X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam TSH 3,77 i włączyliśmy euthyrox bo było 2,5... Jutro muszę powtórzyć.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wybieram się na wizytę i l4, na ostatniej odmówiłam zwolnienia i żałuję, bo przestałam ogarniać stres w pracy. Ciągle chodzę naładowana i ciśnienie 500. W domu też, ciche dni mamy z mężem. Ciężka opcja.
    W poniedziałek robiłam trochę badań i powtórzyła hcg - 45 tysięcy i ludze się, że jednak może będą te bliźniaki pomimo, że ostatnio był 1 zarodek, ale mikrus, więc może jednak? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 19:28

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam grzecznie do 28 :)

Wczorajsza wizyta mi wystarczy :P będę ją pamiętać już do końca życia :P Mój mąż po prostu wykazał się na medal hehehe :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, podziwiam za odwagę chęci uczestnictwa na wizycie z NFZ ;)

• Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja odebrałam Betę dzisiejszą
    15.05 708
    17.05 1588

Cieszę się strasznie

Seli, Tosia2323, katepr, sallvie lubią tę wiadomość

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:

Podobno nie zawsze jest tak źle... Byłam tam na NFZ u innego lekarza i naprawdę nie było różnicy między prywatną wizytą. Tyle, że lekarz był przeciętny i tyle, a ja szukałam kogoś od endometriozy :P

Ale mój mąż? Naprawdę obsługiwał i uruchamiał cały sprzęt usg :P Byłam przerażona, dobrze że ostatecznie przyszedł inny lekarz i zrobił wszystko jak trzeba i profesjonalnie :P Ten był po prostu stary, pewnie był kiedyś dobrym lekarzem ale teraz to już powinien dawno być na emeryturze.

A tak to chodzę ciągle prywatnie :P jestem trochę zła na siebie, że chciałam przekombinować z NFZetem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 19:46

Magdoczka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Ogólnie wczoraj ciążę już skresliłam, nawet wypiłam piwo że złości... Ale jak zobaczyłam wyniki to moje serce znów nadzieję dostało
    Serio??? Wtf?! Jesteś w ciąży i pijesz piwo?
    Fakt nie udzielam się tu i nawet rzadko zaglądam, bo dziec na głowie, ale po tym twoim wpisie to już w ogóle ręce i cycki opadają...
    Brak słów...

Minie Black, Malamii26, Paulina_2603, Zośkaaa, Marciiik, MaryAnn lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ostatnim poronieniu byłam na nfz sprawdzić czy macica się oczywiścila. Pani dr 65+ obejrzała mnie na samolocie i stwierdziła "no, nic tam nie ma". Bez usg. Tak więc, skończyło się i tak na prywatnej wizycie, a ja tylko straciłam czas...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 19:48

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to gratuluję serduszek ❤️❤️❤️
    I bardzo tule z powodu strat, wiem co to znaczy :(

Ja odliczam dni do wizyty do 25.05, oby był prezent na dzień przed dniem matki ;) w postaci bijącego serduszka :))

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Ja po ostatnim poronieniu byłam na nfz sprawdzić czy macica się oczywiścila. Pani dr 65+ obejrzała mnie na samolocie i stwierdziła "no, nic tam nie ma". Bez usg. Tak więc, skończyło się i tak na prywatnej wizycie, a ja tylko straciłam czas...

No niestety... Trzeba się prywatnie leczyć :P

Co do alkoholu... Ja nie pijam, w ogóle jakoś nigdy nawet na imprezach :P zdarzało się wypić drinka, jakieś piwo smakowe... A po owulacji mnie tak brało na alkohol!! Masakra :P Jeszcze koleżanki się śmiały na spotkaniu, że się zaskoczę :P A ja mówię "e nie ma szans" :) Ale to było jakoś przed zagnieżdżeniem bo 7-8 dpo to tak stwierdziłam "oho" wariuje :P Nadal mam ciągoty, mniejsze ale mam. Dziś w sklepie przeglądałam piwa bezalkoholowe i wiele z nich ma 0.5 % - takie bezalkoholowe :P rzadko które miało 0.0...

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    A tak w ogóle to gratuluję serduszek ❤️❤️❤️
    I bardzo tule z powodu strat, wiem co to znaczy :(

Ja odliczam dni do wizyty do 25.05, oby był prezent na dzień przed dniem matki ;) w postaci bijącego serduszka :))

Trzymam kciuki :) Ja idę w urodziny męża :) 28 a on się tak cieszy jak z Fify :P hahaha

Isia86 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No niestety... Trzeba się prywatnie leczyć :P

Co do alkoholu... Ja nie pijam, w ogóle jakoś nigdy nawet na imprezach :P zdarzało się wypić drinka, jakieś piwo smakowe... A po owulacji mnie tak brało na alkohol!! Masakra :P Jeszcze koleżanki się śmiały na spotkaniu, że się zaskoczę :P A ja mówię "e nie ma szans" :) Ale to było jakoś przed zagnieżdżeniem bo 7-8 dpo to tak stwierdziłam "oho" wariuje :P Nadal mam ciągoty, mniejsze ale mam. Dziś w sklepie przeglądałam piwa bezalkoholowe i wiele z nich ma 0.5 % - takie bezalkoholowe :P rzadko które miało 0.0...
    Ja miałam bardzo podobnie!!! W poprzedniej ciąży chodził za mną zapach chmielu, a normalnie to żaden ze mnie piwosz ;) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 20:13

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    Ja miałam bardzo podobnie!!! W poprzedniej ciąży chodził za mną zapach chmielu

U mnie szło "grubo" bo wóda :P w sumie nawet mąż do mnie "chcesz pić? jest 14!!" jak poszliśmy na obiad do restauracji :P ja wzięłam drinka i potem były kolejne :P masakra!

Magdoczka, Asia8787 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    U mnie szło "grubo" bo wóda :P w sumie nawet mąż do mnie "chcesz pić? jest 14!!" jak poszliśmy na obiad do restauracji :P ja wzięłam drinka i potem były kolejne :P masakra!
    14 to już spoko godzina :)) za komuny z tego co pamiętam (z opowiadań oczywiście hihi) to od 13 mażna było kupić alkohol ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 20:20

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja mam TSH 3,77 i włączyliśmy euthyrox bo było 2,5... Jutro muszę powtórzyć.

Mam nadzieję, że u mnie nie będzie już rosło :-( Wszystkie badania ok, tylko to jedno zasiało ziarno niepewności..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    14 to już spoko godzina :)) za komuny z tego co pamiętam (z opowiadań oczywiście hihi) to od 13 mażna było kupić alkohol ;))

hehehe :D tak czy siak trzeba było się pożegnać ze wszystkim :P dziś kupiłam bavarię jakąś jabłkową - chyba tak, według składu naprawdę 0.00 i pewnie nawet nie smakuje jak piwo :P ale już dziś nawet nie spróbuję.

Magdoczka - kontroluj, u mnie ft3 i ft4 w porządku ale TSH za wysokie. Biorę euthyrox i pregne plus z dużą ilością jodu.

Słuchajcie... Jutro idę zrobić badania, nie wyjdę z łóżka bez kromki chleba z masłem, cukier wyjdzie tragiczny?

Isia86 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:

Wszytsko zależy od miejsca i lekarza :-) Ja chodzę do prywatnej przychodni, która ma umowę na NFZ i jest "jakby luksusowo" :-D Tutaj pracuje lekarz, u którego byłam kiedyś prywatnie. A teraz dwie wizyty, dwa usg i badania krwi miałam na NFZ i jestem zadowolona :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Zyziaa Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki, a więc beta 429 :-):-) ale progesteron tylko 15,91ng kurczę lekarza mam dopiero za tydzień.

Tosia2323, sallvie lubią tę wiadomość

uwo99n73hzywifeo.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    hehehe :D tak czy siak trzeba było się pożegnać ze wszystkim :P dziś kupiłam bavarię jakąś jabłkową - chyba tak, według składu naprawdę 0.00 i pewnie nawet nie smakuje jak piwo :P ale już dziś nawet nie spróbuję.

Magdoczka - kontroluj, u mnie ft3 i ft4 w porządku ale TSH za wysokie. Biorę euthyrox i pregne plus z dużą ilością jodu.

Słuchajcie... Jutro idę zrobić badania, nie wyjdę z łóżka bez kromki chleba z masłem, cukier wyjdzie tragiczny?
    Cukier na czczo niestety trzeba być :/ ogólnie te cukry z rana tzn.wyniki są bardzo ważne, także polecam być raczej na czczo, mówię to jako ciężarna z cukrzycą ciążową. Bo jak wyjdzie od razu zły wynik to można działać od razu, a po zjedzeniu to Może wyjść wynik fałszywie dodatni jeśli chodzi o cukrzycę.

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Wszytsko zależy od miejsca i lekarza :-) Ja chodzę do prywatnej przychodni, która ma umowę na NFZ i jest "jakby luksusowo" :-D Tutaj pracuje lekarz, u którego byłam kiedyś prywatnie. A teraz dwie wizyty, dwa usg i badania krwi miałam na NFZ i jestem zadowolona :-)

Tam było podobnie :) ale wiadomo, że i tak można trafić i prywatnie na konowała :P

dZhdp1.png

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ