X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Pat1980ka Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2018, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toyotarav4 ja mam 30 zastrzyków z clexane 60 do odsprzedania, bo muszę brać fragmin

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelcia beta po 1200 zwalnia trochę. Jest dobrze! A nie plamisz już?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 06:44

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Najpóźniej to wizytę bede miała ja jeżeli nie pojadę wcześniej do pl bo dopiero w okolicach pierwszej połowy lipca bo tu pierwsze usg ok 12+ tygodnia ciąży wiec 4 czerwic były dlamnie terminem ekspresowym hehe

No tak .... w Polsce czesciej robia usg a co panstwo to inna polityka...

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robią bo są obowiązkowe badania wyznaczone do 10... Ale np. na NFZ terminy są tak późne, że jakbym miała się tego trzymać to wizyta pierwsza byłaby w 17 tygodniu :P a na ostatniej wizycie usłyszałam, że potwierdza się niby u nas ciążę w 12-14 tygodniu :P co jest bzdurą :P ale to zależy na kogo się trafi :)

Jakie plany na dziś dziewczyny? :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    O dobrze powiedziane! Potem czuje sie taka zle... jak np. Ja w ciazy... Bo nie wolno narzekac na zle samopoczucie tylko trzeba sie cieszyc bo ciaza to przepiekny okres... No ale czlowiek sie stresuje, martwi... Juz zmienia sie w pewnym sensie zycie... I potem jak mowi sie, ze jest tak kolorowo i fajnie to co po niektorzy w depresje moga wpasc.
    Po porodzie mega cieszyłam się z faktu, że nie mam już tego wielkiego brzucha ;) a ciążę stanem błogosławionym nazwał facet :) dla mnie końcówka, to już tragedia była

Seli lubi tę wiadomość

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj działeczka! Uwielbiam tam być :) nie potrzebuje wtedy telefonu, jedzenie smakuje lepiej, no i zawsze dużo ludzi :) jak nie ma imprezek urodzinowych to spędzamy tam każdy weekend jeśli pogoda pozwala

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Dla mnie ten piekny okres ciazy jest zdeczka przemalowany. No ale niewiem moze bylam.gorszym przypadkien najpierw połowe ciazy haftałam a potem ciagle cos mnie bolało a ze nie lubie sie nad sobą użalać to tak łaziłam :p

Marciik gdzie miałaś styczność z takimi kobitami jesli oczywiscie mogę zapytać :)
    Wśród znajomych zdarzyły się takie z poważnym baby bluesem, totalnie nie mogące się odnaleźć w nowej roli. To wcale nie jest rzadko spotykane zjawisko, tylko o tym też ciężko mówić, bo właśnie oczekiwania są takie nie inne. Bo jak to? Nie jesteś najszczęśliwsza na świecie?

Seli lubi tę wiadomość

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Marcelcia beta po 1200 zwalnia trochę. Jest dobrze! A nie plamisz już?
    Troszkę, tak delikatnie ale nic się nie dzieje

Nowy początek <3
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry stycznioweczki :)
    Ja wlasnie wrocilam z zakupow, kupilam sobie tyle nowych bluzek ze mam nadzieje ze chociaz jakis czas uda mi sie je ponosic a nie ze beda lezaly w szafie i czekaly na przyszla wiosne ;)

Do wizyty jeszcze 5 dni a ja sie czuje jakby cala wiecznosc miala minac :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do wizyty 3 dni i już nie mogę się doczekać. Ogólnie to mam dosyć tego siedzenia w domu. Mam nadzieje ze po wizycie będzie ok i już nie będę musiała tyle leżeć. Ostatnio i tak już lepiej się czuje i więcej się ruszam

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wizyty ponad tydzień :P Ale wybieramy się z mężem do kina, chciałabym trochę pooglądać rzeczy i też sobie coś kupić :P jakieś rybaczki albo coś...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poluje na jakieś zwiewne letnie sukienki ale jak na razie trafiam na same krótkie a raczej zle będę się czuła w takiej ktora sięga ledwo za tyłek

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Ja poluje na jakieś zwiewne letnie sukienki ale jak na razie trafiam na same krótkie a raczej zle będę się czuła w takiej ktora sięga ledwo za tyłek

Ja znalazłam ładne w H&M :) są do kolan albo odrobinę przed :) jedną mam z działu mama a dwie takie fajne z wiązaniami po bokach pod biustem :)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki :) w przyszłym tygodniu moze się wybiorę

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam kupić z miesiąc temu już bo byłam tak wzdęta, że żadne spodnie na mnie nie pasowały, a jak już nawet się wcisnęłam to mnie mocno cisnęły.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na razie się mieszczę ale na lato na pewno sukienki się przydadzą :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Ja jak na razie się mieszczę ale na lato na pewno sukienki się przydadzą :)

No ja teraz też :P bo nie jestem tak wzdęta :) Ale na lato wiadomo,że najlepiej sukienki.

dZhdp1.png

• mommytobe Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ja od 2 dni leżę i śpię, bo mnie tak mdli... Dziś jeszcze na czczo jechałam na badania to myślałam, że tam zhaftuje :P oby szybko przeszły te mdłości.

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licze, ze zbiore sie w poniedzialek ;)

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśle że brzuch dopiero na jesień mi bedzie rósł ..niestety niewiem w co ja bede sie ubierac troche mnie to przeraża..nie mam ochoty wydawać kasiory na ciuchy z dzialu mama :p w poprzedniej ciazy rodzilam w lipcu wiec super w zwykle oversize bluzki wchodzilam.. :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ