X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to jest czapka dla noworodka? Rozmiar 50/56?
    https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0645485002.html

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Dziewczyny czy to jest czapka dla noworodka? Rozmiar 50/56?
    https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0645485002.html

Chyba tak :P

Elmuszka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Na chodze prywatnie i na nfz. Ale na nfz mam ciagle ta sama pania dr ktora podczas kazdej wizyty robi usg. A czemu u Ciebie sie zmieniaja lekarze??
    Mój nie robi USG jest dwóch lekarzy robiących na zmianę USG bo jest jeden gabinet. Jeden jest w miarę ok a drugi to ten nieszczęsny dziadek na którego trafiłam niestety to jest loteria

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się prywatnie na USG 21 listopada

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Mój nie robi USG jest dwóch lekarzy robiących na zmianę USG bo jest jeden gabinet. Jeden jest w miarę ok a drugi to ten nieszczęsny dziadek na którego trafiłam niestety to jest loteria
    Aaa ok. Teraz rozumiem, faktycznie nieciekawie :/

Ja dziś robię pierwszą turę prania ubranek, na razie białe, bo przyszla paczka od mamyginekolog( świetne pieluchy tetrowe i ptulacz, bez porównania ze zwykla tetrą)

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • katepr Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się spod gabinetu...jeszcze babka z 15:50 nie weszła... buu

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyszlam z domu... i patrze aby wsiasc w dobry tramwaj ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty :)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy pakujemy torby do szpitala ?W mojej aplikacji dziś mi napisali,że dobrze być spakowanym ok 35 tygodnia by być spokojnym. Co myślicie ? Chyba tak akurat.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Dziewczyny kiedy pakujemy torby do szpitala ?W mojej aplikacji dziś mi napisali,że dobrze być spakowanym ok 35 tygodnia by być spokojnym. Co myślicie ? Chyba tak akurat.

Ja planuje spakowac w ciagu najblizszych 2 tygodni. Z corka mialam spakowana torbe od 29 tygodnia :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy myślę, że 35 tydzień to odpowiedni czas :)
    Pierwszy poród mnie zaskoczył i musiałam torbę pakować na szybko, ale przynajmniej wiedziałam co do niej włożyć :P

Aa i tym razem biorę torbę na kółkach. Taką kabinówkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 17:00

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Kendy myślę, że 35 tydzień to odpowiedni czas :)
    Pierwszy poród mnie zaskoczył i musiałam torbę pakować na szybko, ale przynajmniej wiedziałam co do niej włożyć :P

Aa i tym razem biorę torbę na kółkach. Taką kabinówkę

Można zapytać w którym tygodniu urodziłaś ?:) dlaczego lepsza jednak na kółkach?

klz99vvjhysycx8i.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    36+6.
    Bo wychodząc ze szpitala nie trzeba tej torby dźwigać, tatuś niesie fotelik z dzieckiem a mama może ciągnąć torbę.
    Wygodniejsze po prostu

Lisa24, Reni lubią tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Marin Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    To muszę jeszcze dokupić parę rzeczy. No i z moimi ruchami i ogarnięciem musze zaraz startować ;) A i znajoma mówiła że najlepiej spakować się w 2 torby, tzn w jedną swoje rzeczy a w drugą dla Maluszka. Ktoś się wypowie? Bo mi się wydaje ze tak głupio do szpitala z takimi bagażami.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ubrania dla maluszka na wyjscie przeciez do porodu brac nie trzeba, tatus moze dowiesc..
    U mnie w szpitalu dla dziecka mam miec tylko krem do pupy i chusteczki nawilzane, no i ubranie na wyjscie.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczne pakować już tak na wszelki wypadek ;p szyjka z 3.5 juz 2.6 ;p i miekka... ale zamknieta. I pocieszal, ze mial pacjentke co 1cm miala przez miesiac.

Gabrys ma 1553 gramy :) mrugnal do mamci na usg i pokazal jedynie piekne jajeczka na 3d :p

katepr, Marin, Magdoczka, Agnuka lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Mała waży 1617g i lekarz mowi ze nie osiągnie wagi pierworodnego przy porodzie (3800g) ale jakoś mu nie wierze :D :D a tak to wszystko wporządku. Dziś miałam samo usg.

Ja sie pakuje w torbe sportową jak przy poprzednim, a mąż może niesc i fotelik i torbe :D :D spakuje sie pewnie koło 35tyg

Seli, Magdoczka, Agnuka lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też myślę jak ogarnąć temat. Ubranka na samo wyjście do takiej małej podręcznej spakuje tj. kombinezon,czapka,szaliczek,rękawiczki,kocyk,i ubranko i położę ja na fotelik i będzie czekał zestaw gotowy. Tatuś przywiezie na odbiór ze szpitala a ja nie będę się stresowac czy weźmie wszystko co trzeba czy coś zapomnimy. A druga ze wszystkimi pierdółkami dla mnie i dla dziecka większa do porodu Chciałam taka na ramię wziąć ale może fakt na kółkach lepsza..zobaczę, która okaże się pakowniejsza,bo jednak sporo tego będzie a nie chciałabym więcej niż jeden bagaż targać. Potem ta mała z rzeczami dla dziecka wrzucę już pustą w dużą i mąż będzie miał jeden bagaż ,fotelik z dzieckiem i mnie kustykająca...oj za dużo chyba teścia poprosimy o pomoc.Ucieszy się.Zobaczymy.I zamówiłam sobie taką "podróżna" kosmetyczkę z małymi buteleczkami by sobie poprzelewac potrzebne kosmetyki by oszczędzić miejsce. I myślę ,że tak pod koniec listopada przygotuje to wszystko..może początek grudnia .

Czarnaiwi
    A mogę zapytać czemu rodziłaś w 36+6 jakieś komplikacje czy normalna akcja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 18:05

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A ja zaczne pakować już tak na wszelki wypadek ;p szyjka z 3.5 juz 2.6 ;p i miekka... ale zamknieta. I pocieszal, ze mial pacjentke co 1cm miala przez miesiac.

Gabrys ma 1553 gramy :) mrugnal do mamci na usg i pokazal jedynie piekne jajeczka na 3d :p
    No to super Seli. Jak lekarz pocieszał tzn,że nie jest źle. Waga Gabrysia myślę,że też w normie. :)
    A leżeć masz dalej ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Ja po wizycie. Mała waży 1617g i lekarz mowi ze nie osiągnie wagi pierworodnego przy porodzie (3800g) ale jakoś mu nie wierze :D :D a tak to wszystko wporządku. Dziś miałam samo usg.

Ja sie pakuje w torbe sportową jak przy poprzednim, a mąż może niesc i fotelik i torbe :D :D spakuje sie pewnie koło 35tyg
    Super . To córeczka Twoja ma wagę jak mój w 31 tygodniu :) i mówisz,że nie osiągnie 3800? To dobrze by było, bo też bym nie chciała by synuś ważył jak moja córa 4500:) ale aby zdrowe. Teoretycznie do porodu od teraz dzieci jeszcze powinny podwoic wagę z teraz ,wiec byłby średniaczek. Zobaczymy :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ