STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Troche lepiej, poratowalam się paracetamolem i przynajmniej twarz trochę mniej boli. A do tego tez chodze jak paralityk, ten sam ból w posladku mam, okropne to jest. Do tego schylanie się to juz masakra, jak cos mi spadnie to wole to kopnac gdzies dalej niz sie po to schylic haha
Ja staniki kupiłam w hm 2 miekkie i 2 sztywne. Dodatkowo z ali miekkie tez zamowiłam
Paulina a kolezanka nie jest czasem położną?? Bo z tego co wiem pielegniarki nie mogą pracować na oddziałach gin-poł :p jedynie na noworodkachno i pielegniarki nie sa kształcone pod kątem położniczym :p tak tylko sie wymądrzam.. :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 19:20
Lisa24 lubi tę wiadomość
-
Kendy echo serca wyszło dobrze, lekarka od razu zobaczyła na Maleństwo jak jej powiedziałam, ze kiepsko się dzisiaj czuje, serduszko bije prawidłowo, macha sobie rączkami ale mogę słabo czuć bo się odwróciła pleckami. Od razu mi lepiej i lżej na sercu, spokojniej doczekam jutra. Brzuch ogólnie cały czas pobolewa i szyjka kłuje jak stoje
no i sikanie co 20 min
Katepr kiedyś można było zrobić kurs specjalistyczny i pracować na gin-poł ale mieli go wycofać albo ograniczyć, bo pielęgniarek jest o wiele za mało na innych oddziałach.. nie wiem jak to teraz stoiogólnie na drugim roku mamy ginekologię i położnictwo ale mało godzin, i chyba 3 albo 6 tyg praktyk na oddziale gin-poł i raz na porodówce wiec faktycznie prawie, ze nic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 19:43
-
A z tymi szczoteczkami to nie chodzi po prostu o to, że są wrażliwsze dziąsła i bardziej ukrwione? A nie, że szkodliwe?
bo ja zmieniłam szczoteczkę na taką bardzo delikatną bo bym chyba się zalewała krwią
Choć już tak nie jest od dłuższego czasu
Ja mam jakieś miękkie do karmienia z h&m, ale ogólnie mi piersi na początku urosły, teraz są takie same. Myślę o porządnym staniku tak tydzień po porodzieŻe niby się ustabilizuje rozmiar czy coś...?
Co do seriali, szczerze to wieczorem tylko coś z mężem obejrzę, a ostatnio w ogóle TV praktycznie nie oglądam. Może to kwestia, że Gabryś się tak układa i mnie gniecie, a jak leżymy sobie spokojnie to on tylko się wierci - każda inna forma kończy się mega kopniakami i bólem dla mnie
Nie wiem na ile normalne jest to, że mnie potrafi tak pouciskać w przeróżnych miejscach, że boli jak nie wiem co. Wyszłam dziś dosłownie na 5 min po chleb i myślałam, że nie wrócę do domu, miałam wrażenie, że skumulował się na dole brzucha i tam "na bombe" uciskał wsio ;p jak się położyłam to upolował sobie żebra -
katepr wrote:Troche lepiej, poratowalam się paracetamolem i przynajmniej twarz trochę mniej boli. A do tego tez chodze jak paralityk, ten sam ból w posladku mam, okropne to jest. Do tego schylanie się to juz masakra, jak cos mi spadnie to wole to kopnac gdzies dalej niz sie po to schylic haha
Ja staniki kupiłam w hm 2 miekkie i 2 sztywne. Dodatkowo z ali miekkie tez zamowiłam
Paulina a kolezanka nie jest czasem położną?? Bo z tego co wiem pielegniarki nie mogą pracować na oddziałach gin-poł :p jedynie na noworodkachno i pielegniarki nie sa kształcone pod kątem położniczym :p tak tylko sie wymądrzam.. :p
:)Nieraz też olewam . A czasami mi się wydaje ,że tylko ja widzę,że coś leży innym nie przeszkadza :)a mnie wkurza.A jak coś mi upadnie i muszę się po to schylić to z wsciekłości i rozpaczy nieraz mi się płakać chce
Ale moja córka już widzi ,że mi ciężko i jak coś mi spadnie leci biegiem i krzyczy,że podniesie :)kochana.
Dobrze,że troche ci lepiej.Kuruj się.
-
Lisa24 wrote:Kendy echo serca wyszło dobrze, lekarka od razu zobaczyła na Maleństwo jak jej powiedziałam, ze kiepsko się dzisiaj czuje, serduszko bije prawidłowo, macha sobie rączkami ale mogę słabo czuć bo się odwróciła pleckami. Od razu mi lepiej i lżej na sercu, spokojniej doczekam jutra. Brzuch ogólnie cały czas pobolewa i szyjka kłuje jak stoje
no i sikanie co 20 min
Katepr kiedyś można było zrobić kurs specjalistyczny i pracować na gin-poł ale mieli go wycofać albo ograniczyć, bo pielęgniarek jest o wiele za mało na innych oddziałach.. nie wiem jak to teraz stoiogólnie na drugim roku mamy ginekologię i położnictwo ale mało godzin, i chyba 3 albo 6 tyg praktyk na oddziale gin-poł i raz na porodówce wiec faktycznie prawie, ze nic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 19:59
Lisa24 lubi tę wiadomość
-
Seli
Ja też szczoteczkę zmieniłam ma miękka już dawno. Wrażliwe dziąsła.
To chyba normalne. U mnie ruchy mojego dziecka już też nieraz sprawiają mi ból. Nieraz tak przysunie z taką siłą,że aż podskocze wystraszona.No i ugniata już różne wnetrznosci. Nieraz żołądek boli, nieraz wwierca się dosłownie w biodro ,dziwne uczucie,a nieraz jakby siedział na moim pęcherzu , boli,że ciężko chodzic. Te kłucia w szyjce bolesne to pewnie też synus coś uciska.
Już niedługo damy radę -
Uciska, oj uciska... I albo kopie, albo się przesuwa, no nawet na chwilę nie ma spokoju... I tak myślałam "kiedy on śpi?!" ale.... mój mąż jak śpi to też się mega wierci... Więc pewnie w tatusia na śpiącego tak ma
-
Zauważyłam dzisiaj czkawkę u Młodego. Smieszne to. Nie pamietam czy z córka tez tak było...
Ja chodzę jak pingwin, wszyscy w domu sie ze mnie śmieją, jak cos upadnie to staram sie nie schylać.
Wczoraj i dzisiaj poszalalam z remontem, ale widze postępy. Lepiej nam to idzie niż w kuchni. Maz mi powiedział, ze musiał podkręcić obroty zeby mnie nie narażać na koszmarne sny typu nie zdążymyKendy lubi tę wiadomość
-
katepr wrote:Troche lepiej, poratowalam się paracetamolem i przynajmniej twarz trochę mniej boli. A do tego tez chodze jak paralityk, ten sam ból w posladku mam, okropne to jest. Do tego schylanie się to juz masakra, jak cos mi spadnie to wole to kopnac gdzies dalej niz sie po to schylic haha
Właśnie ogarnęłam się przed jutrzejszym lekarzem. Czy dla Was depilacja jest też nie lada wyczynem?
-
O tak
depilacja to już wyzwanie
Brzuch zasłania i przeszkadza by się swobodnie schylić do łydek.Niezła gimnastyka
a okolice bikini już długo na czuja ,bez lusterka . W sumie lata praktyki,że z zamknietymi oczami można. Nieraz przed lekarzem idę do męża na kontrolę i gitara
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 21:58
Mega lubi tę wiadomość
-
Czekam sobie na wizytę u diabetologa. Jestem już po ktg. Trochę się martwię, bo kilka razy tętno Małej spadało poniżej 90... Boję się, że położą mnie w szpitalu na patologii
Zobaczymy co powie lekarz...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 09:07
-
Paulina_2603 wrote:Tak, jutro mam pierwsze ktg.
Jestem ciekawa czy Tobie przed wizytą też zrobią i ile to dodatkowo kosztuje... Na którą masz w ogóle? Ja idę 8 listopada na 21:20Mam nadzieję, że zadzwonią żebyśmy byli wcześniej.
Właśnie do mnie zadzwoniła koleżanka, która jest pielęgniarką w szpitalu ginekologicznym. Zaoferowała się, że zrobi mi skrócony kurs położniczyFajnie
Myślę, że już mi zrobia, bo kiedyś przyszla kobieta i babka z rejestracji ją zapytala czy to już ponad 30tc, odpowiedziala, że tak i zabrała ją na ktg. Mnie.ostatnio już pytala, który to tydzień, ale miałam 28 i nie miałam ktg. I chyba to jest w cenie wizyty bo raz też akurat jedna babka miała razem z wizytą i placila normalnie 190ale ja już jutro i tak wiecej zabule bo biocenoze będę miała...
Katepr dzięki
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Paulina_2603 wrote:Czekam sobie na wizytę u diabetologa. Jestem już po ktg. Trochę się martwię, bo kilka razy tętno Małej spadało poniżej 90... Boję się, że położą mnie w szpitalu na patologii
Zobaczymy co powie lekarz...
Ojej, oby to nie było nic powaznego...
A wizyte mam jutro o 17:20. Ale pewnie już o 16 będziemy w drodze bo niby w kierunku Poznania są utrudnienia i objazdy z powodu powstającej S5.
Mi dziś coś strzelilo w plecach z prawej strony gdy się schylilam, ale nie jest źle.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Kendy wrote:http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6955692001
Koszula jednorazowa może dobra opcja do porodu natknęłam się przypadkiem . Może kogoś zainteresuje.
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Paulina_2603 wrote:A ból promieniuje Ci do nogi, czy tylko w pośladku to czujesz? Dzisiaj do mnie dzwoniła fizjoterapeutka z pytaniem jak wygląda sytuacja. Powiedziałam jej, że jest trochę lepiej i póki co odpuszczam masaże, bo po nich jest przez kilka dni jeszcze gorzej...
Właśnie ogarnęłam się przed jutrzejszym lekarzem. Czy dla Was depilacja jest też nie lada wyczynem?
-
Witajcie...
Dziś obudziłam się z potwornym bólem głowy... Nie mam siły nawet wstać, źle mi.
Trzeba śniadanie zjeść, może będzie lepiej, miałam dzisiaj pranie składać bo mąż wczoraj trzy pralki naszych rzeczy uparł i wyruszył ale chyba nie dam rady dzisiaj.