STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
olkakarolka wrote:Widzę, że więcej nas idzie 25.05 Ja nadal nie wiem jak wyliczyć w którym tyg jestem ;x No ale nic to, pójdę do lekarza to się wszystkiego dowiem
-
natalaa_aa wrote:W internecie jest mnóstwo kalkulatorów terminów porodów i podają od razu tydzień w którym jesteś według OM zazwyczaj
-
Sanka wrote:Dzień dobry!
Witaj Rub! Bardzo się cieszę że Cię tu widzę i że do nas dołączyłaś
Czy wam też zdarza się wymiotować „na sucho”? Od kilku dni z samego rana tak mnie męczy, że przy pustym żołądku muszę nad porcelaną się nachylić i po kilku skurczach żołądka przechodzi. Jakby mu wystarczył sam odruch
Sanka, mam dokładnie to samo od tygodnia
-
Dziewczyny, zawsze lepiej isc troche pozniej, ciaza potrafi byc mlodsza i sa niepotrzebne nerwy
Marciiik lubi tę wiadomość
-
Magdoczka wrote:Sanka, mam dokładnie to samo od tygodnia
W pierwszej ciąży miałam na prawdę bardzo delikatne mdłości, a wymiotowałam tylko 2 razy i to bardziej tak na zasadzie „a może spróbuje, może mi ulży”. Teraz jest okropnie, śpię w nocy jakieś 7-8h, budze sie nieprzytomna a potem musze jeszcze uciąć sobie drzemke w dzień -
nick nieaktualnySeli wrote:Dziewczyny, zawsze lepiej isc troche pozniej, ciaza potrafi byc mlodsza i sa niepotrzebne nerwy
Ja dzisiaj miałam 2 próby ucieczki spod gabinetu. Jak weszłam kobieta myślała, że jej tam zejdę. Ciśnienie 220/90, ręce się telepia, głos drży i nogi jak z waty -
Minie Black wrote:Ale pamiętajcie, że sam fakt pójścia później nie uchroni was od stresu i nogi dalej będą jak z waty
Ja dzisiaj miałam 2 próby ucieczki spod gabinetu. Jak weszłam kobieta myślała, że jej tam zejdę. Ciśnienie 220/90, ręce się telepia, głos drży i nogi jak z waty
Drugi raz tez sie stresowalam. Chyba przy kazdej bede miec stres ale wiekszy stres jest chyba jak jeszcze widac sam pecherzyk i lekarz kaze odczekac kolejne dwa tygodnie i czlowiek sie zastanawia "rozwinie sie czy nie" -
nick nieaktualnyJa to przestane się stresować jak urodze. Póki co kupiłam sobie w ramach talizmanu koszulkę ciążowa na pakamerze z napisem "Nie jedz arbuza z pestkami! ... Mówili"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 16:00
Seli, Zyziaa, Rub45 lubią tę wiadomość
-
Minie Black wrote:Ja to przestane się stresować jak urodze. Póki co kupiłam sobie w ramach talizmanu koszulkę ciążowa na pakamerze z napisem "Nie jedz arbuza z pestkami! ... Mówili"
Hahaha. Ja sie bede stresowac bo potem kolki itp. :p pierwsze dziecko to tak pewnie bedzie ;p -
nick nieaktualnyGdzie w czelusciach internetu był taki obrazek z kobietą na porodówce, którzy trzyma przy cycku małego kluska i podpis "co dalej, kurwa, co dalej?"
Dasz radę, "jakoś" samo intuicyjnie się wszystko układaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 16:05
-
Minie Black wrote:Gdzie w czelusciach internetu był taki obrazek z kobietą na porodówce, którzy trzyma przy cycku małego kluska i podpis "co dalej, kurwa, co dalej?"
Dasz radę, "jakoś" samo intuicyjnie się wszystko układa
Hahaha ja do tej pory tylko obce dzieci mialam pod opieka i haslo "co jest w dzieciach najlepsze? To ze nie sa moje"Minie Black lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Minie Black wrote:Seli, ja generalnie nie lubię nawet dzieci! Tylko przez ostatnie miesiące miałam ochotę ukraść każde dziecko jakie widziałam!
Omg! mi sie podobaly wszystkie na zdjeciach ale wiem, ze takie fajne nie sa w rzeczywistosci z reszta ja juz mowie, ze urodze potwora i swiat niech sie chowa ale to... jednak moj potwor -
nick nieaktualny
-
Minie Black wrote:Swoją drogą widziałam gdzieś, że też wizytujecie u F. 28 maja, piątka!
Tak A Ty? Też u niego? Bo ja już się gubię kto gdzie
Zastanawiam się co zobaczy na usg i czy nie lepiej już przez brzuch tego robić. -
natalaa_aa wrote:Haha dziewczyny!
Szczerze powiem Wam, że zanim Alicja się pojawiła mąż się mnie zapytał :" wrócimy ze szpitala i co dalej z tym dzieckiem robić?", a to tak na prawdę samo przychodzi
Mój ma plan układania już z dzieckiem lego star wars także ten...