STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Olaa86 wrote:Ja dzisiaj zaczelam plamic zywa krwia ale jasna bardzo.... poszlam na bete i progesteron i zobaczymy czy zostane z Wami czy bede sie zegnac
A moze jedź na IP?
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
sung trzymaj sie
ola kciuki. Jedz na IP dziewczyno !!Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Witam wszystkie przyszłe mamusie, ja narazie nieśmiało również chciałabym dołączyć w zeszłym tygodniu,w środę (9.05-dzień spodziewanej miesiączki) wykonałam test,2 kreseczki,1 słabsza,ale dobrze widoczna,powtórzyłam dwukrotnie-wynik ten sam. Następnego dnia poszłam na betę-wynik 174,22. Radość przepełniona razem z obawą czy wszystko będzie ok. 15 maja byłam prywatnie u ginekologa-5t1d-widać pęchęrzyk,ciąża umiejscowiona prawidłowo w macicy,zarodka nie widać-za szybko. Mam się zgłosić 29 maja na potwierdzenie,mam nadzieję,że będzie wszystko ok. To moja pierwsza ciąża...w sumie czas najwyższy,w tym roku kończę 31 lat.
Aaa wg wizyty z 15 maja,termin 14 styczeńWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 11:44
sallvie, Marciiik, mommytobe, katepr, Malamii26, Asia8787 lubią tę wiadomość
-
Hej Doris i Karolcia
Ola mam nadzieje, ze wszystko w porzadku.
Ja chyba jutro wybiore sie na badania. Dzis u mnie bardzo deszczowo i nic czlowiekowi sie nie chce. -
Zośkaaa wrote:A moze jedź na IP?
Za wczesna ciaza bo to dopiero 4t5d wiec.nic widac nie bedzie a ja jestem z dzieckiem u lekarza w innym mieście... i.dopiero jutro bede wracacSzymon - 07.02.2012
Mateusz - 02.08.2016
Mamy to trzecia ciąża
Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475 -
To dobrze, ze sie podniosl. Ale moze te krwawienie to np. Torbiel?
-
nick nieaktualnymommytobe wrote:Hej dziewczyny
Ja miałam wczoraj pierwszą wizytę u gin. Zbadała mnie, wszystko wygląda ok Ciąża potwierdzona, L4 zaniesione więc zamiast się dziś na wolnym wyspać to wstałam o 6 hahaha no cóż. Gin odradziła mi branie Femibionu z uwagi na to, że jest w nim zdecydowanie zbyt dużo i, że mając doświadczenie w pracy na porodówce odbierania 4kg dzieci po Femibionie to mi odradza Co myślicie? Spotkałyście się z taką opinią? Mam brać Pregne w zamian. Poza tym tyle... Żadnych lutein itd. Za 2 tyg mam iść na USG i wszelkie badania też zrobić za 2 tyg. Za 3 tyg kolejna wizyta. Mam jakieś mieszane uczucia po tej wizycie i zastanawiam się czy nie iść jeszcze do innego gin.
Witam wszystkie nowe mamusie, które dołączyły
I gratuluje tych serduszek dziewczynom po USGmommytobe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynatalaa_aa wrote:Mersy trzymam mocno kciuki!
Klaudys super!
Gratuluje wszystkich udanych wizyt i serduszek.
Powiem Wam, że czasami się zastanawiam czy dam radę z dwójką małych dzieci...no ale jak nie ja to kto? Heh
Wcześniej myślałam o przerwie między dziećmi ok 3-4 lat -
Ja zanim wstanę z łóżka jem kromkę chleba z masłem, mąż mi robi i potem cały dzień jest super
mommytobe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Macica się rozszerza mnie też jeszcze momentami boli jeszcze okresowo, na wieczór jest chyba najciężej, bolą plecy
-
Sung
Ja narazie bez objawow pomijajac piersi. No ale to dopiero 5tydz pewnie od 7 zaczne rzygać jak kot :p
Ola trzymam kciuki! Progesteron super beta pewnie tez bedzie ok.
Ja dzis nie poszlam na bete..spalam do 13 po nocy :pWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 14:14
-
ja do tej pory zauważyłam: częste wizyty w toalecie na siusiu,megaaa wzdęty brzuch,pobolewa mnie podbrzusze i jajniki na przemian-tak się bałam,że to coś złego,ale lekarz pow,że on niczego złego nie widzi,więc chyba to normalny objaw...
Dodatkowo na samym początku bolały mnie piersi,później przestały-musiałam się dotykać i spr czy bolą,bo bałam się,że to też coś złego... teraz znowu je czuje i są większe,co akurat cieszy lubego ;)mdłości narazie nie mam,ale 2 razy mnie zemdliło,bo chyba zbyt dużo zjadłam-zanim się dowiedziałam o ciąży byłam na diecie,by na wakacje jakoś wyglądać jesli wszystko będzie ok,będę wyglądać "jakoś",ale inaczej hahamommytobe lubi tę wiadomość
-
Ja też na tym etapie miałam mega wzdęty brzuch Teraz już jest dużo lepiej.
-
Cześć dziewczyny. Witam się z Wami, mama 2 letniej Kornelki i świeżo rozpoczęta druga ciąża.
O pierwszą ciążę staralismy się rok!!
A druga to totalna, niespodziewana wpadka.
W tej pierwszej bylam od pierwszych chwil przeszczesliwa, a z tą drugą trochę jestem podlamana bo chcialam jeszcze trochę poczekać. Ale chyba nie doceniam tego co dostalam od życia. Czas się wziąść w garść. Lekarz we wtorek.
Pozdrawiamysallvie, katepr, Marciiik lubią tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda!