X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po godzinie nie jest normą do 180?

f2w3s65gplfl3em1.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jedym pisalo 120 na innym 140

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa 180 po godzinie to na krzywej jest norma:) jak już stwierdzoną to do 140 po godzinie od posiłku, doczytałam u mamaginekolog;)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy to jest serial na netflixie :)

Dzisiaj przyszla mi paka z gemini, myslalam ze mam wszystko ale zapomnialam kupic oslonki na piersi ( przy synku bardzo mi pomogly)..

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie.po.godZ mialam 151 a po 2 godz 138

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Kendy to jest serial na netflixie :)

Dzisiaj przyszla mi paka z gemini, myslalam ze mam wszystko ale zapomnialam kupic oslonki na piersi ( przy synku bardzo mi pomogly)..
    O tym pamiętałam ale zapomniałam o patyczkach higienicznych z ogranicznikiem . Czy macie jakieś inne sprawdzone i bezpieczne sposoby na czyszczenie uszek? Biorę się za szarlotkę.
    Kurier dzwonił. Ostatnie dwie paczki z wyprawka i koniec:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    Na jedym pisalo 120 na innym 140
    Ja dostałam od lekarza kartkę na której były takie normy: na czczo <90, po 1g < 180, po wg < 153.

Edit: doczytałam już że nie chodzi o krzywą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 12:37

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam dziś nieco gorszy dzień, wczoraj się zdenerwowałam aż miałam nerwoból...
    Eh, a dziś po przygotowaniu śniadania i minimalnego zebrania rzeczy z salonu poczułam mega brzuch i zmęczenie. Odleżałam godzinkę i jest ok.

W końcu mam wyniki! Zostały mi tylko te drożdże :
    Saccharomyces cerevisiae i to nieliczne!

nie ma więcej bakterii :D dokupię znów lactovaginal i clortimazol będę stosować, zobaczymy co gin powie :) Ale w końcu jest dużo lepiej!

Lisa24, katepr lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy a oglądałaś ten wozek na żywo wcześniej, bo chyba przez internet kupowałaś (tak zrozumiałam)?
    My wczoraj kupiliśmy materacy i poduszeczkę, rozejrzelismy się też za wózkami. I chyba zdecydujemy się na niedrogi 2 w 1 a po te kupimy konkretną spacerówkę. Ale to jeszcze nic pewnego. Przejrzałam się wózkom mutsy i poeiem Wam ze nawet ok. Tylko że chyba niena moją okolicę, no i M ciągle mówi ze na spacery to będzie Małego do lasu zabierał. Zobaczymy czy dotrzyma słowa ;)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, dobrze że chociaż jedno na plus.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wzięliśmy mutsy, zobaczymy jak się sprawdzi ale na razie jestem nim zachwycona :)

Dobrze, że już nie ma więcej bakterii, nie potrzebny antybiotyk :) mam nadzieję,że to "zregeneruje" szyjkę i ogólnie mój organizm.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Marin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i kupilam 2 pary śpioszków, 1 rozm. 56, 2 rozm. 62 no i dopiero w domu obczailam ze te 56 są delikatnie większe jak 62. Dosłownie o 1 cm no ale powinny być przecież mniejsze o 6 cm. Nieźle są te rozmiarówki

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wreszcie może odpoczniesz od zmartwień :)

Ja dziś miałam swoją rutynową wizytę dał mi skierowanie na krew i pobrał mi próbkę do badania czystości pochwy i gbs czy jak to się tam nazywa. Pamiętacie jak opowiadałam Wam o moim ostatnim feralnym usg na nfz? Mój lekarz spojrzał na ten opis i mówi do mnie że kiepski i on nic z tego nie może wyczytać i dał mi znów skierowanie tym razem nalegałam w rejestracji i dali mi lepszego lekarza na usg.
    Coraz gorzej znoszę miejsca takie jak poczekalnie mimo że włączyli klimę i otworzyli okna a ja byłam w legginsach i krótkim rękawku to czekając tam 2 godziny dosłownie oblewałam się potem. Właśnie dałam wszystkie ciuchy do prania normalnie mokre

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle usiadłam obok dziewczyny ona też taka cała mokra jak ja brzuch miała o wiele większy ode mnie jak solidny arbuz a termin miała miesiąc później :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się pocę, otwieram okna na ile to możliwe (budowa i smród, pył) i w domu grzejniki zakręcone. A ja się topie... Podobno w ciąży tak jest i końcówka taka.

Fajnie, że masz usg i może u kogoś lepszego. Ja za tydzień i mam nadzieję, że skoro już są tylko nieliczne te grzyby to będzie ok, może powtórzymy wymaz i tego gbs-a też zrobimy. Może będzie lepiej.

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M nawet był skłonny kupić to już wczoraj, podobało mu się (mi zresztą też) że jest zgrabny. No ale jak przemyśleliśmy to ni na nasz teren. U nas zimą czesto jesdnia jest nieodśnieźona, a z chodnikiem różnie, zależy koło kogo. Poza tym właśnie M ostro się na stawia na spacery po lesie i szutrach, wiec myślę że wtedy spacerówka z tymi większymi kołami sprawdzi się lepiej.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Seli wreszcie może odpoczniesz od zmartwień :)

Ja dziś miałam swoją rutynową wizytę dał mi skierowanie na krew i pobrał mi próbkę do badania czystości pochwy i gbs czy jak to się tam nazywa. Pamiętacie jak opowiadałam Wam o moim ostatnim feralnym usg na nfz? Mój lekarz spojrzał na ten opis i mówi do mnie że kiepski i on nic z tego nie może wyczytać i dał mi znów skierowanie tym razem nalegałam w rejestracji i dali mi lepszego lekarza na usg.
    Coraz gorzej znoszę miejsca takie jak poczekalnie mimo że włączyli klimę i otworzyli okna a ja byłam w legginsach i krótkim rękawku to czekając tam 2 godziny dosłownie oblewałam się potem. Właśnie dałam wszystkie ciuchy do prania normalnie mokre
    Kolejne usg, fajnie. Obyś tym razem dowiedziała się jakichś konkretów.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Mój M nawet był skłonny kupić to już wczoraj, podobało mu się (mi zresztą też) że jest zgrabny. No ale jak przemyśleliśmy to ni na nasz teren. U nas zimą czesto jesdnia jest nieodśnieźona, a z chodnikiem różnie, zależy koło kogo. Poza tym właśnie M ostro się na stawia na spacery po lesie i szutrach, wiec myślę że wtedy spacerówka z tymi większymi kołami sprawdzi się lepiej.

podobno x-landery mają dobre koła na takie wyprawy :)

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Kendy a oglądałaś ten wozek na żywo wcześniej, bo chyba przez internet kupowałaś (tak zrozumiałam)?
    My wczoraj kupiliśmy materacy i poduszeczkę, rozejrzelismy się też za wózkami. I chyba zdecydujemy się na niedrogi 2 w 1 a po te kupimy konkretną spacerówkę. Ale to jeszcze nic pewnego. Przejrzałam się wózkom mutsy i poeiem Wam ze nawet ok. Tylko że chyba niena moją okolicę, no i M ciągle mówi ze na spacery to będzie Małego do lasu zabierał. Zobaczymy czy dotrzyma słowa ;)
    No tak zazaryzykowałam i kupiłam przez internet. Obejrzałam prezentację na filmiku i dużo o nim czytałam . Ale trafiłam. Jest super :)i wygląda na bardzo wytrzymały,koła konkretne.Uwazam że odpowiedni na każde warunki pogodowe i różne podłoże.Przetestujemy.

Seli
    Super ,że jest poprawa. Może twoją szyjka wróci do normy .

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja czekam na zdjęcie twojego wózka :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ