X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam TSH 3,77 i włączyliśmy euthyrox bo było 2,5... Jutro muszę powtórzyć.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wybieram się na wizytę i l4, na ostatniej odmówiłam zwolnienia i żałuję, bo przestałam ogarniać stres w pracy. Ciągle chodzę naładowana i ciśnienie 500. W domu też, ciche dni mamy z mężem. Ciężka opcja.
    W poniedziałek robiłam trochę badań i powtórzyła hcg - 45 tysięcy i ludze się, że jednak może będą te bliźniaki pomimo, że ostatnio był 1 zarodek, ale mikrus, więc może jednak? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 19:28

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam grzecznie do 28 :)

Wczorajsza wizyta mi wystarczy :P będę ją pamiętać już do końca życia :P Mój mąż po prostu wykazał się na medal hehehe :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, podziwiam za odwagę chęci uczestnictwa na wizycie z NFZ ;)

• Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja odebrałam Betę dzisiejszą
    15.05 708
    17.05 1588

Cieszę się strasznie

Seli, Tosia2323, katepr, sallvie lubią tę wiadomość

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:

Podobno nie zawsze jest tak źle... Byłam tam na NFZ u innego lekarza i naprawdę nie było różnicy między prywatną wizytą. Tyle, że lekarz był przeciętny i tyle, a ja szukałam kogoś od endometriozy :P

Ale mój mąż? Naprawdę obsługiwał i uruchamiał cały sprzęt usg :P Byłam przerażona, dobrze że ostatecznie przyszedł inny lekarz i zrobił wszystko jak trzeba i profesjonalnie :P Ten był po prostu stary, pewnie był kiedyś dobrym lekarzem ale teraz to już powinien dawno być na emeryturze.

A tak to chodzę ciągle prywatnie :P jestem trochę zła na siebie, że chciałam przekombinować z NFZetem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 19:46

Magdoczka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Ogólnie wczoraj ciążę już skresliłam, nawet wypiłam piwo że złości... Ale jak zobaczyłam wyniki to moje serce znów nadzieję dostało
    Serio??? Wtf?! Jesteś w ciąży i pijesz piwo?
    Fakt nie udzielam się tu i nawet rzadko zaglądam, bo dziec na głowie, ale po tym twoim wpisie to już w ogóle ręce i cycki opadają...
    Brak słów...

Minie Black, Malamii26, Paulina_2603, Zośkaaa, Marciiik, MaryAnn lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ostatnim poronieniu byłam na nfz sprawdzić czy macica się oczywiścila. Pani dr 65+ obejrzała mnie na samolocie i stwierdziła "no, nic tam nie ma". Bez usg. Tak więc, skończyło się i tak na prywatnej wizycie, a ja tylko straciłam czas...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 19:48

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to gratuluję serduszek ❤️❤️❤️
    I bardzo tule z powodu strat, wiem co to znaczy :(

Ja odliczam dni do wizyty do 25.05, oby był prezent na dzień przed dniem matki ;) w postaci bijącego serduszka :))

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Ja po ostatnim poronieniu byłam na nfz sprawdzić czy macica się oczywiścila. Pani dr 65+ obejrzała mnie na samolocie i stwierdziła "no, nic tam nie ma". Bez usg. Tak więc, skończyło się i tak na prywatnej wizycie, a ja tylko straciłam czas...

No niestety... Trzeba się prywatnie leczyć :P

Co do alkoholu... Ja nie pijam, w ogóle jakoś nigdy nawet na imprezach :P zdarzało się wypić drinka, jakieś piwo smakowe... A po owulacji mnie tak brało na alkohol!! Masakra :P Jeszcze koleżanki się śmiały na spotkaniu, że się zaskoczę :P A ja mówię "e nie ma szans" :) Ale to było jakoś przed zagnieżdżeniem bo 7-8 dpo to tak stwierdziłam "oho" wariuje :P Nadal mam ciągoty, mniejsze ale mam. Dziś w sklepie przeglądałam piwa bezalkoholowe i wiele z nich ma 0.5 % - takie bezalkoholowe :P rzadko które miało 0.0...

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    A tak w ogóle to gratuluję serduszek ❤️❤️❤️
    I bardzo tule z powodu strat, wiem co to znaczy :(

Ja odliczam dni do wizyty do 25.05, oby był prezent na dzień przed dniem matki ;) w postaci bijącego serduszka :))

Trzymam kciuki :) Ja idę w urodziny męża :) 28 a on się tak cieszy jak z Fify :P hahaha

Isia86 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No niestety... Trzeba się prywatnie leczyć :P

Co do alkoholu... Ja nie pijam, w ogóle jakoś nigdy nawet na imprezach :P zdarzało się wypić drinka, jakieś piwo smakowe... A po owulacji mnie tak brało na alkohol!! Masakra :P Jeszcze koleżanki się śmiały na spotkaniu, że się zaskoczę :P A ja mówię "e nie ma szans" :) Ale to było jakoś przed zagnieżdżeniem bo 7-8 dpo to tak stwierdziłam "oho" wariuje :P Nadal mam ciągoty, mniejsze ale mam. Dziś w sklepie przeglądałam piwa bezalkoholowe i wiele z nich ma 0.5 % - takie bezalkoholowe :P rzadko które miało 0.0...
    Ja miałam bardzo podobnie!!! W poprzedniej ciąży chodził za mną zapach chmielu, a normalnie to żaden ze mnie piwosz ;) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 20:13

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    Ja miałam bardzo podobnie!!! W poprzedniej ciąży chodził za mną zapach chmielu

U mnie szło "grubo" bo wóda :P w sumie nawet mąż do mnie "chcesz pić? jest 14!!" jak poszliśmy na obiad do restauracji :P ja wzięłam drinka i potem były kolejne :P masakra!

Magdoczka, Asia8787 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    U mnie szło "grubo" bo wóda :P w sumie nawet mąż do mnie "chcesz pić? jest 14!!" jak poszliśmy na obiad do restauracji :P ja wzięłam drinka i potem były kolejne :P masakra!
    14 to już spoko godzina :)) za komuny z tego co pamiętam (z opowiadań oczywiście hihi) to od 13 mażna było kupić alkohol ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 20:20

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja mam TSH 3,77 i włączyliśmy euthyrox bo było 2,5... Jutro muszę powtórzyć.

Mam nadzieję, że u mnie nie będzie już rosło :-( Wszystkie badania ok, tylko to jedno zasiało ziarno niepewności..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    14 to już spoko godzina :)) za komuny z tego co pamiętam (z opowiadań oczywiście hihi) to od 13 mażna było kupić alkohol ;))

hehehe :D tak czy siak trzeba było się pożegnać ze wszystkim :P dziś kupiłam bavarię jakąś jabłkową - chyba tak, według składu naprawdę 0.00 i pewnie nawet nie smakuje jak piwo :P ale już dziś nawet nie spróbuję.

Magdoczka - kontroluj, u mnie ft3 i ft4 w porządku ale TSH za wysokie. Biorę euthyrox i pregne plus z dużą ilością jodu.

Słuchajcie... Jutro idę zrobić badania, nie wyjdę z łóżka bez kromki chleba z masłem, cukier wyjdzie tragiczny?

Isia86 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:

Wszytsko zależy od miejsca i lekarza :-) Ja chodzę do prywatnej przychodni, która ma umowę na NFZ i jest "jakby luksusowo" :-D Tutaj pracuje lekarz, u którego byłam kiedyś prywatnie. A teraz dwie wizyty, dwa usg i badania krwi miałam na NFZ i jestem zadowolona :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Zyziaa Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki, a więc beta 429 :-):-) ale progesteron tylko 15,91ng kurczę lekarza mam dopiero za tydzień.

Tosia2323, sallvie lubią tę wiadomość

uwo99n73hzywifeo.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    hehehe :D tak czy siak trzeba było się pożegnać ze wszystkim :P dziś kupiłam bavarię jakąś jabłkową - chyba tak, według składu naprawdę 0.00 i pewnie nawet nie smakuje jak piwo :P ale już dziś nawet nie spróbuję.

Magdoczka - kontroluj, u mnie ft3 i ft4 w porządku ale TSH za wysokie. Biorę euthyrox i pregne plus z dużą ilością jodu.

Słuchajcie... Jutro idę zrobić badania, nie wyjdę z łóżka bez kromki chleba z masłem, cukier wyjdzie tragiczny?
    Cukier na czczo niestety trzeba być :/ ogólnie te cukry z rana tzn.wyniki są bardzo ważne, także polecam być raczej na czczo, mówię to jako ciężarna z cukrzycą ciążową. Bo jak wyjdzie od razu zły wynik to można działać od razu, a po zjedzeniu to Może wyjść wynik fałszywie dodatni jeśli chodzi o cukrzycę.

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Wszytsko zależy od miejsca i lekarza :-) Ja chodzę do prywatnej przychodni, która ma umowę na NFZ i jest "jakby luksusowo" :-D Tutaj pracuje lekarz, u którego byłam kiedyś prywatnie. A teraz dwie wizyty, dwa usg i badania krwi miałam na NFZ i jestem zadowolona :-)

Tam było podobnie :) ale wiadomo, że i tak można trafić i prywatnie na konowała :P

dZhdp1.png

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ