X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie rajstop tez nakupiłam jak głupia, a teraz wszystkie sukienki na mnie za małe :O za bardzo opinają się na brzuchu i biodrach :(.. myslalam ze kupię jakas na święta.. ale typowo ciążowej tez się już za bardzo nie opłaca

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A twój już przyszedł? Pokaż

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahha :D nie pamiętam :D mój już od dawna :) nie wstawiałam ? Tylko na zdjęciach nie widać zieleni :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Ja właśnie rajstop tez nakupiłam jak głupia, a teraz wszystkie sukienki na mnie za małe :O za bardzo opinają się na brzuchu i biodrach :(.. myslalam ze kupię jakas na święta.. ale typowo ciążowej tez się już za bardzo nie opłaca
    No już nie ma co szaleć z ubraniami cciążowymi chyba,że jakaś wygodna bombeczke,która posłuży i po ciąży.
    Ja już nic ciazowego nie kupuje. Starczy co mam. A święta w szpitalu albo w domu po CC więc strojenie mi nie w głowie będzie coś wygodnego i już:)
    Ale ty troszkę dłużej pochodzisz z brzuszkiem jeszcze,noi mi np po ciazy ubrania ciążowe też posłużyły trochę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 18:06

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy a ja na odwrót oddałabym wszystko za jeszcze jeden pokój wolny dla drugiego dziecka, młody od urodzenia spał tylko u siebie. Niewiem jak to będzie z nami w sypialni, noworodek to ma gdzies halasy ale potem to kiepsko to widze,moj maz chrapie jak smok :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co:) gdyby w ciąży kobiety były bezkarne chyba bym męża zamordowala:) jedynie to że szkoda mi mojego życia no i kredyt za dom chłop spłaca to dzisiaj uratowało:)
    Mówię jak do człowieka dorosłego, zrób mi kochanie cztery stojaki na skrzaty które uszylam bo sprzedalam i rano kurier przyjedzie po nie:) oczywiście kochany mąż się zgodził bez problemu, poszedł zrobił pomalować i mówi że do kolegi idzie, to ja mówię mu że ok, jak zrobiłeś to spoko :) wraca 22 dumny jak paw i pijany jak świnia i przynosi mi stojaki... DWA nie cztery tak jak potrzebuje... brak mi słów.

Zośkaaa lubi tę wiadomość

f2w3s65gplfl3em1.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ci faceci jak ostatnio mój się napił tak porządnie i zaczął mi beblać i marudzić jak to pijany to na drugi dzień tak go nawrzeszczałam że ma się pilnować i najlepiej do mnie nie gadać jak pije to od tej pory się jeszcze nie upił hehe. Pijany się z trzeźwym nie dogada i kropka. Zwłaszcza takim trzeźwym z musu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 22:50

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na szczęście jak się upije, chociaż nie wiem czy to nawet można nazwać upiciem, to na szczęście na wesoło :D Najgorsi są ci, którym po alko włącza się agresor.

Trzeba iść spać, bo o 4 pewnie znowu pobudka :D

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest wesolutki aż za bardzo A mnie to wyprowadza wręcz z rownowagi:) jak można napić się w środku tygodnia tym bardziej że ostatnio pił coś chyba w wielkanoc... teraz pewnie w wannie zaśnie jeszcze i bede miała nerwy do rana:) już dzisiaj chyba spala nie bede:)

Dobrej nocy mamuski:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jak na codzien jest małomówny i kilka słow wypowie to jak się napije to się robi wielki filozof wtedy potrzebuje rozmawiać na kwestie wszelakie od polityki po ubogą kolorystykę męskich skarpet. a gada długo i się powtarza zagłębia w kwestie. Mam ochotę go wtedy udusić jego ubogą w kolorystykę skarpetką. :)

Zośkaaa lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Goniąc marzenia Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Seli mydelniczki nie pamiętasz?;):):)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b7b25a5bfcb.jpg
    https:// https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e08c41cd3699.jpg .zapodaj.net/
    Jaka cena wózeczku?śliczny

zem3anlis7huurhv.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja wczoraj padłam szybko. To był jeden z tych gorszych dni. Kręgosłup bolał i żołądek też,znowu ciężko było jeść i ten refluks :/.Zauważyłam,że ostatnio więcej mam tych gorszych/cięższych dni niż tych lepszych. Choć dziś wstalam rano naszykowałam śniadanie i poprasowałam wszystkim ubrania do szkoły/ pracy i żyje i kręgosłup ma się dobrze. Wczoraj zrobienie herbaty mnie wykańczało,za to dziś boli mnie ząb...ale nie ten leczony teraz tylko wcześniej ..ehhh:/

Fajny temat...pijanych mężów. :)
    Mój jak wypije jest niegroźny dla otoczenia, jest śmieszny dla wszystkich dookoła ale nie dla mnie:) irytuje mnie:) jak to fajnie Spaceangel napisała : " pijany z trzeźwym się nie dogada" :) za to jak balujemy razem świetnie się z nim bawię,chyba z nim najlepiej :) ale rzadko mamy taką możliwość,oj bardzo rzadko.

Goniąc Marzenia
    Wózek nie drogi ,niecałe 1400zł a ma wszystko co trzeba.

Miłego dnia i dobrego samopoczucia.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj byl ostatnio pijany moze 5 lat temu hehe. Tak to wypije jedno sommersby i tyle. :D ale ale w sobote idzie po pracy na jakas impreze pracowniczą to może cos wypije chociaz znajac zycie nie bedzie mu sie chcialo wracac taxą wiec nie bedzie pil zeby auto prowadzic :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo a mój mąż ze względu na przyjmowane leki nie może pić od ponad roku i raczej już nigdy nie będzie mógł- szkoda wątroby.
    A w związku z ciążą ja też nie piję i powoli rozdajemy zapasy alkoholu z domu :P robi mi się pusta półka w kuchni na jedzonko Zośki :P

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy bardzo ladny wózek :)

Moje dziecie chyba cały czas ulozone jest poprzecznie, wolalabym zeby nuz fiknela glowa w dol, poki ma jeszcze miejsce..

Zapililam ulubiona swiece, rozlozylam lozko i zabieram sie za orange is the new black.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z cukrzyca ciazowa jakie mialyscie wyniki po godzinie od wypicia?

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi
    Dziękuję :)
    Co to jest Orange is the new black?

Ja piję kawkę,gotuje rosołek. Relaksuje się .Zaraz przyjdzie córka z koleżanką ze szkoły będą szaleć:)i płucze pralkę..bo zaraz wstawie ostatnie bielutkie pranie dla dzidzi. Stwierdziłam że to co na wyprawkę do szpitala przepiore i przeprasuje jeszcze raz:)i jeszcze jeden raz przeprasuje przed samym spakowaniem do torby do szpitala.

Przespałam się jeszcze,ząb dalej ćmi. Na ból tylko pracetamol tak?. Jeszcze w ciąży nic nie brałam przeciwbólowego. Nie miałam potrzeby.

A jeszcze przede mną upieczenie ciast meżowi do pracy i coś do domu na weekend. Zamiast torta robię tarte z owocami i kremem.
    I chciałam zacząć poscielkę szyc ale to moze wieczorkiem.

Agnuka
    Jak idzie leżenie ? Jak ci na L4 czas leci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 11:09

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha, mój gdy wypije to po prostu wysciskalby mnie na amen. Jak on mnie wtedy koooocha. Ostanio popil po pracy z okazji urodzin kumpla, wrocil o północy, oczywiscie slyszalam jego powrot, umyl się, zjadl coś, przebral się i polozyl się w salonie na kanapie. Wstałam, poszłam do niego i spokojnie mówię, że ma wstac i iść spac normalnie do sypialni bo przecież znajac.jego chrapanie to już mialabym nocke z glowy nawet przy zamknietych drzwiach. A on na to "będę Ci chuchał". Na co mówię, ze juz poczulam ten smrod wychodzac z sypialni i, że ma iść ladnie umyc zęby i normalnie przyjsc do sypialni, na co M zwiniety pod tym kocem: "ale kochanie nie krzycz na mnie". Wtedy jeszcze twardnial mi brzuch i poszlam dodatkowo po Aspargin i oczywiscie dochodzenie, jaka tabletke biore, a dlaczego, a czy bardzo mnie boli... W takim stanie jest najwiecej pytań i gadania :D Ale ogólnie po pijaku jest pocieszny ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Hahha, mój gdy wypije to po prostu wysciskalby mnie na amen. Jak on mnie wtedy koooocha. Ostanio popil po pracy z okazji urodzin kumpla, wrocil o północy, oczywiscie slyszalam jego powrot, umyl się, zjadl coś, przebral się i polozyl się w salonie na kanapie. Wstałam, poszłam do niego i spokojnie mówię, że ma wstac i iść spac normalnie do sypialni bo przecież znajac.jego chrapanie to już mialabym nocke z glowy nawet przy zamknietych drzwiach. A on na to "będę Ci chuchał". Na co mówię, ze juz poczulam ten smrod wychodzac z sypialni i, że ma iść ladnie umyc zęby i normalnie przyjsc do sypialni, na co M zwiniety pod tym kocem: "ale kochanie nie krzycz na mnie". Wtedy jeszcze twardnial mi brzuch i poszlam dodatkowo po Aspargin i oczywiscie dochodzenie, jaka tabletke biore, a dlaczego, a czy bardzo mnie boli... W takim stanie jest najwiecej pytań i gadania :D Ale ogólnie po pijaku jest pocieszny ;)
    Hehe mnie mój też wtedy zamęcza buziakami.:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po godz.cukier wyszedl mi.151 czyli za wysoki co dalej mnie czeka czy o.suzo.jest za.wysoki pomocy

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ