X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogłabym urodzić jutro :D Wykorkuję nerwowo do stycznia :D

• Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide na pierwsza wizyte jak bede w 7t2d i mam nadzieje ze serduszko bedzie.... no.ale donie wizyty kawal.czasu do dopiero 4 czerwca... termin mam z tego co liczylam ze od odstatniej @ dodac rok odjac 3 miesiace i dodac 7 dni to mi wychodzi 22 czerwcu... mam nadzieje ze zadnych niespodzianke nie bedzie i kropek bedzie chcial zaczekac na styczeń... bo w kazdej ciazy cos i mialam szybsze cc w pierwszej xiazy cc 14 dni przed terminem a druga cc 10 dni przed terminem...

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości zaczęły się pełna parą, już widzę różnice na spodniach po tych kilku dniach.....

Tosia2323 lubi tę wiadomość

• Sanka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Sanka ja tez mam obawy... Bede zaciskac nogi do polnocy :D hahaha albo przekupie lekarza by wpisal 1.01 ;p
    Moja mama jest nauczycielką i opowiadała mi że miała ucznia urodzonego 31.12 o 23.55. Aż przyniósł jej książeczkę zdrowia żeby udowodnić że to prawda. Jego matka błagała lekarzy żeby wpisali że już po północy się urodził, ale nie zgodzili się. Chłopak trenował lekkoatletykę i gdyby miał datę urodzenia 01.01 to na prawdę byłaby to dla niego ogromna różnica.

Między innymi z tej historii wynika też ta moja schiza :p

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zero mdłości, ma któraś tak na przemian, że raz są, a raz spokój?
    Edit: to jest pytanie w konkursie na najdurniejsze pytania świata :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 11:58

• Seli Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam :P

Rano trochę mdlosci i spokój :) Mam nadzieję, że jutro będzie tak dobrze i na czczo pójdę na badania :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Moja mama jest nauczycielką i opowiadała mi że miała ucznia urodzonego 31.12 o 23.55. Aż przyniósł jej książeczkę zdrowia żeby udowodnić że to prawda. Jego matka błagała lekarzy żeby wpisali że już po północy się urodził, ale nie zgodzili się. Chłopak trenował lekkoatletykę i gdyby miał datę urodzenia 01.01 to na prawdę byłaby to dla niego ogromna różnica.

Między innymi z tej historii wynika też ta moja schiza :p

Ja mam brata z 09.12 :P masakra... On powtarzał zerówkę bo rocznikowo niby ok a nie dawał rady, a potem się śmieli, że powtarzał itp. i że rocznik się nie zgadza.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się pojawiają delikatne mdłości jak jestem głodna. Mam nadzieje ze na tym się skończą bo nie chciałabym się męczyć całymi dniami

• mommytobe Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    A ja dzisiaj zero mdłości, ma któraś tak na przemian, że raz są, a raz spokój?
    Edit: to jest pytanie w konkursie na najdurniejsze pytania świata :D

Ja całymi dniami zdycham... :( apetytu kompletnie nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 12:06

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Miłego dnia dziewczyny :)
    Zaczynam dziś 9 tydzień. Nie wiem kiedy to zleciało :)

Jestem dokładnie tydzień przed Tobą i też w środy chodzę na wizyty. Dzięki Tobie wiem, czego można się spodziewać, potem to się dzieje i jestem spokojna. Przecierasz mi szlaki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 13:17

Paulina_2603 lubi tę wiadomość

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości w ciagu dnia, szczególnie po posiłkach

Nowy początek <3
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginka na wizycie wpisując termin do karty ciąży mówi mi "niech pani przenosi tą ciążę do stycznia...", a ja do niej "pani doktor mi to już...", a ta mi przerywa i mówi "wiem, wszystko jedno, głupio palnelam". Mi jest naprawdę wszystko jedno kiedy się urodzi i jaka będzie płeć. Ważne, żeby maluch był zdrowy :) Ciekawe co tam u niego słuchać... Kolejna wizyta dopiero 30 maja...

Malamii26, mersiak, Marciiik lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • ligotka Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie dzięki za odpowiedź, ja już dłużej chyba nie wytrzymam więc po prostu jeśli nie będzie serduszka to grzecznie poczekam najwyżej jeszcze tydzień i tyle. Może sobie na wszelki wypadek zarezerwuję już drugą wizytę i jak nie będzie potrzebna to po prostu odwołam bo później terminu może już nie być a cierpliwość to nie moja mocna strona ;)
    Dziewczyny czy Was nadal boli brzuch? Ja mam dopiero 3 dzień po spodziewanej miesiączce i pobolewa, ale rozumiem że tak ma chyba być?
    Co do mdłości to u mnie też różnie dziś na przykład jest całkiem nieźle, ale takie delikatne mi nie przeszkadzają, wtedy przynajmniej wiem, że wszystko ok:)

mersiak lubi tę wiadomość

0d1yw1d3eeyh60bt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ligotka, ja jestem prawie w terminie kolejnej @ i dalej zdarza mi się ból podbrzusza, jest to całkowicie normalne, uwierz nam na słowo, że w panikę to wpadniesz jak ból zniknie :D choćby na 1 dzień, a nie daj bóg niech i cycki odpuszczą ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do i po spodziewanej miesiące bywa tak :) Ja jeszcze teraz przy drugim terminie @ też mam bardzo lekkie uczucia momentami jakby okresu.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją psychikę ratuje chyba tylko to, że cycki bolą coraz mocniej :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam żel kojący z AA i naprawdę daje radę. Bo mam duże i jak jeszcze spuchnęły to już masakra.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez jeszcze czasami boli brzuch tak okresowo mimo ze nie jestem w terminie okresu. To normalnie bo macica się rozciąga

mersiak lubi tę wiadomość

• mersiak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból lekki czasami odczuwam, ale że mam brać nospę to tak delikatnie tylko... ale martwią mnie te plamienia.. szczególnie ich przyczyna...

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    Ból lekki czasami odczuwam, ale że mam brać nospę to tak delikatnie tylko... ale martwią mnie te plamienia.. szczególnie ich przyczyna...

A konsultowałas to z lekarzem?

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ