X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Niuniusia :) ja też się obawiam, i cieszę zarazem :) to chyba normalne.

Doris - ja musiałam wymienić garderobę bo nie było szans na spodnie :P ale teraz się wcisnę w spodnie :)

Doris_, Niuniusia lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz w ciazowych chodze spodniach bo brzuch mi odstaje :P ale to tez dlatego ze po blizniakach mi zostało ale mam wrazenie ze wygladam teraz jakbym była w 5 miesiacu :( staram sie nie jesc az tak duzo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 14:39

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki mam jeszcze nadzieję, wczorajsze HCG 3496,00, progesteron 41,48 (nigdy tak wysoko nie miałam), plamienie jest lekkie, wczoraj wieczorem fragmenty krwi i skrzepy ale to raczej lutka. Jutro jadę na usg.. Może jeszcze nie wszystko stracone??

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem dużo warzyw i owoców :) Normalnie nie mogę niczego innego :D hahaha ale dziś odważyłam się spróbować mojej ulubionej czekolady <3

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Kobitki mam jeszcze nadzieję, wczorajsze HCG 3496,00, progesteron 41,48 (nigdy tak wysoko nie miałam), plamienie jest lekkie, wczoraj wieczorem fragmenty krwi i skrzepy ale to raczej lutka. Jutro jadę na usg.. Może jeszcze nie wszystko stracone??

Bardzo ładna beta i bardzo ładny progesteron :)

dZhdp1.png

• ligotka Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wracam z pobrania krwi na bete, wyniki wieczorem, to drugie badanie po 48 h (pierwszy wynik 30) więc nie wiem jak dotrwam do wieczora.

Póki co mam objawy jak na okres który miałby przyjść jutro. Piersi bolą, brzuch też, szczególnie wieczorem, ale do tego strasznie szybko się męczę. Trzymajcie proszę kciukasy :)

0d1yw1d3eeyh60bt.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ligotka wrote:
    Ja właśnie wracam z pobrania krwi na bete, wyniki wieczorem, to drugie badanie po 48 h (pierwszy wynik 30) więc nie wiem jak dotrwam do wieczora.

Póki co mam objawy jak na okres który miałby przyjść jutro. Piersi bolą, brzuch też, szczególnie wieczorem, ale do tego strasznie szybko się męczę. Trzymajcie proszę kciukasy :)

Dużo kobietek miało te bóle okresowe :) ja nawet dziś miałam lekko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 14:48

dZhdp1.png

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli tylko te plamienia :(((

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Seli tylko te plamienia :(((

Moja Mama miała przez 3 miesiące normalny okres :P tak samo ostatnio żona kuzyna, rodzi na dniach :) niby starali się o dziecko po ślubie, mierzyła temperaturę... No i poszła na kontrolę do gina a on "no trzeci miesiąc! duży chłopak!" :P więc to tak różnie bywa...

dZhdp1.png

• Zyziaa Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam lekkie bóle okresowe i właśnie przez nie nabrałam podejrzeń czy to nie ciąża. A to dlatego że po pierwszej ciąży nigdy mnie brzuch i krzyż nie bolał.

uwo99n73hzywifeo.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:
    Cześć dziewczyny. Witam się z Wami, mama 2 letniej Kornelki i świeżo rozpoczęta druga ciąża.
    O pierwszą ciążę staralismy się rok!!
    A druga to totalna, niespodziewana wpadka.
    W tej pierwszej bylam od pierwszych chwil przeszczesliwa, a z tą drugą trochę jestem podlamana bo chcialam jeszcze trochę poczekać. Ale chyba nie doceniam tego co dostalam od życia. Czas się wziąść w garść. Lekarz we wtorek.
    Pozdrawiamy

Hej czy ja czytam o sobie ? :)
    Wszystko wypisz wymaluj tylko moja Kornelka ma 13 miesiecy :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie :) Ja czułam zagnieżdżenie, usg potwierdza miejsce :) ale potem czułam takie bóle okresowe jak dawno nie czułam! Bo od odstawienia anty ich nie miałam. Bo tak to ani piersi, ani nic takiego, wzdęcie i ból brzucha... przed betą pierwszą odrzuciło mnie od wody, od słodkiego. No i tak jeszcze z tydzień po terminie okresu czułam bóle od czasu do czasu, teraz lekko.

dZhdp1.png

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro powtórzę hcg ale wynik w poniedziałek, o 14 mam ginekologa

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o 14 czy w poniedziałek? :)

dZhdp1.png

• Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam wynik i jak w poniedziałek beta wynosila 20 tak dzisiaj 96 wiec ok a skad te plamienie to nie wiem ale bylo tego malo a teraz tylko na papierze mam lekko rozowe.... jakby jakies naczynko poszlo.... powtorka badan w poniedziałek wiec zobaczymy

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
  • Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i dzisiaj jest 14 dpo

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobre wieści!:)
    A ja non stop sikam. Po prostu non stop. Nawet trudno mi się stoi :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To beta dobrze rośnie, progesteron jest duży... To niby nie powinno być plamień, ale może być krwiak, torbiel, albo naczynko jak mówisz, skonsultuj to z lekarzem jak możesz :)

dZhdp1.png

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    To dobre wieści!:)
    A ja non stop sikam. Po prostu non stop. Nawet trudno mi się stoi :D
    Matko! Ja tak samo, nawet nie mogłam się zdrzemnac spokojnie bo zaraz musiałam iść sikac...

Seli, isto lubią tę wiadomość

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dziś o 14 czy w poniedziałek? :)
    Jutro

Nowy początek <3
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ