzą mi w okolo 3tyg :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy uzbieraliśmy wiaderko właśnie się suszą :D Zmęczyłam się po półtora godziny i zaczęło padać więc wróciliśmy do domu :)
    Córa już ma pokój wymalowany na wrzosowy fiolecik do tego szablony z kotkiem i balonikami już są wymalowane i czekają na odklejenie. Jak mąż skręci łóżeczko i komodę to się pochwalę

olkakarolka lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24
    Gratuluje udanych zakupów.
    Pochwal się ;)

Spaceangel
    Super,że grzybki są.
    To czekamy na zdjęcia.

Mega
    Fakt słodko tu na forum. Sernik uwielbiam.Ja zgagę mam bez względu na to co jem ,więc ten argument mnie nie zniechęca:)
    Ja tez resztę zakupów zaplanowałam na listopad. Wózek może nawet początek grudnia by mi już czas gwarancji nie uciekał.

Paulina
    Ty też już na finiszu z zakupami :)
    Ja w tyle. Ale najważniejsze i najbardziej pracochłonne i czasochłonne ogarnięte. Komoda pełna wypranych i wyprasowanych ciuszkow jest.:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Dojdą dojdą :) przypomniałaś mi też muszę reszte zamówień z ali domknąć bo nie dojdą :D
    Chociaz nawet czesto dochodzą mi w okolo 3tyg :)
    Mi niektóre nawet szybciej - rekord to 8 dni. Ale teraz np czekam na szczoteczke soniczną do mycia twarzy a'la Foreo i już dwa miechy do mnie leci :/

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, kurczę wszystko już pochowałam, ale kupiliśmy laktator, smoczek do butelki bo butelka była w zestawie do laktator ale bez smoczka :P Pani od razu skompletowała mi wyprawkę szpitalna dla mnie, na całość dostałam 20% zniżki i podkłady poporodowe gratis, dokupiliśmy nakładkę na przewijak tez z 20% zniżki, 2 zabawki dla Malutkiej z BaliBa Zoo tez 20% zniżki i mały plecaczek w gratisie, troszke ubranek tez 20% i przy zakupie 3 rzeczy można było wziąć 3 gratisy, wiec wybrałam czapeczkę, taka słodka opaskę(ale to chyba bardziej do zdjęć niż do chodzenia dla małej :P) i taka chusteczkę/szaliczek pod szyje. Mąż wybrał sobie termometr do wanienki, bo stwierdził, ze on się zajmuje kąpielami i sam sobie wybrał wanienkę i stojak :P do tego udało mi się wygrać w konkursie podczas zakupów zestaw z nuk’a , który zawierał płyn do mycia butelek, laktatora z mleka itd (zobaczymy jak działa :)), duża paczkę wkładek laktacyjnych, butelkę antykolkową i smoczek. Do tego dostaliśmy od mamy, bo była z nami, leżaczek i rożek i dostaliśmy w gratisie matę wielorazową do przebierania. No i wózek ale narazie razem z leżaczkiem zostawiamy złożone, schowane, rozpakujemy pewnie w styczniu :)) wiec w sumie z większych zakupów zostaje tylko łóżeczko. Zastanawiamy się jeszcze nad monitorem oddechu.. I koniec wyprawki :) a i kupiłam sobie kapsułki do prania z Lovela, wiec po 1 listopada biorę się za pranie.. a może w sumie w tym tygodniu bo zapowiadają 17-20 stopni, wiec powiesilabym jeszcze na zewnątrz :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 20:22

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr, Paulina ja tez ostatnio dość szybko dostaje, ale zaraz zacznie się sezon świąteczny i zaczną się opóźnienia :/ przeszłam to w tamtym roku, bo zamawiałam rzeczy na wesele na 30 grudnia i później była masakra :/ chyba, ze to tez zależy od rejonu i ogarnięcia się poczty

klz99vvjhysycx8i.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Ja jutro robię zamówienie w aptece, mam już w koszyku ponad 300 zł. Czekam na biustonosze do karmienia z Ali, jeszcze jedna koszula do szpitala do kupienia, pieluchy jedynki i mamy wyprawkę zamkniętą :) Mam tylko nadzieję, że te staniki dojdą na czas.
    A powiedz, co masz dokładnie w koszyku z tej wyprawki aptecznej? Bo tez chciałabym niedługo złożyć zamówienie.
    Czy przed porodem trzeba kupić coś z leków, czy dostanie się receptę w szpitalu ?

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24
    Wow super zakupy konkretne i ile gratisów. I wózek też już macie? Nie musicie czekać na dostawę?
    Po takie zakupy to chyba ciężarówką:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka ale recepte na co byś chciala ze szpitala? Nie dają recept ;) ale ja tez nic na recepte nie kupowalam w sumie z apteki

Mi też kiedys doszlo po 8 dniach, fajnie :)
    Napewno po 11 tez beda dlugo szly paczki bo szał zakupow bedzie

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, wzięliśmy od ręki ;) zamówili kilka z każdego koloru specjalnie na dni otwarte :) faktycznie, fajnie się udało z tymi promocjami i gratisami, tak to pewnie jeszcze długo byśmy się nie zabrali do takich dużych zakupów :P

W szkole rodzenia mówili, żeby kupić wit D3 400j w kapsułkach i wyciskać dzidziusiowi do buzi codziennie po jednej przez rok.. jeśli chodzi o leki :)

Dziewczyny pamiętacie może od którego tygodnia ciąży należy zachować wstrzemięźliwość seksualna?:P 32?34?36? Mówiła nam o tym położna, ale nie pamietam dokładnie.. a na necie znajduje różne informacje.. takie też, ze wcale nie trzeba się powstrzymywac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 21:50

klz99vvjhysycx8i.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    z większych zakupów zostaje tylko łóżeczko.
    Lisa, ja czekam na info jakie w końcu łózeczko wybierzecie :) my dostaliśmy od znajomych kołyskę, jest lekko oldschoolowa, bo taka drewniana sosnowa, ciemna dość, ale do sypialni w miarę pasuje, a wielkościowo na pewno wiele nam ułatwi przez te początkowe miesiące.

Dziś byliśmy na warsztatach "Mama wie". Najciekawsze zajęcia były z Pawłem Zawitkowskim- pewnie go znacie. Najciekawsze dla mnie było o nosidłach- do tej pory czytałam o tym, że nosidła są dla dzieci, które samodzielnie siedzą. Ale podobno nosidła hybrydowe są ok, można od urodzenia je stosować.
    Oglądaliśmy Cybex Maira i Yema.

Seli, dawno się nie odzwywałaś- co u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 21:58

Lisa24 lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka w koszyku mam m.in. podkłady poporodowe dla mnie, podkłady na łóżko, krem ochronny na każdą pogodę (biorę Nivea bo on jako jedyny z drogeryjnych jest ok i nie ma wody w składzie, a to na zimę bardzo ważne), gatki poporodowe, Wit D, wodę morską do noska, katarek do odciagania, termometr, gaziki jałowe, gaziki zwykłe, Linomag, Tantum Rosa dla mnie po porodzie, Octanisept, zapas wacików kosmetycznych dużych, wkladki laktacyjne. I to by bylo chyba wszystko o ile dobrze pamiętam.

Elmuszka też na tych warsztatach najbardziej podobało nam się wystąpienie Zawitkowskiego. Pokazywał jak przekazywać dziecko ;)?

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W listopadzie 2+2 w rossmanie na artykuły dzieciece:)

Mega, Rubi27, Kendy lubią tę wiadomość

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    W listopadzie 2+2 w rossmanie na artykuły dzieciece:)
    Pewna informacja? A wiadomo dokładnie w jakim terminie?

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka właśnie dalej nie jesteśmy przekonani :P w pewnym momencie już byliśmy a teraz znowu szkoda mi 8 stow na chicco next to me dream :/ zastanawiam się nad kinderkraft bo jest polowe tańsze a jakoś bardzo dużo się nie różni.. widziałam dzisiaj to drewniane z klupsia ale na żywo to kompletnie nie to :/ jeszcze mniejsze już reszta i za niskie do naszego łóżka

Kołyska świetna sprawa wydaje mi się ;) ale to tez tak na pół roku?? Jak pasuje to nic tylko brać i się cieszyć :D

O właśnie o wodzie morskiej i Tantum Rosa tez wspominała

klz99vvjhysycx8i.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Pewna informacja? A wiadomo dokładnie w jakim terminie?

Koleżanka mi powiedziała A w rossmanie pracuje więc mam nadzieję że to pewne :)

Mega, Lisa24 lubią tę wiadomość

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Koleżanka mi powiedziała A w rossmanie pracuje więc mam nadzieję że to pewne :)
    To super. Bede czatować ;)

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ