Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z innej beczki ruszają się wam dzieciaki mniej? Ponoć już mało miejsca mają.. Pytam bo córa świruje od kilku dni w dzień i w nocy w ogóle nie śpi i czuję ją jeszcze mocniej niż wcześniej a przecież miał być spadek aktywności hehe

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy ochotę... Oboje ale cóż :P jeszcze łudzę się, że może sytuacja się odwróci i trzeba będzie "wywoływać" :P i wspomagać się naturalnie :D hahahahaha

katepr lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Pytanie z innej beczki ruszają się wam dzieciaki mniej? Ponoć już mało miejsca mają.. Pytam bo córa świruje od kilku dni w dzień i w nocy w ogóle nie śpi i czuję ją jeszcze mocniej niż wcześniej a przecież miał być spadek aktywności hehe

Ostatnie 2-3 tygodnie to masakra :P szaleństwo, w dzień, w nocy... non stop. Boli aż :P
    Od wczoraj jest bez kopniaków ale ciągłe wiercenie, rozpychanie się :) dziś też był takie 2 godzinki, że nie czułam w ogóle nic. A teraz się wykręcam na sofie leżąc bo mnie uciska tu i ówdzie boleśnie :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja roznie ale wczesniej faktycznie to byly bardziej energiczne kopniaki a teraz przesuwanie wypychanie. Jedynie w nocy jak sie klade czy tam sie obudze to mam wrazenie ze biega w tym brzuchu :D :D ale ja jeszcze spie tak pol na boku pol na brzuchu i chyba ją to denerwuje hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 19:38

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też jakiś bardziej aktywny ale są momenty ,że śpi jest spokój. Ale już nie czuć takich kopniaków a pukniecia albo wypychania,brzuch faluje,niekiedy to bolesne a i potrafi przestraszyć nieźle. :)I niby na lewym boku najlepiej ale mojemu ewidentnie nie pasuje szturcha mnie dopóki nie zmienię pozycji.Jakos cos mu nie wygodnie chyba.Wogóle czuje ,że sporo urósł w ostatnim czasie i po ruchach i brzuch zrobił się większy sporo i widzę po kurtce,już się nie zapina i czuję po tym jak mi ciężko. Zauważyłam taki duży skok teraz. Jakoś się kulałam dreptałam a nagle takie bum,że pod prysznicem ciężko wystać nieraz:)obstawiam że ponad 2 kg moze juz mieć :) niech rośnie sobie synuś zdrowo. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 19:54

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję moją właśnie z obydwu boków na Raz a czasem to mi jeszcze w szyjkę puka. Szaleństwo każda pozycja nie wygodna bo już kopniaki przesuwania "pływanie pod skórą " męczące i bolesne :D ale lepsze to niż cisza kompletna

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie falowanie brzucha, kopniaki mocne. Tez nyslalam, ze mniej miejsca itp. ale dla mnie ta teoria jest przeklamana ;p ale moze dlatego, ze moj jeszcze jest maly? Zobaczymy w srode, powinien miec ok. 1900 gram to juz spooooro :D a do konca listopada powinien dobic do 2.5 moze bedzie spokojniej :) ale... jak sie tylko tak wygina i reaguje na moje dotkniecia to jest fajne uczucie :)

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel, nie mów że po te zakupy to Ty rowerem jeździłaś?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Ja czuję moją właśnie z obydwu boków na Raz a czasem to mi jeszcze w szyjkę puka. Szaleństwo każda pozycja nie wygodna bo już kopniaki przesuwania "pływanie pod skórą " męczące i bolesne :D ale lepsze to niż cisza kompletna
    Pewnie,że lepsze. Mój też już w całym brzuchu jest i daje o sobie znać z każdej strony:)i te kłucia w szyjkę ..fakt wczoraj np czułam jakby rączkami tak grzebał dosłownie :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja cały czas jeżdżę rowerem bo chodzenie jest dla mnie uciążliwe a rowerem szybko i wygodnie na zakupy mam koszyk nie muszę nosić nic. zwłaszcza że mój brzuch nie jest jakiś ogromny i póki mogę to jeżdżę. Źle się czuję tylko w dusznych pomieszczeniach z ludźmi. Na rowerze na świeżym powietrzu czuję się dobrze. na szczęście wszędzie mam dość blisko uroki małego miasta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 20:29

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie ginekologa mam daleko a na rano nie ma mnie kto zawieźć i wtedy dziękuję bogu za rower bo dojść to bym jakoś doszła ale po 2 godzinach męczarni tam to chyba bym nie dała rady wrócić :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Marin Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gin wie że Ty jeszcze rowerem śmigasz? Jest to dla mnie niepojęte! Ale tak pozytywnie

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę na Twój suwak i nie wyobrażam sobie siebie na rowerze tydzień temu ;)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    A gin wie że Ty jeszcze rowerem śmigasz? Jest to dla mnie niepojęte! Ale tak pozytywnie
    nie spowiadałam mu się :P nie sądzę żeby były jakiekolwiek przeciwwskazania skoro dobrze się czuje jeżdżąc.Ja wyznaję zasadę że wszystko z rozsądkiem jak się źle czuję to w ogóle z domu nie wychodzę jeżeli nie muszę do gina po zwolnienie i na wizytę :) Trochę narzekam na to że nie mam dużego brzucha bo nikt mi nawet kolejki nigdy nie ustąpił w sklepie ale ma to i swoje dobre strony :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Marin Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w tamtym tyg pierwszy raz proponowali że mnie przepuszczą.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel ale jakis tam brzuch masz i moze on zaburzyć równowagę wiec uważaj, żeby potem nie mieć pretensji sama do siebie...no i są też inni uczestnicy ruchu nie :p masz chociaż sciezki rowerowe? :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Spaceangel ale jakis tam brzuch masz i moze on zaburzyć równowagę wiec uważaj, żeby potem nie mieć pretensji sama do siebie...no i są też inni uczestnicy ruchu nie :p masz chociaż sciezki rowerowe? :p
    Mam prawie wszędzie i uważam na siebie moje miasteczko jest dość spokojne nie za duży ruch. Jeszcze mi się nie zdarzyło zachwiać ale zdarzyło mi się zejść żeby odpocząć na ławce

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaką ja mam dzisiaj zgage... No masakra, cały dzień. Piję właśnie mleko, może pomoże.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie też tego nie mogę wyobrazić .duże ryzyko jak dla mnie i obijanie kolanami o brzuch pedałując ,a jak cię mocniej zatrzęsie ,na coś najedziesz, upadniesz uderzysz o kierownicę. Albo jak zwyczajnie słabo ci się zrobi co ci się zdarza...jadąc.no ale juz chyba się powtarzam :) ja wolę być przewrażliwiona i się przesadnie poniunkac niż w drugą stronę.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Jaką ja mam dzisiaj zgage... No masakra, cały dzień. Piję właśnie mleko, może pomoże.
    I ja...

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ