X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, kupiłam gilotynkę i jestem Ci mega wdzięczna za oszczędzenie kłopotu i latania niepotrzebnie po mieście :*

• katepr Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was robiła badania z krwi w brussie? Dostalam sms ze wynik jest od 16 33 wchodze a tam tylko wynik z.kwietnia :/ co za szit

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Seli, kupiłam gilotynkę i jestem Ci mega wdzięczna za oszczędzenie kłopotu i latania niepotrzebnie po mieście :*

Ciesze się, że mogłam pomóc :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hahaha. Ja sie bede stresowac bo potem kolki itp. :p pierwsze dziecko to tak pewnie bedzie ;p

Moze to banalnie zabrzmi ale to na prawde samo przyjdzie :) ja urodzilam starsza core majac 19,5 roku dostalam ja na piers i od razu wiedzialam co z czym :)
    A nawet na szkole rodzenia nie chodzilam, mlodszego rodzenstwa tez nie mam :)
    Takze kochana spokojnie :)

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Ja to przestane się stresować jak urodze. Póki co kupiłam sobie w ramach talizmanu koszulkę ciążowa na pakamerze z napisem "Nie jedz arbuza z pestkami! ... Mówili"
    Jak sie ma dzieci to człowiek nigdy sie nie przestaje stresowac a to kupka a to ząbki a to robi a tego nie robi a pozniej a bo sie uczy bo sie nie uczy itd.... hehe
    Taki los rodzica

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub chyba tak :)

Salvie ja ani rodzeństwa, ani dzieci wśród znajomych, nic :P jedynie starszaki w szkole gdzie uczyłam czy przedszkolu :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie nie każda matka odrazu tak ogarnia więc brawa dla Ciebie :) uwierzcie że sa matki które kilka godzin po porodzie pytaja czy moze ktos im pokazać jak pieluche zmienić albo pytaja czy mogą dziecko nakarmić :p

sallvie, Marciiik lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Sallvie nie każda matka odrazu tak ogarnia więc brawa dla Ciebie :) uwierzcie że sa matki które kilka godzin po porodzie pytaja czy moze ktos im pokazać jak pieluche zmienić albo pytaja czy mogą dziecko nakarmić :p

ja pewnie będę pytać :P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak :) A Ty? Też u niego? Bo ja już się gubię kto gdzie :P
    Zastanawiam się co zobaczy na usg i czy nie lepiej już przez brzuch tego robić.
    Tak ja też, wcześniej leczyłam się u kogoś innego, ale to spec od leczenia a nie prowadzenia ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 17:03

• sallvie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seli to i tak znacznie wiecej niz ja szczerze mowiac :)
    katepr na pewno i takie sie znajda nie kazda z nas jest idealna ja np balam sie kapac core przez pierwsze kilka dni bo balam sie ze mi sie wyslizgnie czy cos ale raz, drugi, piaty i jakos poszlo i na pewno dziewczyny beda mialy tak samo z czymkolwiek :) za pierwszym razem bedzie strach i niepewnosc ale juz za 5 bedzie dobrze :)

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷

Czekamy na M !
    preg.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie ale to co innego jak są te dzieci większe, nie Twoje i na zasadach szkolnych :P no i... To też większość dzieci niepełnosprawnych. Więc dla mnie wszystko jest takie inne.

To będzie u mnie w sumie 4 wizyta u niego w ogóle :P

sallvie lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salvie no kapiel to rozumiem ale zmiana pieluchy? Przeciez nawet jak zrobi to kobita źle to nic sie nie stanie :p
    Seli bedzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 17:10

sallvie lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Salvie no kapiel to rozumiem ale zmiana pieluchy? Przeciez nawet jak zrobi to kobita źle to nic sie nie stanie :p
    Seli bedzie dobrze :)

Wierzę w to :) Trzeba będzie sobie poradzić :)

dZhdp1.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr pewnie ze tak :)
    Wydaje mi sie ze jesli chodzi o zmiane pieluchy to nie jest to strach przed samym zalozeniem pampersa ale przed tym jak tego dzieciaczka zlapac zeby mu krzywdy nie zrobic :)
    A jeszcze jak sie kruszynka mniej niz 3kg urodzi to juz w ogole mozna sie przestraszyc zeby nie polamac :)

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷

Czekamy na M !
    preg.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem rodzice się boją że coś dziecku zrobią ale noworodki są o wiele silniejsze niż nam sie wydaje :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Tak wiem rodzice się boją że coś dziecku zrobią ale noworodki są o wiele silniejsze niż nam sie wydaje :)

Ale delikatne też, jakby nie było :) tak myślę :) dziś widziałam śpiszoszki z napisem "tato dasz radę" i strzałki gdzie jaka ręka i noga :P

dZhdp1.png

• Zyziaa Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak urodziłam i oddali mi małego wykąpanego to byłam w takim szoku, że nie bardzo wiedziałam co mam robić. Pieluchę za luźno ubierałam,:-) ale po pierwszym zasikaniu skapnęłam się że coś nie tak robię. Też nigdy nie miałam okazji opiekować się dzieckiem i nawet żałowałam że nie poszłam do szkoły rodzenia.

uwo99n73hzywifeo.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik! Beta 3032 :D

Seli, Rub45, sallvie, Tosia2323, Olaa86 lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak marcelina, miała wizytę o 14 i nic się nie odzywa...

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie miała czasu się odezwać..

Sanka wpiszesz mnie na 17 stycznia? :)

Sanka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ