X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, kupiłam gilotynkę i jestem Ci mega wdzięczna za oszczędzenie kłopotu i latania niepotrzebnie po mieście :*

• katepr Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was robiła badania z krwi w brussie? Dostalam sms ze wynik jest od 16 33 wchodze a tam tylko wynik z.kwietnia :/ co za szit

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Seli, kupiłam gilotynkę i jestem Ci mega wdzięczna za oszczędzenie kłopotu i latania niepotrzebnie po mieście :*

Ciesze się, że mogłam pomóc :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hahaha. Ja sie bede stresowac bo potem kolki itp. :p pierwsze dziecko to tak pewnie bedzie ;p

Moze to banalnie zabrzmi ale to na prawde samo przyjdzie :) ja urodzilam starsza core majac 19,5 roku dostalam ja na piers i od razu wiedzialam co z czym :)
    A nawet na szkole rodzenia nie chodzilam, mlodszego rodzenstwa tez nie mam :)
    Takze kochana spokojnie :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Ja to przestane się stresować jak urodze. Póki co kupiłam sobie w ramach talizmanu koszulkę ciążowa na pakamerze z napisem "Nie jedz arbuza z pestkami! ... Mówili"
    Jak sie ma dzieci to człowiek nigdy sie nie przestaje stresowac a to kupka a to ząbki a to robi a tego nie robi a pozniej a bo sie uczy bo sie nie uczy itd.... hehe
    Taki los rodzica

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub chyba tak :)

Salvie ja ani rodzeństwa, ani dzieci wśród znajomych, nic :P jedynie starszaki w szkole gdzie uczyłam czy przedszkolu :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie nie każda matka odrazu tak ogarnia więc brawa dla Ciebie :) uwierzcie że sa matki które kilka godzin po porodzie pytaja czy moze ktos im pokazać jak pieluche zmienić albo pytaja czy mogą dziecko nakarmić :p

sallvie, Marciiik lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Sallvie nie każda matka odrazu tak ogarnia więc brawa dla Ciebie :) uwierzcie że sa matki które kilka godzin po porodzie pytaja czy moze ktos im pokazać jak pieluche zmienić albo pytaja czy mogą dziecko nakarmić :p

ja pewnie będę pytać :P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak :) A Ty? Też u niego? Bo ja już się gubię kto gdzie :P
    Zastanawiam się co zobaczy na usg i czy nie lepiej już przez brzuch tego robić.
    Tak ja też, wcześniej leczyłam się u kogoś innego, ale to spec od leczenia a nie prowadzenia ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 17:03

• sallvie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seli to i tak znacznie wiecej niz ja szczerze mowiac :)
    katepr na pewno i takie sie znajda nie kazda z nas jest idealna ja np balam sie kapac core przez pierwsze kilka dni bo balam sie ze mi sie wyslizgnie czy cos ale raz, drugi, piaty i jakos poszlo i na pewno dziewczyny beda mialy tak samo z czymkolwiek :) za pierwszym razem bedzie strach i niepewnosc ale juz za 5 bedzie dobrze :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie ale to co innego jak są te dzieci większe, nie Twoje i na zasadach szkolnych :P no i... To też większość dzieci niepełnosprawnych. Więc dla mnie wszystko jest takie inne.

To będzie u mnie w sumie 4 wizyta u niego w ogóle :P

sallvie lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salvie no kapiel to rozumiem ale zmiana pieluchy? Przeciez nawet jak zrobi to kobita źle to nic sie nie stanie :p
    Seli bedzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 17:10

sallvie lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Salvie no kapiel to rozumiem ale zmiana pieluchy? Przeciez nawet jak zrobi to kobita źle to nic sie nie stanie :p
    Seli bedzie dobrze :)

Wierzę w to :) Trzeba będzie sobie poradzić :)

dZhdp1.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr pewnie ze tak :)
    Wydaje mi sie ze jesli chodzi o zmiane pieluchy to nie jest to strach przed samym zalozeniem pampersa ale przed tym jak tego dzieciaczka zlapac zeby mu krzywdy nie zrobic :)
    A jeszcze jak sie kruszynka mniej niz 3kg urodzi to juz w ogole mozna sie przestraszyc zeby nie polamac :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem rodzice się boją że coś dziecku zrobią ale noworodki są o wiele silniejsze niż nam sie wydaje :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Tak wiem rodzice się boją że coś dziecku zrobią ale noworodki są o wiele silniejsze niż nam sie wydaje :)

Ale delikatne też, jakby nie było :) tak myślę :) dziś widziałam śpiszoszki z napisem "tato dasz radę" i strzałki gdzie jaka ręka i noga :P

dZhdp1.png

• Zyziaa Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak urodziłam i oddali mi małego wykąpanego to byłam w takim szoku, że nie bardzo wiedziałam co mam robić. Pieluchę za luźno ubierałam,:-) ale po pierwszym zasikaniu skapnęłam się że coś nie tak robię. Też nigdy nie miałam okazji opiekować się dzieckiem i nawet żałowałam że nie poszłam do szkoły rodzenia.

uwo99n73hzywifeo.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik! Beta 3032 :D

Seli, Rub45, sallvie, Tosia2323, Olaa86 lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak marcelina, miała wizytę o 14 i nic się nie odzywa...

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie miała czasu się odezwać..

Sanka wpiszesz mnie na 17 stycznia? :)

Sanka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ