X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    Ja obecnie mam 100 i na pewno będzie więcej ;) przed tą ciążą brałam 75, a poprzednia też zaczynałam od 25 :)

Ja przed mialam 2 miesiace przerwy bo tsh nie skakalo i bylo 2.2 i ft3 i ft4 w porzadku. Wiec odstawilam. Teraz skoczylo to wznowilismy.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Z tsh nie ma żartów. Ja od razu jak dowiedziałam się o ciąży zbadalam kontrolnie. No i oczywiście skoczylo do 2,7. Endo od razu podniosła mi dawkę Euthyroxu do 75. Na początku czerwca idę na wizytę do endokrynologa.

Kurczę, u mnie też wyszło 2,71 :-( Ale żadnych leków lekarz nie przepisal..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje tsh wynosi 0,056. Endokrynolog zmniejszyła mi dawkę, dodam że mam niedoczynność.

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • mersy Znajoma

Wysłany: 17 maja 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    Serio??? Wtf?! Jesteś w ciąży i pijesz piwo?
    Fakt nie udzielam się tu i nawet rzadko zaglądam, bo dziec na głowie, ale po tym twoim wpisie to już w ogóle ręce i cycki opadają...
    Brak słów...
    Isia, jestem po 9 poronieniach.. jak czytałaś co pisałam jako mersy, to mniej więcej powinnaś wiedzieć o co chodzi.. jak przyszło plamienie obfite przekonana byłam że to koniec, dlatego napiłam się piwa ze złości już! Święcie byłam przekonana, że to koniec... Zrobiłam wyniki po to, aby mieć dowód dla lekarza, że po raz kolejny byłam w ciąży. Jak zobaczyłam wyniki, że są dość wysoko nadzieja we mnie odżyła...

Inny nick na forum marcelcia :)
    3jgxskjom7pnl9sh.png
    Mama 9 Aniołków...
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam sie nieśmiało przywitać
    Termin mam na 17-ego stycznia nie wiem jeszcze czy u was zagoszczę na stałe mimo ze bardzo bym chciała bo mam trochę problemów (plamienie w okolicach @) i testy zwykłe sikane wychodzą cały czas blade. Jedynym wskaźnikiem ze cos przyrasta sa testy elektroniczne które wskazują na postępy i pokazują kolejne dobre tygodnie ciąży.
    Od razu mowie bety nie moge zrobić wiec posiłkuje sie takimi prowizorkami zeby sprawdzić czy coś w ogole przyrasta skoro zwykłe testy nie wychodzą. Dlatego nie wiem jak to sie rozwinie To jest moja 3cia ciąża
    Oczywiście gratuluje wszystkim i życzę żebyście rosły zdrowo.

katepr, Olaa86, Sanka, wisienka94, mommytobe, Marciiik lubią tę wiadomość

• ligotka Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dziś wyniki bety:
    15.05. Wynik 30
    17.05. Wynik 88

Czyli mogę się już cieszyć prawda? :))))

Rub45, Olaa86, wisienka94, sallvie, katepr, Tosia2323, mommytobe lubią tę wiadomość

0d1yw1d3eeyh60bt.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia ja tez mam wizytę 25 mam nadzieję że bedzie ok i wyjdziemy od lekarzy usmiechnięte :)
    Apropo cukru w poprzednuej ciazy jak mialam.glukoze z krwi to już haftałam jak kot i musialam kawalek chleba przed wyjsciem do lab zjesc boinaczej bym tam padła. Wynik 89 :) ale to zależy tez pewnie od organizmu no ja wiedziałam ze zjadlam i lekarz też wiec jakby wyszla za wysoka to bym wiedziała czemu.
    Ja będe miec 2 wizyty prywatnie reszte na nfz :) nie wszędzie jest tak źle a kasa sie przyda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 23:15

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Hej czy ja czytam o sobie ? :)
    Wszystko wypisz wymaluj tylko moja Kornelka ma 13 miesiecy :)
    Kochana gratulacje:) teraz obie się przekonalysmy że wpadki się zdarzają:)

sallvie lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Zdecydowałam sie nieśmiało przywitać
    Termin mam na 17-ego stycznia nie wiem jeszcze czy u was zagoszczę na stałe mimo ze bardzo bym chciała bo mam trochę problemów (plamienie w okolicach @) i testy zwykłe sikane wychodzą cały czas blade. Jedynym wskaźnikiem ze cos przyrasta sa testy elektroniczne które wskazują na postępy i pokazują kolejne dobre tygodnie ciąży.
    Od razu mowie bety nie moge zrobić wiec posiłkuje sie takimi prowizorkami zeby sprawdzić czy coś w ogole przyrasta skoro zwykłe testy nie wychodzą. Dlatego nie wiem jak to sie rozwinie To jest moja 3cia ciąża
    Oczywiście gratuluje wszystkim i życzę żebyście rosły zdrowo.

U mnie tez takie plamienia i tez trzecia ciaza.... musi byc dobrze... a bierzesz jakis progesteron?

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Rub :)

I ogólnie dzień dobry :) Ja nie ruszyłam dziś na badania, tak mi mega było mi niedobrze, że musiałam zjeść :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• mersy Znajoma

Wysłany: 18 maja 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o 9 jadę na HCG aby zobaczyć czy rośnie... o 14 ginekolog... i wszystko się wyjaśni

3jgxskjom7pnl9sh.png
    Mama 9 Aniołków...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersy wrote:
    Ja o 9 jadę na HCG aby zobaczyć czy rośnie... o 14 ginekolog... i wszystko się wyjaśni

Trzymam kciuki :)

dZhdp1.png

• mersy Znajoma

Wysłany: 18 maja 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Trzymam kciuki :)
    Najzabawniejsze jest to, że we wtorek, gdy się tak mocno zdenerwowałam, dostałam pamienia. Wieczorem było czysto, a nad ranem obudziałam się bo było dużo wydzieliny brązowej (stąd pomyślałam o poronieniu), teraz są delikatne plamienia tylko.. Ale po tym pierwszym plamieniu ustąpiły wszystkie objawy ciąży, piersi zrobiły się inne, przestało mnie mdlić. Wczoraj, gdy zobaczyłam wyniki HCG, progesteronu, że są takie wysokie - nagle wszystkie objawy ciąży wróciły.. a ja zaczęłam żyć nadzieją.. czyżby objawy ciąży były tylko naszą psychiką? hmmmmm

3jgxskjom7pnl9sh.png
    Mama 9 Aniołków...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogą być :)

dZhdp1.png

• Sanka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Witaj Rub! Bardzo się cieszę że Cię tu widzę i że do nas dołączyłaś :)
    Czy wam też zdarza się wymiotować „na sucho”? Od kilku dni z samego rana tak mnie męczy, że przy pustym żołądku muszę nad porcelaną się nachylić i po kilku skurczach żołądka przechodzi. Jakby mu wystarczył sam odruch :P

Rub45 lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka, ja zanim wstane jem kromke chleba i potem caly dzien jest super ;) Nawet moge jesc wiecej rzeczy w ciagu dnia.

dZhdp1.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersy wrote:
    Isia, jestem po 9 poronieniach.. jak czytałaś co pisałam jako mersy, to mniej więcej powinnaś wiedzieć o co chodzi.. jak przyszło plamienie obfite przekonana byłam że to koniec, dlatego napiłam się piwa ze złości już! Święcie byłam przekonana, że to koniec... Zrobiłam wyniki po to, aby mieć dowód dla lekarza, że po raz kolejny byłam w ciąży. Jak zobaczyłam wyniki, że są dość wysoko nadzieja we mnie odżyła...
    Na wstępie oczywiście bardzo Ci współczuję i nie potrafię sobie wyobrazić tylu strat, mi ciężko było po jednej. Poronienia nawykowe to kiepska sprawa.
    Nie znam Ciebie i twojej historii, nie jestem tu częstym gościem, a już na pewno nie chcę Cię oceniać.
    Niemniej jednak uważam za skrajną głupotę spożywanie jakichkolwiek używek w ciąży.

Trzymam kciuki za twojego groszka oby rósł zdrowy.

Paulina_2603 lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was zamawiała może segregator od mamy ginekolog?

dZhdp1.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katper wzdeciami bym tego nie nazwala raczej obzarstwem w 7-8 tygodniu mialam juz 2,5 kg na + :)

Co do wizyt na nfz ja chodze I sobie chwale. Moj lekarz tak traktuje pacjentki jakby do niego prywatnie przychodzily a do tego ma wszelkie certyfikaty wiec jak przyjdzie czas na prenatalne itp to nie musze jezdzic po innych lekarzach tylko swojemu za nie zaplace :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny u mnie też mdłości pełną parą.
    Sanka mam to samo z toaletą rano, biegne szybko ale nie wymiotuje :)
    Isia Katepr ja też wizytuję 25, także jesteśmy 3 :)
    Ja byłam wczoraj na nfz, położna załozyła mi kartę ciąży a doktor dała skierowanie na badania i usg. Usg dopiero 19 czerwca bo oni na nfz robią koło 12tyg dopiero. Zbadała mnie tylko na samolocie i powiedziała, że młodziutka ciąża.
    Pytałam o współżycie, to pwoiedziała, że na własną odpowiedzialność bo dzidzia narazie się trzyma na jakiś nerwach i do 12 tyg jest to takie niepewne

katepr lubi tę wiadomość

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ