X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie :(

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa86 wrote:
    Ja dzisiaj zaczelam plamic zywa krwia ale jasna bardzo.... poszlam na bete i progesteron i zobaczymy czy zostane z Wami czy bede sie zegnac

A moze jedź na IP?

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sung trzymaj sie
    ola kciuki. Jedz na IP dziewczyno !!

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamusie, ja narazie nieśmiało również chciałabym dołączyć :) w zeszłym tygodniu,w środę (9.05-dzień spodziewanej miesiączki) wykonałam test,2 kreseczki,1 słabsza,ale dobrze widoczna,powtórzyłam dwukrotnie-wynik ten sam. Następnego dnia poszłam na betę-wynik 174,22. Radość przepełniona razem z obawą czy wszystko będzie ok. 15 maja byłam prywatnie u ginekologa-5t1d-widać pęchęrzyk,ciąża umiejscowiona prawidłowo w macicy,zarodka nie widać-za szybko. Mam się zgłosić 29 maja na potwierdzenie,mam nadzieję,że będzie wszystko ok. To moja pierwsza ciąża...w sumie czas najwyższy,w tym roku kończę 31 lat.
    Aaa wg wizyty z 15 maja,termin 14 styczeń :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 11:44

sallvie, Marciiik, mommytobe, katepr, Malamii26, Asia8787 lubią tę wiadomość

82o5ppm.png
  • Zyziaa Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Doris:-)

uwo99n73hzywifeo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Doris i Karolcia ;)

Ola mam nadzieje, ze wszystko w porzadku.

Ja chyba jutro wybiore sie na badania. Dzis u mnie bardzo deszczowo i nic czlowiekowi sie nie chce.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    A moze jedź na IP?

Za wczesna ciaza bo to dopiero 4t5d wiec.nic widac nie bedzie a ja jestem z dzieckiem u lekarza w innym mieście... i.dopiero jutro bede wracac

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
  • Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko wynik progesteronu ktory sie podniosl z 13,6 na 25,6 od poniedziałku.... ale bety nie mam wiec ciagle czekam

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, ze sie podniosl. Ale moze te krwawienie to np. Torbiel?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Hej dziewczyny ;)
    Ja miałam wczoraj pierwszą wizytę u gin. Zbadała mnie, wszystko wygląda ok ;) Ciąża potwierdzona, L4 zaniesione ;) więc zamiast się dziś na wolnym wyspać to wstałam o 6 hahaha :D no cóż. Gin odradziła mi branie Femibionu z uwagi na to, że jest w nim zdecydowanie zbyt dużo i, że mając doświadczenie w pracy na porodówce odbierania 4kg dzieci po Femibionie to mi odradza :P Co myślicie? Spotkałyście się z taką opinią? :) Mam brać Pregne w zamian. Poza tym tyle... Żadnych lutein itd. Za 2 tyg mam iść na USG i wszelkie badania też zrobić za 2 tyg. Za 3 tyg kolejna wizyta. Mam jakieś mieszane uczucia po tej wizycie i zastanawiam się czy nie iść jeszcze do innego gin.

Witam wszystkie nowe mamusie, które dołączyły :)
    I gratuluje tych serduszek dziewczynom po USG :)
    Nie wiem czy akurat fembion, ale owszem, na szkole rodzenia położna mówiła podobnie- po wit większe dzieci

mommytobe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Mersy trzymam mocno kciuki!
    Klaudys super!

Gratuluje wszystkich udanych wizyt i serduszek.

Powiem Wam, że czasami się zastanawiam czy dam radę z dwójką małych dzieci...no ale jak nie ja to kto? Heh :)
    Wcześniej myślałam o przerwie między dziećmi ok 3-4 lat :)
    Mam to samo!

• mommytobe Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm chyba zaczynają się u mnie konkrety :P mdli mnie od rana, że szok. Nie wymiotuje, ale strasznie niefajne uczucie w żołądku :P mimo to jakimś cudem mnie to cieszy <3

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zanim wstanę z łóżka jem kromkę chleba z masłem, mąż mi robi i potem cały dzień jest super :P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam różnie z mdłościami, ale w nocy kłuje mnie mocno brzuch i strasznie mnie to martwi, chociaż położna wczoraj mi powiedziała, że to jest normalne.
    Niemniej taki ból jest kojarzony z okresem i wyobraźnia działa.

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macica się rozszerza :) mnie też jeszcze momentami boli jeszcze okresowo, na wieczór jest chyba najciężej, bolą plecy :P

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung :(

Ja narazie bez objawow pomijajac piersi. No ale to dopiero 5tydz :) pewnie od 7 zaczne rzygać jak kot :p

Ola trzymam kciuki! Progesteron super beta pewnie tez bedzie ok.
    Ja dzis nie poszlam na bete..spalam do 13 po nocy :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 14:14

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do tej pory zauważyłam: częste wizyty w toalecie na siusiu,megaaa wzdęty brzuch,pobolewa mnie podbrzusze i jajniki na przemian-tak się bałam,że to coś złego,ale lekarz pow,że on niczego złego nie widzi,więc chyba to normalny objaw...
    Dodatkowo na samym początku bolały mnie piersi,później przestały-musiałam się dotykać i spr czy bolą,bo bałam się,że to też coś złego... teraz znowu je czuje i są większe,co akurat cieszy lubego ;)mdłości narazie nie mam,ale 2 razy mnie zemdliło,bo chyba zbyt dużo zjadłam-zanim się dowiedziałam o ciąży byłam na diecie,by na wakacje jakoś wyglądać ;) jesli wszystko będzie ok,będę wyglądać "jakoś",ale inaczej ;) haha

82o5ppm.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na tym etapie miałam mega wzdęty brzuch :) Teraz już jest dużo lepiej.

dZhdp1.png

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Witam się z Wami, mama 2 letniej Kornelki i świeżo rozpoczęta druga ciąża.
    O pierwszą ciążę staralismy się rok!!
    A druga to totalna, niespodziewana wpadka.
    W tej pierwszej bylam od pierwszych chwil przeszczesliwa, a z tą drugą trochę jestem podlamana bo chcialam jeszcze trochę poczekać. Ale chyba nie doceniam tego co dostalam od życia. Czas się wziąść w garść. Lekarz we wtorek.
    Pozdrawiamy

sallvie, katepr, Marciiik lubią tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liczę na to :) jest tak wcześnie,a ja już ledwo dopinam spodnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 14:20

82o5ppm.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ