X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Yammi Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ale mnie dziś mdliło, a jak zaczęłam myć zęby to nie mało co zwymiotowałam. Udało się uniknąć ale potem jeszcze gorzej się czułam dopiero popołudniu mnie puściło. W poprzedniej ciąży wymioty, mdłości do końca 5 miesiąca. Jak myślę że znowu mnie to czeka to mam ochotę jeść, jeść i jeść, bo potem się to skończy. Pamiętam jak lekko ponad rok temu chodziłam i miałam takie pragnienie a nic mi nie smakowało. Żadne soki, woda wszystko beee Jakoś przechodziły soki domowe wiśniowe i porzeczkowe.

W pierwszej ciąży dosyć szybko mi brzuszek wyszedł, więc szybko musiałam się przerzucić na jeansy ciążowe. Ciuchy mam: kilka bluzek, dresy, jeansy i kurtkę zimową. Teraz kilka sukienek by się przydało.

mhsvi09kzm84wu6c.png

p19uskjojnal1yr3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, każdy ma inaczej. Ja też się teraz spodziewam, że szybciej mi się brzuch pojawi, bo podobno w 2 ciąży tak jest, a że jeszcze rok temu miałam wielki brzusio o tej porze, to pewnie rozjadę się szybko. Grunt czuć się swobodnie.
    I faktycznie w lumpku można coś upolować za grosze. Czasem warto zapytać czy mają coś ciążowego.

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze tak mało tu się udzielam ale mąż pojechał na szkolenie z wojska i sami w domu jesteśmy Mikołaj dal dziś mi popalić. 30 minut drzemki i na tym koniec zdarzyłam na szybko coś zjeść. Cały dzień mnie mdli i brzuch mam strasznie wzdety

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch tez szybko wyszedl w drugiej ciazy bo w 11 tc musialam juz spodnie zmiebic bk guzika nie dopinalam a c to dopiero bedzie w trzeciej.... i wcale duzo nie przytylam bo w 1-wszej 12 kg a w 2-giej 9 kg

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) my też dzisiaj byłyśmy z córką na działce u moich rodziców. Oczywiście sen tak mnie zmorzył że poszłam na drzemkę z małą, a jak ona się obudziła po 1,5h to ja byłam tak nieprzytomna że sprzedałam ją babci i sama jeszcze poszłam spać na kolejne 1,5h. Spałabym dalej ale głód mnie obudził bo już 16 była ;)

Co do ciuchów ciążowych to u mnie w pierwszej ciąży osoby które nie wiedziały o niej zauważyły dopiero w okolicach 24 tygodnia i to też niepewne były ;) w ogóle miałam mały i zgrabny brzuszek, ale ja bardzo wysoka jestem a dziecko miałam przeciętnych rozmiarów więc u mnie to się rozkładało. Ale spodnie ciązowe nosiłam od ok 14-15tygodnia bo mimo że widać nie było to zwykłe spodnie mnie cisnęły. Nie kupiłam sobie właściwie żadnego fajnego ciucha ciążowego, rodziłam latem i końcówkę latałam głównie w spódnicach i pożyczonych od mamy większych i dłuższych bluzkach. Teraz to żałuję że oprócz dwóch par spodni nie mam żadnych innych ciuchów i pewnie tym razem coś sobie fajnego kupię choć już więcej dzieci nie planujemy. Trudno, mi też się coś należy ;)

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które biora luteine dopochwowo, czy tez macie za kazdym razem tylw stresu czy krew sie nie pojawi? Bo dla mnie 3 razy dziennie to stres.. Albo co pojscie do toalety lub poczuje, ze mi mokro.. Tez tak macie??

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Hej :) my też dzisiaj byłyśmy z córką na działce u moich rodziców. Oczywiście sen tak mnie zmorzył że poszłam na drzemkę z małą, a jak ona się obudziła po 1,5h to ja byłam tak nieprzytomna że sprzedałam ją babci i sama jeszcze poszłam spać na kolejne 1,5h. Spałabym dalej ale głód mnie obudził bo już 16 była ;)

Co do ciuchów ciążowych to u mnie w pierwszej ciąży osoby które nie wiedziały o niej zauważyły dopiero w okolicach 24 tygodnia i to też niepewne były ;) w ogóle miałam mały i zgrabny brzuszek, ale ja bardzo wysoka jestem a dziecko miałam przeciętnych rozmiarów więc u mnie to się rozkładało. Ale spodnie ciązowe nosiłam od ok 14-15tygodnia bo mimo że widać nie było to zwykłe spodnie mnie cisnęły. Nie kupiłam sobie właściwie żadnego fajnego ciucha ciążowego, rodziłam latem i końcówkę latałam głównie w spódnicach i pożyczonych od mamy większych i dłuższych bluzkach. Teraz to żałuję że oprócz dwóch par spodni nie mam żadnych innych ciuchów i pewnie tym razem coś sobie fajnego kupię choć już więcej dzieci nie planujemy. Trudno, mi też się coś należy ;)

Maz do mnie wczoraj w sklepie "jak to doktorek powiedzial, kobieta w ciazy jest raz albo dwa" i kupilismy spodnie :p dla mnie to mega wygoda i poczuje sie lepiej tez jako kobieta jak zaloze wygodne jeansy, swoja droga wygladam szczuplej w nich niz nie ciazowych ;p i koszule.

My sniadanko, kosciolek, na bazarze zrobie podejscie do ziol na balkon ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Dziewczyny, które biora luteine dopochwowo, czy tez macie za kazdym razem tylw stresu czy krew sie nie pojawi? Bo dla mnie 3 razy dziennie to stres.. Albo co pojscie do toalety lub poczuje, ze mi mokro.. Tez tak macie??

Tak, ja też panikuję. Poprzednia ciąża którą straciłam zaczęła się plamieniami w 5tc więc co chwilę sprawdzam czy nie ma plamienia. Biorę również luteinę bo mam progesteron dosyć niski 14,20 A w drugim badaniu tylko 12,60 po wizycie zalecenie 2x1 luteina dopochwowo

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny :)
    Zaczynam dziś 9 tydzień. Nie wiem kiedy to zleciało :)

sallvie, Magdoczka, marcelcia, Sylwunis lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:

Oj leci bardzo szybko :) ja mam termin już drugiej @ dziś :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:

A ja tak samo jak na kwietniowkach tak tutaj jestem daleko za murzynami z wami :)
    Znowu termin na koncowke miesiaca mam.

Zyziaa lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Ika23 Znajoma

Wysłany: 20 maja 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) dolaczam do Was!
    Trzymam kciuki za kazda!
    :*
    Milego dnia!

Rub45, Marciiik lubią tę wiadomość

f2w3rjjgp3bu8yxy.png
  • Ika23 Znajoma

Wysłany: 20 maja 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez tak chudniecie? Ja w straconej ciazy schudla 10 kg. Teraz juz 4 kg :/ martwie sie..

f2w3rjjgp3bu8yxy.png
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:

Ja biore i pomimo traumatycznych wspomnien z pierwszej ciazy raczej nie panikuje. Ale ja wowczas nie czulam ze krawie. Wyciek luteiny czuc. Ale krwi chyba nie.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Oj leci bardzo szybko :) ja mam termin już drugiej @ dziś :P

W sumie tak. Kalendarz do kona czerwca mam pelen. Potem od razu wakacje i w licpu to brzuszek bedzie na calego i moze wiadoma plec :-)

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika ale 4kg schudłaś od kiedy?? Miże nie jesz ze stresu? Ja tam bym chciala schudnać :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa plamicie dalej? Ja biore lutke 100 3x1 ale plamienia są. Na USG nie było widać żadnego krwiaka, zastanawiam się co jest powodem bo progesteron 41.. Chociaż rozpoczęły się plamienia kiedy się zdenerwowałam

Nowy początek <3
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika23 wrote:
    Czesc dziewczyny :) dolaczam do Was!
    Trzymam kciuki za kazda!
    :*
    Milego dnia!
    Witamy!!!

Nowy początek <3
  • Ika23 Znajoma

Wysłany: 20 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Ika ale 4kg schudłaś od kiedy?? Miże nie jesz ze stresu? Ja tam bym chciala schudnać :p
    W jakies 4 dni :/ jem. Duzo jem.. Ale chudne :(
    Ja tez chcialam schudnac ale jak podczas ciazy tyle schudlam a jestem na poczatku to boje sie pomyslec co bedzie pozniej.

f2w3rjjgp3bu8yxy.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    Ja biore i pomimo traumatycznych wspomnien z pierwszej ciazy raczej nie panikuje. Ale ja wowczas nie czulam ze krawie. Wyciek luteiny czuc. Ale krwi chyba nie.
    U mnie brązowa wydzielina z kawałkami luteiny, krwi nie ma.

Nowy początek <3
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ