X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie :(

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa86 wrote:
    Ja dzisiaj zaczelam plamic zywa krwia ale jasna bardzo.... poszlam na bete i progesteron i zobaczymy czy zostane z Wami czy bede sie zegnac

A moze jedź na IP?

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sung trzymaj sie
    ola kciuki. Jedz na IP dziewczyno !!

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
  • Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamusie, ja narazie nieśmiało również chciałabym dołączyć :) w zeszłym tygodniu,w środę (9.05-dzień spodziewanej miesiączki) wykonałam test,2 kreseczki,1 słabsza,ale dobrze widoczna,powtórzyłam dwukrotnie-wynik ten sam. Następnego dnia poszłam na betę-wynik 174,22. Radość przepełniona razem z obawą czy wszystko będzie ok. 15 maja byłam prywatnie u ginekologa-5t1d-widać pęchęrzyk,ciąża umiejscowiona prawidłowo w macicy,zarodka nie widać-za szybko. Mam się zgłosić 29 maja na potwierdzenie,mam nadzieję,że będzie wszystko ok. To moja pierwsza ciąża...w sumie czas najwyższy,w tym roku kończę 31 lat.
    Aaa wg wizyty z 15 maja,termin 14 styczeń :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 11:44

sallvie, Marciiik, mommytobe, katepr, Malamii26, Asia8787 lubią tę wiadomość

82o5ppm.png
  • Zyziaa Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Doris:-)

uwo99n73hzywifeo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Doris i Karolcia ;)

Ola mam nadzieje, ze wszystko w porzadku.

Ja chyba jutro wybiore sie na badania. Dzis u mnie bardzo deszczowo i nic czlowiekowi sie nie chce.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    A moze jedź na IP?

Za wczesna ciaza bo to dopiero 4t5d wiec.nic widac nie bedzie a ja jestem z dzieckiem u lekarza w innym mieście... i.dopiero jutro bede wracac

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
  • Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko wynik progesteronu ktory sie podniosl z 13,6 na 25,6 od poniedziałku.... ale bety nie mam wiec ciagle czekam

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, ze sie podniosl. Ale moze te krwawienie to np. Torbiel?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Hej dziewczyny ;)
    Ja miałam wczoraj pierwszą wizytę u gin. Zbadała mnie, wszystko wygląda ok ;) Ciąża potwierdzona, L4 zaniesione ;) więc zamiast się dziś na wolnym wyspać to wstałam o 6 hahaha :D no cóż. Gin odradziła mi branie Femibionu z uwagi na to, że jest w nim zdecydowanie zbyt dużo i, że mając doświadczenie w pracy na porodówce odbierania 4kg dzieci po Femibionie to mi odradza :P Co myślicie? Spotkałyście się z taką opinią? :) Mam brać Pregne w zamian. Poza tym tyle... Żadnych lutein itd. Za 2 tyg mam iść na USG i wszelkie badania też zrobić za 2 tyg. Za 3 tyg kolejna wizyta. Mam jakieś mieszane uczucia po tej wizycie i zastanawiam się czy nie iść jeszcze do innego gin.

Witam wszystkie nowe mamusie, które dołączyły :)
    I gratuluje tych serduszek dziewczynom po USG :)
    Nie wiem czy akurat fembion, ale owszem, na szkole rodzenia położna mówiła podobnie- po wit większe dzieci

mommytobe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Mersy trzymam mocno kciuki!
    Klaudys super!

Gratuluje wszystkich udanych wizyt i serduszek.

Powiem Wam, że czasami się zastanawiam czy dam radę z dwójką małych dzieci...no ale jak nie ja to kto? Heh :)
    Wcześniej myślałam o przerwie między dziećmi ok 3-4 lat :)
    Mam to samo!

• mommytobe Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm chyba zaczynają się u mnie konkrety :P mdli mnie od rana, że szok. Nie wymiotuje, ale strasznie niefajne uczucie w żołądku :P mimo to jakimś cudem mnie to cieszy <3

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zanim wstanę z łóżka jem kromkę chleba z masłem, mąż mi robi i potem cały dzień jest super :P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam różnie z mdłościami, ale w nocy kłuje mnie mocno brzuch i strasznie mnie to martwi, chociaż położna wczoraj mi powiedziała, że to jest normalne.
    Niemniej taki ból jest kojarzony z okresem i wyobraźnia działa.

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macica się rozszerza :) mnie też jeszcze momentami boli jeszcze okresowo, na wieczór jest chyba najciężej, bolą plecy :P

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung :(

Ja narazie bez objawow pomijajac piersi. No ale to dopiero 5tydz :) pewnie od 7 zaczne rzygać jak kot :p

Ola trzymam kciuki! Progesteron super beta pewnie tez bedzie ok.
    Ja dzis nie poszlam na bete..spalam do 13 po nocy :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 14:14

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do tej pory zauważyłam: częste wizyty w toalecie na siusiu,megaaa wzdęty brzuch,pobolewa mnie podbrzusze i jajniki na przemian-tak się bałam,że to coś złego,ale lekarz pow,że on niczego złego nie widzi,więc chyba to normalny objaw...
    Dodatkowo na samym początku bolały mnie piersi,później przestały-musiałam się dotykać i spr czy bolą,bo bałam się,że to też coś złego... teraz znowu je czuje i są większe,co akurat cieszy lubego ;)mdłości narazie nie mam,ale 2 razy mnie zemdliło,bo chyba zbyt dużo zjadłam-zanim się dowiedziałam o ciąży byłam na diecie,by na wakacje jakoś wyglądać ;) jesli wszystko będzie ok,będę wyglądać "jakoś",ale inaczej ;) haha

82o5ppm.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na tym etapie miałam mega wzdęty brzuch :) Teraz już jest dużo lepiej.

dZhdp1.png

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Witam się z Wami, mama 2 letniej Kornelki i świeżo rozpoczęta druga ciąża.
    O pierwszą ciążę staralismy się rok!!
    A druga to totalna, niespodziewana wpadka.
    W tej pierwszej bylam od pierwszych chwil przeszczesliwa, a z tą drugą trochę jestem podlamana bo chcialam jeszcze trochę poczekać. Ale chyba nie doceniam tego co dostalam od życia. Czas się wziąść w garść. Lekarz we wtorek.
    Pozdrawiamy

sallvie, katepr, Marciiik lubią tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liczę na to :) jest tak wcześnie,a ja już ledwo dopinam spodnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 14:20

82o5ppm.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ