X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam, że wpadnę w szał i będę kupować wiele rzeczy... Ale boje się też, pewnie w drugim trymestrze będzie inaczej .

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a polecacie jakieś fajne książki o ciąży? :)
    Ja bardzo polecam Kaz Cooke "Ciężarówką przez 9 miesięcy. Przewodnik po ciąży i okolicach" :) Genialna, z humorem :)

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    A ja nie mam odwagi kupić nic, jeszcze nie wierzę, że się może udać.

Chyba każda z nas ma na początku obawy. Dopóki nie trafiłam na forum to myślałam ze ciąża kojarzy się tylko ze szczęściem. Ale jak ktoś stara się przez długi czas, widzi na forum ile przykrych historii sie przewija to nie da się przejść przez to wszystko bez strachu

isto lubi tę wiadomość

• Luucy Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przed weekendem :) Czy lekarz zlecał Wam jakieś inne badania oprócz morfologii, moczu, tsh, hcv, hiv, toxoplazmoza i różyczka, grupa krwi i WR. Czytałam jeszcze o cytomegalii i HBs chyba. Zapomniałam dopytać lekarza na ostatniej wizycie czy je też mam zrobić.

010i3e3k3szwmdsp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luucy wrote:
    Witam przed weekendem :) Czy lekarz zlecał Wam jakieś inne badania oprócz morfologii, moczu, tsh, hcv, hiv, toxoplazmoza i różyczka, grupa krwi i WR. Czytałam jeszcze o cytomegalii i HBs chyba. Zapomniałam dopytać lekarza na ostatniej wizycie czy je też mam zrobić.

Mi lekarz kazał zrobić ten ciążowy pakiet w alabie. Cytomegalia tez na pewno w nim jest

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam hbs i hcv zlecone. Ale to podobno juz nie obowiazkowe a lekarz dodatkowo zle ca.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luucy wrote:
    Zrób cytomegalie. Niby nie jest obowiązkowa, ale lepiej wiedzieć, że się ją przechodziło i żyć nieco spokojniej, bo ona może dużo napaskudzić

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja mam mnóstwo badań też z ośmiu lat i je muszę poukładać :P
    To ten mamy ginekolog zdecydowanie będzie za mały :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    To ten mamy ginekolog zdecydowanie będzie za mały :)

Ale ciazowe chce oddzielnie :)

dZhdp1.png

• Agaax Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej!
    Umówiłam się w końcu do lekarza na 25.05, teraz urlopowy okres w pracy i nawet nie mam jak iść wcześniej :/
    Wczoraj się poschizowałam bo miałam lekkie plamienie beżowe, ale od razu wzięłam duphaston i dziś jest okey :) Mąż dalej nie wie, po wizycie u gina ładnie zapakuje smoczek w małe pudełeczko z kokardką, albo zdjęcie z USG :D
    Wg. ostatniej miesiączki termin mam na 14 stycznia 2019 :)
    P.S. Dalej Was nie nadrobiłam :( Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie :) <3

Śmieszne jest to, jak przeżywałam pierwszą ciążę, a jak tą. Bez porównania, spokojnie i na luzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 11:15

katepr lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeżywam :P Jak sobie poradzę, jak to będzie, czy aby wszystko będzie w porządku :)

Ale dziś dużo lepiej się czuje i zamierzam korzystać z uroków l4 :) idę zrobić sobie kąpiel, maseczkę bo mi trądzik lekki się pokazał, potem się wybalsamuje, może odleżę :P i zrobię dziś szarlotkę :)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ruszyłam się z wyra, bo czułam się zbyt szpitalnie, chyba zbiera mi się na pierwszy hafcik i na razie się bronię, bo nienawidzę wymiotować, zawsze się boję, że mi wypadną wszystkie zęby :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehehe :D ja też nie lubię ale liczę, że mnie nie weźmie ;P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a innej beczki. Orientujecie się, gdzie we Wrocławiu można kupić gilotynkę do przekrajania tabletek?

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Dziewczyny, a innej beczki. Orientujecie się, gdzie we Wrocławiu można kupić gilotynkę do przekrajania tabletek?

W każdej aptece :) w ziko kupowałam za 3 zł, przy arkadach mają :P a myślę, że i w każdej innej też.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie w każdej, dzięki wielkie :) Akurat będę w pobliżu to sobie kupię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 11:48

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz, myslalam ze w kazdej ;p ja lubie ziko i albo tam przy arkadach kupuje - ogolnie sa dobrze zaopatrzeni, albo w ziko obok mnie ;)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie.
    Mamy 1 sztukę kropka o wielkości 0.97 mm z bijąctm serduszkiem. Wg usg odpowiada ciąży 7+1.
    Trochę mi ułożyło!

Agnuka, Zyziaa, Milano, Tosia2323, katepr, wisienka94, Rub45, Sanka, Magdoczka, mommytobe, Marciiik, Olaa86 lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Ja już po wizycie.
    Mamy 1 sztukę kropka o wielkości 0.97 mm z bijąctm serduszkiem. Wg usg odpowiada ciąży 7+1.
    Trochę mi ułożyło!

Super ;) czyli starszy niz z OM? ;)

dZhdp1.png

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black
    Gratulacje! :) :) super :*

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ