STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina a lekarz odrazu nie spojrzal na zapis ktg? Miałas jakies skurcze? Kurcze nie powinno tak spadać, trzymam kciuki.
Tak ten ból w posladku promieniuje do nogi.
Ja jutro przed wizytą tez bede walczyc z brzuchem zeby sie ogolicLisa24 lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze normalnie się depiluje, wydepilowałam się jakoś 3-4 dni temu a jutro wizyta, nie chciałam robić tego przed samą wizytą jak mam mieć wymaz, już chyba wszystko co się da robię przed tym wymazem by przestrzegać instrukcji pobrania i w ogóle
Paulina to czekamy na wieści -
katepr wrote:Paulina a lekarz odrazu nie spojrzal na zapis ktg? Miałas jakies skurcze? Kurcze nie powinno tak spadać, trzymam kciuki.
Tak ten ból w posladku promieniuje do nogi.
Ja jutro przed wizytą tez bede walczyc z brzuchem zeby sie ogolicWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 10:20
-
Na szczęście wszystko jest ok! Okazało się, że te spadki to było moje tętno. Tak mi ułożyło... Spanikowalam wiem... Ale to jest moja 4 ciąża i chyba nie przeżyłabym gdyby coś złego się stało. Mała jest ułożona główkowo, łożysko ok, no i waży 1800 g. Moja kochana kluseczka
Za tydzień kolejne KTG.
Katepr powiedz mi, na monitorze od KTG są pokazane dwa pomiary, jeden to tętno, a to drugie to skurcze? To drugie miałam przez cały czas na poziomie 20.czarnaiwi, Marin, Mega, Lisa24, Seli, Magdoczka, katepr, olkakarolka, 8485 lubią tę wiadomość
-
Marin wrote:Ja właśnie zastanawiam się nad wizytą u kosmetyczki, bo sama to już chyba nie dam rady. Ale trochę się boję bo nie byłam nigdy na bikini. I nie wiem czy akurat teraz jest odpowiedni czas na pierwszy raz.
Szczerze mówiąc chyba odradzilabym Ci wosk (bo o wosk chodzi?) jako pierwszy raz bikini w ciąży. Chyba ze masz małe owłosienie i duży próg bólu
jednak zawsze jest stres przed oderwaniem, co powoduje spory wyrzut adrenaliny a po co dzidzie stresować
ogólnie niby w ciąży wolno, ale jako pierwszy raz bym odradziła. Do tego, po wosku jest większe ryzyko złapania infekcji. Ja teraz na czas ciąży zrezygnowałam ( wcześniej chodziłam w miarę regularnie), ale ja mam grube, gęste, ciemne owłosienie (taka uroda ze prawie wszędzie
(() a mój próg bólowy jest taki.. średni i stwierdziłam, ze nie będę sobie stresorow dostarczać
-
Dziewczyny, a jak Wasza waga? Ja mam już +12 kg i dostałam opieprz od lekarza
Powiedział, że przy moich 160 cm wzrostu i wadze startowej 52 kg, to te +12 kg powinnam mieć na koniec ciąży, a nie w 30 tc
I zabronił słodyczy i ogólnie ograniczyć węglowodany..
-
katepr wrote:Paulina super ze jednak okazalo się ze to Twoje tetno bylo
tak to drugie na zapisie ktg to skurcze
Magdoczka to co dołączasz do dietujących od 1 listopada? :p ja juz mam prawie 10 na pluszaczynalam z 50 wiec tez lipa :p
No niestetyA nawet zaczynam od dziś
A tak mi teraz słodycze dobrze wchodziły..
-
Magdoczka wrote:Ale kurczę, ja się zastanawiam, gdzie mam te 12 kg, bo wcale nie jestem gruba
Tylko brzuch mam i cycki urosły
-
Też już mam duuuży problem z depilacją, mąż ogarnia ewentualne poprawki
Kuzynka ma 4tygodnie do porodu i wzięła się za gruntowne porządki, pranie dywanów, mycie okien.. takie tam drobne rzeczy.. normalnie szalona! Skąd ona siłe bierze to ja nie wiem, ja mam problem na 4 piętro wejść do siostry.. szok ;P
Zaczynałam z 80kg i jest +12 i lekarz mi nic nie mówił.. endo coś przez chwilę pomruczała, ale stwierdziła, że wcześniej miałam aktywny tryb życia a teraz nie więc to pewnie też temu.
Jutro idę na krzywą cukrową.. w aptece nie mieli tej cytrynowej glukozy więc cytrynę wezmę ze sobą ;P
Jest tak ciepło, że nie ogarniam.. dla mnie to za duży przeskok temperatury i czuję jakby było +35..
Kupiliśmy wózek2 godziny w sklepie spędziliśmy debatując czy kupić lepszą spacerówkę z gorszą gondolą czy wygodniejszy wózek dla mnie na początek no i stanęło na tym drugim
Elmuszka, Reni, Mega lubią tę wiadomość
-
Zośkaaa wrote:Ojej, oby to nie było nic powaznego...
A wizyte mam jutro o 17:20. Ale pewnie już o 16 będziemy w drodze bo niby w kierunku Poznania są utrudnienia i objazdy z powodu powstającej S5.
Mi dziś coś strzelilo w plecach z prawej strony gdy się schylilam, ale nie jest źle. -
Paulina_2603 wrote:Do mnie właśnie zadzwonili, że wyjątkowo przesuwają mi wizytę z czwartku z 21:20 na poniedzialek na 17:20. Nawet mi to pasuje
Wiesz, gdy dzwonia tydzień wczesniej to zupelnie inaczej można wszystko zorganizowac... A jak dzień przed to jest kicha. Ale nie dzwonili i raczej dzwonic nie będą więc jutro o 17:20 + opoznienie
Super, że z małą w porządku
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Ja już po wizycie
Hania ma niecałe 1,1kg, i to jest podobno idealnie na ten tydzień. Szyjka coś zmiękła, ale skróciła się tylko 0,5cm i dalej jest dość długa bo 4 cm wiec twierdzi, ze jest ok ale mam uważać, nie podnosić nic, nie chodzić za dużo, nie współżyć
a myślałam, ze zrobimy sobie jeszcze jakiś baby moon i pojedziemy na jakiś weekend ale teraz to raczej odpada
no i cukier jednak nie wyszedł najlepiej.. i mam całkowicie zrezygnować z cukru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 15:22
Elmuszka lubi tę wiadomość