STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina a jak zamowilas tą maść, dostałaś na nią recepte? Masz jej skład opisany? Próbuje się już ratować czym mogę chociaż dzisiaj widzę ze jest już ciut lepiej
Hania dzisiaj w nocy pierwszy raz robiła przerwy co 4h piękna noc
Seli ja kindii zamówiłam w dużej ilości na Allegro wiec nie wyszły dużo drożej te mi wpadły pierwsze w ręce i podpasowały wiec dokupiłam nawet nie szukając tańszych zamienników, ale może przy następnej „dostawie” spróbuje te Twoje -
Ooo a ile wychodza na allegro? Moze ja tez zamowie... nie ma sensu chyba dokupowac co chwila... ;p
-
Lisa ta maść jest bez recepty. Niestety nie wiem jaki jest skład, ale jest robiona bezpośrednio przez farmaceutów. Spróbuję się dowiedzieć.
-
Dzień dobry.
Nocka z laktatorem koszmar.Ale rano już mieliśmy 2 karmienia piersia:) Sutki lepiej ale jeszcze rewelacji nie ma.
Brewki ogarnięte oliwka i wyczesanie i nie ma śladu. Nie wiem czy to przesuszona skórka czy początki ciemieniuchy ale już nie ważne po problemie:)
Magdoczka
Też mamy wizytę kontrolną bioderek za 2 m-ce.
Super doczekałaś się uśmiechu:) cudowna sprawa
A jak z kupka? Była? Próbowałaś z czopkiem?
-
wlasnie widze 20 paczek 66 zl Wychodzi tyle co te tami ale zamówię to będę miała pod ręką bo to szybko schodzi.
-
Ooo... ja tez mam smarta ;p to poszukam moze znajde taniej
Kendy my tez mielismy wczoraj piekna skore a dzis cos znow wychodzi. Zapobiegawczo smaruj ;p ja musze dzis od nowa.
Bylismy na dluuugim spacerze, zakupach, zjadlam obiadek i poszlismy w kime. Teraz pije kawke bo rano nie pilam. -
Kendy kupiłam maltan - rewelka! bolały mnie mega sutki i zapobiegawczo zaczne od czasu do czasu smarowac. I posmarowalam i po paru minutach przestaly bolec i teraz jak karmie nie czuje nic
-
Serio? Używałam...miałam dwie próbki. nie specjalnie mi pomoglo ale kupię cała tubkę...może pomoże łapie się wszystkiego:)dzięki:)
Choć dziś mamy dzień na cycku. ...boli ale daje radę a między karmieniami wietrze i smaruje.Chyba wolę juz ten ból niż ślęczenie z laktatorem przed każdym karmieniem ,mycie butelek i laktatora i wyparzanie i mycie i wyparzanie i ściąganie i mycie i wyparzanie i znowu ściąganie .blee..i płaczące ,głodne i niecierpliwe dziecko.Moze gdybym od początku tym systemem szła byloby innaczej ale zasmakowałam luksusu bezproblemowego karmienia piersią i chce go z powrotem !!!!
-
Kendy wrote:Serio? Używałam...miałam dwie próbki. nie specjalnie mi pomoglo ale kupię cała tubkę...może pomoże łapie się wszystkiego:)dzięki:)
Choć dziś mamy dzień na cycku. ...boli ale daje radę a między karmieniami wietrze i smaruje.Chyba wolę juz ten ból niż ślęczenie z laktatorem przed każdym karmieniem ,mycie butelek i laktatora i wyparzanie i mycie i wyparzanie i ściąganie i mycie i wyparzanie i znowu ściąganie .blee..i płaczące ,głodne i niecierpliwe dziecko.Moze gdybym od początku tym systemem szła byloby innaczej ale zasmakowałam luksusu bezproblemowego karmienia piersią i chce go z powrotem !!!!olkakarolka lubi tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
No... Mi maltan pomógł, stwierdziłam, że od razu go kupię i nie będę wymyślać czegoś innego
Zastanawiałam się nad pieluchami,bo te paczki jakieś kijowe mamy... a ledwo co otworzyliśmy i trzeba przejść na 3... Kupiłam happy belli na wypróbowanie ale te to dopiero sztywne ;/ Więc zamówiłam z milovii wielorazowe a co tam. Ta pupka jest dla mnie najważniejsza -
My uzywamy pampers niebieskich bo moje ulubione zielone uczulają młodą. Ale 3jki bede znowu próbować zielone. Starszaka też 2jki uczulały ale chyba premium care a potem juz zielone nosil a na noc premium care.
U nas bez zmian młoda pije mało a bardzo często, w nocy też tak samo..do 2 spi jako tako z pobudkami a potem juz koncert stekania na zmiane z cycem
Dziewczyny ktore przechodzilyscie na mieszanke,albo dokarmiacie, też Wam tak malo jej dzieci piły/piją?? Co dam mlodej np po kapieli na noc to wypija max 50ml a tak to nawet i 20-30 . Chyba nie idzie sie najesc taka iloscia :pWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 08:17
-
No wlasnie bylo ok a te nie sa... Do tego mam duza pake new baby dry 2 a one sa juz za male jakos z 2 na 3 szybko przechodzimy...
-
Dzień dobry.
Ale fajna nocka:) mały przespał ciągiem 5 godz i 40 min. Kochany oszczędza mamy sutki:) i może spałby do rana ja go obudziłam ,bo pierś bolała .
Właśnie pierś..jedna...coś druga nie napełnia się tak jak powinna.Zrobil mi się zastój którego się pozbyłam ale przez ten zastój mały jadł mniej i mniej się produkowało i już zauważyłam to dzieki laktatorowi.
Mąż namawia mnie byśmy przeszli na mm. Mówi że nie może patrzeć jak cierpię z tymi sutkami,,że to nie o to chodzi
że wazniejsze od mleka z piersi jest zdrowa mama i szczęśliwa. Fakt biedny zmieszany patrzy na mnie jak go karmie i
się krzywie i stękam z bólu.Zapierałam się ,ze dam radę ale tak mnie ten temat stresuje ze zaczęłam się nad tym zastanawiac. Myślę jeszcze by poradzić sie położnej tylko nie wiem czy jeszcze mogę skorzystać z jej pomocy,bo już ucichła i nie przychodzi więc chyba koniec jej patronażu.moze zadzwonię,zapytam.
A z sutkami do kogo isc. Kto pomoże,zbada oceni ?Gineklog?Byłam mówiłam o moim problemie to odesłała mnie do położnej jej przy gabinecie ,nawet nie zajrzała,a położna poleciła maść. Nie pomaga ,to co do rodzinnego? A może sytuacja jest na tyle poważna że trzeba jakiegoś leczenia,antybiotyku. Magdoczka jak to było u Ciebie.?
Jak ja teraz jeszcze bardziej Cie rozumiem. Ja byłam nafiksowana na kp ale chyba trzeba spojrzeć prawdzie w oczy....nic na siłę..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 09:09
-
Katepr u mnie ostatnio tez wypijala max 30 i koniec, za to pierś chętnie. Teraz narazie jej w ogóle nie daje
U nas tez okropna noc. Przed pójściem spać znowu była fontanna, z nosa tez.. całe łóżeczko w mleku już sama nie wiek czy to faktycznie z przejedzenia.. potem od 2 do 6.30 nie spała, była spokojna a momentami płakała. Martwię się czy nie ma refluksu i może ją piecze poprostu.. teraz znowu nie śpi
My od wczoraj jesteśmy na tych bambusowych z rossmanna.. i zobaczymy. Narazie po nocy pupa dużo lepiej, wiec może zmiana faktycznie pomogła -
Kendy zastanów się czy aby na pewno :)Wyparzanie i przygotowywanie Cię też męczyło.
U nas najdłużej raz było 4h snu :p a tak to co 2-3h pobudki.
Myślałam o bambusowych, ale drogo... zamówiłam wielorazowe już o nich wcześniej myślaałam, ale na początek mówili by nie brać. -
Kendy może spróbuj jeszcze trochę powalczyć a jak się nie uda to trudno, będziesz wiedzieć ze zrobiłaś co tylko mogłaś. Chyba ze już teraz to wiesz i brakuje sił to tez zrozuniale.. przemysl sobie wszystko jeszcze raz na spokojnie
A z sutkami może pomoże położna laktacyjna?? A co do Twojej położnej to ona się Tobą cały czas zajmuje jako kobietą, aż do śmierci ;P Twoim synkiem już nie, bo nad dziećmi sprawują opiekę chyba do 4 tyg (?) ale Ty ze swoim problemem mysle, ze możesz walić śmiało
Seli to czekam na recenzje tych pieluch wielorazowyvh
No te bambusowe wychodzą trochę drogo.. chociaż teraz były ns promocji i z rossnę nie wychodzi chyba dużo drożej niż premium Care. Teraz najważniejsze żeby jej wyleczyć do końca tą pupę.. robię co mogę a wyglada to jak wyglada.. kończą mi się pomysły tylko wyrzuty sumienia mam coraz większe ze robię coś nie tak i jej szkodzęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 11:31