STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No hejka Seli.
Coś czułam ,że będzie Gabryś. Fajnie. Mały Gabryś, duży Gabriel. Super
Ja weekend też przeleżakowałam.
Jakbyś się nudziła strasznie leżąc. Polecam jeśli nie oglądałaś serial Marvela " DareDevil" mój mąż się nim zachwyca i męczy mnie już 3 sezonem a pamiętam,że lubisz filmy Marvela.
A jak nie to mam jeszcze jeden pomysł dla Ciebie -
Lisa24 wrote:Elmuszka teraz znalazłam jeszcze to https://www.krolestwodzieci.pl/lozeczka-kolyski-i-kojce/14200-lionelo-fotelik-samochodowy-sem-isofix-szaro-czarny.html?utm_source=google&utm_medium=pricewars2&utm_campaign=lionelo-fotelik-samochodowy-sem-isofix-szaro-czarny&gclid=CjwKCAjw39reBRBJEiwAO1m0OfdsAOq68_sPs9DPIxHVcSwDOoEgIFhjKWu5UTZ49dLBZGyX800rYRoCjo4QAvD_BwE i chyba bardziej mi się podoba już kinderkraft i jest dużo tańszy niż chicco. Pamietam, ze kiedyś tez dodawalas jeszcze jakieś firmy ale nie wiem czy to było właśnie to? 3 stówy to w sumie bardzo spoko
Jeszcze to wydaje się spoko https://babyhit.pl/product-pol-5835-CYBEX-HUBBLE-AIR-LOZECZKO-DOSTAWNE-comfy-grey.html i one są do 15 kg wiec w sumie może posłużą dłużej niż pół roku)
-
katepr wrote:Lisa no bo naprawdę nie trzeba się powstrzymywać ze wspolzyciem
jesli ciaza niezagrozona oczywiscie
Olinkowa no u nas lekarze nie wypisuja recept, nawet na szczepienie to płatne . Moze u Was inaczej. U nas dostajesz zalecenia zeby suplementowac a jakie kupisz to Twoj problem :p
Ktos pisal o wit D w kapsulkach. Polecam jednak w kroplach albo psiku bo te kapsulki raz ze kijowo sie otwiera dwa ze potrafią sie wyślizgnąc wprost do buzi dziecka.
Ja do porodu kupie najtanszą jednokolorową koszule do porodu. Chyba z 39zl kosztują
Mamammia a ile afi masz, te wody??
Ja tragedia, z tego kaszlu przeszłam na nowego syfa od synka - zatoki. Pol twarzy mnie boli, nos zatkany...zdychaaam.
To zdrowia ci ,życzę. Tak to niestety jest jak się ma w domu przedszkolaka czy uczniaka. Moja córka dopiero zaczęła chorować od przedszkola i wtedy hurtem wszyscy w domu od niej. Teraz też jest zaziebionanarazie walczymy domowymi sposobami jak nie pomoże do lekarza.
Jeśli masz inhalator zrób sobie inhalacje trochę ci ulży. Albo zrób sobie parówkę z sody i majeranku też pomaga i bezpieczne na teraz.plus miód,imbir,czosnek,cytrynka do czego się da i wyrko. -
Kendy, u nas będzie Maksymilian.
Katepr , nie wiem nie powiedziała ile jest, tylko że mało i że źle że mało przytylam i że mam skonsultować z prowadzącym. Który zresztą nie odbiera telefonu więc SMS napisałam i czekam co odpisze.Kendy lubi tę wiadomość
-
Ściągnąłem myślami przesyłkę z Ali i przyszła dzisiaj do mnie ta szczoteczka. Zobaczymy jak się sprawdzi.
katepr lubi tę wiadomość
-
Kendy wyrko, nie żartuj
zaraz po małego ajde do przedszkola :p ja już mam za sobą 2 lata chorowania bo do żłobka chodził
tylko pozniej przy wiekszych chorobskach bralam.szybko groprinosin i czasem pomoglo i nie załapałam a teraz klops.
Wlasnie mam inhalator ale ponad rok temu gdzies go schowalam bo nie pomagał nam za bardzo, no i niewiem gdzie go wcisnęłam
Mammamia są laski co w ogole nie tyją, do wód to nic niema. A jak nawet nie podala ile... jakby bylo zle to by wyslala do szpitala wiec nie martwilabym sie. Skonsultujesz ze swoim i ok
Ja tez czekam dzis na paczki z ali plus na szumisia z poczty polskiej ale kurde jak na zlosc pewnie listonosz przyjdzie jak wyjdę po małego
-
czarnaiwi wrote:Czemu nie wolno sonicznych szczotek uzywac w ciazy? Skad takie info? Ja uzywam codziennie od poczatku ciazy
-
Katepr, masz jakieś sprawdzone krople z witamina D dla dziecka? Będę robic jeszcze zamowienie z gemini wiec wrzuce do koszyka.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Marin wrote:Kiedyś na początku ciąża gdzies w necie wyczytałam że soniczne szczoteczki (co prawda ja interesowałem się tymi do zębów) nie powinny być używane w ciazy z powodu drgań jakie wywołują. Bardziej chciałam zapytać czy Paulina będzie jej używała teraz, w ciąży, czy może też słyszała o jakichś przeciwskazaniach.
Paulinka ja mam te szczoteczke i jest ok, co prawda spodziewalam sie ze bedzie bardziej mocna- bo mam tez clarisonic i przyzwyczajona jestem do porzadnego oczyszczania, ale podsumowujac jestem zadowolona.
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Też czytałam, że można używać sonicznych szczoteczek do zębów, to do twarzy też można. Dzisiaj wieczorem będzie testowanie. Ma trzy stopnie wibracji. Zobaczyny czy się sprawdzi.
Tak się zastanawiam, jak to moje dziecię jest teraz ułożone. Od kilku dni czuję ruchy powyżej pępka. Czasami też czuję po bokach. Jutro idę do diabetologa, będzie szybkie usg, więc zapytam jak jest ułożona. -
Paulina_2603 wrote:Też czytałam, że można używać sonicznych szczoteczek do zębów, to do twarzy też można. Dzisiaj wieczorem będzie testowanie. Ma trzy stopnie wibracji. Zobaczyny czy się sprawdzi.
Tak się zastanawiam, jak to moje dziecię jest teraz ułożone. Od kilku dni czuję ruchy powyżej pępka. Czasami też czuję po bokach. Jutro idę do diabetologa, będzie szybkie usg, więc zapytam jak jest ułożona.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
czarnaiwi wrote:A ja znalazlam na portalach medycznych odpowiedzi lekarzy, ze mozna sonicznych uzywac( ktos pytal wlasnie o te do zebow), nie widze powodu czemu drgania mialaby byc grozne? Zwlaszcza drgania na zebach?? To jak tak to wogole borowanie w coazy by totalnie odpadalo.
Paulinka ja mam te szczoteczke i jest ok, co prawda spodziewalam sie ze bedzie bardziej mocna- bo mam tez clarisonic i przyzwyczajona jestem do porzadnego oczyszczania, ale podsumowujac jestem zadowolona. -
Nam właśnie bardziej zalecała kapsułki twierdząc, ze w kroplach można łatwo przedawkować jak się wciśnie za dużo a dla takiego maluszka to niebezpieczne.. ale wiadomo co szkoła to go innego
Mam dzisiaj kijowy dzień. Złapałam chyba jakas infekcje, chodzę do wc co chwile, do tego mam taka masę śluzu (mam nadzieje ze to śluz.. bo bardzo płynny), ze dramat, musiałam się już przebierac.. szyjka troche kuje ale jak wstanę, brzuch tez pobolewa:/ do tego kręgosłup nawala od wczoraj. Mam nadzieje, ze nic dzidziusiowi nie grozi
jutro ide na wizytę, wiec nic do gin nie pisze.. jak się nasili jeszcze w nocy to chyba, ewentualnie pojadę do szpitala..
Narazie leżę, jeszcze na 19.15 jadę na echo serca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 17:06
-
Zośkaaa wrote:Jutro masz tez ktg z tego co pamietam tak?
Jestem ciekawa czy Tobie przed wizytą też zrobią i ile to dodatkowo kosztuje... Na którą masz w ogóle? Ja idę 8 listopada na 21:20Mam nadzieję, że zadzwonią żebyśmy byli wcześniej.
Właśnie do mnie zadzwoniła koleżanka, która jest pielęgniarką w szpitalu ginekologicznym. Zaoferowała się, że zrobi mi skrócony kurs położniczyFajnie
-
Ja już po zakupach...Ogarnęłam temat wyprawki na zimę dla córki ( kurtka,czapka,szalik, rękawiczki),coś z bielizny dla starszej i zakupy w Rossmanie i MAM DOŚĆ!!!!! Już poprosiłam by mąż odstawił mnie do domu. Na spozywke nie dałam rady i jeszcze chciałam pochodzić za szlafrokiem,koszulą i kapciami do szpitala. Jeszcz cmentarz chciałam dziś ogarnąć i dziadka odwiedzic.Chęci były sił już nie.
Jak Wy dajecie radę z kompletowaniem wyprawki ,butami, kurtkami dla siebie na zimę.Jeszcze jakbym miała coś mierzyć padłabym . Jeszcze na grzybki co niektóre chodząpodziwiam za kondycje. Ja wymiękam. Utwierdziłam się w przekonaniu,że resztę zakupów robię na allegro. Wygodnie w domku i na spokojnie . W sklepach gorąco w tych kurtkach szalikach ,słabo się robi.Oczywiscie butelka wody przy mnie,bez niej się nie ruszam. Muszę mieć wode wszędzie. A odkąd zasłabłam to już w ogóle. Takie eskapady nie dla mnie.
Ale oblukałam kosmetyki dla niemowlat trochę i babydream w ogóle mi nie pachnie. Zdecyduje się tak jak mówiłam na Nivea baby. I ktos chwalił ich krem na każdą pogodę to kupię cały zestaw jak przy córce. Byłam zadowolona więc nieeksperymentuje. Zaufam sorawdzonemu.
Ja odpocznę i biorę się za zakupy na AllegroWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 17:54
-
Kendy ja już też nie piszę się na chodzenie po sklepach... W ogóle nie piszę się na chodzenie - nadal mnie boli ten pośladek. Chodzę jak paralitka
Dlatego cieszę się, że wyprawkę mam już prawie z głowy. Pewnie ta kumpela przyniesie mi ze szpitala podkłady itp. rzeczy. Zamowilam juz w aptece, przynajmniej mi nie zabraknie
Jutro idę do tego lekarza... Obym jakoś dokustylaka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 18:16
-
I też kuśtykam jak paralitka,bo ciągle mnie coś boli jak nie krocze,to kręgosłup to brzuch ciagnie. Już jest naprawdę ciężko
Martin
Mam narazie dwa bawełniane staniki do karmienia biały i czarny. Jeszcze chce dokupić taki "wyjściowy " na fiszbinie.
Lisa24
Jak się masz? Poorawiło się trochę ?
A ten śluz płynny to obawiasz się ,ze to wody mogą być? Dobrze,że jutro juz wizyta . Zobaczysz co i jak a dziś odpoczywaj leż ile się da.