X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogłabym urodzić jutro :D Wykorkuję nerwowo do stycznia :D

• Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide na pierwsza wizyte jak bede w 7t2d i mam nadzieje ze serduszko bedzie.... no.ale donie wizyty kawal.czasu do dopiero 4 czerwca... termin mam z tego co liczylam ze od odstatniej @ dodac rok odjac 3 miesiace i dodac 7 dni to mi wychodzi 22 czerwcu... mam nadzieje ze zadnych niespodzianke nie bedzie i kropek bedzie chcial zaczekac na styczeń... bo w kazdej ciazy cos i mialam szybsze cc w pierwszej xiazy cc 14 dni przed terminem a druga cc 10 dni przed terminem...

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości zaczęły się pełna parą, już widzę różnice na spodniach po tych kilku dniach.....

Tosia2323 lubi tę wiadomość

• Sanka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Sanka ja tez mam obawy... Bede zaciskac nogi do polnocy :D hahaha albo przekupie lekarza by wpisal 1.01 ;p
    Moja mama jest nauczycielką i opowiadała mi że miała ucznia urodzonego 31.12 o 23.55. Aż przyniósł jej książeczkę zdrowia żeby udowodnić że to prawda. Jego matka błagała lekarzy żeby wpisali że już po północy się urodził, ale nie zgodzili się. Chłopak trenował lekkoatletykę i gdyby miał datę urodzenia 01.01 to na prawdę byłaby to dla niego ogromna różnica.

Między innymi z tej historii wynika też ta moja schiza :p

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zero mdłości, ma któraś tak na przemian, że raz są, a raz spokój?
    Edit: to jest pytanie w konkursie na najdurniejsze pytania świata :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 11:58

• Seli Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam :P

Rano trochę mdlosci i spokój :) Mam nadzieję, że jutro będzie tak dobrze i na czczo pójdę na badania :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Moja mama jest nauczycielką i opowiadała mi że miała ucznia urodzonego 31.12 o 23.55. Aż przyniósł jej książeczkę zdrowia żeby udowodnić że to prawda. Jego matka błagała lekarzy żeby wpisali że już po północy się urodził, ale nie zgodzili się. Chłopak trenował lekkoatletykę i gdyby miał datę urodzenia 01.01 to na prawdę byłaby to dla niego ogromna różnica.

Między innymi z tej historii wynika też ta moja schiza :p

Ja mam brata z 09.12 :P masakra... On powtarzał zerówkę bo rocznikowo niby ok a nie dawał rady, a potem się śmieli, że powtarzał itp. i że rocznik się nie zgadza.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się pojawiają delikatne mdłości jak jestem głodna. Mam nadzieje ze na tym się skończą bo nie chciałabym się męczyć całymi dniami

• mommytobe Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    A ja dzisiaj zero mdłości, ma któraś tak na przemian, że raz są, a raz spokój?
    Edit: to jest pytanie w konkursie na najdurniejsze pytania świata :D

Ja całymi dniami zdycham... :( apetytu kompletnie nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 12:06

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Miłego dnia dziewczyny :)
    Zaczynam dziś 9 tydzień. Nie wiem kiedy to zleciało :)

Jestem dokładnie tydzień przed Tobą i też w środy chodzę na wizyty. Dzięki Tobie wiem, czego można się spodziewać, potem to się dzieje i jestem spokojna. Przecierasz mi szlaki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 13:17

Paulina_2603 lubi tę wiadomość

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości w ciagu dnia, szczególnie po posiłkach

Nowy początek <3
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginka na wizycie wpisując termin do karty ciąży mówi mi "niech pani przenosi tą ciążę do stycznia...", a ja do niej "pani doktor mi to już...", a ta mi przerywa i mówi "wiem, wszystko jedno, głupio palnelam". Mi jest naprawdę wszystko jedno kiedy się urodzi i jaka będzie płeć. Ważne, żeby maluch był zdrowy :) Ciekawe co tam u niego słuchać... Kolejna wizyta dopiero 30 maja...

Malamii26, mersiak, Marciiik lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • ligotka Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie dzięki za odpowiedź, ja już dłużej chyba nie wytrzymam więc po prostu jeśli nie będzie serduszka to grzecznie poczekam najwyżej jeszcze tydzień i tyle. Może sobie na wszelki wypadek zarezerwuję już drugą wizytę i jak nie będzie potrzebna to po prostu odwołam bo później terminu może już nie być a cierpliwość to nie moja mocna strona ;)
    Dziewczyny czy Was nadal boli brzuch? Ja mam dopiero 3 dzień po spodziewanej miesiączce i pobolewa, ale rozumiem że tak ma chyba być?
    Co do mdłości to u mnie też różnie dziś na przykład jest całkiem nieźle, ale takie delikatne mi nie przeszkadzają, wtedy przynajmniej wiem, że wszystko ok:)

mersiak lubi tę wiadomość

0d1yw1d3eeyh60bt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ligotka, ja jestem prawie w terminie kolejnej @ i dalej zdarza mi się ból podbrzusza, jest to całkowicie normalne, uwierz nam na słowo, że w panikę to wpadniesz jak ból zniknie :D choćby na 1 dzień, a nie daj bóg niech i cycki odpuszczą ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do i po spodziewanej miesiące bywa tak :) Ja jeszcze teraz przy drugim terminie @ też mam bardzo lekkie uczucia momentami jakby okresu.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją psychikę ratuje chyba tylko to, że cycki bolą coraz mocniej :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam żel kojący z AA i naprawdę daje radę. Bo mam duże i jak jeszcze spuchnęły to już masakra.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez jeszcze czasami boli brzuch tak okresowo mimo ze nie jestem w terminie okresu. To normalnie bo macica się rozciąga

mersiak lubi tę wiadomość

• mersiak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból lekki czasami odczuwam, ale że mam brać nospę to tak delikatnie tylko... ale martwią mnie te plamienia.. szczególnie ich przyczyna...

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    Ból lekki czasami odczuwam, ale że mam brać nospę to tak delikatnie tylko... ale martwią mnie te plamienia.. szczególnie ich przyczyna...

A konsultowałas to z lekarzem?

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ