X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zapowiada Ci się Seli spoko dzień.
    Też zaczęłam dzień z Gesslerowa:)
    Ale już kwitnę u dentysty...kolejka taka,że chyba tu padnę dziś...ratuuunkuuu!

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    No to zapowiada Ci się Seli spoko dzień.
    Też zaczęłam dzień z Gesslerowa:)
    Ale już kwitnę u dentysty...kolejka taka,że chyba tu padnę dziś...ratuuunkuuu!

Nie przepuści nikt? Co prawda nigdy się nie wpycham itp. ale jeśli źle się czułam w ciąży to 2-3 razy skorzystałam z przywileju :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, Seli w sumie ma racje, nawet mamy swoje rozporządzenie ze w punktach medycznych powinnysmy być przyjmowane bez kolejki. Do tego dentysta na NFZ. Jeszcze jak złe się czujesz albo masz się zle poczuć to nie ma się co katować ;( moze warto spróbować jakoś zagadać ?:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 08:35

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ...próbowałam. Jedna kobitka dobezdna 30 km,zależna od autobusu, druga do pracy spóźniona, trzecia z dzieckiem małym mąż z wózkiem pod gabinetem spaceruje,matka się stresuje bo siedzi od godziny a czas karmienia a mąż do pracy spóźniony tez miał iść do dentysty ale nie zdarzy i przepisuje się na kiedy indziej.Takze same widzicie. Wszystkich się da zrozumieć. Liczę na faceta dżentelmena przede mną ..choć nie wygląda. Wierce się na krześle wzdycham ..i popijam wodę moze akurat ;)
    Wychylam się też by dentystka mnie zauważyła, a nóż zawoła ale dupa.
    Gdzie te przywileje...jakoś nie widać ich za bardzo. 2 razy ktoś tam mnie przepuści ..i tyle a po chamsku nie umiem.

Ten ząb co wczoraj bolał dziś nie boli więc chyba nawet nic o nim mówić nie będę. Mam nadzieję że to jednorazowy epizod bo on już był leczony. A jak powiem rozgrzebie kolejnego i będę się tu kulac do samego porodu. A dziś mi obiecała że skończy kanałowke i podbije kartę ciąży.
    Macie na kartach ciąży rubrykę na konsultacje stomatologiczna ? W szpitalu mówili że do cesarki potrzebny wpis od stomatologa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 09:17

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie myliłam się...burak nie dżentelmen ...ehhh

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma takiego wymagania. Ani do cc ani do sn :p a jak ktos nie bedzie miec to co? Odmowia porodu :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie slyszalam o takim wymaganiu, mi kazal tylko tego okuliste ale pewnie jakbym nie pytala to by olal ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może parcia nie ma jakiegoś specjalnego ,wiadomo,że nie odmówią porodu ale dobrze mieć informacje, że zęby poleczone,ze nie ma stanow zapalnych i próchnicy. Tyle się o tym mowi jakie to
    niebezpieczne dla płodu i każą leczyc zęby w ciąży.Wiec cos w tym musi byc.Mam jeszcze napisaną konsultacje internistyczną..ale o tym jeszcze ginka nie mówiła ,zapytam teraz. To jednak zabieg,operacja. I jeśli można się na nią przygotować to trzeba.
    Jestem już w domu .bolało jak cholera,ale wpis mam i narazie spokój,oby już nic nie bolało. A wczorajszy ból zęba jednak tez skonsultowałam, niby jest ok. Zobaczymy.

Teraz poleżymy z synkiem. Szalał jak mama dzielnie walczyła na fotelu dentystycznym. .Potem ogarne chatkę i biorę się za sałatkę jarzynowa nasza zwykłą polska. Mam ochotę i obiadek i piekę dziś tarte z kremem i owocami :)albo jutro upiekę jak dziś mi sil braknie.
    Narazie napawam się każda chwila bez bólu, bo ten tydzień mnie wymęczył,codziennie coś. Skończyła się sielanka :)
    A wy jakie macie plany na dziś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 10:39

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie slyszalam o takim wymaganiu, mi kazal tylko tego okuliste ale pewnie jakbym nie pytala to by olal ;p
    Jednak Seli okulista też istotny przy porodzie naturalnym . Pamiętam moja koleżanka też musiała jak nosi okulary,więc ma to też jakiej znaczenie. Parcie,ciśpnienie itp.
    Ale jakby się uparł to może i udało by się bez tego. Tylko jaki sens się upierać,chodzi o nasze zdrowie przecież.
    Więc jeśli mogę chcesie odpowiednio przygotować .

Ja też poprosiłam np o szybsze skierowanie na badanie krzepliwości krwi aptt tak zwane, ważne bardzo przy operacjach a kiedyś miałam z tym problem ,wolę wcześniej sprawdzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 10:42

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, ja wolałam się dopytać niż potem sobie zaszkodzić :P
    Zobaczymy, idę do jakiegoś specjalisty co niby na ciężarnych się zna :P :D nie wiem jakie ma to znaczenie no ale... ;)

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Niestety ...próbowałam. Jedna kobitka dobezdna 30 km,zależna od autobusu, druga do pracy spóźniona, trzecia z dzieckiem małym mąż z wózkiem pod gabinetem spaceruje,matka się stresuje bo siedzi od godziny a czas karmienia a mąż do pracy spóźniony tez miał iść do dentysty ale nie zdarzy i przepisuje się na kiedy indziej.Takze same widzicie. Wszystkich się da zrozumieć. Liczę na faceta dżentelmena przede mną ..choć nie wygląda. Wierce się na krześle wzdycham ..i popijam wodę moze akurat ;)
    Wychylam się też by dentystka mnie zauważyła, a nóż zawoła ale dupa.
    Gdzie te przywileje...jakoś nie widać ich za bardzo. 2 razy ktoś tam mnie przepuści ..i tyle a po chamsku nie umiem.

Ten ząb co wczoraj bolał dziś nie boli więc chyba nawet nic o nim mówić nie będę. Mam nadzieję że to jednorazowy epizod bo on już był leczony. A jak powiem rozgrzebie kolejnego i będę się tu kulac do samego porodu. A dziś mi obiecała że skończy kanałowke i podbije kartę ciąży.
    Macie na kartach ciąży rubrykę na konsultacje stomatologiczna ? W szpitalu mówili że do cesarki potrzebny wpis od stomatologa

Ja nie mam osobnej rubryki, ale ginka mi mówiła, że w okienku chyba "inne" dentysta ma mi się podbic z data kontroli. Tak też zrobil ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też wspominała i mam osobną rubrykę... szczerze mam to w nosie nie dałabym rady wysiedzieć w kolejce przed gabinetem ledwo daję radę u gina

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam na szybkie zakupy rano po 15 minutach oblałam się potem, siku mi się zachciało, nie dobrze zrobiło i wróciłam do domu :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest już ciężko. To prawda. Dlatego cieszę się,że temat mam narazie z głowy.Coraz więcej załatwione..wije sobie " spokojne gniazdko" by leniuchować do porodu.

Dzwoniłam o badania hcv i hiv w granicach 60 zł za dwa u mnie. Więc tragedii nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 11:49

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pokłóciłam się mężem że trochę jego potrzeby są pomijane i dużo spraw się koncentruje na ciąży. Ja mu na to że moje potrzeby to już w ogóle poszły w kąt od kiedy jestem chodzącym inkubatorem i nawet leżenie ostatnio jest nieprzyjemne nie mówiąc że chciałabym czasem gdzieś wyjść bez musu szukania zaraz toalety albo miejsca gdzie mogę usiąść i nie zalać się potem. Wiem że on to rozumie ale ostatnio jest skrajnie zmęczony ja nie mogę wiele pomóc i niestety z tego wynikają konflikty

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram sie meza nie cisnac, w pracy ma duzo tematow, czasem stresujacy dzien a musial przejac totalnie wszystkie moje obowiazki. Wiec po pracy zakupy, wraca i sprzata, gotuje i siada kolo 21 dopiero. Nie chcialabym by sie "przegrzal" :D ;p ale wolalabym by mogl bardziej odpoczac i czasem mu mowie "nie sprzataj", "to sie zrobi innego dnia" i chociaz tyle...

dZhdp1.png

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Wczoraj pokłóciłam się mężem że trochę jego potrzeby są pomijane i dużo spraw się koncentruje na ciąży. Ja mu na to że moje potrzeby to już w ogóle poszły w kąt od kiedy jestem chodzącym inkubatorem i nawet leżenie ostatnio jest nieprzyjemne nie mówiąc że chciałabym czasem gdzieś wyjść bez musu szukania zaraz toalety albo miejsca gdzie mogę usiąść i nie zalać się potem. Wiem że on to rozumie ale ostatnio jest skrajnie zmęczony ja nie mogę wiele pomóc i niestety z tego wynikają konflikty
    Jak ja Cię rozumiem... wczoraj u nas było podobnie, może nie kłótnia, ale moje łzy i jego niezrozumienie.
    Ja już się czuję tylko "w ciąży". Seksu nie było od 2 miesięcy, on twierdzi, że nie potrafi ze świadomością, że Zośka jest w brzuchu.
    No i wiem, że w leginsach i bez makijażu nie wyglądam super seksi, ale jednak czasem się wystroję jak gdzieś wychodzimy. No a strasznie mi brakuje jakiegoś miłego słowa... komplementu.
    Nie mogę mu zarzucić, że o mnie nie dba. Ale to mnie jeszcze bardziej wkurza- dba o mnie bo jestem w ciąży, a nie dlatego że jestem kobietą, żoną...

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka moj tez nie umie z tą świadomością :p potem bedzie ok zobaczysz

Seli ja nie musze mojemu mowic ze ma nie sprzątać xD xD

Kendy, Zośkaaa lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też Was rozumiem....też miewam takie dni,że się sama dobrze ze sobą nie czuje.I też jestem spragniona czułości i komplementów :)i wczoraj nawet o tym mężowi wspomniałam i widać efekty. :) Też ma ciężki czas w pracy nadgodziny,stresy i też sporo moich obowiązków spadło na niego. Choć robię co mogę. Dom ogarniam,ale i tu nieraz potrzebuje pomocy. I wczoraj się poryczałam,że jestem taka do niczego cos lekkiego zrobię,zaraz padam zmęczona. I wkurza mnie,że jestem taka zależna od innych. Próbuje ogarnać jakaś niespodzianke urodzinowa dla męża nawet nie mam jak wyskoczyć po prezent i się wkurzam,bo o wszystko muszę kogoś prosić. Człowiek taki nieporadny. Ciężko mi bo to ja zawsze byłam w gotowości na hasło dzieci ..mama blok,mama długopis,zeszyt się skończył ..strój galowy, urodziny koleżanki prezent trzeba itp itd.no ale cóż to przejściowe. Już bliżej niż dalej. A jak mam gorsze dni przypominam sobie jak pragnęłam ciąży jak czekałam i jeszcze jak synuś kopnie zaraz mi handra mija i gębą się śmieje. A trzeba korzystać z tego wolniejszego tempa i z tego że możemy sobie pośmigać w leginsach i bez makijażu :)
    A na urodziny męża planuje się wystroić i może autem gdzieś podjedziemy na dobrą kolacje a i mniej się umęcze jakbym miała robić coś w domu.Wszystko się jakoś da pogodzić :)
    Ja dziś mam dobry dzień. Nic mnie nie boli. Narazie.Pierwszy od dłuższego czasu .Ale ugotowałam warzywa na sałatkę ogarnęłam chatę i to by było na tyle narazie. Nie mam już mocy .
    Samych pozytywnych dni nam życzę:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mężowie też mają ciężko z naszymi humorami:)sytuacja odbija się na wszystkich :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ