X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zima... trzeba bedzie kurtke jakos kupic ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny heparynowe, jak u was wygląda białko s? Ja dostałam wyniki o kiepsko, zwiększamy dawkę na 0.6 albo i 0.8.

• mommytobe Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki badań. Wszystko w normie :) prog 18.92

Olaa86, Magdoczka, katepr lubią tę wiadomość

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkupuje od dziewczyn z olx ciuchy ciazowe... jak nowe spodnie kupilam, bluze ciazowa ,spodenki krotkie :) bo dla mnie to szkoda troche kasy na nowe :P

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Dżast28 Nowa

Wysłany: 19 maja 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja
    Robiłam betę 17.05 o godzinie 7 rano w 27 DC wynik 222,9 i powtórzyłam już na drugi dzień 18.05 godzina 15 wtedy wynik był już 370,3 co o tym myślicie ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 15:13

sallvie, Tosia2323, Olaa86, Magdoczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Dziewczyny heparynowe, jak u was wygląda białko s? Ja dostałam wyniki o kiepsko, zwiększamy dawkę na 0.6 albo i 0.8.

A jak się ma białko s do heparyny? Wybacz, ale nic nie kumam z tego. Ja robiłam białka c i s rok temu i były ok, potem już nie powtarzałam. Ale myślę, że heparyna powyżej 0.2 na dzień by mnie chyba zabiła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżast28 wrote:
    Witam i ja
    Robiłam betę 17.05 o godzinie 7 rano w 27 DC wynik 222,9 i powtórzyłam już na drugi dzień 18.05 godzina 15 wtedy wynik był już 370,3 co o tym myślicie ???

A co tu myśleć, bardzo dobrze.

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no faktycznie nam brzuchy wyjadą głównie na jesieni... Latem łatwiej bo lekkie tuniki sukienki i spoko... Kurtkę na zimę będzie trzeba kupić, w moją na
    Pewno się nie zapnę :(
    Dzis siedzimy w domu a jutro jedziemy na 50 rocznicę moich dziadków, także będzie wesoło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 15:41

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • Dżast28 Nowa

Wysłany: 19 maja 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    A co tu myśleć, bardzo dobrze.
    To pierwsza długo wyczekiwana ciąża dlatego jestem jeszcze w tym temacie "zielona". :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżast28 wrote:
    Witam i ja

Ładnie rośnie. Gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 15:55

• Dżast28 Nowa

Wysłany: 19 maja 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Ładnie rośnie. Gratulacje :)
    Dziękuję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 16:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    A jak się ma białko s do heparyny? Wybacz, ale nic nie kumam z tego. Ja robiłam białka c i s rok temu i były ok, potem już nie powtarzałam. Ale myślę, że heparyna powyżej 0.2 na dzień by mnie chyba zabiła.
    Niedobór białka s (niedobór odpowiada za zakrzepy m.in.) w ciąży jest poważnym tematem, który w moim przypadku potwierdza trombofilie. Norma jest 64-126%, a ja mam 35.... Dr już napisał że trzeba zwiększyć dawkę, ale nie jest przekonany czy na 0.6 czy 0.8 i zaleca konsultacje z hematologiem.... U mojej nie ma terminów i zapisałam się do pierwszego lepszego.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 16:28

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupilam sobie ciazowe spodenki na lato i jeansy bo lubie chodzic i z mysla o powrocie do pracy na pare dni beda idealne ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży ja zauważałam brzuszek koło początku 2trym, ale tak naprawdę spodnie ciążowe przydawały się później. Końcówka ciąży, to był największy "ubraniowy" kłopot, bo już wtedy zwykłe bluzki nie dawały rady. Ale bardzo długo nosiłam "normalne" bluzki, koszulki czy swetry. Rodziłam na początku lipca, więc czerwiec cały przechodziłam w sukienkach, nie zawsze ciążowych. Te ciuchy tyle kosztują, a są tylko na chwilę. Dobrze zaopatrzyć się w spodnie i legginsy, jakąś sukienkę i ze 2 bluzki, żeby było się w czym ludziom pokazać, ale to myślę możecie spokojnie odłożyć na kilka miesięcy jeszcze.

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie momentami wzdyma i w zwyklych ciuchach, mimo, ze mam luzne to czuje jak mnie cisnie. Wolalam sobie kupic takie jedne dla swobody ;) mysle, ze problem sie zacznie wrzesien/pazdziernik ;p

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny radzę odwiedzić jakiś fajny lumpeks. Ciuchy za grosze :) Moja siostra rodziła w grudniu i kupiła sobie płaszczyk ciążowy za 15 zl właśnie w lumpie.

Marciiik lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Dziewczyny radzę odwiedzić jakiś fajny lumpeks. Ciuchy za grosze :) Moja siostra rodziła w grudniu i kupiła sobie płaszczyk ciążowy za 15 zl właśnie w lumpie.

Ja ogolnie nie mam nic przeciwko ale mam mega schize na uzywane rzeczy :p w sensie jakies takie typu "duzo zarazkow" i nigdy niczego uzywanego nie zalozylam, nawet po jakiejs kuzynce czy cos. Ja lapie promocje, kupony itp. ;p mam tez pare takich fajnych sklepow, nie jakis sieciowek co sa tanie rzeczy.

Magdoczka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Ja mam zespil antyfosfolipidowy i lecę na heparynie 0,4 i acard

Nowy początek <3
  • katepr Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dawno w lumpie nie bylam ale nigdy nie widzialam.ciazowych ciuchow...moze dlatego ze nie szukalam niewiem :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż dziś się śmiał czy są takie ciążowe męskie :D bo na jego brzuszek by pasowały :P

dZhdp1.png

‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ