X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr, mój wypija +/- 100 ml mm niezależnie od pory dnia i nocy :-)

katepr lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Masz rację :) tak mi źle i tak nie dobrze.
    Marudzę...ale wymęczyło mnie to już trochę.

Lisa
    Oczywiście,że powalczę...jeszcze się nie poddaje ale przyznam że już zaczęły mi takie myśli przemykac..wcześniej twardo i stanowczo mówiłam że się nie poddam.
    Ale chyba nie ma co się dziwić że dopadł mnie kryzys . Ja już że 3 tygodnie walczę z tymi sutkami .Można mieć dość.
    Ale u mnie od myśli do czynów często daleko.:) Zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 11:41

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Kendy może spróbuj jeszcze trochę powalczyć a jak się nie uda to trudno, będziesz wiedzieć ze zrobiłaś co tylko mogłaś. Chyba ze już teraz to wiesz i brakuje sił to tez zrozuniale.. przemysl sobie wszystko jeszcze raz na spokojnie
    A z sutkami może pomoże położna laktacyjna?? A co do Twojej położnej to ona się Tobą cały czas zajmuje jako kobietą, aż do śmierci ;P Twoim synkiem już nie, bo nad dziećmi sprawują opiekę chyba do 4 tyg (?) ale Ty ze swoim problemem mysle, ze możesz walić śmiało

Seli to czekam na recenzje tych pieluch wielorazowyvh :)
    No te bambusowe wychodzą trochę drogo.. chociaż teraz były ns promocji i z rossnę nie wychodzi chyba dużo drożej niż premium Care. Teraz najważniejsze żeby jej wyleczyć do końca tą pupę.. robię co mogę a wyglada to jak wyglada.. kończą mi się pomysły tylko wyrzuty sumienia mam coraz większe ze robię coś nie tak i jej szkodzę :(
    No ale skad moglas wiedziec? Tu czesto jest ciagle testowanie co pasuje co nie.
    Rozmiar 3 bambusowych jest mega drogi...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy nie chodzi o marudzenie, a o Twoj komfort, trzeba sie podleczyc i mysle, ze bedzie ok. Ja tez zaczelam smarowac juz. Bo widze, ze pobolewaja, a jak oleje to, ze troche boli to potem moze byc gorzej... a bardzo bym nie chciala dawac mm...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    Może to ulewanie wynika z niedojrzałości układu pokarmowego. A może masz sporo pokarmu i Hania je ponad swoje mozliwosci.
    A odwiedza Cię jeszcze położna ?Może zapytaj .Coś podpowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 11:47

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Kendy nie chodzi o marudzenie, a o Twoj komfort, trzeba sie podleczyc i mysle, ze bedzie ok. Ja tez zaczelam smarowac juz. Bo widze, ze pobolewaja, a jak oleje to, ze troche boli to potem moze byc gorzej... a bardzo bym nie chciala dawac mm...
    Seli ja też bym chciała zostać na piersi samej. Ja smaruje odkąd zaczęły lekko boleć ale problem mimo to się pogłębiał..karmienie powinno być przyjemne a ja się stresuje przed każdym przystawieniem ale ciiii karmie i pisze z wami :) wcześniej to było niemożliwe,zwijałam się z bólu...

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, tak to niestety jest z tymi piersiami.. Jak się coś psuje, to wszystko po kolei, i wtedy jest naprawdę ciężko :-( A laktator potrafi nieźle wymęczyć, bo to tak naprawdę podwójna robota. Ja wytrzymałam 3 tygodnie. Mój mąż też mnie bardzo wspierał w moich decyzjach, bo przecież dziecko czuje, gdy matka cierpi.

Najlepiej pójść do poradni laktacyjnej - są najczęściej przy szpitalach. Niestety, płatne.. W Warszawie za konsultację bez dziecka płaciłam 70 zł, a jakbym przyszła z dzieckiem, to 150 zł. W poradniach takich przyjmują i położne, i lekarze. Są wyspecjalizowani w tematyce laktacji, więc na pewno lepiej doradzą niż położna z przychodni czy gin. Lepiej zapisać się do lekarza w takiej poradni, bo wiadomo - może przepisać lek.
    Antybiotyk się bierze raczej przy zapaleniu, które daje objawy jak przy grypie - gorączka, dreszcze (u mnie tak było). Jeśli u Ciebie samopoczucie jest ok, to może wystarczy jakaś mocniejsza maść na receptę albo pokażą Ci inną technikę przystawiania.
    Myślę, że w Twoim przypadku taka wizyta by pomogła.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    My uzywamy pampers niebieskich bo moje ulubione zielone uczulają młodą. Ale 3jki bede znowu próbować zielone. Starszaka też 2jki uczulały ale chyba premium care :) a potem juz zielone nosil a na noc premium care.
    U nas bez zmian młoda pije mało a bardzo często, w nocy też tak samo..do 2 spi jako tako z pobudkami a potem juz koncert stekania na zmiane z cycem

Dziewczyny ktore przechodzilyscie na mieszanke,albo dokarmiacie, też Wam tak malo jej dzieci piły/piją?? Co dam mlodej np po kapieli na noc to wypija max 50ml a tak to nawet i 20-30 . Chyba nie idzie sie najesc taka iloscia :p
    Jeżeli podje pierś przed butlą a tak właśnie staram się robić za każdym razem to z butli wypija 30 -40 max. Jeżeli nie chce cyca albo nie mam jak dać to idzie cała butla czyli 60 i tym się najada

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Katepr u mnie ostatnio tez wypijala max 30 i koniec, za to pierś chętnie. Teraz narazie jej w ogóle nie daje

U nas tez okropna noc. Przed pójściem spać znowu była fontanna, z nosa tez.. całe łóżeczko w mleku :/ już sama nie wiek czy to faktycznie z przejedzenia.. potem od 2 do 6.30 nie spała, była spokojna a momentami płakała. Martwię się czy nie ma refluksu i może ją piecze poprostu.. teraz znowu nie śpi

My od wczoraj jesteśmy na tych bambusowych z rossmanna.. i zobaczymy. Narazie po nocy pupa dużo lepiej, wiec może zmiana faktycznie pomogła
    refluks wynika właśnie z niedojrzałości układu pokarmowego, nie pomaga też łapczywość przynajmniej moje córki :D koniecznie probiotyk podawaj. My po ulaniu z kilka razy po prostu karmiliśmy wolniej odbijaliśmy dłużej i do tego położna kazała zamówić poduszkę klin pod materac żeby był lekko po skosie. Teraz ulewania zdażają się bardzo rzadko

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Seli ja też bym chciała zostać na piersi samej. Ja smaruje odkąd zaczęły lekko boleć ale problem mimo to się pogłębiał..karmienie powinno być przyjemne a ja się stresuje przed każdym przystawieniem ale ciiii karmie i pisze z wami :) wcześniej to było niemożliwe,zwijałam się z bólu...
    Wiesz ja też na początku miałam wyrzuty sumienia jak zaczęłam dokarmiać mm ale powiem szczerze nie żałuję.. Bo i cycki są w dobrej formie, ja się w miarę wysypiam, młoda zadowolona i dostaje moje mleko na bieżąco mimo że bywają dni że ślęczę nad laktatorem z femaltikerem do pomocy bo Emila ma fochy i cyca nie chce. Najważniejsze to pójść na kompromis z samą sobą bo oprócz tego że chcemy być super matkami to jesteśmy też stety lub niestety ludźmi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 12:03

Seli, Magdoczka lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym miala mniej oporow ale widze jakie sklady maja mm... i chce uchronic jednak od tej sztucznosci i chemii ile sie da... bo czasy takie, ze faszerujemy sie chemia...

I np. takie paroweczki dla dzieci, soczki, szyneczki... a potem dziecko nadpobudliwe itp. A czlowiek mysli, ze jak dla dzieci to zdrowe i bezpieczne...

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja bym miala mniej oporow ale widze jakie sklady maja mm... i chce uchronic jednak od tej sztucznosci i chemii ile sie da... bo czasy takie, ze faszerujemy sie chemia...

I np. takie paroweczki dla dzieci, soczki, szyneczki... a potem dziecko nadpobudliwe itp. A człowiek myśli, ze jak dla dzieci to zdrowe i bezpieczne...
    Żeby tak się dało przed tą chemią obronić niestety to by trzeba było mieć własne krowy świnki kurczaki, warzywa i owoce i jeszcze pilnować żeby pestycydów od sąsiada nie przywiało..

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Żeby tak się dało przed tą chemią obronić niestety to by trzeba było mieć własne krowy świnki kurczaki, warzywa i owoce i jeszcze pilnować żeby pestycydów od sąsiada nie przywiało..

Oczywiscie. Dlatego mowie o ograniczeniu tego ;)

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Wiesz ja też na początku miałam wyrzuty sumienia jak zaczęłam dokarmiać mm ale powiem szczerze nie żałuję.. Bo i cycki są w dobrej formie, ja się w miarę wysypiam, młoda zadowolona i dostaje moje mleko na bieżąco mimo że bywają dni że ślęczę nad laktatorem z femaltikerem do pomocy bo Emila ma fochy i cyca nie chce. Najważniejsze to pójść na kompromis z samą sobą bo oprócz tego że chcemy być super matkami to jesteśmy też stety lub niestety ludźmi

Otóż to. Pięknie napisane :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj już dwie kupki były, yeah :-D
    Tydzień temu w piątek były trzy.
    W ogóle zauważyłam, że moje dziecko ostatnio robi kupy tylko w piątki :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wczoraj na promocji 2 za 25 sztuk 19.99 plus zniżka z rossne, dzisiaj widzę, ze już 25zl. Ale co rozmiar to droższe i mniej sztuk :/ mąż kupil przy okazji babydream podobno tez niezły skład a dużo tańsze ;P ale to jak się podleczymy.

Co do ulewania to wiem, ze niedojrzałość układu pokarmowego.. tylko, ze to nie jest ulewanie a wymioty :/ właśnie jej teraz ograniczań i po każdym karmieniu 30 min noszenia do odbicia. Co do klina to mamy łóżeczko, które można regulować nogi i od początku jest pod skosem. Chociaż ostatnio na jakims blogu mamafizjoterapeuta czy jakoś tak czytałam, ze to wcale nie jest dobre, bo wszystko co się cofa zostaje w przełyku i zaczyna dziecko palić. Tak złe i tak niedobrze. Jakie nasze mamy miały spokoj jak tego internetu nie było. A teraz się człowiek naczyta i głupieje bo chce jak najlepiej a wszystko co robi to złe.

Mój mąż ma jeszcze dzisiaj urodziny. Oczywiście goście sie wprosili wiec latam na miotle od rana.. niewyspana bo nocka zarwana. M od dwóch dni chory ale dzisiaj od rana łazi po mieście bo „musi”. Zaraz mnie szlak trafi przysięgam

olkakarolka lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa widzialam ale rozmiar 2 a my juz 3... ;p

No nic, zrobilam zamowienie z milovii i pupusia ;p

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rossmannie od dziś jest 2+2 gratis na produkty dla facetów ;-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Kendy, tak to niestety jest z tymi piersiami.. Jak się coś psuje, to wszystko po kolei, i wtedy jest naprawdę ciężko :-( A laktator potrafi nieźle wymęczyć, bo to tak naprawdę podwójna robota. Ja wytrzymałam 3 tygodnie. Mój mąż też mnie bardzo wspierał w moich decyzjach, bo przecież dziecko czuje, gdy matka cierpi.

Najlepiej pójść do poradni laktacyjnej - są najczęściej przy szpitalach. Niestety, płatne.. W Warszawie za konsultację bez dziecka płaciłam 70 zł, a jakbym przyszła z dzieckiem, to 150 zł. W poradniach takich przyjmują i położne, i lekarze. Są wyspecjalizowani w tematyce laktacji, więc na pewno lepiej doradzą niż położna z przychodni czy gin. Lepiej zapisać się do lekarza w takiej poradni, bo wiadomo - może przepisać lek.
    Antybiotyk się bierze raczej przy zapaleniu, które daje objawy jak przy grypie - gorączka, dreszcze (u mnie tak było). Jeśli u Ciebie samopoczucie jest ok, to może wystarczy jakaś mocniejsza maść na receptę albo pokażą Ci inną technikę przystawiania.
    Myślę, że w Twoim przypadku taka wizyta by pomogła.
    Właśnie ..dzięki za rady i wsparcie :)
    Tylko że ja jestem z małego miasta u nas nie ma żadnych poradni ani doradców laktacyjnych,w szpitalu też nie było. Położna i już.

U nas znowu nie ma kupy. ..kupiłam probiotyk podałam i zobaczymy.

I mam maltan:) będę się kurowac:)

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio kupa co 2-3 dni... ale brzuch miekki, nie prezy sie... to chyba tak bedzie.

dZhdp1.png

‹‹ 954 955 956 957 958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ