X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a jak zamowilas tą maść, dostałaś na nią recepte? Masz jej skład opisany? Próbuje się już ratować czym mogę :/ chociaż dzisiaj widzę ze jest już ciut lepiej

Hania dzisiaj w nocy pierwszy raz robiła przerwy co 4h <3 piękna noc

Seli ja kindii zamówiłam w dużej ilości na Allegro wiec nie wyszły dużo drożej :) te mi wpadły pierwsze w ręce i podpasowały wiec dokupiłam nawet nie szukając tańszych zamienników, ale może przy następnej „dostawie” spróbuje te Twoje :)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel z mokrych husteczek nie korzystamy. Dzisiaj zrobię jej porządne wietrzenie :) w sumie na wazelina tez brzmi rozsądnie. Dzięki :)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo a ile wychodza na allegro? Moze ja tez zamowie... nie ma sensu chyba dokupowac co chwila... ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa ta maść jest bez recepty. Niestety nie wiem jaki jest skład, ale jest robiona bezpośrednio przez farmaceutów. Spróbuję się dowiedzieć.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Nocka z laktatorem koszmar.Ale rano już mieliśmy 2 karmienia piersia:) Sutki lepiej ale jeszcze rewelacji nie ma.

Brewki ogarnięte oliwka i wyczesanie i nie ma śladu. Nie wiem czy to przesuszona skórka czy początki ciemieniuchy ale już nie ważne po problemie:)

Magdoczka
    Też mamy wizytę kontrolną bioderek za 2 m-ce.
    Super doczekałaś się uśmiechu:) cudowna sprawa :)
    A jak z kupka? Była? Próbowałaś z czopkiem?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli za 20 paczek wyszło ok 60zl

Paulina dziękuję, byłabym bardzo wdzięczna

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie widze 20 paczek 66 zl :D Wychodzi tyle co te tami ale zamówię to będę miała pod ręką bo to szybko schodzi.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz patrze to zapłaciłam dokładnie 62,79, ze smartem. Prawda, schodzą jak woda ;P
    My dzisiaj cały dzień jemy, śpimy i wietrzymy.. i tak non stop

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo... ja tez mam smarta ;p to poszukam moze znajde taniej :D

Kendy my tez mielismy wczoraj piekna skore a dzis cos znow wychodzi. Zapobiegawczo smaruj ;p ja musze dzis od nowa.

Bylismy na dluuugim spacerze, zakupach, zjadlam obiadek i poszlismy w kime. Teraz pije kawke bo rano nie pilam.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy kupiłam maltan - rewelka! bolały mnie mega sutki i zapobiegawczo zaczne od czasu do czasu smarowac. I posmarowalam i po paru minutach przestaly bolec i teraz jak karmie nie czuje nic :D

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio? Używałam...miałam dwie próbki. nie specjalnie mi pomoglo ale kupię cała tubkę...może pomoże łapie się wszystkiego:)dzięki:)
    Choć dziś mamy dzień na cycku. ...boli ale daje radę a między karmieniami wietrze i smaruje.Chyba wolę juz ten ból niż ślęczenie z laktatorem przed każdym karmieniem ,mycie butelek i laktatora i wyparzanie i mycie i wyparzanie i ściąganie i mycie i wyparzanie i znowu ściąganie .blee..i płaczące ,głodne i niecierpliwe dziecko.Moze gdybym od początku tym systemem szła byloby innaczej ale zasmakowałam luksusu bezproblemowego karmienia piersią i chce go z powrotem !!!!

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Serio? Używałam...miałam dwie próbki. nie specjalnie mi pomoglo ale kupię cała tubkę...może pomoże łapie się wszystkiego:)dzięki:)
    Choć dziś mamy dzień na cycku. ...boli ale daje radę a między karmieniami wietrze i smaruje.Chyba wolę juz ten ból niż ślęczenie z laktatorem przed każdym karmieniem ,mycie butelek i laktatora i wyparzanie i mycie i wyparzanie i ściąganie i mycie i wyparzanie i znowu ściąganie .blee..i płaczące ,głodne i niecierpliwe dziecko.Moze gdybym od początku tym systemem szła byloby innaczej ale zasmakowałam luksusu bezproblemowego karmienia piersią i chce go z powrotem !!!!
    U mnie jest pół na pół bo bym chyba na głowę dostała z tym moim żarłokiem zwłaszcza w nocy jak się drze wykręca głowę i wypluwa sutka :D Jak zaśnie przy karmieniu to znowu drze papę za pół godziny a tak przynajmniej pośpię te 2 godziny. Ja nie wyparzam butelek. Myje normalnym płynem a potem przelewam wrzątkiem i tyle

olkakarolka lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy sterylizator, mega wygodne, tylko teraz prawie w ogóle już nie karmimy butlą :) ale odpukać..

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No... Mi maltan pomógł, stwierdziłam, że od razu go kupię i nie będę wymyślać czegoś innego ;)

Zastanawiałam się nad pieluchami,bo te paczki jakieś kijowe mamy... a ledwo co otworzyliśmy i trzeba przejść na 3... Kupiłam happy belli na wypróbowanie ale te to dopiero sztywne ;/ Więc zamówiłam z milovii wielorazowe :P a co tam. Ta pupka jest dla mnie najważniejsza <3

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywamy pampers niebieskich bo moje ulubione zielone uczulają młodą. Ale 3jki bede znowu próbować zielone. Starszaka też 2jki uczulały ale chyba premium care :) a potem juz zielone nosil a na noc premium care.
    U nas bez zmian młoda pije mało a bardzo często, w nocy też tak samo..do 2 spi jako tako z pobudkami a potem juz koncert stekania na zmiane z cycem

Dziewczyny ktore przechodzilyscie na mieszanke,albo dokarmiacie, też Wam tak malo jej dzieci piły/piją?? Co dam mlodej np po kapieli na noc to wypija max 50ml a tak to nawet i 20-30 . Chyba nie idzie sie najesc taka iloscia :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 08:17

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie bylo ok a te nie sa... Do tego mam duza pake new baby dry 2 a one sa juz za male :/ jakos z 2 na 3 szybko przechodzimy...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ale fajna nocka:) mały przespał ciągiem 5 godz i 40 min. Kochany oszczędza mamy sutki:) i może spałby do rana ja go obudziłam ,bo pierś bolała .

Właśnie pierś..jedna...coś druga nie napełnia się tak jak powinna.Zrobil mi się zastój którego się pozbyłam ale przez ten zastój mały jadł mniej i mniej się produkowało i już zauważyłam to dzieki laktatorowi.

Mąż namawia mnie byśmy przeszli na mm. Mówi że nie może patrzeć jak cierpię z tymi sutkami,,że to nie o to chodzi
    że wazniejsze od mleka z piersi jest zdrowa mama i szczęśliwa. Fakt biedny zmieszany patrzy na mnie jak go karmie i
    się krzywie i stękam z bólu.Zapierałam się ,ze dam radę ale tak mnie ten temat stresuje ze zaczęłam się nad tym zastanawiac. Myślę jeszcze by poradzić sie położnej tylko nie wiem czy jeszcze mogę skorzystać z jej pomocy,bo już ucichła i nie przychodzi więc chyba koniec jej patronażu.moze zadzwonię,zapytam.

A z sutkami do kogo isc. Kto pomoże,zbada oceni ?Gineklog?Byłam mówiłam o moim problemie to odesłała mnie do położnej jej przy gabinecie ,nawet nie zajrzała,a położna poleciła maść. Nie pomaga ,to co do rodzinnego? A może sytuacja jest na tyle poważna że trzeba jakiegoś leczenia,antybiotyku. Magdoczka jak to było u Ciebie.?
    Jak ja teraz jeszcze bardziej Cie rozumiem. Ja byłam nafiksowana na kp ale chyba trzeba spojrzeć prawdzie w oczy....nic na siłę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 09:09

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr u mnie ostatnio tez wypijala max 30 i koniec, za to pierś chętnie. Teraz narazie jej w ogóle nie daje

U nas tez okropna noc. Przed pójściem spać znowu była fontanna, z nosa tez.. całe łóżeczko w mleku :/ już sama nie wiek czy to faktycznie z przejedzenia.. potem od 2 do 6.30 nie spała, była spokojna a momentami płakała. Martwię się czy nie ma refluksu i może ją piecze poprostu.. teraz znowu nie śpi

My od wczoraj jesteśmy na tych bambusowych z rossmanna.. i zobaczymy. Narazie po nocy pupa dużo lepiej, wiec może zmiana faktycznie pomogła

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy zastanów się czy aby na pewno :)Wyparzanie i przygotowywanie Cię też męczyło.

U nas najdłużej raz było 4h snu :p a tak to co 2-3h pobudki.

Myślałam o bambusowych, ale drogo... zamówiłam wielorazowe :D już o nich wcześniej myślaałam, ale na początek mówili by nie brać.

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy może spróbuj jeszcze trochę powalczyć a jak się nie uda to trudno, będziesz wiedzieć ze zrobiłaś co tylko mogłaś. Chyba ze już teraz to wiesz i brakuje sił to tez zrozuniale.. przemysl sobie wszystko jeszcze raz na spokojnie
    A z sutkami może pomoże położna laktacyjna?? A co do Twojej położnej to ona się Tobą cały czas zajmuje jako kobietą, aż do śmierci ;P Twoim synkiem już nie, bo nad dziećmi sprawują opiekę chyba do 4 tyg (?) ale Ty ze swoim problemem mysle, ze możesz walić śmiało

Seli to czekam na recenzje tych pieluch wielorazowyvh :)
    No te bambusowe wychodzą trochę drogo.. chociaż teraz były ns promocji i z rossnę nie wychodzi chyba dużo drożej niż premium Care. Teraz najważniejsze żeby jej wyleczyć do końca tą pupę.. robię co mogę a wyglada to jak wyglada.. kończą mi się pomysły tylko wyrzuty sumienia mam coraz większe ze robię coś nie tak i jej szkodzę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 11:31

klz99vvjhysycx8i.png
‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ