X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym wszystko bylo ok, zdenerwowałam się we wtorek bardzo i po tym pierwsze plamienie. Potem czysto i nad ranem obfitsze. Teraz słabe ale jest

Nowy początek <3
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już po drugiej wizycie. Dzidzia ma 6,6 mm, jest serduszko, wg usg jestem w 6+3 :-D
    Sanka, poproszę o przepisanie na 07.01.2019 :-)

Tosia2323, marcelcia, natalaa_aa, sallvie, katepr, wisienka94 lubią tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwh ja tam mam nadzieje jak najdluzej chodzic w swoich ciuchach zwykłych :p srednio wierze w wywalanie brzucha w 6tyg ciazy :D osobiscie w 1wszej brzuch zaczal mi rosnąć koło 15tyg :p aktualnie nie widze zmian :)

Magdoczka super :)

Marciiik lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam caly czas 13kg na + po pierwszej ciazy.. I lekko obwisly brzuszek dlatego tym razem mam nadzieje ze nie przytyje wiecej jak 10kg i ze ciaza nie bedzie tak szybko widoczna :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salvie tymrazem moze byc tak ze waga bedzie stać albo nawet schudniesz :) czesto tak jest że te osoby chudsze tyją dosc sporo a te co mają troszke zbednych kilogramów to wlasnie malo tyją :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr
    Kto wie :) w pierwszej ciazy wazylam na poczatku okolo 50kg przy 165cm
    Teraz waga jest odpowiednia do mojego wzrostu wiec pewnie tak jak mowisz nie bede juz tak nadrabiala "brakujacych" kilogramow :)
    No i w pierwszej ciazy mialam wilczy apetyt teraz mnie tak do jedzenia nie ciagnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 18:01

iv09jw4z732yf0w9.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym prowadzić rozmowy na takie tematy jak Wy... Kurcze mam nadzieję, że kiedyś będę miała taką możliwość

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelcia jest nieźle :) Beta i prog jest naprawdę ładna :) Nie trać nadziei!

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr a co do wywalania brzucha w 6 tygodniu to moze nie ale mi juz w 8 zaczal sie pokazywac haha
    W pamietniku mam zdjecia z pierwszej ciazy :)
    Jak bylam w 12 tygodniu mialam juz taak pokazny brzuchol ze kazdy widzial co jest grane.
    marcelcia kciuki zeby bylo dobrze i zebys juz niebawem mogla z nami plotkowac tylko na takie błahe tematy:)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie ja poprzednia tez zaczynalam od 50kg ale wymiotowałam dlugo i zjechalam do 47 a na koniec mialam 62. Teraz startuje z 49 :p mam 164 wzrostu
    Salvie ale ten brzuch w tych tygodniach to nie ciaza a wzdecia. Owszem jak sie najem i wypne to tez mam 5 miesiac ale bez jaj dziecko w tym tyg to jeszcze jest bardzo nisko :)

Marcelcia masz piekną bete i progesteron, plamienia się zdarzają, ba nawet okres zwykły. Ja nie znam ani bety ani progesteronu zresztą tego drugiego nie bede nawet sprawdzać narazie , bete moze jutro zrobie..co ma być to bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 18:28

Asia8787, Marciiik lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami mam brzuch jak niektóre w połowie ciazy ale to tylko wzdęcia. Chciałabym już taki ciążowy

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam Dziewczyny powiedzieć, że ostatnio troszkę się zmartwiłam, bo od 3 dni minęły mi zupełnie ciążowe dolegliwości, a miałam potworne zmęczenie, ból piersi, brzucha i z rana oczywiście poczucie jakbym była peeełna, tak, że ciężko było mi zjeść jakąkolwiek kanapkę... a teraz zupełnie nic - przestraszyłam się, że coś nie tak i poszłam na betę. Dzisiejszy wynik (6t+1d) 24714 - chyba w porządku, co?
    Ciążowe wyolbrzymianie? :D

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:
    Muszę Wam Dziewczyny powiedzieć, że ostatnio troszkę się zmartwiłam, bo od 3 dni minęły mi zupełnie ciążowe dolegliwości, a miałam potworne zmęczenie, ból piersi, brzucha i z rana oczywiście poczucie jakbym była peeełna, tak, że ciężko było mi zjeść jakąkolwiek kanapkę... a teraz zupełnie nic - przestraszyłam się, że coś nie tak i poszłam na betę. Dzisiejszy wynik (6t+1d) 24714 - chyba w porządku, co?

Każda chyba tak ma.
    Ja też: Boże, cycki mnie nie bolą, chyba mam płaski brzuch, boli mnie brzuch, wczoraj mnie mdliło, a dzisiaj nie, na pewno to koniec!
    Człowiek marzy o ciąży, a potem ma przerąbane.

Agnuka, Asia8787 lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre :)

Ja mogę poczekać z wywalaniem brzucha :P mam nadzieję, że będzie jak u mojej mamy po 5 miesiącu :P

Agnuka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dajcie spokój, masakra :D jak boli, to mi źle, jak przestało, to szukam dziury w całym. Booże, żeby była już środa i żeby było serduszko, może schizy miną :P

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w 6tc TSH wyszło mi 2,710 mU/l. Lekarz powiedział, że trochę za dużo i będziemy monitorować.
    Myślicie, że jest powód do niepokoju?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Marcelcia jest nieźle :) Beta i prog jest naprawdę ładna :) Nie trać nadziei!
    Ogólnie wczoraj ciążę już skresliłam, nawet wypiłam piwo że złości... Ale jak zobaczyłam wyniki to moje serce znów nadzieję dostało

Nowy początek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:

Moim zdaniem jest ok :) u mnie wczoraj czyli 5+6 beta ponad 15 tys

Agnuka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie same obawy jak wy. Co chwile sprawdzam czy cycki mnie jeszcze bolą, jak poczuje mokro to od razu lecę do wc sprawdzić czy nie krwawię. Mam nadzieje ze na wtorkowej wizycie będzie wszystko ok, usłyszę serduszko i w końcu się uspokoję

Asia8787 lubi tę wiadomość

• czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Hwh ja tam mam nadzieje jak najdluzej chodzic w swoich ciuchach zwykłych :p srednio wierze w wywalanie brzucha w 6tyg ciazy :D osobiscie w 1wszej brzuch zaczal mi rosnąć koło 15tyg :p aktualnie nie widze zmian :)

Magdoczka super :)

Ma sens, ale ja teraz mam naprawdę brzuszek jak ciążowy, a nie czuję abym miała wzdęcie - chociaż w ciągu dnia on mi troszkę rośnie. Jestem szczupła (rozm. xs, s), ale w ciąży tyję dużo (w pierwszej 30 kg, ale brzuch wielki i całkiem nieźle się to rozłożyło - podobno ten typ tak ma - moja mama dwa razy tak przybrała). Po ciąży schudłam do swojej rozmiarówki - ale brzuch już wywala. Wiadomo, że groszek jest jeszcze malutki, macica się powiększa. A może jakoś mięśnie puszczają. Nie mam na to wytłumaczenia, ale naprawdę mam ładny ciążowy brzusio. Koleżanki - podwójne mamusie - wspominały, że w drugiej ciąży bardzo szybko pojawił się brzuch, ale potem na jakiś czas zwolnił i na koniec był podobny jak w pierwszej ciąży.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ