STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też myślałam, że wpadnę w szał i będę kupować wiele rzeczy... Ale boje się też, pewnie w drugim trymestrze będzie inaczej .
-
nick nieaktualnyisto wrote:A ja nie mam odwagi kupić nic, jeszcze nie wierzę, że się może udać.
Chyba każda z nas ma na początku obawy. Dopóki nie trafiłam na forum to myślałam ze ciąża kojarzy się tylko ze szczęściem. Ale jak ktoś stara się przez długi czas, widzi na forum ile przykrych historii sie przewija to nie da się przejść przez to wszystko bez strachu
isto lubi tę wiadomość
-
Witam przed weekendem Czy lekarz zlecał Wam jakieś inne badania oprócz morfologii, moczu, tsh, hcv, hiv, toxoplazmoza i różyczka, grupa krwi i WR. Czytałam jeszcze o cytomegalii i HBs chyba. Zapomniałam dopytać lekarza na ostatniej wizycie czy je też mam zrobić.
-
nick nieaktualnyLuucy wrote:Witam przed weekendem Czy lekarz zlecał Wam jakieś inne badania oprócz morfologii, moczu, tsh, hcv, hiv, toxoplazmoza i różyczka, grupa krwi i WR. Czytałam jeszcze o cytomegalii i HBs chyba. Zapomniałam dopytać lekarza na ostatniej wizycie czy je też mam zrobić.
Mi lekarz kazał zrobić ten ciążowy pakiet w alabie. Cytomegalia tez na pewno w nim jest -
Ja mam hbs i hcv zlecone. Ale to podobno juz nie obowiazkowe a lekarz dodatkowo zle ca.
-
nick nieaktualnyLuucy wrote:Witam przed weekendem Czy lekarz zlecał Wam jakieś inne badania oprócz morfologii, moczu, tsh, hcv, hiv, toxoplazmoza i różyczka, grupa krwi i WR. Czytałam jeszcze o cytomegalii i HBs chyba. Zapomniałam dopytać lekarza na ostatniej wizycie czy je też mam zrobić.
-
nick nieaktualny
-
Minie Black wrote:To ten mamy ginekolog zdecydowanie będzie za mały
Ale ciazowe chce oddzielnie -
Hej, hej!
Umówiłam się w końcu do lekarza na 25.05, teraz urlopowy okres w pracy i nawet nie mam jak iść wcześniej
Wczoraj się poschizowałam bo miałam lekkie plamienie beżowe, ale od razu wzięłam duphaston i dziś jest okey Mąż dalej nie wie, po wizycie u gina ładnie zapakuje smoczek w małe pudełeczko z kokardką, albo zdjęcie z USG
Wg. ostatniej miesiączki termin mam na 14 stycznia 2019
P.S. Dalej Was nie nadrobiłam Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie
Śmieszne jest to, jak przeżywałam pierwszą ciążę, a jak tą. Bez porównania, spokojnie i na luzieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 11:15
katepr lubi tę wiadomość
-
Ja przeżywam Jak sobie poradzę, jak to będzie, czy aby wszystko będzie w porządku
Ale dziś dużo lepiej się czuje i zamierzam korzystać z uroków l4 idę zrobić sobie kąpiel, maseczkę bo mi trądzik lekki się pokazał, potem się wybalsamuje, może odleżę i zrobię dziś szarlotkę -
nick nieaktualny
-
Hehehehe ja też nie lubię ale liczę, że mnie nie weźmie ;P
-
nick nieaktualny
-
isto wrote:Dziewczyny, a innej beczki. Orientujecie się, gdzie we Wrocławiu można kupić gilotynkę do przekrajania tabletek?
W każdej aptece w ziko kupowałam za 3 zł, przy arkadach mają a myślę, że i w każdej innej też. -
nick nieaktualny
-
A widzisz, myslalam ze w kazdej ;p ja lubie ziko i albo tam przy arkadach kupuje - ogolnie sa dobrze zaopatrzeni, albo w ziko obok mnie
-
nick nieaktualnyJa już po wizycie.
Mamy 1 sztukę kropka o wielkości 0.97 mm z bijąctm serduszkiem. Wg usg odpowiada ciąży 7+1.
Trochę mi ułożyło!Agnuka, Zyziaa, Milano, Tosia2323, katepr, wisienka94, Rub45, Sanka, Magdoczka, mommytobe, Marciiik, Olaa86 lubią tę wiadomość
-
Minie Black wrote:Ja już po wizycie.
Mamy 1 sztukę kropka o wielkości 0.97 mm z bijąctm serduszkiem. Wg usg odpowiada ciąży 7+1.
Trochę mi ułożyło!
Super czyli starszy niz z OM?