X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z innej beczki ruszają się wam dzieciaki mniej? Ponoć już mało miejsca mają.. Pytam bo córa świruje od kilku dni w dzień i w nocy w ogóle nie śpi i czuję ją jeszcze mocniej niż wcześniej a przecież miał być spadek aktywności hehe

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy ochotę... Oboje ale cóż :P jeszcze łudzę się, że może sytuacja się odwróci i trzeba będzie "wywoływać" :P i wspomagać się naturalnie :D hahahahaha

katepr lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Pytanie z innej beczki ruszają się wam dzieciaki mniej? Ponoć już mało miejsca mają.. Pytam bo córa świruje od kilku dni w dzień i w nocy w ogóle nie śpi i czuję ją jeszcze mocniej niż wcześniej a przecież miał być spadek aktywności hehe

Ostatnie 2-3 tygodnie to masakra :P szaleństwo, w dzień, w nocy... non stop. Boli aż :P
    Od wczoraj jest bez kopniaków ale ciągłe wiercenie, rozpychanie się :) dziś też był takie 2 godzinki, że nie czułam w ogóle nic. A teraz się wykręcam na sofie leżąc bo mnie uciska tu i ówdzie boleśnie :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja roznie ale wczesniej faktycznie to byly bardziej energiczne kopniaki a teraz przesuwanie wypychanie. Jedynie w nocy jak sie klade czy tam sie obudze to mam wrazenie ze biega w tym brzuchu :D :D ale ja jeszcze spie tak pol na boku pol na brzuchu i chyba ją to denerwuje hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 19:38

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też jakiś bardziej aktywny ale są momenty ,że śpi jest spokój. Ale już nie czuć takich kopniaków a pukniecia albo wypychania,brzuch faluje,niekiedy to bolesne a i potrafi przestraszyć nieźle. :)I niby na lewym boku najlepiej ale mojemu ewidentnie nie pasuje szturcha mnie dopóki nie zmienię pozycji.Jakos cos mu nie wygodnie chyba.Wogóle czuje ,że sporo urósł w ostatnim czasie i po ruchach i brzuch zrobił się większy sporo i widzę po kurtce,już się nie zapina i czuję po tym jak mi ciężko. Zauważyłam taki duży skok teraz. Jakoś się kulałam dreptałam a nagle takie bum,że pod prysznicem ciężko wystać nieraz:)obstawiam że ponad 2 kg moze juz mieć :) niech rośnie sobie synuś zdrowo. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 19:54

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję moją właśnie z obydwu boków na Raz a czasem to mi jeszcze w szyjkę puka. Szaleństwo każda pozycja nie wygodna bo już kopniaki przesuwania "pływanie pod skórą " męczące i bolesne :D ale lepsze to niż cisza kompletna

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie falowanie brzucha, kopniaki mocne. Tez nyslalam, ze mniej miejsca itp. ale dla mnie ta teoria jest przeklamana ;p ale moze dlatego, ze moj jeszcze jest maly? Zobaczymy w srode, powinien miec ok. 1900 gram to juz spooooro :D a do konca listopada powinien dobic do 2.5 moze bedzie spokojniej :) ale... jak sie tylko tak wygina i reaguje na moje dotkniecia to jest fajne uczucie :)

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel, nie mów że po te zakupy to Ty rowerem jeździłaś?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Ja czuję moją właśnie z obydwu boków na Raz a czasem to mi jeszcze w szyjkę puka. Szaleństwo każda pozycja nie wygodna bo już kopniaki przesuwania "pływanie pod skórą " męczące i bolesne :D ale lepsze to niż cisza kompletna
    Pewnie,że lepsze. Mój też już w całym brzuchu jest i daje o sobie znać z każdej strony:)i te kłucia w szyjkę ..fakt wczoraj np czułam jakby rączkami tak grzebał dosłownie :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja cały czas jeżdżę rowerem bo chodzenie jest dla mnie uciążliwe a rowerem szybko i wygodnie na zakupy mam koszyk nie muszę nosić nic. zwłaszcza że mój brzuch nie jest jakiś ogromny i póki mogę to jeżdżę. Źle się czuję tylko w dusznych pomieszczeniach z ludźmi. Na rowerze na świeżym powietrzu czuję się dobrze. na szczęście wszędzie mam dość blisko uroki małego miasta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 20:29

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie ginekologa mam daleko a na rano nie ma mnie kto zawieźć i wtedy dziękuję bogu za rower bo dojść to bym jakoś doszła ale po 2 godzinach męczarni tam to chyba bym nie dała rady wrócić :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Marin Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gin wie że Ty jeszcze rowerem śmigasz? Jest to dla mnie niepojęte! Ale tak pozytywnie

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę na Twój suwak i nie wyobrażam sobie siebie na rowerze tydzień temu ;)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    A gin wie że Ty jeszcze rowerem śmigasz? Jest to dla mnie niepojęte! Ale tak pozytywnie
    nie spowiadałam mu się :P nie sądzę żeby były jakiekolwiek przeciwwskazania skoro dobrze się czuje jeżdżąc.Ja wyznaję zasadę że wszystko z rozsądkiem jak się źle czuję to w ogóle z domu nie wychodzę jeżeli nie muszę do gina po zwolnienie i na wizytę :) Trochę narzekam na to że nie mam dużego brzucha bo nikt mi nawet kolejki nigdy nie ustąpił w sklepie ale ma to i swoje dobre strony :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Marin Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w tamtym tyg pierwszy raz proponowali że mnie przepuszczą.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel ale jakis tam brzuch masz i moze on zaburzyć równowagę wiec uważaj, żeby potem nie mieć pretensji sama do siebie...no i są też inni uczestnicy ruchu nie :p masz chociaż sciezki rowerowe? :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Spaceangel ale jakis tam brzuch masz i moze on zaburzyć równowagę wiec uważaj, żeby potem nie mieć pretensji sama do siebie...no i są też inni uczestnicy ruchu nie :p masz chociaż sciezki rowerowe? :p
    Mam prawie wszędzie i uważam na siebie moje miasteczko jest dość spokojne nie za duży ruch. Jeszcze mi się nie zdarzyło zachwiać ale zdarzyło mi się zejść żeby odpocząć na ławce

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaką ja mam dzisiaj zgage... No masakra, cały dzień. Piję właśnie mleko, może pomoże.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie też tego nie mogę wyobrazić .duże ryzyko jak dla mnie i obijanie kolanami o brzuch pedałując ,a jak cię mocniej zatrzęsie ,na coś najedziesz, upadniesz uderzysz o kierownicę. Albo jak zwyczajnie słabo ci się zrobi co ci się zdarza...jadąc.no ale juz chyba się powtarzam :) ja wolę być przewrażliwiona i się przesadnie poniunkac niż w drugą stronę.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Jaką ja mam dzisiaj zgage... No masakra, cały dzień. Piję właśnie mleko, może pomoże.
    I ja...

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ