X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy a Ty dzis tez wizytujesz? :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Seli. Ja dziś Wam kibicuje.
    Ja byłam w czwartek więc niedawno :)

Z okazji 32 tygodnia zamówiłam sobie jeszcze jedne ocieplane legginsy ciążowe i rajstopy do sukienek. Będę się stroić, tylko gdzie hmmm.:)
    Miałam już nic nie kupować ciążowego, bo to już tylko 2 m-ce zostały ale przypomniało mi się ,że po pierwszej ciąży po porodzie też jakiś czas śmigałam w ciążowych ciuchach . Raz,że po cesarce wygodniej w spodniach z panelem ,żadna guma na ranę nie uciska i luźniej w brzuchu a dwa ,że zanim wrócę do swojej wagi trochę minie.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na którą wizytujecie? Katepr 16...Seli trzymam mocno kciuki by z twoją szyjka było ok by leżenie się opłaciło. Sporo na dziś wizyt było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 12:38

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 17 :) pewnie będzie jakieś małe opóźnienie :P

Stresuje się dziś, dawno się nie stresowałam wizytą :P

katepr lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Marin Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach!

Seli, katepr lubią tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja na 17 :) pewnie będzie jakieś małe opóźnienie :P

Stresuje się dziś, dawno się nie stresowałam wizytą :P
    Ja stresuje się ZAWSZE, za każdym razem. Ten typ tak ma :)
    Będzie dobrze Seli. Robiłaś co w Twojej mocy. Głowa do góry!

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj synuś tak się rozpychał, że uciskał po lewej stronie na płuco i ledwo oddychałam, ból przeokropny. Dziś taki spokojniejszy, oby na wizycie był dobrze ułożony i dał się dobrze pomierzyć :P Ogólnie jakoś ta końcówka mnie mega stresuje...

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg na nfz i szczerze mówiąc nie jest pewna czy mam się śmiać czy płakać. Przyjął mnie dziadek który ledwo słyszał i musiałam prawie krzyczeć, 3 razy powtarzałam to samo bo nie zrozumiał. Okulary miał jak denka od butelek i monitor to sobie prawie do oka wsadził bo nic nie mógł dojrzeć :P
    Wizyta trwała maks 5 min i jedyne czego się dowiedziałam to tyle co sobie sam mruczał pod nosem "serce jest, nerki są czego więcej chcieć" ledwo od niego wydobyłam że wody płodowe są "może być" trochę na pograniczu. Dziecko waży między 1500 a 1700 on dokładnie nie wie. Nie dostałam żadnego opisu, zdjęcia i na monitorze również nic nie widziałam bo dziadek prawie na nim usiadł.
    Ech idę się zapisać prywatnie. Żenada ten nfz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 13:25

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Jestem po usg na nfz i szczerze mówiąc nie jest pewna czy mam się śmiać czy płakać. Przyjął mnie dziadek który ledwo słyszał i musiałam prawie krzyczeć, 3 razy powtarzałam to samo bo nie zrozumiał. Okulary miał jak denka od butelek i monitor to sobie prawie do oka wsadził bo nic nie mógł dojrzeć :P
    Wizyta trwała maks 5 min i jedyne czego się dowiedziałam to tyle co sobie sam mruczał pod nosem "serce jest, nerki są czego więcej chcieć" ledwo od niego wydobyłam że wody płodowe są "może być" trochę na pograniczu. Dziecko waży między 1500 a 1700 on dokładnie nie wie. Nie dostałam żadnego opisu, zdjęcia i na monitorze również nic nie widziałam bo dziadek prawie na nim usiadł.

Niestety...

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    :) Życie, nasze polskie realia. Ja poszłam zapisać się na usg jamy brzusznej, na skierowaniu napisane PILNE więc miła Pani w rejestracj znalazła mi termin za 47 dni

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dopiero za 16 dni :( Tak bym chciała żeby tym razem Tomek pokazał twarz a nie dzwoneczki. Ostatni raz widziałam buźkę na połówkowych. Byłaby ładna pamiątka.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciążowe zaćmienie mam ;/ nosiłam pustą teczkę wierząc, że mam tam tą książeczkę ciąży... Teraz patrzę bo na wizyty przekładam do segregatora a tam pusto :O
    Nie mogę jej znaleźć :(

dZhdp1.png

• Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. U innej Pani doktor. Zmieniam lekarza. Skierowała mnie na prenatalne 3trymestru do kliniki, wód faktycznie mało ale w normie jeszcze, afi wynosi 7.5. Mam iść na to prenatalne żeby małego obejrzeli dokladnie czy wszystko ok no i te wody będziemy monitorować. Za 2tyg prenatalne A później po tygodniu mam do niej przyjść i zobaczymy co dalej. Ale powiedziała że najważniejsze że nerki i pęcherz moczowy są na miejscu.

Seli, Kendy lubią tę wiadomość

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Ja mam wizytę dopiero za 16 dni :( Tak bym chciała żeby tym razem Tomek pokazał twarz a nie dzwoneczki. Ostatni raz widziałam buźkę na połówkowych. Byłaby ładna pamiątka.
    U mnie to samo:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Ja po wizycie. U innej Pani doktor. Zmieniam lekarza. Skierowała mnie na prenatalne 3trymestru do kliniki, wód faktycznie mało ale w normie jeszcze, afi wynosi 7.5. Mam iść na to prenatalne żeby małego obejrzeli dokladnie czy wszystko ok no i te wody będziemy monitorować. Za 2tyg prenatalne A później po tygodniu mam do niej przyjść i zobaczymy co dalej. Ale powiedziała że najważniejsze że nerki i pęcherz moczowy są na miejscu.

Ja zmieniłam w 25tc też mnie olewał... Robił wymazy, dużo brał kasy za wizytę a jakbym tak czekała z kolejnym leczeniem bakterii to nie chce wiedzieć jakby to się skończyło ;/

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Masakra ...to odpowiednie podsumowanie.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A ja ciążowe zaćmienie mam ;/ nosiłam pustą teczkę wierząc, że mam tam tą książeczkę ciąży... Teraz patrzę bo na wizyty przekładam do segregatora a tam pusto :O
    Nie mogę jej znaleźć :(
    Szukaj bo zaraz wizyta :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Szukaj bo zaraz wizyta :)

znalazłam... ale ciśnienie się mi podniosło... Już myślałam, że ją gdzieś "przepiłam" :/

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Kurcze. Jakie to pokręcone. Lekarz powinien mi o tym powiedzieć.
    Żelazo z magnezem się wyklucza ,z ethyroxem też? W ulotce w ogóle nie ma takich informacji ,lekarze nie mówią to skąd człowiek ma wiedziec. Bezsens.

Elmuszka dzięki za rady,skorzystam !
    Spoko, mi tutaj na forum też ktoś podpowiedział, bo też nie wiedziałam jak to ugryźć.

Zośkaaa- biedna jesteś z taką ilością leków... i chorób :(

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Na chodze prywatnie i na nfz. Ale na nfz mam ciagle ta sama pania dr ktora podczas kazdej wizyty robi usg. A czemu u Ciebie sie zmieniaja lekarze??

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ