X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Może nie miała czasu się odezwać..

Sanka wpiszesz mnie na 17 stycznia? :)

To masz termin jak ja chociaż ja potwierdzę dopiero po usg czy by napewno

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc po USG mam znów nadzieję! Okaże się po wyniku HCG. Ale GSD 13,6mm, malutki zarodek, ciałko żółte pięknie w środku. Termin wg USG 9 stycznia (starsze o 6 dni) albo wielkie będzie hehe he... Lekarz był w szoku tak dobrych wyników u mnie... Progesteron ponad 40,zawsze Maks 13 miałam. Mam nadzieję, czekam na hcg!!

Tosia2323, katepr, Marciiik, Seli, Sanka, sallvie lubią tę wiadomość

Nowy początek <3
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Więc po USG mam znów nadzieję! Okaże się po wyniku HCG. Ale GSD 13,6mm, malutki zarodek, ciałko żółte pięknie w środku. Termin wg USG 9 stycznia (starsze o 6 dni) albo wielkie będzie hehe he... Lekarz był w szoku tak dobrych wyników u mnie... Progesteron ponad 40,zawsze Maks 13 miałam. Mam nadzieję, czekam na hcg!!

U mnie w poprzedniej ciazy rozmiar był dokładnie taki sam 13mm byłam w 5t+3d ciałko żółte ciążowe sr.17mm

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pełna nadziei!!!

Nowy początek <3
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie trzymam terminu z om mimo ze owulacje miałam 20 dc.wg takiego też w szpitalu liczą tc wiec niepotrzebny mi termin z usg bo nikt nie bedzie na niego patrzyl za bardzo idac do porodu. Tzn spojrzą ale i tak zawsze om jest najważniejsza :p no chyba ze ktoś ma mega nieregularne cykle :)

Marcelcia ten wiek wg usg i tak bedzie za kazdym razem inny na tym etapie nic nie mowi o wielkosci :) super ale hcg to już chyba robić nie musiałaś ;)

sallvie lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z katepr w szpitalu patrza na termin z om :)
    Corke urodzilam 37+2 z om a 35+5 z usg I mimo to w szpitalu w ksiazeczce ma wpisane porod po 37 tygodniu i nie jest uznana za wczesniaka.

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to nie zawsze tak jest, że mama dostaje maleństwo i wie, co z nim robić. Nawet najbardziej wyczekane dziecko, najbardziej wyedukowana mama, a problemy mogą się pojawić, bo to totalna zmiana w życiu, plus stres, plus hormony, plus zmęczenie. Oczywiscie życzę Wam (nam) wszystkim, by było intuicyjnie i z górki, ale mamom, które mają trudności w odnalezieniu się w nowej roli, zdania typu "to naturalne", "przychodzi samo" nie pomagają. Tak tylkp uwrażliwiam, bo miałam z takimi kobietami styczność i to są bardzo trudne sytuacje, zwłaszcza dla tych kobiet.
    Co do terminu porodu, to przyjmuje się temin z om, chyba, że różnica między terminem z usg a terminem z om jest spora (nie pamiętam jaka). A termin z usg może się co badanie nieco zmieniać.

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam Przez plamienia

Nowy początek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Mi termin z kalkulatora wychodzi na 11 wrzesień. W poniedzialek dopiero 1 wizyta. 21 kwietnia miałam pierwsze iui.
    Bardzo się boję wizyty. Nie wiem po co naczytałam się o tym co może być źle. Powinnam mieć karę na internet :-D.

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciiik wrote:
    Dziewczyny, to nie zawsze tak jest, że mama dostaje maleństwo i wie, co z nim robić. Nawet najbardziej wyczekane dziecko, najbardziej wyedukowana mama, a problemy mogą się pojawić, bo to totalna zmiana w życiu, plus stres, plus hormony, plus zmęczenie. Oczywiscie życzę Wam (nam) wszystkim, by było intuicyjnie i z górki, ale mamom, które mają trudności w odnalezieniu się w nowej roli, zdania typu "to naturalne", "przychodzi samo" nie pomagają. Tak tylkp uwrażliwiam, bo miałam z takimi kobietami styczność i to są bardzo trudne sytuacje, zwłaszcza dla tych kobiet.
    Co do terminu porodu, to przyjmuje się temin z om, chyba, że różnica między terminem z usg a terminem z om jest spora (nie pamiętam jaka). A termin z usg może się co badanie nieco zmieniać.

O dobrze powiedziane! Potem czuje sie taka zle... jak np. Ja w ciazy... Bo nie wolno narzekac na zle samopoczucie tylko trzeba sie cieszyc bo ciaza to przepiekny okres... No ale czlowiek sie stresuje, martwi... Juz zmienia sie w pewnym sensie zycie... I potem jak mowi sie, ze jest tak kolorowo i fajnie to co po niektorzy w depresje moga wpasc.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sonik wrote:
    Cześć Dziewczyny.
    Mi termin z kalkulatora wychodzi na 11 wrzesień. W poniedzialek dopiero 1 wizyta. 21 kwietnia miałam pierwsze iui.
    Bardzo się boję wizyty. Nie wiem po co naczytałam się o tym co może być źle. Powinnam mieć karę na internet :-D.

Gratuluje :-)
    Badz dobrej myśli rozumiem ze termin masz na 11 stycznia ???

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sonik wrote:
    Cześć Dziewczyny.
    Hehehe lepiej nie czytac ;) witaj

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ten piekny okres ciazy jest zdeczka przemalowany. No ale niewiem moze bylam.gorszym przypadkien najpierw połowe ciazy haftałam a potem ciagle cos mnie bolało a ze nie lubie sie nad sobą użalać to tak łaziłam :p

Marciik gdzie miałaś styczność z takimi kobitami jesli oczywiscie mogę zapytać :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jadaj chyba najpóźniej z Was bede miec pierwsza wizyte :) bo dopiero 4 czerwca... tylko ze ja ostatnia @ mialam 15'04

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby jakos wybitnie sie zle nie czuje ale brakuje mi pewnych rzeczy, mam duzo obaw. Przez moment czulam sie jak inkubator nie jak czlowiek... Ale zalic sie juz bede tylko i wylacznie mezowi bo on jakos to zrozumie a kobiety co po niektore to tylko zjechac cie potrafia zamiac wesprzec jakos. Nie wierze, ze wszystko jest takie zawsze kolorowe i piekne bo cale zycie nie jest idealne ;p

olkakarolka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa86 wrote:
    To jadaj chyba najpóźniej z Was bede miec pierwsza wizyte :) bo dopiero 4 czerwca... tylko ze ja ostatnia @ mialam 15'04

Najpóźniej to wizytę bede miała ja jeżeli nie pojadę wcześniej do pl bo dopiero w okolicach pierwszej połowy lipca bo tu pierwsze usg ok 12+ tygodnia ciąży wiec 4 czerwic były dlamnie terminem ekspresowym hehe

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hcg 5t1d 3469, 5t3d 5673.. Trochę nisko ale rośnie!

Tosia2323, wisienka94 lubią tę wiadomość

Nowy początek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelcia, istotne jest tylko to, że rośnie.
    Nienawidzę wieczorów, jestem tak obsrana ze strachu zawsze :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Hcg 5t1d 3469, 5t3d 5673.. Trochę nisko ale rośnie!

Najważniejsze ze rośnie i w usg wszystko ok. Trzeba być dobrej myśli. Trzymam kciuki :)

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze, nie ma innej opcji. Byłam przekonana że nie rośnie a tu taka niespodzianka. Wg kalkulatorów jest ok przyrost :)

Nowy początek <3
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ