STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny.
Ale mnie dziś mdliło, a jak zaczęłam myć zęby to nie mało co zwymiotowałam. Udało się uniknąć ale potem jeszcze gorzej się czułam dopiero popołudniu mnie puściło. W poprzedniej ciąży wymioty, mdłości do końca 5 miesiąca. Jak myślę że znowu mnie to czeka to mam ochotę jeść, jeść i jeść, bo potem się to skończy. Pamiętam jak lekko ponad rok temu chodziłam i miałam takie pragnienie a nic mi nie smakowało. Żadne soki, woda wszystko beee Jakoś przechodziły soki domowe wiśniowe i porzeczkowe.
W pierwszej ciąży dosyć szybko mi brzuszek wyszedł, więc szybko musiałam się przerzucić na jeansy ciążowe. Ciuchy mam: kilka bluzek, dresy, jeansy i kurtkę zimową. Teraz kilka sukienek by się przydało.
-
nick nieaktualnyNo tak, każdy ma inaczej. Ja też się teraz spodziewam, że szybciej mi się brzuch pojawi, bo podobno w 2 ciąży tak jest, a że jeszcze rok temu miałam wielki brzusio o tej porze, to pewnie rozjadę się szybko. Grunt czuć się swobodnie.
I faktycznie w lumpku można coś upolować za grosze. Czasem warto zapytać czy mają coś ciążowego. -
U mnie brzuch tez szybko wyszedl w drugiej ciazy bo w 11 tc musialam juz spodnie zmiebic bk guzika nie dopinalam a c to dopiero bedzie w trzeciej.... i wcale duzo nie przytylam bo w 1-wszej 12 kg a w 2-giej 9 kgSzymon - 07.02.2012
Mateusz - 02.08.2016
Mamy to trzecia ciąża
Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475 -
Hej my też dzisiaj byłyśmy z córką na działce u moich rodziców. Oczywiście sen tak mnie zmorzył że poszłam na drzemkę z małą, a jak ona się obudziła po 1,5h to ja byłam tak nieprzytomna że sprzedałam ją babci i sama jeszcze poszłam spać na kolejne 1,5h. Spałabym dalej ale głód mnie obudził bo już 16 była
Co do ciuchów ciążowych to u mnie w pierwszej ciąży osoby które nie wiedziały o niej zauważyły dopiero w okolicach 24 tygodnia i to też niepewne były w ogóle miałam mały i zgrabny brzuszek, ale ja bardzo wysoka jestem a dziecko miałam przeciętnych rozmiarów więc u mnie to się rozkładało. Ale spodnie ciązowe nosiłam od ok 14-15tygodnia bo mimo że widać nie było to zwykłe spodnie mnie cisnęły. Nie kupiłam sobie właściwie żadnego fajnego ciucha ciążowego, rodziłam latem i końcówkę latałam głównie w spódnicach i pożyczonych od mamy większych i dłuższych bluzkach. Teraz to żałuję że oprócz dwóch par spodni nie mam żadnych innych ciuchów i pewnie tym razem coś sobie fajnego kupię choć już więcej dzieci nie planujemy. Trudno, mi też się coś należy -
Sanka wrote:Hej my też dzisiaj byłyśmy z córką na działce u moich rodziców. Oczywiście sen tak mnie zmorzył że poszłam na drzemkę z małą, a jak ona się obudziła po 1,5h to ja byłam tak nieprzytomna że sprzedałam ją babci i sama jeszcze poszłam spać na kolejne 1,5h. Spałabym dalej ale głód mnie obudził bo już 16 była
Co do ciuchów ciążowych to u mnie w pierwszej ciąży osoby które nie wiedziały o niej zauważyły dopiero w okolicach 24 tygodnia i to też niepewne były w ogóle miałam mały i zgrabny brzuszek, ale ja bardzo wysoka jestem a dziecko miałam przeciętnych rozmiarów więc u mnie to się rozkładało. Ale spodnie ciązowe nosiłam od ok 14-15tygodnia bo mimo że widać nie było to zwykłe spodnie mnie cisnęły. Nie kupiłam sobie właściwie żadnego fajnego ciucha ciążowego, rodziłam latem i końcówkę latałam głównie w spódnicach i pożyczonych od mamy większych i dłuższych bluzkach. Teraz to żałuję że oprócz dwóch par spodni nie mam żadnych innych ciuchów i pewnie tym razem coś sobie fajnego kupię choć już więcej dzieci nie planujemy. Trudno, mi też się coś należy
Maz do mnie wczoraj w sklepie "jak to doktorek powiedzial, kobieta w ciazy jest raz albo dwa" i kupilismy spodnie :p dla mnie to mega wygoda i poczuje sie lepiej tez jako kobieta jak zaloze wygodne jeansy, swoja droga wygladam szczuplej w nich niz nie ciazowych ;p i koszule.
My sniadanko, kosciolek, na bazarze zrobie podejscie do ziol na balkon
-
marcelcia wrote:Dziewczyny, które biora luteine dopochwowo, czy tez macie za kazdym razem tylw stresu czy krew sie nie pojawi? Bo dla mnie 3 razy dziennie to stres.. Albo co pojscie do toalety lub poczuje, ze mi mokro.. Tez tak macie??
Tak, ja też panikuję. Poprzednia ciąża którą straciłam zaczęła się plamieniami w 5tc więc co chwilę sprawdzam czy nie ma plamienia. Biorę również luteinę bo mam progesteron dosyć niski 14,20 A w drugim badaniu tylko 12,60 po wizycie zalecenie 2x1 luteina dopochwowo
-
Miłego dnia dziewczyny
Zaczynam dziś 9 tydzień. Nie wiem kiedy to zleciałosallvie, Magdoczka, marcelcia, Sylwunis lubią tę wiadomość
-
Paulina_2603 wrote:Miłego dnia dziewczyny
Zaczynam dziś 9 tydzień. Nie wiem kiedy to zleciało
Oj leci bardzo szybko ja mam termin już drugiej @ dziś -
Paulina_2603 wrote:Miłego dnia dziewczyny
Zaczynam dziś 9 tydzień. Nie wiem kiedy to zleciało
A ja tak samo jak na kwietniowkach tak tutaj jestem daleko za murzynami z wami
Znowu termin na koncowke miesiaca mam.Zyziaa lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
marcelcia wrote:Dziewczyny, które biora luteine dopochwowo, czy tez macie za kazdym razem tylw stresu czy krew sie nie pojawi? Bo dla mnie 3 razy dziennie to stres.. Albo co pojscie do toalety lub poczuje, ze mi mokro.. Tez tak macie??
Ja biore i pomimo traumatycznych wspomnien z pierwszej ciazy raczej nie panikuje. Ale ja wowczas nie czulam ze krawie. Wyciek luteiny czuc. Ale krwi chyba nie.
-
katepr wrote:Ika ale 4kg schudłaś od kiedy?? Miże nie jesz ze stresu? Ja tam bym chciala schudnać :p
Ja tez chcialam schudnac ale jak podczas ciazy tyle schudlam a jestem na poczatku to boje sie pomyslec co bedzie pozniej. -
czerwona_róża wrote:Ja biore i pomimo traumatycznych wspomnien z pierwszej ciazy raczej nie panikuje. Ale ja wowczas nie czulam ze krawie. Wyciek luteiny czuc. Ale krwi chyba nie.Nowy początek