X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po godzinie nie jest normą do 180?

f2w3s65gplfl3em1.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jedym pisalo 120 na innym 140

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa 180 po godzinie to na krzywej jest norma:) jak już stwierdzoną to do 140 po godzinie od posiłku, doczytałam u mamaginekolog;)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy to jest serial na netflixie :)

Dzisiaj przyszla mi paka z gemini, myslalam ze mam wszystko ale zapomnialam kupic oslonki na piersi ( przy synku bardzo mi pomogly)..

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie.po.godZ mialam 151 a po 2 godz 138

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Kendy to jest serial na netflixie :)

Dzisiaj przyszla mi paka z gemini, myslalam ze mam wszystko ale zapomnialam kupic oslonki na piersi ( przy synku bardzo mi pomogly)..
    O tym pamiętałam ale zapomniałam o patyczkach higienicznych z ogranicznikiem . Czy macie jakieś inne sprawdzone i bezpieczne sposoby na czyszczenie uszek? Biorę się za szarlotkę.
    Kurier dzwonił. Ostatnie dwie paczki z wyprawka i koniec:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    Na jedym pisalo 120 na innym 140
    Ja dostałam od lekarza kartkę na której były takie normy: na czczo <90, po 1g < 180, po wg < 153.

Edit: doczytałam już że nie chodzi o krzywą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 12:37

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam dziś nieco gorszy dzień, wczoraj się zdenerwowałam aż miałam nerwoból...
    Eh, a dziś po przygotowaniu śniadania i minimalnego zebrania rzeczy z salonu poczułam mega brzuch i zmęczenie. Odleżałam godzinkę i jest ok.

W końcu mam wyniki! Zostały mi tylko te drożdże :
    Saccharomyces cerevisiae i to nieliczne!

nie ma więcej bakterii :D dokupię znów lactovaginal i clortimazol będę stosować, zobaczymy co gin powie :) Ale w końcu jest dużo lepiej!

Lisa24, katepr lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy a oglądałaś ten wozek na żywo wcześniej, bo chyba przez internet kupowałaś (tak zrozumiałam)?
    My wczoraj kupiliśmy materacy i poduszeczkę, rozejrzelismy się też za wózkami. I chyba zdecydujemy się na niedrogi 2 w 1 a po te kupimy konkretną spacerówkę. Ale to jeszcze nic pewnego. Przejrzałam się wózkom mutsy i poeiem Wam ze nawet ok. Tylko że chyba niena moją okolicę, no i M ciągle mówi ze na spacery to będzie Małego do lasu zabierał. Zobaczymy czy dotrzyma słowa ;)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, dobrze że chociaż jedno na plus.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wzięliśmy mutsy, zobaczymy jak się sprawdzi ale na razie jestem nim zachwycona :)

Dobrze, że już nie ma więcej bakterii, nie potrzebny antybiotyk :) mam nadzieję,że to "zregeneruje" szyjkę i ogólnie mój organizm.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Marin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i kupilam 2 pary śpioszków, 1 rozm. 56, 2 rozm. 62 no i dopiero w domu obczailam ze te 56 są delikatnie większe jak 62. Dosłownie o 1 cm no ale powinny być przecież mniejsze o 6 cm. Nieźle są te rozmiarówki

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wreszcie może odpoczniesz od zmartwień :)

Ja dziś miałam swoją rutynową wizytę dał mi skierowanie na krew i pobrał mi próbkę do badania czystości pochwy i gbs czy jak to się tam nazywa. Pamiętacie jak opowiadałam Wam o moim ostatnim feralnym usg na nfz? Mój lekarz spojrzał na ten opis i mówi do mnie że kiepski i on nic z tego nie może wyczytać i dał mi znów skierowanie tym razem nalegałam w rejestracji i dali mi lepszego lekarza na usg.
    Coraz gorzej znoszę miejsca takie jak poczekalnie mimo że włączyli klimę i otworzyli okna a ja byłam w legginsach i krótkim rękawku to czekając tam 2 godziny dosłownie oblewałam się potem. Właśnie dałam wszystkie ciuchy do prania normalnie mokre

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle usiadłam obok dziewczyny ona też taka cała mokra jak ja brzuch miała o wiele większy ode mnie jak solidny arbuz a termin miała miesiąc później :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się pocę, otwieram okna na ile to możliwe (budowa i smród, pył) i w domu grzejniki zakręcone. A ja się topie... Podobno w ciąży tak jest i końcówka taka.

Fajnie, że masz usg i może u kogoś lepszego. Ja za tydzień i mam nadzieję, że skoro już są tylko nieliczne te grzyby to będzie ok, może powtórzymy wymaz i tego gbs-a też zrobimy. Może będzie lepiej.

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M nawet był skłonny kupić to już wczoraj, podobało mu się (mi zresztą też) że jest zgrabny. No ale jak przemyśleliśmy to ni na nasz teren. U nas zimą czesto jesdnia jest nieodśnieźona, a z chodnikiem różnie, zależy koło kogo. Poza tym właśnie M ostro się na stawia na spacery po lesie i szutrach, wiec myślę że wtedy spacerówka z tymi większymi kołami sprawdzi się lepiej.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Seli wreszcie może odpoczniesz od zmartwień :)

Ja dziś miałam swoją rutynową wizytę dał mi skierowanie na krew i pobrał mi próbkę do badania czystości pochwy i gbs czy jak to się tam nazywa. Pamiętacie jak opowiadałam Wam o moim ostatnim feralnym usg na nfz? Mój lekarz spojrzał na ten opis i mówi do mnie że kiepski i on nic z tego nie może wyczytać i dał mi znów skierowanie tym razem nalegałam w rejestracji i dali mi lepszego lekarza na usg.
    Coraz gorzej znoszę miejsca takie jak poczekalnie mimo że włączyli klimę i otworzyli okna a ja byłam w legginsach i krótkim rękawku to czekając tam 2 godziny dosłownie oblewałam się potem. Właśnie dałam wszystkie ciuchy do prania normalnie mokre
    Kolejne usg, fajnie. Obyś tym razem dowiedziała się jakichś konkretów.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Mój M nawet był skłonny kupić to już wczoraj, podobało mu się (mi zresztą też) że jest zgrabny. No ale jak przemyśleliśmy to ni na nasz teren. U nas zimą czesto jesdnia jest nieodśnieźona, a z chodnikiem różnie, zależy koło kogo. Poza tym właśnie M ostro się na stawia na spacery po lesie i szutrach, wiec myślę że wtedy spacerówka z tymi większymi kołami sprawdzi się lepiej.

podobno x-landery mają dobre koła na takie wyprawy :)

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Kendy a oglądałaś ten wozek na żywo wcześniej, bo chyba przez internet kupowałaś (tak zrozumiałam)?
    My wczoraj kupiliśmy materacy i poduszeczkę, rozejrzelismy się też za wózkami. I chyba zdecydujemy się na niedrogi 2 w 1 a po te kupimy konkretną spacerówkę. Ale to jeszcze nic pewnego. Przejrzałam się wózkom mutsy i poeiem Wam ze nawet ok. Tylko że chyba niena moją okolicę, no i M ciągle mówi ze na spacery to będzie Małego do lasu zabierał. Zobaczymy czy dotrzyma słowa ;)
    No tak zazaryzykowałam i kupiłam przez internet. Obejrzałam prezentację na filmiku i dużo o nim czytałam . Ale trafiłam. Jest super :)i wygląda na bardzo wytrzymały,koła konkretne.Uwazam że odpowiedni na każde warunki pogodowe i różne podłoże.Przetestujemy.

Seli
    Super ,że jest poprawa. Może twoją szyjka wróci do normy .

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja czekam na zdjęcie twojego wózka :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ