STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kendy wrote:No to super Seli. Jak lekarz pocieszał tzn,że nie jest źle. Waga Gabrysia myślę,że też w normie.
A leżeć masz dalej ?
Odpoczywac ;p i tak skrocila sie prawie o 1cm w 2 tygodnie a nie 0.5 jak myslalam... czyli gorzej jak sie oszczedzam niz nie :p no ale... coz. Bedzie co bedzie. Wplywu juz najmniejszego nie mam. -
Seli no ale nie lezalas caly czas. Zeby szyjka sie nie skrzcala to musialabys chodzic tylko do.wc a nie "sie oszczędzac" :p no ale w 32 tyg juz nie kaza tak lezec, raczej po 20.
Kendy przez chwile sie cieszylam ze tak powiedzial ze popatrzylam w necie, spojrzalam na usg mlodego z 33tyg (2150) i nie wierze ze bedzie mniej
Mnie nie boli zmiana pozycjiWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 18:19
-
Seli.
Może soróbuj do następnej wizyty poleżeć plackiem i zobaczysz jakie efekty. Ja wstawałam tylko to toalety i pod prysznic przez dwa miechy.
A wiesz dziecko jest coraz cięższe i bardziej naciska na szyjkę i to,że wcześniej chodzenie tak nie skracało szyjki teraz najdrobniejszy " spacer " może mieć poważniejsze konsekwencje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 18:25
-
katepr wrote:Seli no ale nie lezalas caly czas. Zeby szyjka sie nie skrzcala to musialabys chodzic tylko do.wc a nie "sie oszczędzac" :p no ale w 32 tyg juz nie kaza tak lezec, raczej po 20.
Kendy przez chwile sie cieszylam ze tak powiedzial ze popatrzylam w necie, spojrzalam na usg mlodego z 33tyg (2150) i nie wierze ze bedzie mniej
Mnie nie boli zmiana pozycji
Bo nie kazal mi lezec w lozku. Ale nie wychodzilam prawie z domu, nie sprzatalam, nie pieklam a wczesniej codziennie spacer, gotowanie, pieczenie, zakupy, 3xdziennie 10 kg kota na rekach ;p same lezenie podobno (wg. mamyginekolog) nie pomaga.
Juz teraz co ma byc to bedzie -
Nie chcę Cię straszyć ale do terminu masz przynajmniej 6 tygodni a jak w 2 tygodnie skróciła się o 1 cm to do porodu braknie ci centymetrów szyjki.
Polezymy razemJa bardzo dużo odpoczywam. A dziś przyszły pączki z allegro i niedługo zaczynam robótki ręczne w wyrku. Seli wchodzisz w to?
-
katepr wrote:Seli no ale nie lezalas caly czas. Zeby szyjka sie nie skrzcala to musialabys chodzic tylko do.wc a nie "sie oszczędzac" :p no ale w 32 tyg juz nie kaza tak lezec, raczej po 20.
Mnie nie boli zmiana pozycji
Teraz jesteś w 29 czyli do 33 jeszcze 4 tygodnie, miesiąc..no może córeczka dogoni braciszka. Ale waga dziecka poniżej 4 kg jest spoko,gorzej powyżej -
Kendy ja w wiekszosci leze, lekarz nie mowil mi, ze mam byc teraz obloznie chora i lezec plackiem ;p takze nie bede wariowac. Juz i tak mam kryzys emocjonalny z siedzeniem w domu i lezeniem. Wiec nie chce pograzac sie bardziej.
Robotek zadnych nie mam, ani rzeczy, ani obecnie kasy ;p czeka mnie wizyta u okulisty, dentysty i marzy mi sie fryzjer a to pochlonie mega budzet... nie mowiac, ze musze dokupic pare szpargalow. Jak mi sie uda to kupie welne czesankowa. -
Marin wrote:Mnie boli czasami w środku zanim i Młody i ja znajdziemy od nowa wygodną pozycję. A dziś prawie całą noc przespałam na prawym boku, przy każdej próbie położenia się na lewym czułam dyskomfort, ucisk.
Ja ostatnio tez mimo że chce na lewym boku leżeć bo przecież tak książkowo najlepiejto mały tak mnie pyrga i wwierca się w lewy bok ,że mam wrażenie ,że go gniotek i uciskam że mu nie wygodnie i zmieniam pozycję.
-
Marin wrote:U mnie do szpitala dla dziecka na pobyt trzeba wszystko i ciuszki i chemię i pieluszki.
Kendy, daj link do tej kosmetyczki. Obejrzę może się zdecyduję.
Taki gadzecik niedrogi a jakże przydatny. Czy na wyjazd jakiś nieraz może się przydać. W Rossmanie mają też takie serie mini kosmetyków podróżnych też fajne rozwiązanie .W ogóle u tego sprzedawcy kupiłam pełno gadżetów do domu ,których zawsze potrzebowałam a nie mogłam jakoś dostać wtedy kiedy potrzebowałam . I tak się nazbierało,że kupiłam łyżkę do butów i fajny pojemnik na cytrynę napoczętą czy na pomidora i foremki silikonowe na babeczki i rękaw do pieczenia. Fajne rzeczy za grosze -
No mi gniecie glowa mocno prawa strone.
A noga siega lewego pluca... -
Agnuka wrote:Dziewczyny udało się!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b8028936797.jpg
Piękna setunia))
Ps. Czyli teraz laba ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 18:51
Agnuka lubi tę wiadomość
-
Agnuka! Gratulacje
Agnuka lubi tę wiadomość
-
Kendy ale ja wlasnie chce zeby nie dogoniła wagi brata
Seli podziwiam ze czujesz płuco, przecietny czlowiek tego nie potrafimi mlody na koniec ciazy ciążyl na zebrach ale płuca nigdy nie poczulam mimo ze byl tak wysoko :p
Mamayginekolog nie skomentuje.Ale generalnie to najnowsze stanowisko czyli poparte pewnie minimalna liczbą statystyk takze do konca bym.nie ufala...zreszta ona wyraznie napisala ze lezenie dla niej to lezenie plackiem dluzje niz 22h na dobe. Ups skomentowalamno i jeszcze jedno, bardziej pisze o tym ze lezenie jest zwiazane z wiekszymi powiklaniami no i jasne ale nie pwoiedzialabym ogolnie ze nie pomaga
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 19:00
-
katepr wrote:Kendy ale ja wlasnie chce zeby nie dogoniła wagi brata
Seli podziwiam ze czujesz płuco, przecietny czlowiek tego nie potrafimi mlody na koniec ciazy ciążyl na zebrach ale płuca nigdy nie poczulam mimo ze byl tak wysoko :p
Mamayginekolog nie skomentuje.Ale generalnie to najnowsze stanowisko czyli poparte pewnie minimalna liczbą statystyk takze do konca bym.nie ufala...zreszta ona wyraznie napisala ze lezenie dla niej to lezenie plackiem dluzje niz 22h na dobe. Ups skomentowalam
No czuje... bo bolalo mocno jak oddychalam - czyli jestem nieprzecietna ;p
Coz, lekarz kazal odpoczywac, nie wychodzic z domu dalej niz laboratorium i on, wiec stosuje sie do jego zalecen. Nie mowil o lezeniu plackiem ;p nie przesadzajmy. Nie bede nad soba teraz rozpaczac. On sam mowil, ze tragedii nie ma jeszcze, kontrola za 2 tygodnie.