X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    A masz jakieś przesłanki do CC? Czemu tak zakladasz?Może uda się naturalnie .
    Już się pakujesz?

Paulina
    Powodzenia na ktg.

U mnie na stronie szpitala nie ma takiej listy. Spakuje wg uznania i doświadczenia z poprzedniego porodu:)

Czarnaiwi
    Też mi się straszne nie podobają te " babcine koszule":) kupiłam 2 na allegro bawełniane siwa i granatowado karmienia i zwykła szara szeroka i wygodna w Pepco.

A pierzecie swoje koszule w dzieciowym proszku? Ja wyprałam i koszule i staniki bo te ubrania będą jednak miały bezpośredni kontakt ze skórą dziecka. W ogóle myślę czy zmienić nasz rodzinny płyn do płukania może na sensitive jak dzidzia się urodzi.Wszyscy będziemy się tulić :)

Pokażcie swoje kąciki dla dzieci kto juz na i może:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 09:36

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze ulozenie dziecka moze miec wplyw na to. Jakos tak ciagle co jakis czas jest zagrozenie ta cc... jak nie lozysko to cos tam...

A Gabrys dzis mega cisnie dol :( podobno nie jest dobrze jak dziecko przy skracajacej szyjce jest tak nisko...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam że jak sie dziecko ułży już główka w dół to czuć właśnie nacisk na dole brzucha za to lżej się oddycha i problemy żołądkowe znikają.
    Może Gabryś się ułożył tak.
    Mój ostatnio poprzecznie ułożony był,ciekawe jak teraz. Jakoś długo mi do końca listopada czekać na wizytę...wieki.

Dziś 33 tydzień zaczynamy :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    my rano byliśmy na USG, waży 1,5 kg, ale zaznaczone jest, że +/- 200 g.
    2 tyg. temu na 3D ważyła kilogram, więc taki przyrost to chyba błąd pomiaru.
    No i nogi Zosi są dłuuuugie- o 2 tygodnie dłuższe niż reszta ciała, szooook!

Co do koszul, to ja kupiłam na allegro taką: https://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-s-m-i7306704936.html?snapshot=MjAxOC0wOC0wMVQxNzo0NDowMVo7YnV5ZXI7ZDI0MjY2ZjExNWIyMjZiNTVhY2IyNjk2Yzc4ZWNlNDUwMDRiODVlMjg4YzNkMDFiZDY0YzY1NzgxNjhiNzU3NA%3D%3D
    Ma zapas na duży brzuch, więc myślę, że pod koniec ciązy i na początek karmienia będzie idealna. Bardzo fajna bawełna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 09:53

Seli lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy moj lezy tak dziwnie bo glowa w dol ale w prawym biodrze, jakby miedzy koscmi i uciska, problem byl z usg :p ale jemu to nie przeszkadza... za to tylkiem wygina po podbrzuszu, bokach i brzuchu... czuje go wygientego jak banan na dole brzucha...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli weź nie kombinuj. Masz dziecko glowka w dol ustawione i nikt cc Ci nie zrobi
    Blizej porodu dziecko wchodzi glowka do miednicy teraz moze jeszcze balotować nad. Jak tak bardzo chcesz cc to czemu nie powiesz lekarzowi moze wymysli jakies sztuczne wskazanie. Moja tez ma glowke przy biodrze i niema to nic do porodu. Jedynie twarzy na usg nie moze mi gin uchwycic dobrze bo przytulona do kosci.

Najfajniejsze koszule to te dolce sonno i tym podobne firmy italian fashion, to jedno i to samo i mają w kolorach bez zbednych misiów i innych fakapów. :D

Elmuszka to przez dlugie syrki waga wychodzi wieksza :D

Kendy te problemy znikaja jak dziecko wejdzie glowka do miednicy, czyli tzw popularne obnizenie sie brzucha ;)
    A w tym tygodniu co jestesmy dzieci juz naprawde mają wielkie szanse na przezycie ;) tylko wiadomo, wazna jest tez jakosc zycia no i nie mozna zapominac ze nawet donoszone dzieci czasem rodzą się w stanie krytycznym, ale to już wyjątki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 10:11

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr nie chcę cc. Mówię co lekarz po ostatniej wizycie marudził, że jest tak a nie inaczej ułożony. Wcześniej problem był z łożyskiem, więc takie mam przeczucia, ot tyle.

Kendy tak ustawiliśmy:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2474c66fe9c5.jpg

łóżeczko, na przeciwko komoda, lepiej się nie dało u nas nic zrobić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 10:15

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz marudzic sobie moze, ciezej wtedy na usg moze wszystko podejrzec ale to nie znaczy ze zaraz Cie bedzie chcial ciac. Juz pomijam ze nawet jak bedzie w szpitalu gdzie bedziesz rodzic to nie on sam decyduje o cc niestety :p
    Kurcze fajnie to u Was Seli wyglada, duzo miejsca. U nas strasznie ciasno bedzie , no nic jakos sie przemeczymy. Leniwiec dobry :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 10:20

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli się przekręci i w nie będzie żadnych problemów ani przeciwskazań to jadę do innego szpitala :P ale to jak wytrzymam do 37 tc :P jeśli nie to jadę do niego.

Dużo miejsca się zrobiło, wcześniej na miejscu łóżeczka było nasze łóżko, a wszystko łącznie z łóżeczkiem, komoda itp. poszło na jedną ścianę i było gorzej, a tak mamy podzieloną sypialnie :) Z tym, że... Mamy duzą sypialnie i salon z kuchnią a nie ma więcej pokoi :P więc dzielimy z młodym a potem trzeba myśleć o kupnie nowego mieszkania :P albo jakoś kombinować bo do roku, góra pół - ok, ale nie więcej.

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, ale przecież Gabryś już jest okrecony główką w dół skoro piszesz, że jest przy biodrze. Pozniej tak jak pisze Katepr pozostaje mu tylko "wejść" w kanał rodny, a to już taka fizjologia, że na pewno to zrobi skoro już glowka jest w dół. Moj Czarek też jest wygięty jak banan ale główką w dół już od dawna. Raz przy prawym, raz przy lewym biodrze. I tak już zostanie ;)

Muszę mojego M przycisnac na przestawianie sypialni. Chcę mieć w tym udzial, a nie, że bedzie to robil dopiero gdy bede w szpitalu ;)

Seli lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do toxo i cmv robilam w kazdym trymestrze też. Tylko teraz w trzecim nie zrobilam. Zobaczymy czy na nastepnej wizycie zleci mi ponownie hivy i hbsy.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Seli, ale przecież Gabryś już jest okrecony główką w dół skoro piszesz, że jest przy biodrze. Pozniej tak jak pisze Katepr pozostaje mu tylko "wejść" w kanał rodny, a to już taka fizjologia, że na pewno to zrobi skoro już glowka jest w dół. Moj Czarek też jest wygięty jak banan ale główką w dół już od dawna. Raz przy prawym, raz przy lewym biodrze. I tak już zostanie ;)

Muszę mojego M przycisnac na przestawianie sypialni. Chcę mieć w tym udzial, a nie, że bedzie to robil dopiero gdy bede w szpitalu ;)

To tak trochę poprzecznie leży, jak banan :P ale momentami jest ułożony, że między żebrami mam jego syrki :D już dziś się w nocy ucieszyłam, że go tak właśnie czuje po czym wrócił do poprzedniej pozycji, głową ciągle uciska jajnik, czasem to mega boli, a czasem tylko czuje go tam i np. nie mogę unosić prawej nogi :) Ale może tak jest jak mówicie, że jak akcja się zacznie czy coś to on się przesunie po prostu. Do momentu dwóch ostatnich wizyt to był idealnie głową w dół, "stał na głowie" jak to lekarz określił, a teraz leży sobie, znudziło mu się :D

A mam pytanie odnośnie GBSa, bo kolejna wizyta to skończony 33tc i może warto już zrobić? Skoro może być wcześniejszy poród. Pobiera się to z szyjki czy pochwy? wstrzymałabym się wtedy dzień, dwa z nowym antybiotykiem. Bo wyników nie ma, receptę najwcześniej już i tak wystawiłby w poniedziałek, a w środę mam wizytę więc zrobiłabym to.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka
    Fajna ta koszula ale dla mnie mała w brzuszku. Największy rozmiar ma obwód brzucha 99 ,ja już mam 116 w brzuchu. Mi trudno było kupić luźna w brzuchu koszule.
    Długonoga córa będzie :)Wysoka pewnie. Dobrze,że wszystko ok.

I się zaczęły reklamy świąteczne ..masakra ale udzieliło się i mnie. Wczoraj wieczorem szukałam choinek i ozdob. Pierwsze święta w nowym mieszkaniu,trzeba ładnie chatkę przyozdobić ,miło się będzie czekało na dzidzię w świątecznym domku. A przez to,że doszły meble dziecka do naszego pokoju duża choinka nie wejdzie,szukam małej na komodę a i później za rok przy małym dziecku ten patent się sprawdzi

Kurier jedzie z wózkiem !!!

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, z tego co czytam to gbs niby okolo 35tc. Więc nie wiem czy wczesniej praktykuja.

Ja w nocy tak dostalam po zebrach, że nie mogłam lezec na prawym boku.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr
    Właśnie liczyłam na Twoja opinie w tym temacie. :)
    Uspokoiła mnie. Noi nasze maluchy tzn mój może ważyć już ok 1800-2000 więc nieraz takie dzieci z ciąży bliźniaczych rodza się z taką waga. Ale pewnie waga to nie wszystko. Liczy się stopień rozwoju dziecka czy już jest odpowiednio wykształcone .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Dzień dobry.
    Czy ja ostatnio chwaliłam się ,że potrafię wytrzymać noc bez wizyty w toalecie na siusiu? Już nie potrafię ;) dziś pobudka dwa razy :)

Olinka
    Kluskowaty nosek? :)
    Oby z nerkami synka był wszystko ok. Niech zdrowo rośnie.
    A nosidełko jakie masz?

Nosek od razu na USG się rzuca w oczy :) taka kluseczka, kompletnie nie wiem po kim... bo i ja i mąż mamy raczej zgrabne, symetryczne nosy. Może się jeszcze mu wstąpi jak wyschnie hihi. Lekarz mówi, że czasem tak jest, że w wodach jest rozmoczony.
    A z nosidełkiem to poszalałam oczywiście, i kupiłam Cybex Cloud Z i-size + baza. Ale, zaoszczędziłam na wózku wcześniej, bo miałam więcej przeznaczone, a jednak spodobał mi się dużo tańszy model i ostatecznie nawet ponad połowę zaplanowanej na niego kasy zostało w kieszeni.

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Seli, z tego co czytam to gbs niby okolo 35tc. Więc nie wiem czy wczesniej praktykuja.

Ja w nocy tak dostalam po zebrach, że nie mogłam lezec na prawym boku.

Słyszałam, że niby czasem robi się ciut wcześniej, nawet koło 34 więc niby ten 33 nie daleko.... hmm... bo jak teraz dostanę w 33+1 antybiotyk na dziesięć dni to wymaz dopiero grubo po 35 a sytuacja nie wiem jak się rozwinie.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy - łóżko z ikei :) a komodę mamy prawie tą samą tylko my z 6 szufladami wysoką :D
    Chciałam zrobić na komodzie literki z imieniem i w ogóle jakieś pierdoły poustawiać... Ale no... Kocizna jest :P chciałam sama literki zrobić ale mówiąc o tym mężowi sama siebie wyśmiałam, że kot nam zniszczy :P i tak teraz komoda dziecięca to jego twierdza :P

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Nosek od razu na USG się rzuca w oczy :) taka kluseczka, kompletnie nie wiem po kim... bo i ja i mąż mamy raczej zgrabne, symetryczne nosy. Może się jeszcze mu wstąpi jak wyschnie hihi. Lekarz mówi, że czasem tak jest, że w wodach jest rozmoczony.
    A z nosidełkiem to poszalałam oczywiście, i kupiłam Cybex Cloud Z i-size + baza. Ale, zaoszczędziłam na wózku wcześniej, bo miałam więcej przeznaczone, a jednak spodobał mi się dużo tańszy model i ostatecznie nawet ponad połowę zaplanowanej na niego kasy zostało w kieszeni.
    Pamiętam że moja córka na USG też miała taki sporu szeroki nosek. Trochę się tym martwiłam. Ale niepotrzebnie. Po porodzie okazało się,że nosek jest śliczny i symetryczny w stosunku do twarzy . Obraz USG może sprawiać takie wrażenie,więc spokojnie.
    A nosidelko tez kupiłam tylko nie jestem pewna czy mówimy o tym samym. Ja mam takie
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7138580365
    Ty mówisz chyba o foteliku samochodowym tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 11:28

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O gbs też sie muszę upomnieć przy następnej wizycie,zapisze sobie.

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ