*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
isabelle wrote:Zobaczymy, jak będą zachowywać się materacyki Havea. Jeśli mój będzie w idealnym stanie, a drugie dziecko pojawi się w jakimś krótkim odstępie czasu - rozważę używanie tego, bo będę znała historię tego materacyka, w jakich warunkach był przechowywany itd. Chociaż co do zasady - materacyki mają ograniczoną żywotność, tak jak materace "dorosłe" - powinno się po kilku latach wymieniać ze względu na roztocza itd.
-
Chanela, przepraszam
Mam zlasowany mózg przez mojego męża.. On ma zawsze jakieś porównanie.. Przykładowo miś z reklamy jakiejś tam kaszki z nestle (taki niebieski) ma wg. niego wodogłowie..
Będąc z takim chłopem prawie 8 lat sama się teraz taka stałam, więc wybaczcieisabelle lubi tę wiadomość
-
Kawa wrote:isabell lepiej pierwsze je namocz w proszku i na spokojnie pierz w 40
Dzięki, tak chyba będzie najrozsądniej, koszule mimo, że jasne to mają jakieś kolorowe akcenty przy guzikach i jak zafarbują to dupa będzie. Zawsze śmiałam się z reklam proszków do prania i tych przejętych kobiet, że jakaś plama nie schodzi, a sama przeżywam koszmar! Po praniu w 40 st koszule pod pachami nadal mają plamy po antyperspirancie i wyglądają jakby nie były prane wcale. Zacznę chyba je ręcznie szorować, jak na przykładną żonę przystało -
kurcze chwile mnie nie było a tu tyle do nadrobienia....
Właśnie miałam "nalot" mojej położnej ostatni raz była u mnie w sierpniu i dzisiaj postanowiła mnie odwiedzić bez uprzedzenia. Kurcze w domu aż takiego burdelu nie mam ale był lekki nieład i nie lubię jak toś mnie odwiedza bez zapowiedzi. Och troszkę się zdenerwowałam bo byłam w sypialni jak teściowa krzykła ze położna przyjechała. Musiałybyście mnie widzieć wpadłam w taki popłoch że masakra wychodzę z pokoju a ona na schodach otwieram drzwi od salonu a tal olaboga armagedon kot Lucjan postanowił trochę w nocy poszaleć myślałam że się spalę ze wstydu. Koniec końców zaczęła się tłumaczyć że mój nr telefonu zagubiła i dlatego nie uprzedziła że przyjedzie. Nie wiem tak dokładnie po co była bo zmierzyła mi tylko ciśnienie zdenerwowała trochę zebrała podpis i pojechała.
-
http://www.hilding.pl/produkt/materace-dzieciece_16/baby-hypoallergic_35.html
http://www.materace.pl/produkt/109/materace-dzieciece-baby-dream
ewentualnie
http://www.materace.pl/produkt/108/materace-dzieciece-baby-de-lux
Ale ogólnie w każdej firmie te pianki różnie się nazywają, więc najlepiej pamiętać , że ma być z samej pianki wyskoelstycznej ok 10 cm lub ta pianka plus ok 1 cm kokosu (płyta kokosowa). I naprawdę fajne materace.
Pozwolilam sobie zacytowac Ewelinke
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
agnesik wrote:Chanela, przepraszam
Mam zlasowany mózg przez mojego męża.. On ma zawsze jakieś porównanie.. Przykładowo miś z reklamy jakiejś tam kaszki z nestle (taki niebieski) ma wg. niego wodogłowie..
Będąc z takim chłopem prawie 8 lat sama się teraz taka stałam, więc wybaczcie
Hahaha, Agnesik ale coś w tym jest. Tyle wszystkiego w sklepach, ale ciężko znaleźć ładnego misiaMy dla małej mamy ukochanego misia mojego męża z czasów jego dzieciństwa - miś jest biały, ale ma takie straszne oczy, jak z horroru i przez to wygląda na strasznie smutnego. Wrzucę go zaraz do pralki, może mu się wyraz "twarzy" nieco zmieni
Anutka lubi tę wiadomość
-
kejti91 wrote:http://www.hilding.pl/produkt/materace-dzieciece_16/baby-hypoallergic_35.html
http://www.materace.pl/produkt/109/materace-dzieciece-baby-dream
ewentualnie
http://www.materace.pl/produkt/108/materace-dzieciece-baby-de-lux
Ale ogólnie w każdej firmie te pianki różnie się nazywają, więc najlepiej pamiętać , że ma być z samej pianki wyskoelstycznej ok 10 cm lub ta pianka plus ok 1 cm kokosu (płyta kokosowa). I naprawdę fajne materace.
Pozwolilam sobie zacytowac Ewelinke
kejti91 lubi tę wiadomość
-
To jeszcze mi powiedzcie w czym te materace hevea Medica sa lepsze niż zwykle kokos-pianka-gryka żebym miała jakiś obraz;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 12:54
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:To jeszcze mi powiedzcie w czym te materace Havea Medica sa lepsze niż zwykle kokos-pianka-gryka żebym miała jakiś obraz;)
Czy jest lepszy to nie powiem bo z wlasnego doświadczenia popristu nie wiem. Kierowalam sie informacjami od specjalistki ktora pracuje w tej branzy -
Selene wrote:Dziewczyny a czy jest coś złego w tym, że ja na razie nie zamierzam kupować żadnych zestaów pościelowych ani ochraniaczy?
Mam łóżeczko, nowy materac, kupiłam do niego podkład i prześcieradło z gumką i to tyle.. mam zamiar kłaść w nim dzieciątko w beciku/ rożku lub śpiworku. Ewentualnie mam też cienki, bardzo mięciutki kocyk.
Wy tak wszystkie wybieracie te wzory i kolory, ale o ile zainwestowałam w nowy materac, to wydawanie 150 zł na zesta pościelowy to dla mnie za dużo.. ja nawet dla siebie do sypialni tyle nie wydaję!
Nie jesteś sama, ja też nie na razie kupowała żadnych zestawów pościelowych.. mam jeden kocyk i śpiworek i wydaje mi się że wystarczy, póki co.Selene, bluegirl89, nix lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Brzuszko :
Kawa, isabelle, Ewelina88, zielarka, jonka91, ania_29, polaola, szpilka, bluegirl89, Agus89, nix, MonikaDM lubią tę wiadomość
[*] 2014 i 2016 -
kejti91 wrote:Ten materac hevea ma dwie strony, pozniej jest tez odpowiedni dla starszego dzie ka. Ja np zakupilam odrazu wiekszy rozmiar i mysle ze spokojnie posluzy mi ok 5 lat
Czy jest lepszy to nie powiem bo z wlasnego doświadczenia popristu nie wiem. Kierowalam sie informacjami od specjalistki ktora pracuje w tej branzy
Kokos pianka gryka tez ma dwie. Kokos dla noworodka a gryka od 6 miesiąca...MonikaDM lubi tę wiadomość
[*] 2014 i 2016 -
Selene wrote:Dziewczyny a czy jest coś złego w tym, że ja na razie nie zamierzam kupować żadnych zestaów pościelowych ani ochraniaczy?
Mam łóżeczko, nowy materac, kupiłam do niego podkład i prześcieradło z gumką i to tyle.. mam zamiar kłaść w nim dzieciątko w beciku/ rożku lub śpiworku. Ewentualnie mam też cienki, bardzo mięciutki kocyk.
Wy tak wszystkie wybieracie te wzory i kolory, ale o ile zainwestowałam w nowy materac, to wydawanie 150 zł na zesta pościelowy to dla mnie za dużo.. ja nawet dla siebie do sypialni tyle nie wydaję!
To całkiem zrozumiałe podejście, bardzo wiele osób je praktykujeJa kupiłam, bo chciałam mieć ochraniacz (żeby ocieplić łóżeczko od zimnej ściany), a w kompletach zazwyczaj jest taniej niż kupując osobno. Mam też sporo obaw, czy małej nie będzie za zimno, czy znajdę odpowiedni śpiworek - nad ranem u nas jest już teraz bardzo chłodno, a nie wiem jak będzie gdy przyjdzie mróz. Będę miała pościel w "rezerwie" w razie gdyby wdała się w mamę i była strasznym zmarzluchem
Malenq, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Kurde nie było mnie ponad godz i tyle stron.
Dziewczyny nie obrazicię się ale nie lubie jak mnie nazywacie specjalistką. Jakoś dziwnie to brzmi.
Te materac wcale nie są drogie biorąc pod uwagę że są z pianki wysokoelastycznej. Ale jeżeli chodzi o to na co kogo stać może wydawać się drogi. Ja wyraziłam swoje zdanie a każdy kupić co chce. Te materace na pewno spokojnie posłużą na dłużej tym dziewczynom co kupiły. Dla mnie materac jest jak bielizna, dużo czasu na nim spędzam. Nie kupiłabym używanego. Ludzie mówią że spali na tym czy na tym i są zdrowi a jak przychodzą do mnie i kładą się na materac to widać to ich zdrowie. Np nie potrafią normalnie się położyć tylko łopatka w dziwny sposób wygieta i w późniejszym wieku to na pewno procentuje. Ale to moje zdanie. Każdy z nas wie co dla nas i dla naszych dzieci najlepsze i czy stać ich na to czy na tamto.
A tak w ogóle to psy zaatakowały mnie na spacerze z psem i czekam już .godzinę jak ktoś przyjedźie a one nadal pod balkonem.polaola lubi tę wiadomość