STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Elmuszka wrote:Dziewczyny czy to jest czapka dla noworodka? Rozmiar 50/56?
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0645485002.html
Chyba takElmuszka lubi tę wiadomość
-
czarnaiwi wrote:Na chodze prywatnie i na nfz. Ale na nfz mam ciagle ta sama pania dr ktora podczas kazdej wizyty robi usg. A czemu u Ciebie sie zmieniaja lekarze??
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:Mój nie robi USG jest dwóch lekarzy robiących na zmianę USG bo jest jeden gabinet. Jeden jest w miarę ok a drugi to ten nieszczęsny dziadek na którego trafiłam niestety to jest loteria
Ja dziś robię pierwszą turę prania ubranek, na razie białe, bo przyszla paczka od mamyginekolog( świetne pieluchy tetrowe i ptulacz, bez porównania ze zwykla tetrą)
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Ja wyszlam z domu... i patrze aby wsiasc w dobry tramwaj ;p
-
Kendy wrote:Dziewczyny kiedy pakujemy torby do szpitala ?W mojej aplikacji dziś mi napisali,że dobrze być spakowanym ok 35 tygodnia by być spokojnym. Co myślicie ? Chyba tak akurat.
Ja planuje spakowac w ciagu najblizszych 2 tygodni. Z corka mialam spakowana torbe od 29 tygodniaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Kendy myślę, że 35 tydzień to odpowiedni czas
Pierwszy poród mnie zaskoczył i musiałam torbę pakować na szybko, ale przynajmniej wiedziałam co do niej włożyć
Aa i tym razem biorę torbę na kółkach. Taką kabinówkęWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 17:00
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
czarnaiwi wrote:Kendy myślę, że 35 tydzień to odpowiedni czas
Pierwszy poród mnie zaskoczył i musiałam torbę pakować na szybko, ale przynajmniej wiedziałam co do niej włożyć
Aa i tym razem biorę torbę na kółkach. Taką kabinówkę
Można zapytać w którym tygodniu urodziłaś ?dlaczego lepsza jednak na kółkach?
-
36+6.
Bo wychodząc ze szpitala nie trzeba tej torby dźwigać, tatuś niesie fotelik z dzieckiem a mama może ciągnąć torbę.
Wygodniejsze po prostuLisa24, Reni lubią tę wiadomość
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Kendy wrote:Dziewczyny kiedy pakujemy torby do szpitala ?W mojej aplikacji dziś mi napisali,że dobrze być spakowanym ok 35 tygodnia by być spokojnym. Co myślicie ? Chyba tak akurat.
A i znajoma mówiła że najlepiej spakować się w 2 torby, tzn w jedną swoje rzeczy a w drugą dla Maluszka. Ktoś się wypowie? Bo mi się wydaje ze tak głupio do szpitala z takimi bagażami.
-
Ale ubrania dla maluszka na wyjscie przeciez do porodu brac nie trzeba, tatus moze dowiesc..
U mnie w szpitalu dla dziecka mam miec tylko krem do pupy i chusteczki nawilzane, no i ubranie na wyjscie.
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
A ja zaczne pakować już tak na wszelki wypadek ;p szyjka z 3.5 juz 2.6 ;p i miekka... ale zamknieta. I pocieszal, ze mial pacjentke co 1cm miala przez miesiac.
Gabrys ma 1553 gramymrugnal do mamci na usg i pokazal jedynie piekne jajeczka na 3d :p
katepr, Marin, Magdoczka, Agnuka lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie. Mała waży 1617g i lekarz mowi ze nie osiągnie wagi pierworodnego przy porodzie (3800g) ale jakoś mu nie wierze
a tak to wszystko wporządku. Dziś miałam samo usg.
Ja sie pakuje w torbe sportową jak przy poprzednim, a mąż może niesc i fotelik i torbespakuje sie pewnie koło 35tyg
Seli, Magdoczka, Agnuka lubią tę wiadomość
-
Właśnie też myślę jak ogarnąć temat. Ubranka na samo wyjście do takiej małej podręcznej spakuje tj. kombinezon,czapka,szaliczek,rękawiczki,kocyk,i ubranko i położę ja na fotelik i będzie czekał zestaw gotowy. Tatuś przywiezie na odbiór ze szpitala a ja nie będę się stresowac czy weźmie wszystko co trzeba czy coś zapomnimy. A druga ze wszystkimi pierdółkami dla mnie i dla dziecka większa do porodu Chciałam taka na ramię wziąć ale może fakt na kółkach lepsza..zobaczę, która okaże się pakowniejsza,bo jednak sporo tego będzie a nie chciałabym więcej niż jeden bagaż targać. Potem ta mała z rzeczami dla dziecka wrzucę już pustą w dużą i mąż będzie miał jeden bagaż ,fotelik z dzieckiem i mnie kustykająca...oj za dużo chyba teścia poprosimy o pomoc.Ucieszy się.Zobaczymy.I zamówiłam sobie taką "podróżna" kosmetyczkę z małymi buteleczkami by sobie poprzelewac potrzebne kosmetyki by oszczędzić miejsce. I myślę ,że tak pod koniec listopada przygotuje to wszystko..może początek grudnia .
Czarnaiwi
A mogę zapytać czemu rodziłaś w 36+6 jakieś komplikacje czy normalna akcja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 18:05
-
Seli wrote:A ja zaczne pakować już tak na wszelki wypadek ;p szyjka z 3.5 juz 2.6 ;p i miekka... ale zamknieta. I pocieszal, ze mial pacjentke co 1cm miala przez miesiac.
Gabrys ma 1553 gramymrugnal do mamci na usg i pokazal jedynie piekne jajeczka na 3d :p
A leżeć masz dalej ? -
katepr wrote:Ja po wizycie. Mała waży 1617g i lekarz mowi ze nie osiągnie wagi pierworodnego przy porodzie (3800g) ale jakoś mu nie wierze
a tak to wszystko wporządku. Dziś miałam samo usg.
Ja sie pakuje w torbe sportową jak przy poprzednim, a mąż może niesc i fotelik i torbespakuje sie pewnie koło 35tyg
i mówisz,że nie osiągnie 3800? To dobrze by było, bo też bym nie chciała by synuś ważył jak moja córa 4500:) ale aby zdrowe. Teoretycznie do porodu od teraz dzieci jeszcze powinny podwoic wagę z teraz ,wiec byłby średniaczek. Zobaczymy