STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Isia86 wrote:Ja obecnie mam 100 i na pewno będzie więcej przed tą ciążą brałam 75, a poprzednia też zaczynałam od 25
Ja przed mialam 2 miesiace przerwy bo tsh nie skakalo i bylo 2.2 i ft3 i ft4 w porzadku. Wiec odstawilam. Teraz skoczylo to wznowilismy. -
Paulina_2603 wrote:Z tsh nie ma żartów. Ja od razu jak dowiedziałam się o ciąży zbadalam kontrolnie. No i oczywiście skoczylo do 2,7. Endo od razu podniosła mi dawkę Euthyroxu do 75. Na początku czerwca idę na wizytę do endokrynologa.
Kurczę, u mnie też wyszło 2,71 Ale żadnych leków lekarz nie przepisal..
-
Isia86 wrote:Serio??? Wtf?! Jesteś w ciąży i pijesz piwo?
Fakt nie udzielam się tu i nawet rzadko zaglądam, bo dziec na głowie, ale po tym twoim wpisie to już w ogóle ręce i cycki opadają...
Brak słów... -
Zdecydowałam sie nieśmiało przywitać
Termin mam na 17-ego stycznia nie wiem jeszcze czy u was zagoszczę na stałe mimo ze bardzo bym chciała bo mam trochę problemów (plamienie w okolicach @) i testy zwykłe sikane wychodzą cały czas blade. Jedynym wskaźnikiem ze cos przyrasta sa testy elektroniczne które wskazują na postępy i pokazują kolejne dobre tygodnie ciąży.
Od razu mowie bety nie moge zrobić wiec posiłkuje sie takimi prowizorkami zeby sprawdzić czy coś w ogole przyrasta skoro zwykłe testy nie wychodzą. Dlatego nie wiem jak to sie rozwinie To jest moja 3cia ciąża
Oczywiście gratuluje wszystkim i życzę żebyście rosły zdrowo.katepr, Olaa86, Sanka, wisienka94, mommytobe, Marciiik lubią tę wiadomość
-
Isia ja tez mam wizytę 25 mam nadzieję że bedzie ok i wyjdziemy od lekarzy usmiechnięte
Apropo cukru w poprzednuej ciazy jak mialam.glukoze z krwi to już haftałam jak kot i musialam kawalek chleba przed wyjsciem do lab zjesc boinaczej bym tam padła. Wynik 89 ale to zależy tez pewnie od organizmu no ja wiedziałam ze zjadlam i lekarz też wiec jakby wyszla za wysoka to bym wiedziała czemu.
Ja będe miec 2 wizyty prywatnie reszte na nfz nie wszędzie jest tak źle a kasa sie przyda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 23:15
-
sallvie wrote:Hej czy ja czytam o sobie ?
Wszystko wypisz wymaluj tylko moja Kornelka ma 13 miesiecysallvie lubi tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Rub45 wrote:Zdecydowałam sie nieśmiało przywitać
Termin mam na 17-ego stycznia nie wiem jeszcze czy u was zagoszczę na stałe mimo ze bardzo bym chciała bo mam trochę problemów (plamienie w okolicach @) i testy zwykłe sikane wychodzą cały czas blade. Jedynym wskaźnikiem ze cos przyrasta sa testy elektroniczne które wskazują na postępy i pokazują kolejne dobre tygodnie ciąży.
Od razu mowie bety nie moge zrobić wiec posiłkuje sie takimi prowizorkami zeby sprawdzić czy coś w ogole przyrasta skoro zwykłe testy nie wychodzą. Dlatego nie wiem jak to sie rozwinie To jest moja 3cia ciąża
Oczywiście gratuluje wszystkim i życzę żebyście rosły zdrowo.
U mnie tez takie plamienia i tez trzecia ciaza.... musi byc dobrze... a bierzesz jakis progesteron?Szymon - 07.02.2012
Mateusz - 02.08.2016
Mamy to trzecia ciąża
Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475 -
Witaj Rub
I ogólnie dzień dobry Ja nie ruszyłam dziś na badania, tak mi mega było mi niedobrze, że musiałam zjeść -
mersy wrote:Ja o 9 jadę na HCG aby zobaczyć czy rośnie... o 14 ginekolog... i wszystko się wyjaśni
Trzymam kciuki -
Seli wrote:Trzymam kciuki
-
Dzień dobry!
Witaj Rub! Bardzo się cieszę że Cię tu widzę i że do nas dołączyłaś
Czy wam też zdarza się wymiotować „na sucho”? Od kilku dni z samego rana tak mnie męczy, że przy pustym żołądku muszę nad porcelaną się nachylić i po kilku skurczach żołądka przechodzi. Jakby mu wystarczył sam odruchRub45 lubi tę wiadomość
-
Sanka, ja zanim wstane jem kromke chleba i potem caly dzien jest super Nawet moge jesc wiecej rzeczy w ciagu dnia.
-
mersy wrote:Isia, jestem po 9 poronieniach.. jak czytałaś co pisałam jako mersy, to mniej więcej powinnaś wiedzieć o co chodzi.. jak przyszło plamienie obfite przekonana byłam że to koniec, dlatego napiłam się piwa ze złości już! Święcie byłam przekonana, że to koniec... Zrobiłam wyniki po to, aby mieć dowód dla lekarza, że po raz kolejny byłam w ciąży. Jak zobaczyłam wyniki, że są dość wysoko nadzieja we mnie odżyła...
Nie znam Ciebie i twojej historii, nie jestem tu częstym gościem, a już na pewno nie chcę Cię oceniać.
Niemniej jednak uważam za skrajną głupotę spożywanie jakichkolwiek używek w ciąży.
Trzymam kciuki za twojego groszka oby rósł zdrowy.Paulina_2603 lubi tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm ) -
Czy któraś z Was zamawiała może segregator od mamy ginekolog?
-
katper wzdeciami bym tego nie nazwala raczej obzarstwem w 7-8 tygodniu mialam juz 2,5 kg na +
Co do wizyt na nfz ja chodze I sobie chwale. Moj lekarz tak traktuje pacjentki jakby do niego prywatnie przychodzily a do tego ma wszelkie certyfikaty wiec jak przyjdzie czas na prenatalne itp to nie musze jezdzic po innych lekarzach tylko swojemu za nie zaplace
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Cześć dziewczyny u mnie też mdłości pełną parą.
Sanka mam to samo z toaletą rano, biegne szybko ale nie wymiotuje
Isia Katepr ja też wizytuję 25, także jesteśmy 3
Ja byłam wczoraj na nfz, położna załozyła mi kartę ciąży a doktor dała skierowanie na badania i usg. Usg dopiero 19 czerwca bo oni na nfz robią koło 12tyg dopiero. Zbadała mnie tylko na samolocie i powiedziała, że młodziutka ciąża.
Pytałam o współżycie, to pwoiedziała, że na własną odpowiedzialność bo dzidzia narazie się trzyma na jakiś nerwach i do 12 tyg jest to takie niepewnekatepr lubi tę wiadomość