X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jesli mozesz to spij ;)

Mogę, co sobie będę żałować :D Śmieszne jest to, że sny mam takie intensywne, że jak się budzę muszę sobie przypomnieć, że jestem w ciąży. W ogóle do tej pory to do mnie nie dotarło!

• Onana36 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plamię od terminu miesiączki.Nie dużo ale codziennie. Lekarz powiedział że to dlatego że 3 ciąża ale we wtorek idę do innego na wizytę bo się martwię

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie plamię, ale boli mnie ten brzuch. Nie non stop, ale pobolewa. Ale zauważyłam, że jak jestem bardziej zajęta to mnie nie boli, więc myślę, że częściowo sobie to wkręcam. Jestem w tym mistrzem. Jak by mi ktoś powiedział, że objawem poronienia jest swędzenie za lewym uchem, poczułabym je w ciągu godziny :P

• czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    U mnie bóli też brak...jak widać co ciąża to co innego dlatego nie ma co porównywać.. W pierwszej miałam takie bóle że aż się zwijalam, ale zero plamienia :)
    Za mną intensywny dzień, ale fajny. Rocznica się udała,pogoda dopisała. Super :)

U mnie identyczny schemat. Moze macica zrobila sie bardziej plastyczna i brzuch nie boli :-)

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okropne sny ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔

Wysłany: 20 maja 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei w pierwszej ciazy ladnie znosilam luteine podjezykowa (ktora bralam bardzo dlugo) a teraz zle mi z nimi. 3x2 to masakra. Mam wrazenie ze caly dzien je ssam. A to jedynie czesc progesteronu ktory mam.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    Ja z kolei w pierwszej ciazy ladnie znosilam luteine podjezykowa (ktora bralam bardzo dlugo) a teraz zle mi z nimi. 3x2 to masakra. Mam wrazenie ze caly dzien je ssam. A to jedynie czesc progesteronu ktory mam.

Nie mozna zmienic na inna? Bo to pewnie makabrycznie zmienia smak...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie mozna zmienic na inna? Bo to pewnie makabrycznie zmienia smak...
    Ta podjezykowa jest okropna... Fuuuuu

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja mam okropne sny ;p
    Oj ja też...i strasznie dużo mi się śni.. Ok 3 razy wstaje w nocy na siusiu i co znowu zasnę to śni się coś...

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Oj ja też...i strasznie dużo mi się śni.. Ok 3 razy wstaje w nocy na siusiu i co znowu zasnę to śni się coś...

Mi tez... Ale sny na caly dzien ;p mam takie mega mieszajace w glowie ;/

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze snami jest to samo. Często miałam glupie, ale teraz to już całkowicie. I zwykle mam kilka w ciągu nocy. Co sie przebudze to nowy sen. Ogólnie jakoś zle mi się śpi. Po kilka razy w nocy się budzę, niekoniecznie na siku

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez biore luteinę podjęzykowa 3x2. Ale w sumie nie wiem czy gorszy jest jej smak czy dopochwowa która wyciekala

Wysłany: 20 maja 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Tez biore luteinę podjęzykowa 3x2. Ale w sumie nie wiem czy gorszy jest jej smak czy dopochwowa która wyciekala

No wlasnie dlatego wole nie wychodzic z propozycjami. Dopochwowa biore rano i wieczorem. Ta wieczorna mi sie pewnie wchlania. A poranna czasem wyplywa a zdarzylo sie ze przy toalecie prawie cala wypadla. Zaciskam zeby i biore co mam na liscie :-(

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mogę się przyłączyć? Jutro zaczynam 6 tydzień ciąży. Ogólnie od czasu do czasu wieczorem łapią mnie bóle okresowe i żołądek boli ale tak to brak objawów. Biorę utrogest dwa razy dziennie dowcipnie ( jestem po in vitro) i wiem że jakoś na 21-22.1.2019 mam termin porodu jeśli się nie mylę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 22:22

Sanka, wisienka94, Minie Black, mommytobe, katepr, Marciiik lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak wam dzień minął widzę po wpisach ze na odpoczynku. Ja niedawno dotarłam do domu po pracy i biorę relaksujaca kąpiel. Co do objawów to czasami mnie trpche brzuch pobolewa a tak to nic jakbym w ciąży nie była....
    Miłego wieczoru

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika23 wrote:
    Czesc dziewczyny :) dolaczam do Was!
    Trzymam kciuki za kazda!
    :*
    Milego dnia!

Witam...
    Powodzenia i tobie

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I na SOR wyladowalam z krwawieniem... Zobaczyłam serce ale nie wiadomo skad krwawienie...

Seli lubi tę wiadomość

Nowy początek <3
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    I na SOR wyladowalam z krwawieniem... Zobaczyłam serce ale nie wiadomo skad krwawienie...
    Całe szczęście że z dzidziusiem wszystko w porzadku, tylko stresu się najadlas dużo :(

Ja dziś mam lekarza wieczorem, trzymajcie kciuki żebym zobaczyła serduszko.

Marciiik lubi tę wiadomość

w57v9n73n742fstj.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelcia oby wszystko było w porządku! Ale tego stresu to Ci ogromnie współczuję :(

Solane kciuki zaciśnięte!

Witaj Paulcia! Rozgość się i spędź z nami miło i spokojnie najbliższe miesiące :)

Paulcia28, Solane lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:

Niechcacy polubilam... A moze masz za duze endometrium? Albo po prostu tak masz... Mowilam, moja mama i zona kuzyna mialy normalne krwawienia.

dZhdp1.png

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ