X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Widzę, że więcej nas idzie 25.05 ;) Ja nadal nie wiem jak wyliczyć w którym tyg jestem ;x No ale nic to, pójdę do lekarza to się wszystkiego dowiem :)
    W internecie jest mnóstwo kalkulatorów terminów porodów i podają od razu tydzień w którym jesteś :) według OM zazwyczaj :)

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    W internecie jest mnóstwo kalkulatorów terminów porodów i podają od razu tydzień w którym jesteś :) według OM zazwyczaj :)
    Wszystko ok, tylko poroniłam 6.04 w 6 tygodniu i nie bardzo wiem od kiedy liczyć, bo w sumie zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu.

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Wszystko ok, tylko poroniłam 6.04 w 6 tygodniu i nie bardzo wiem od kiedy liczyć, bo w sumie zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu.
    Ahh... To faktycznie najlepiej będzie poczekać na wizytę u lekarza :*

dxomdf9h9r427akt.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wg kalkulatorów zaczął się 7 tydzień, ale wydaje mi się, że chyba mniej będzie ;)

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Dzień dobry!
    Witaj Rub! Bardzo się cieszę że Cię tu widzę i że do nas dołączyłaś :)
    Czy wam też zdarza się wymiotować „na sucho”? Od kilku dni z samego rana tak mnie męczy, że przy pustym żołądku muszę nad porcelaną się nachylić i po kilku skurczach żołądka przechodzi. Jakby mu wystarczył sam odruch :P

Sanka, mam dokładnie to samo od tygodnia :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam. Według owulacji to mój 5 tydzień,mam pytanie czy w przyszłym tygodniu mogę już iść do lekarza czy jeszcze musze poczekać ?...

U mnie w 5+3 był tylko pecherzyk, a w 6+3 już jest serduszko :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zawsze lepiej isc troche pozniej, ciaza potrafi byc mlodsza i sa niepotrzebne nerwy ;)

Marciiik lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Sanka, mam dokładnie to samo od tygodnia :-)
    Nie lubię tego! Okropne uczucie, chce się a nie ma czym :/
    W pierwszej ciąży miałam na prawdę bardzo delikatne mdłości, a wymiotowałam tylko 2 razy i to bardziej tak na zasadzie „a może spróbuje, może mi ulży”. Teraz jest okropnie, śpię w nocy jakieś 7-8h, budze sie nieprzytomna a potem musze jeszcze uciąć sobie drzemke w dzień

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dziewczyny, zawsze lepiej isc troche pozniej, ciaza potrafi byc mlodsza i sa niepotrzebne nerwy ;)
    Ale pamiętajcie, że sam fakt pójścia później nie uchroni was od stresu i nogi dalej będą jak z waty :)

Ja dzisiaj miałam 2 próby ucieczki spod gabinetu. Jak weszłam kobieta myślała, że jej tam zejdę. Ciśnienie 220/90, ręce się telepia, głos drży i nogi jak z waty ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Ale pamiętajcie, że sam fakt pójścia później nie uchroni was od stresu i nogi dalej będą jak z waty :)

Ja dzisiaj miałam 2 próby ucieczki spod gabinetu. Jak weszłam kobieta myślała, że jej tam zejdę. Ciśnienie 220/90, ręce się telepia, głos drży i nogi jak z waty ;)

Drugi raz tez sie stresowalam. Chyba przy kazdej bede miec stres ale wiekszy stres jest chyba jak jeszcze widac sam pecherzyk i lekarz kaze odczekac kolejne dwa tygodnie i czlowiek sie zastanawia "rozwinie sie czy nie"

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to przestane się stresować jak urodze. Póki co kupiłam sobie w ramach talizmanu koszulkę ciążowa na pakamerze z napisem "Nie jedz arbuza z pestkami! ... Mówili"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 16:00

Seli, Zyziaa, Rub45 lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Ja to przestane się stresować jak urodze. Póki co kupiłam sobie w ramach talizmanu koszulkę ciążowa na pakamerze z napisem "Nie jedz arbuza z pestkami! ... Mówili"

Hahaha. Ja sie bede stresowac bo potem kolki itp. :p pierwsze dziecko to tak pewnie bedzie ;p

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie w czelusciach internetu był taki obrazek z kobietą na porodówce, którzy trzyma przy cycku małego kluska i podpis "co dalej, kurwa, co dalej?" ;)
    Dasz radę, "jakoś" samo intuicyjnie się wszystko układa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 16:05

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Gdzie w czelusciach internetu był taki obrazek z kobietą na porodówce, którzy trzyma przy cycku małego kluska i podpis "co dalej, kurwa, co dalej?" ;)
    Dasz radę, "jakoś" samo intuicyjnie się wszystko układa :)

Hahaha :D ja do tej pory tylko obce dzieci mialam pod opieka i haslo "co jest w dzieciach najlepsze? To ze nie sa moje" :D

Minie Black lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, ja generalnie nie lubię nawet dzieci! Tylko przez ostatnie miesiące miałam ochotę ukraść każde dziecko jakie widziałam!

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Seli, ja generalnie nie lubię nawet dzieci! Tylko przez ostatnie miesiące miałam ochotę ukraść każde dziecko jakie widziałam!

Omg! :D mi sie podobaly wszystkie na zdjeciach ale wiem, ze takie fajne nie sa w rzeczywistosci ;D z reszta ja juz mowie, ze urodze potwora i swiat niech sie chowa ;) ale to... jednak moj potwor ;)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą widziałam gdzieś, że też wizytujecie u F. 28 maja, piątka!

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dziewczyny! :)
    Szczerze powiem Wam, że zanim Alicja się pojawiła mąż się mnie zapytał :" wrócimy ze szpitala i co dalej z tym dzieckiem robić?", a to tak na prawdę samo przychodzi :)

dxomdf9h9r427akt.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Swoją drogą widziałam gdzieś, że też wizytujecie u F. 28 maja, piątka!

Tak :) A Ty? Też u niego? Bo ja już się gubię kto gdzie :P
    Zastanawiam się co zobaczy na usg i czy nie lepiej już przez brzuch tego robić.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Haha dziewczyny! :)
    Szczerze powiem Wam, że zanim Alicja się pojawiła mąż się mnie zapytał :" wrócimy ze szpitala i co dalej z tym dzieckiem robić?", a to tak na prawdę samo przychodzi :)

Mój ma plan układania już z dzieckiem lego star wars :P także ten... :)

dZhdp1.png

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ