STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
olkakarolka wrote:Też już mam duuuży problem z depilacją, mąż ogarnia ewentualne poprawki
Kuzynka ma 4tygodnie do porodu i wzięła się za gruntowne porządki, pranie dywanów, mycie okien.. takie tam drobne rzeczy.. normalnie szalona! Skąd ona siłe bierze to ja nie wiem, ja mam problem na 4 piętro wejść do siostry.. szok ;P
Zaczynałam z 80kg i jest +12 i lekarz mi nic nie mówił.. endo coś przez chwilę pomruczała, ale stwierdziła, że wcześniej miałam aktywny tryb życia a teraz nie więc to pewnie też temu.
Jutro idę na krzywą cukrową.. w aptece nie mieli tej cytrynowej glukozy więc cytrynę wezmę ze sobą ;P
Jest tak ciepło, że nie ogarniam.. dla mnie to za duży przeskok temperatury i czuję jakby było +35..
Kupiliśmy wózek2 godziny w sklepie spędziliśmy debatując czy kupić lepszą spacerówkę z gorszą gondolą czy wygodniejszy wózek dla mnie na początek no i stanęło na tym drugim
Kuzynka fakt ,szalona. -
Lisa24 wrote:Ja już po wizycie
Hania ma niecałe 1,1kg, i to jest podobno idealnie na ten tydzień. Szyjka coś zmiękła, ale skróciła się tylko 0,5cm i dalej jest dość długa bo 4 cm wiec twierdzi, ze jest ok ale mam uważać, nie podnosić nic, nie chodzić za dużo, nie współżyć
a myślałam, ze zrobimy sobie jeszcze jakiś baby moon i pojedziemy na jakiś weekend ale teraz to raczej odpada
no i cukier jednak nie wyszedł najlepiej.. i mam całkowicie zrezygnować z cukru
Łączę się w bólu "bezcukrowych"Uważaj na siebie.
Lisa24 lubi tę wiadomość
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Kendy wrote:Spaceangel
No nie masz dużego brzucha.
Ja jutro zaczynam 32 tydzień. I mój brzuch wygląda tak
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aeadf581b062.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/59441e4e11dc.jpg
Ale jeśli jest wszystko ok u ciebie, nie przejmuj się mniejszym brzuszkiem ,masz lżejmyślę że z córką wszystko ok rusza się normalnie nawet ostatnio skurczów jakoś mniej. Myślę że poprostu u mnie ze względu na wagę i tłuszcz z przed ciąży ten mój brzuch rozlewa się na boki dlatego nie jest aż taki duży
11.2017 - aniołek 8tc
-
Kendy mimo, ze brzuszek spory, to wyglądasz bardzo zgrabnie ! Zazdroszczę
mi niestety poszło trochę w uda
do tego brzuch tez należy do tych większych
może potem dodam, jak mąż pojedzie na piłkę i będę się nudzić
Spaceangel faktycznie nie wyglada na 30tygu mnie czasami brzuch na przodzie jest taki trochę płaski a szeroki, ale jak mała leży poprzecznie, jak podłużnie to robi się taki stożkowaty. Co brzuch to inny
Zośka niestety, a myślałam ze mnie ominieniby cukrzycy nie ma, ale stan przedcukrzycowy i kazała się bardzo pilnować
dziekuje za wsparcie !:*
-
Spaceangel
Ja mam właśnie bardziej taką piłkę spiczastą ,więc też przez to może się wydawać większy.Twoj taki na córe,mój na syna
Lisa24
Co ty:) u mnie też poszło wszędzie . I w uda,dupę,ramiona:) to chyba kwestia zdjęcia...zależy od ujęcia.
Twój brzuszek też śliczny i pokaźny:)
Fajnie wyglądasz i jeszcze pazurki malujesz ja już sobie odpuściłam. Lubię mieć pomalowane jak u rąk to i u stóp a u stóp już mi ciężko to i u dłoni odpuszczam. A że w domku siedzę teraz i przy garach sporo to wygodniej mi bez malowania .Bo bliżej porodu to wiesz żeby już nie malować?
A zdjęcie Hani wymiata. :)Widać buźkę,widać jak macha i chyba kawałek pępowiny widać. Ja nie mam w ogóle praktycznie zdjęcia buźki bo się chowa za to pindolka całą sesjęWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 20:09
-
Mój lekarz łaskawie dzisiaj odpisał na SMS z wczoraj, stwierdził że moje endokrynolog jest nadgorliwa że twierdzi że mam za mało wód plodowych, mam się nią nie przejmować A on jedzie na urlop i we wtorek dopiero mnie przyjmie i sprawdzi.
No i powiem wam że w sumie ok, rozumiem nie ma ci panikowac ale wkurzył mnie trochę i jutro idę do mojej dawnej Pani ginekolog. Także chyba zmienię lekarza na samym koncu;) -
No podejście lekarza trochę olewcze.
Kurcze coraz czesciej się tego doświadcza ,coraz więcej takiego podejścia u lekarzy a potem tyle się słyszy.
Ja też bym sprawdziła dla swojego spokoju.
Każdy ma prawo do urlopu ale jego zainteresowanie sytuacją marne. -
Kendy wrote:Lisa24
Co ty:) u mnie też poszło wszędzie . I w uda,dupę,ramiona:) to chyba kwestia zdjęcia...zależy od ujęcia.
Twój brzuszek też śliczny i pokaźny:)
Fajnie wyglądasz i jeszcze pazurki malujesz ja już sobie odpuściłam. Lubię mieć pomalowane jak u rąk to i u stóp a u stóp już mi ciężko to i u dłoni odpuszczam. A że w domku siedzę teraz i przy garach sporo to wygodniej mi bez malowania .Bo bliżej porodu to wiesz żeby już nie malować?
A zdjęcie Hani wymiata. :)Widać buźkę,widać jak macha i chyba kawałek pępowiny widać. Ja nie mam w ogóle praktycznie zdjęcia buźki bo się chowa za to pindolka całą sesję
Na zdjęciach naprawdę nie widaćNogi i ramiona bardzo szczupłe, zazdro
pomalowane paznokcie to zasługa mojej przyjaciółki, która się tym zajmuje zawodowo, jakbym miała sama malować to tez pewnie byłabym bez
Hania właśnie najpierw zaczęła nam machać na usg a potem zwinęła rączkę w piąstkę i wystawiła wysoko, gin śmiała się, ze trzyma kciuki za szybki poródZa to Twój maluch chce Ci zrobić w takim razie niespodziankę, do kogo podobny
u nas mała chyba lubi usg bo zawsze z każdej strony się pokazuje, kopie, obraca, działaj zwinęła się w kłębek, ze w pewnym momencie miała nóżki na głowie.. nawet nie wiedziałam, ze dzieci w brzuchu tak mogą zrobić
ale nie zapeszam już, bo 19 listopada idziemy na usg 3D i 4D i jak tak ją będę chwalić to jeszcze nam nic wtedy nie pokaże
Kendy lubi tę wiadomość
-
Mammamia tutaj jest kalkulator, który wylicza ile w danym tyg powinnysmy przytyć (min, max i optymalnie), w zależności od wzrosty i wagi początkowej. Ja czasami z niego korzystam. Wiadomo, ze to takie orientacyjne, ale sprawdź sobie, może będziesz spokojniejsza do tego przyszłego tygodnia
-
Lisa24 wrote:Na zdjęciach naprawdę nie widać
Nogi i ramiona bardzo szczupłe, zazdro
pomalowane paznokcie to zasługa mojej przyjaciółki, która się tym zajmuje zawodowo, jakbym miała sama malować to tez pewnie byłabym bez
Hania właśnie najpierw zaczęła nam machać na usg a potem zwinęła rączkę w piąstkę i wystawiła wysoko, gin śmiała się, ze trzyma kciuki za szybki poródZa to Twój maluch chce Ci zrobić w takim razie niespodziankę, do kogo podobny
u nas mała chyba lubi usg bo zawsze z każdej strony się pokazuje, kopie, obraca, działaj zwinęła się w kłębek, ze w pewnym momencie miała nóżki na głowie.. nawet nie wiedziałam, ze dzieci w brzuchu tak mogą zrobić
ale nie zapeszam już, bo 19 listopada idziemy na usg 3D i 4D i jak tak ją będę chwalić to jeszcze nam nic wtedy nie pokaże
niech będzie sprawiedliwie
Lisa24, Mammamia11 lubią tę wiadomość
-
Heloo.
Dziś ja się obudziłam z bólem głowy. Ktoś zaraża
Tak dawno mnie głowa nie bolała, ale nie tęskniłam.
Od wczoraj boli i od wczoraj biorę żelazo. Może mieć to związek.
Dziewczyny,które biorę euthyrox i żelazo i magnez . Będzie ok jak wezmę najpierw euthyrox z żelazem na czczo i za 2 godziny magnez? -
Kendy wrote:Heloo.
Dziś ja się obudziłam z bólem głowy. Ktoś zaraża
Tak dawno mnie głowa nie bolała, ale nie tęskniłam.
Od wczoraj boli i od wczoraj biorę żelazo. Może mieć to związek.
Dziewczyny,które biorę euthyrox i żelazo i magnez . Będzie ok jak wezmę najpierw euthyrox z żelazem na czczo i za 2 godziny magnez?
Ja biorę na czczo euthyrox, potem ze śniadaniem magnez.
Żelazo w ciągu dnia, koniecznie z czymś z wit. C- sok pomarańczowy itp.
Żelazo warto też brać w jakiejś odległości od posiłków z nabiałem. -
Kurcze. Jakie to pokręcone. Lekarz powinien mi o tym powiedzieć.
Żelazo z magnezem się wyklucza ,z ethyroxem też? W ulotce w ogóle nie ma takich informacji ,lekarze nie mówią to skąd człowiek ma wiedziec. Bezsens.
Elmuszka dzięki za rady,skorzystam !Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 09:33
-
Kendy wrote:Kurcze. Jakie to pokręcone. Lekarz powinien mi o tym powiedzieć.
Żelazo z magnezem się wyklucza ,z ethyroxem też? W ulotce w ogóle nie ma takich informacji ,lekarze nie mówią to skąd człowiek ma wiedziec. Bezsens.
Elmuszka dzięki za rady,skorzystam !
Niestety tak jest, że trzeba ustawić sobie to godzinowo... Ja o 6 rano biorę Euthyrox bo trzeba na czczo. I od razu pod jezyk luteine i ide w kimono dalej. O 7:30 biorę Encorton bo tez trzeba na czczo i do godziny 10 go wziac, a minimum w odstepie półgodzinnym od innycj leków. Wolę jednak dluzszy odstep. O 9 biorę przeciwpadaczkowy. Kwas foliowy o 11, pozniej witaminki, i nastepnie mam luz do godziny 20 z wazniejszymi lekami. O 20 znów przeciwpadaczkowy, o 21:30 luteina pod jezyk, około 22 zastrzyk z heparyny i na noc aspargin. No i w ciągu dnia nospa jesli jest potrzeba i Aspargin.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Moje zelazo jest juz z wit C wiec przy nim nie trzeba brac
ja biore naczczo letrox, potem kawe pije wiec jakis czas czekam z magnezem, a zelazo biore w ogole na noc, nie trzeba w dzien :p
Bylam juz w kadrach, gemini i lidlujeszcze piekarnia mnie czeka. Dzis wizytka na 16
godzina beznadziejna ale co zrobic.
Glowa mnie już boli od tych zatok, ale wczoraj wyczytalam ze mozna w ciazy xylometazoline a akurat mialam krople sudafed takze psiknelam na noc i rano i o wiele mnirj mam zatkane i przynajmniej splywa, aczkolwiej.boli dalej no i najgorzej ze czuje sie chora niestetyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 10:42
-
Zośkaaa wrote:Niestety tak jest, że trzeba ustawić sobie to godzinowo... Ja o 6 rano biorę Euthyrox bo trzeba na czczo. I od razu pod jezyk luteine i ide w kimono dalej. O 7:30 biorę Encorton bo tez trzeba na czczo i do godziny 10 go wziac, a minimum w odstepie półgodzinnym od innycj leków. Wolę jednak dluzszy odstep. O 9 biorę przeciwpadaczkowy. Kwas foliowy o 11, pozniej witaminki, i nastepnie mam luz do godziny 20 z wazniejszymi lekami. O 20 znów przeciwpadaczkowy, o 21:30 luteina pod jezyk, około 22 zastrzyk z heparyny i na noc aspargin. No i w ciągu dnia nospa jesli jest potrzeba i Aspargin.
Nie narzekam więc i ja wpadnę w rytm tylko chciałabym wiedzieć jak brać by było dobrze. -
katepr wrote:Moje zelazo jest juz z wit C wiec przy nim nie trzeba brac
ja biore naczczo letrox, potem kawe pije wiec jakis czas czekam z magnezem, a zelazo biore w ogole na noc, nie trzeba w dzien :p
Bylam juz w kadrach, gemini i lidlujeszcze piekarnia mnie czeka. Dzis wizytka na 16
godzina beznadziejna ale co zrobic.
Glowa mnie już boli od tych zatok, ale wczoraj wyczytalam ze mozna w ciazy xylometazoline a akurat mialam krople sudafed takze psiknelam na noc i rano i o wiele mnirj mam zatkane i przynajmniej splywa, aczkolwiej.boli dalej no i najgorzej ze czuje sie chora niestety
Ja mam brać dwa razy dziennie.
Czyli rano euthyrox,w kimono potem śniadanko ,witaminy i aspargin i potem ok 11/12 żelazo. Po obiedzie aspargin i po kolacji znowu witaminy i aspargin a drugie żelazo przed snem .A jeszcze luteina 2 razy dziennie też nie mało. Choć powiem Wam ,że nie widzę różnicy. Czy biorę luteinę skurcze takie same ,zalezy od dnia u mnie. A ostatnio aplikowanie luteiny bywa bolesne,boje się tam " grzebać" by nic nie naruszyć i mnie to tylko stresuje dodatkowo, bo pomagać nie pomaga. Może te skurcze to taka moja uroda . W pierwszej ciąży też tak miałam. A może to co ja uważam za skurcz to dziecko się pręży poprostu. Duży chłopak już z niego.
To masz dziś ciężki latany dzień . Powodzenia na wizycie i zdrowia.
Wszystkim wizytującym życzę powodzenia . Dajcie znać jak tam.
Ja dzuswg aplikacji zaczynam ,32 tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 12:45
katepr lubi tę wiadomość