X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Widzę, że więcej nas idzie 25.05 ;) Ja nadal nie wiem jak wyliczyć w którym tyg jestem ;x No ale nic to, pójdę do lekarza to się wszystkiego dowiem :)
    W internecie jest mnóstwo kalkulatorów terminów porodów i podają od razu tydzień w którym jesteś :) według OM zazwyczaj :)

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    W internecie jest mnóstwo kalkulatorów terminów porodów i podają od razu tydzień w którym jesteś :) według OM zazwyczaj :)
    Wszystko ok, tylko poroniłam 6.04 w 6 tygodniu i nie bardzo wiem od kiedy liczyć, bo w sumie zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu.

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Wszystko ok, tylko poroniłam 6.04 w 6 tygodniu i nie bardzo wiem od kiedy liczyć, bo w sumie zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu.
    Ahh... To faktycznie najlepiej będzie poczekać na wizytę u lekarza :*

dxomdf9h9r427akt.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wg kalkulatorów zaczął się 7 tydzień, ale wydaje mi się, że chyba mniej będzie ;)

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Dzień dobry!
    Witaj Rub! Bardzo się cieszę że Cię tu widzę i że do nas dołączyłaś :)
    Czy wam też zdarza się wymiotować „na sucho”? Od kilku dni z samego rana tak mnie męczy, że przy pustym żołądku muszę nad porcelaną się nachylić i po kilku skurczach żołądka przechodzi. Jakby mu wystarczył sam odruch :P

Sanka, mam dokładnie to samo od tygodnia :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam. Według owulacji to mój 5 tydzień,mam pytanie czy w przyszłym tygodniu mogę już iść do lekarza czy jeszcze musze poczekać ?...

U mnie w 5+3 był tylko pecherzyk, a w 6+3 już jest serduszko :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zawsze lepiej isc troche pozniej, ciaza potrafi byc mlodsza i sa niepotrzebne nerwy ;)

Marciiik lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Sanka, mam dokładnie to samo od tygodnia :-)
    Nie lubię tego! Okropne uczucie, chce się a nie ma czym :/
    W pierwszej ciąży miałam na prawdę bardzo delikatne mdłości, a wymiotowałam tylko 2 razy i to bardziej tak na zasadzie „a może spróbuje, może mi ulży”. Teraz jest okropnie, śpię w nocy jakieś 7-8h, budze sie nieprzytomna a potem musze jeszcze uciąć sobie drzemke w dzień

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dziewczyny, zawsze lepiej isc troche pozniej, ciaza potrafi byc mlodsza i sa niepotrzebne nerwy ;)
    Ale pamiętajcie, że sam fakt pójścia później nie uchroni was od stresu i nogi dalej będą jak z waty :)

Ja dzisiaj miałam 2 próby ucieczki spod gabinetu. Jak weszłam kobieta myślała, że jej tam zejdę. Ciśnienie 220/90, ręce się telepia, głos drży i nogi jak z waty ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Ale pamiętajcie, że sam fakt pójścia później nie uchroni was od stresu i nogi dalej będą jak z waty :)

Ja dzisiaj miałam 2 próby ucieczki spod gabinetu. Jak weszłam kobieta myślała, że jej tam zejdę. Ciśnienie 220/90, ręce się telepia, głos drży i nogi jak z waty ;)

Drugi raz tez sie stresowalam. Chyba przy kazdej bede miec stres ale wiekszy stres jest chyba jak jeszcze widac sam pecherzyk i lekarz kaze odczekac kolejne dwa tygodnie i czlowiek sie zastanawia "rozwinie sie czy nie"

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to przestane się stresować jak urodze. Póki co kupiłam sobie w ramach talizmanu koszulkę ciążowa na pakamerze z napisem "Nie jedz arbuza z pestkami! ... Mówili"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 16:00

Seli, Zyziaa, Rub45 lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Ja to przestane się stresować jak urodze. Póki co kupiłam sobie w ramach talizmanu koszulkę ciążowa na pakamerze z napisem "Nie jedz arbuza z pestkami! ... Mówili"

Hahaha. Ja sie bede stresowac bo potem kolki itp. :p pierwsze dziecko to tak pewnie bedzie ;p

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie w czelusciach internetu był taki obrazek z kobietą na porodówce, którzy trzyma przy cycku małego kluska i podpis "co dalej, kurwa, co dalej?" ;)
    Dasz radę, "jakoś" samo intuicyjnie się wszystko układa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 16:05

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Gdzie w czelusciach internetu był taki obrazek z kobietą na porodówce, którzy trzyma przy cycku małego kluska i podpis "co dalej, kurwa, co dalej?" ;)
    Dasz radę, "jakoś" samo intuicyjnie się wszystko układa :)

Hahaha :D ja do tej pory tylko obce dzieci mialam pod opieka i haslo "co jest w dzieciach najlepsze? To ze nie sa moje" :D

Minie Black lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, ja generalnie nie lubię nawet dzieci! Tylko przez ostatnie miesiące miałam ochotę ukraść każde dziecko jakie widziałam!

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Seli, ja generalnie nie lubię nawet dzieci! Tylko przez ostatnie miesiące miałam ochotę ukraść każde dziecko jakie widziałam!

Omg! :D mi sie podobaly wszystkie na zdjeciach ale wiem, ze takie fajne nie sa w rzeczywistosci ;D z reszta ja juz mowie, ze urodze potwora i swiat niech sie chowa ;) ale to... jednak moj potwor ;)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą widziałam gdzieś, że też wizytujecie u F. 28 maja, piątka!

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dziewczyny! :)
    Szczerze powiem Wam, że zanim Alicja się pojawiła mąż się mnie zapytał :" wrócimy ze szpitala i co dalej z tym dzieckiem robić?", a to tak na prawdę samo przychodzi :)

dxomdf9h9r427akt.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Swoją drogą widziałam gdzieś, że też wizytujecie u F. 28 maja, piątka!

Tak :) A Ty? Też u niego? Bo ja już się gubię kto gdzie :P
    Zastanawiam się co zobaczy na usg i czy nie lepiej już przez brzuch tego robić.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Haha dziewczyny! :)
    Szczerze powiem Wam, że zanim Alicja się pojawiła mąż się mnie zapytał :" wrócimy ze szpitala i co dalej z tym dzieckiem robić?", a to tak na prawdę samo przychodzi :)

Mój ma plan układania już z dzieckiem lego star wars :P także ten... :)

dZhdp1.png

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ