X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Pat1980ka Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2018, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toyotarav4 ja mam 30 zastrzyków z clexane 60 do odsprzedania, bo muszę brać fragmin

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelcia beta po 1200 zwalnia trochę. Jest dobrze! A nie plamisz już?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 06:44

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Najpóźniej to wizytę bede miała ja jeżeli nie pojadę wcześniej do pl bo dopiero w okolicach pierwszej połowy lipca bo tu pierwsze usg ok 12+ tygodnia ciąży wiec 4 czerwic były dlamnie terminem ekspresowym hehe

No tak .... w Polsce czesciej robia usg a co panstwo to inna polityka...

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robią bo są obowiązkowe badania wyznaczone do 10... Ale np. na NFZ terminy są tak późne, że jakbym miała się tego trzymać to wizyta pierwsza byłaby w 17 tygodniu :P a na ostatniej wizycie usłyszałam, że potwierdza się niby u nas ciążę w 12-14 tygodniu :P co jest bzdurą :P ale to zależy na kogo się trafi :)

Jakie plany na dziś dziewczyny? :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    O dobrze powiedziane! Potem czuje sie taka zle... jak np. Ja w ciazy... Bo nie wolno narzekac na zle samopoczucie tylko trzeba sie cieszyc bo ciaza to przepiekny okres... No ale czlowiek sie stresuje, martwi... Juz zmienia sie w pewnym sensie zycie... I potem jak mowi sie, ze jest tak kolorowo i fajnie to co po niektorzy w depresje moga wpasc.
    Po porodzie mega cieszyłam się z faktu, że nie mam już tego wielkiego brzucha ;) a ciążę stanem błogosławionym nazwał facet :) dla mnie końcówka, to już tragedia była

Seli lubi tę wiadomość

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj działeczka! Uwielbiam tam być :) nie potrzebuje wtedy telefonu, jedzenie smakuje lepiej, no i zawsze dużo ludzi :) jak nie ma imprezek urodzinowych to spędzamy tam każdy weekend jeśli pogoda pozwala

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Dla mnie ten piekny okres ciazy jest zdeczka przemalowany. No ale niewiem moze bylam.gorszym przypadkien najpierw połowe ciazy haftałam a potem ciagle cos mnie bolało a ze nie lubie sie nad sobą użalać to tak łaziłam :p

Marciik gdzie miałaś styczność z takimi kobitami jesli oczywiscie mogę zapytać :)
    Wśród znajomych zdarzyły się takie z poważnym baby bluesem, totalnie nie mogące się odnaleźć w nowej roli. To wcale nie jest rzadko spotykane zjawisko, tylko o tym też ciężko mówić, bo właśnie oczekiwania są takie nie inne. Bo jak to? Nie jesteś najszczęśliwsza na świecie?

Seli lubi tę wiadomość

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Marcelcia beta po 1200 zwalnia trochę. Jest dobrze! A nie plamisz już?
    Troszkę, tak delikatnie ale nic się nie dzieje

Nowy początek <3
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry stycznioweczki :)
    Ja wlasnie wrocilam z zakupow, kupilam sobie tyle nowych bluzek ze mam nadzieje ze chociaz jakis czas uda mi sie je ponosic a nie ze beda lezaly w szafie i czekaly na przyszla wiosne ;)

Do wizyty jeszcze 5 dni a ja sie czuje jakby cala wiecznosc miala minac :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do wizyty 3 dni i już nie mogę się doczekać. Ogólnie to mam dosyć tego siedzenia w domu. Mam nadzieje ze po wizycie będzie ok i już nie będę musiała tyle leżeć. Ostatnio i tak już lepiej się czuje i więcej się ruszam

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wizyty ponad tydzień :P Ale wybieramy się z mężem do kina, chciałabym trochę pooglądać rzeczy i też sobie coś kupić :P jakieś rybaczki albo coś...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poluje na jakieś zwiewne letnie sukienki ale jak na razie trafiam na same krótkie a raczej zle będę się czuła w takiej ktora sięga ledwo za tyłek

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Ja poluje na jakieś zwiewne letnie sukienki ale jak na razie trafiam na same krótkie a raczej zle będę się czuła w takiej ktora sięga ledwo za tyłek

Ja znalazłam ładne w H&M :) są do kolan albo odrobinę przed :) jedną mam z działu mama a dwie takie fajne z wiązaniami po bokach pod biustem :)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki :) w przyszłym tygodniu moze się wybiorę

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam kupić z miesiąc temu już bo byłam tak wzdęta, że żadne spodnie na mnie nie pasowały, a jak już nawet się wcisnęłam to mnie mocno cisnęły.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na razie się mieszczę ale na lato na pewno sukienki się przydadzą :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Ja jak na razie się mieszczę ale na lato na pewno sukienki się przydadzą :)

No ja teraz też :P bo nie jestem tak wzdęta :) Ale na lato wiadomo,że najlepiej sukienki.

dZhdp1.png

• mommytobe Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ja od 2 dni leżę i śpię, bo mnie tak mdli... Dziś jeszcze na czczo jechałam na badania to myślałam, że tam zhaftuje :P oby szybko przeszły te mdłości.

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licze, ze zbiore sie w poniedzialek ;)

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśle że brzuch dopiero na jesień mi bedzie rósł ..niestety niewiem w co ja bede sie ubierac troche mnie to przeraża..nie mam ochoty wydawać kasiory na ciuchy z dzialu mama :p w poprzedniej ciazy rodzilam w lipcu wiec super w zwykle oversize bluzki wchodzilam.. :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ