*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Goosiaczek2 wrote:blue kurcze ale ci już pępek wysadziło fajnie ja jeszcze takiego nie mam ;(
No nie wiem czy do końca tak fajnie, bo wystaje spod każdej bluzeczki czy sukienki, nawet przez sweterek widaćAle fakt kocham mój brzucholek...jest taki uroczy
polaola, agnesik lubią tę wiadomość
-
A w kwestii kosztów - lepiej kupić najtańsze łóżeczko ale lepszy materac, niż odwrotnie. Dobry materac ma znaczenie dla rozwoju dziecka, ale już czy rama do niego będzie dębowa czy ze zwykłej surowej sosny - nie ma najmniejszego znaczenia, bo dziecko i tak tego nie jest w stanie zniszczyć.
kejti91, Ag..., Ewelina88, jonka91 lubią tę wiadomość
-
bluegirl89 wrote:No nie wiem czy do końca tak fajnie, bo wystaje spod każdej bluzeczki czy sukienki, nawet przez sweterek widać
Ale fakt kocham mój brzucholek...jest taki uroczy
Ten wystający pępek jest przesłodki! Mój się spłycił, ale nie wygląda jakby chciał się tak wybić
bluegirl89 lubi tę wiadomość
-
Kawa wrote:Selene kochana powiedz mi czy na długo on starcza (w sensie akumulator) bo mam duże przestrzenie
ahh i ma funkcje prania? bo na filmiku chyba tam woda jest w zbiorniczku? tak to wygląda..
Akumulator starcza na 55 minut odkurzania, chyba że używasz opcji turbo - to na 30 minut. Ja nawet odkurzając mocno zakurzony i zasierściony dywan używam opcji najniższych obrotów i super odkurza, i rozładował się dopiero po 2- 30 minutowych sesjach (czyli można liczyć godzinę). Potem można wstawić w kąt do ładowania.
Nie posiada niestety funkcji prania, ale oprócz siły zasysania ma takie mocno chodzące obrotowe szczotki przez co jak lekko zwilżyłam płynem dywan, to naprawdę fajnie go wyczyściły, nie można natomiast używać na całkiem mokrych powierzchniach.
Nie wiem, czy na duży dom on się sprawdzi, dla mnie okazał się idealny, bo jak normalnie 55 metrowe mieszkanie odkurzałam minimum 45 minut (przy zmianie końcówek na dywany i panele, kafelki) to tutaj po 15 minutach miałam wszystko odkurzone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 12:01
-
isabelle wrote:Bell, to Tobie i mężowi ma się podobać, a nie nam
Dopasuj do tego, co już masz, jaki masz kolor ścian w pokoiku? Jakiego koloru będzie łóżeczko? Jakie kolory dodatków - kocyków, przewijaka? Ja nie jestem zwolennikiem takich mocno wzorzystych i kolorowych pościeli, bo wokół dziecka i tak zawsze jest dużo kolorowych zabawek, ubranek czy kocyków - a w pościeli fajnie jakby się wyciszał do spania. Ale to moje zdanie jest. Ja kupiłam pościel biało-szarą do białego łóżeczka i będę ją ożywiać dodatkami - kupiłam już różowy kocyk, mam pastelowe Cotton Ballsy, pewnie będzie jakaś karuzela potem wisiała kolorowa. W pokoju mam białe ściany, więc wszystkie kolory mi pasują
Nie mamy osobnego pokoiku dla dziecka. Kolor naszych ścian to aprikot czyli cos jak jasny beż. Łóżeczko planujemy pod meble czyli orzech lub wenge. Przewijak kupimy taki na łóżeczko, a do tego mamy przescieradelko do łóżeczka jak i na przewijak w kolorze lawendowym. Co do kocyki to jeden mam błękitny z owieczka, a drugi biały w czerwone koniki na biegunach. Pozostało nam dokupić taki gruby zimowy. Śpiworek jest różowy z Kubusiem.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Nie mamy osobnego pokoiku dla dziecka. Kolor naszych ścian to aprikot czyli cos jak jasny beż. Łóżeczko planujemy pod meble czyli orzech lub wenge. Przewijak kupimy taki na łóżeczko, a do tego mamy przescieradelko do łóżeczka jak i na przewijak w kolorze lawendowym. Co do kocyki to jeden mam błękitny z owieczka, a drugi biały w czerwone koniki na biegunach. Pozostało nam dokupić taki gruby zimowy. Śpiworek jest różowy z Kubusiem.
No to sama widzisz, że masz już dużo podpowiedzi, w jaką kolorystykę łóżeczka pójśćWybierz coś, żeby nie gryzło się z lawendowymi dodatkami, niebieskim kocykiem i jasnym beżem na ścianie, ale nawiązywało do tych kolorów.
-
Co myslicie o takim termometrze nie firmowy ale......
http://allegro.pl/bezdotykowy-termometr-do-ucha-czola-wody-pokarmu-i4686949098.html
Posciel podoba mi sie ta w grochy choc sama kupie biala w ptaszki z bebeloo.
Baldachimu tez nie bede miec z ikei wycofali ze wzgledu na mozliwosc owiniecia sie nim przez dzieckoale podoba mi sie wiadomo kazda z nas ma inny poglad.
Wiele rzeczy mamy dostac tj. Lezaczki, bujaczki, sterylizator, laktator i ciuchy, wozek kupujemy jednak bebetto luca uzywany mamynokazje bo dziecko polroczne bylo adoptowane i korzystali z wozka ok. Pol roku wiec mysle ze jest wart 1000 zl a i fotelik podobno byl dobierany specjalnie.
Lozeczko mam z lombardumaterac kupimy z tych drozszych nowy, a posciel Adeńka dostanie z haftem w prezencie od Mamusi i Tatusia tylko wstazki beda biale chyba i ochraniacz wyzszy 40 i rozmiar poscieli 135x100 bo wiecej poscieli jest tego rozmiaru avtrzeba dokupic cos na zmiane tanszego jeszcze.
http://allegro.pl/bebeloo-ekskluzywna-posciel-ochraniacz-7el-120x60-i4636541771.html -
isabelle wrote:A w kwestii kosztów - lepiej kupić najtańsze łóżeczko ale lepszy materac, niż odwrotnie. Dobry materac ma znaczenie dla rozwoju dziecka, ale już czy rama do niego będzie dębowa czy ze zwykłej surowej sosny - nie ma najmniejszego znaczenia, bo dziecko i tak tego nie jest w stanie zniszczyć.
Z lóżeczkiem tez szaleć nie będziemy. Kupimy zwykle z szuflada za 250 zł. Skoro tak chwalicie te materacyki to moze tez wyskrobie pieniążki i zainwestuje w cos porządnego, będzie dla drugiego dziecka. A powiedzcie mi, to obojętne czy ten hevea czy medica?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 12:06
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
A i zapomniałam dopisać, że przy cotygodniowym mierzeniu wskoczyłyśmy na poziom 78kg czyli 8kg do przodu od początku ciąży, a w obwodzie brzucholka stuknęła nam setka- 100 cm
kejti91, Chanela, Kawa, szpilka, polaola lubią tę wiadomość
-
belldandy wrote:Z lóżeczkiem tez szaleć nie będziemy. Kupimy zwykle z szuflada za 250 zł. Skoro tak chwalicie te materacyki to moze tez wyskrobie pieniążki i zainwestuje w cos porządnego, będzie dla drugiego dziecka. A powiedzcie mi, to obojętne czy ten hevea czy medica?
-
Bell, to twój zakup, pamiętaj. Niestety, co jak co, ale materacyk powinien być odrębny dla każdego dziecka, ze względów higienicznych oraz na indywidualne "odgniecenia".
My kupiliśmy turystyczne. Ile się już nasłuchałam, że to niedobrze dla niemowlaka, że powinnam kupić też zwykłe, stacjonarne. My natomiast, zanim zakupiliśmy, skonsultowaliśmy to z pediatrą, lekarzem rodzinnym, koleżanką - rehabilitantką - nikt nie widział problemu, o ile dokupimy porządny materac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 12:12
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
146zł za materacyk to dla mnie też dość dużo, więc rozumiem Ciebie bell. O dodatkach radzę zdecydować samodzielnie, bo każdej z nas podoba się co innego. Ja np. jestem z tych, co nie lubią pstrokatych pościeli, ale całkiem biała czy w stylu retro to też nie mój gust...
Laktatora nie kupuję. W razie czego moja położna prowadzi wypożyczalnię, więc będzie możliwość wypróbowania co mi pasuje i wtedy zadecydujęMonikaDM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chanela wrote:Mi się podoba ta pościel w te misie i ta niebieska i różowa
http://www.krakwit.pl/allegro1/nowe/741.jpg
no i sowy też mi się podobają.
Ale te groszki też są fajne, tylko zależy jak będzie pokój wyglądać bo jeśli pokój nie będzie wyrazisty to te groszki nie bardzo, tylko jakaś kolorowa pościel, a jeśli pokój już będzie mocno zaakcentowany to czemu nie. Chyba Wiki miała pościel w kropeczki jeśli dobrze pamiętam.
Dziewczyny, ja mam tą pościel w misie tyle, że taki ciemniejszy beż. Jest piękna! Misie nie wyglądają jak niedorozwinięte (tak jak na niektórych)! Na żywo jest jeszcze ładniejsza niż na zdjęciach, gorąco polecam!!!Chanela lubi tę wiadomość