X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobry :)
    Ja dziś jednak zrobie bete ale poczekam sobie do 11 bo o tej porze to tłumy w laboratoriach :)
    Sanka w poprzedniej ciazy wymiotowałam zawsze z rana i tak jak piszesz albo na sucho albo kwasem blee potem wlasnie system szybka kromka chleba po wstaniu zadzialal ale bywalo roznie raz zdazylam wyjac kromke a juz bieglam.haftac a czasem udalo sie zjesc i wtedy juz nie musialam biec do kibelka ale w ogole cale dnie tak mialam...mogloby teraz byc inaczej bylabym szczesliwa tymvardziej ze poczatek tych objawow wypada mi na urlopowy wyjazd :/

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • mersy Znajoma

Wysłany: 18 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Cześć dziewczyny u mnie też mdłości pełną parą.
    Sanka mam to samo z toaletą rano, biegne szybko ale nie wymiotuje :)
    Isia Katepr ja też wizytuję 25, także jesteśmy 3 :)
    Ja byłam wczoraj na nfz, położna załozyła mi kartę ciąży a doktor dała skierowanie na badania i usg. Usg dopiero 19 czerwca bo oni na nfz robią koło 12tyg dopiero. Zbadała mnie tylko na samolocie i powiedziała, że młodziutka ciąża.
    Pytałam o współżycie, to pwoiedziała, że na własną odpowiedzialność bo dzidzia narazie się trzyma na jakiś nerwach i do 12 tyg jest to takie niepewne
    mnie zastanawia jak na samolocie widzą ciążę :)

Inny nick na forum marcelcia :)
    3jgxskjom7pnl9sh.png
    Mama 9 Aniołków...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersy wrote:

Jedynie rozpulchnioną macice i zamkniętą szyjkę ;p bo nie wiem jak inaczej :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa86 wrote:
    U mnie tez takie plamienia i tez trzecia ciaza.... musi byc dobrze... a bierzesz jakis progesteron?

Nie mam zadnego wspomagania nic nie biore prócz witamin i kwasu foliowego

• kawon32 Nowa

Wysłany: 18 maja 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Jak wszystko pójdzie ok to i ja zostanę mamą w styczniu :)
    Badania ok, beta rośnie ładnie, biorę dupka i luteinę.
    Z objawów senność i zmęczenie, bezsenność w środku nocy, bolesne piersi a dziś chyba pierwsze mdłości.
    USG za tygodnie.

mommytobe, Marciiik, wisienka94, Olaa86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Nie mam zadnego wspomagania nic nie biore prócz witamin i kwasu foliowego

Ja z plamieniem pojechałam do szpitala to od razu dostałam nospe i luteinę

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kawon :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Czy któraś z Was zamawiała może segregator od mamy ginekolog?

Ja zamówiłam juz dawno caly zestaw, ale dopiero kilka dni korzystam z segregatora

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Dzień dobry!

Czy wam też zdarza się wymiotować „na sucho”? Od kilku dni z samego rana tak mnie męczy, że przy pustym żołądku muszę nad porcelaną się nachylić i po kilku skurczach żołądka przechodzi. Jakby mu wystarczył sam odruch :P

Kurcze ja w żadnej ciąży do tej pory nie wymiotowałam nawet raz jedynie co to odrzucało mnie od kawy która normalnie bardzo lubię ale to tak w okolicach 8-12 tygodnia sie zaczynało to odrzucanie kawy nawet sam jej zapach był dla mnie bardzo niemiły

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Ja zamówiłam juz dawno caly zestaw, ale dopiero kilka dni korzystam z segregatora

i fajny jest? są opisane fajnie badania itp?

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    i fajny jest? są opisane fajnie badania itp?

Szczerze mówiąc to za bardzo tego nie czytałam, bo byłam na bieżąco ze wszystkimi postami na blogu mamyginekolog. Bardziej mi zależało na tym żeby uporządkować wszystkie badania. Ja jestem zadowolona :)

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Ja z plamieniem pojechałam do szpitala to od razu dostałam nospe i luteinę
    Ja juz nie plamie plamienie miałam w okolicy @ 2 dni pierwszego miałam troche krwi przy szyjce bardzo mało a później nic a drugi dzien kawa z mlekiem teraz juz cicho od kilku dni. Pewnie jakbym poszła z tym plamieniem wtedy to moze bym jedynie usg miała albo by mnie odesłali
    Poza tym ja nie mieszkam w Pl oni tu nie ratuja młodych ciaz nie daja progesteronu i nawet nospy nie polecają akurat nospe mam swoją i wiem ze moge wziuac w razie bóli podbrzusza.

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też bym chciała poukładać badania :P

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersy wrote:

Przede wszystkim nie widzą tylko w badaniu palpacyjnym lekarz stwierdza ciąże :) niepotrzeba usg ;)

Hej Kawon witaj :)

Rub zazdroszczę i tak chcę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 09:10

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    hehehe :D tak czy siak trzeba było się pożegnać ze wszystkim :P dziś kupiłam bavarię jakąś jabłkową - chyba tak, według składu naprawdę 0.00 i pewnie nawet nie smakuje jak piwo :P ale już dziś nawet nie spróbuję.

Magdoczka - kontroluj, u mnie ft3 i ft4 w porządku ale TSH za wysokie. Biorę euthyrox i pregne plus z dużą ilością jodu.

Słuchajcie... Jutro idę zrobić badania, nie wyjdę z łóżka bez kromki chleba z masłem, cukier wyjdzie tragiczny?

Z 0.0% polecam Heinekena, bo smakuje jak zwykłe piwko ;) mnie jakoś nie ciągnie teraz. bo wgl jakoś od gazowanych rzeczy mnie odrzuciło. Pewnie przez wzdęty brzuchol po nich :)

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Z 0.0% polecam Heinekena, bo smakuje jak zwykłe piwko ;) mnie jakoś nie ciągnie teraz. bo wgl jakoś od gazowanych rzeczy mnie odrzuciło. Pewnie przez wzdęty brzuchol po nich :)

Ja piwoszem nie jestem :P zawsze wolałam wódkę ale nie ma ich bezalkoholowych :P hehehe obejdę się :P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No właśnie też bym chciała poukładać badania :P
    Wysłana super, ale ja zainwestowało ok 6 zł na allegro i kupiłam po prostu teczkę z przegródkami wielkości A4 :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Wysłana super, ale ja zainwestowało ok 6 zł na allegro i kupiłam po prostu teczkę z przegródkami wielkości A4 :)
    Ja mam mnóstwo badań też z ośmiu lat i je muszę poukładać :P

dZhdp1.png

• mommytobe Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Z tsh nie ma żartów. Ja od razu jak dowiedziałam się o ciąży zbadalam kontrolnie. No i oczywiście skoczylo do 2,7. Endo od razu podniosła mi dawkę Euthyroxu do 75. Na początku czerwca idę na wizytę do endokrynologa.

Ja miałam umowe z moją endo, że jak tylko zobaczę 2 kreski na teście to mam do niej przybiec :P obecnie mam dawkę 4 x w tyg 50 i 3 x w tyg 75. Początkiem czerwca pójdę wyniki sprawdzić. U mnie tylko problem z TSH. Endo chce, aby moje TSH utrzymywało się najlepiej na poziomie 1.0 . A zbijałyśmy od 5,5. Ale myślę, że najważniejsze być pod stałą kontrolą i będzie gicik :)

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam odwagi kupić nic, jeszcze nie wierzę, że się może udać.

‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ