*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag... wrote:Gwiazdezka uwielbiam pytania typu co robisz? Leze. Chyba nagram na pocztę coś w stylu" jeśli dzwonisz żeby zapytać co robie- informuje ze to samo od 1,5 mca:)
Haha dokładnie
A jak czasami idzie mąż po zakupy, to też głupio potrafi zapytać czy chcę coś dobrego ze sklepu... Jedyne co mu mogę zaproponować to, żeby kupił mi tabletki , bo siei skończyły !Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:03
Ag... lubi tę wiadomość
-
Nie wiem, czy próbowałyście, ale w Rossmannie są takie chusteczki do prania, które jakby przejmują kolor od farbujących ubrań i powodują, że kolor nie przechodzi na jaśniejsze rzeczy. Nie wiem, czy to faktycznie działa w praktyce, ale koleżanka chwaliła sobie i prała wszystko dla dziecka jak leci, nie segregując nawet. Ja jeszcze nie prałam ubranek, ale jak już mąż przywiezie mi z Ikei komodę to może spróbuję tych chusteczek użyć, żeby potem nie żałować, że coś zafarbuje, a ręcznie to na pewno prać nie będę bodziaków
Zrobiłam mały przegląd tego, co mam i w sumie to nie jest najgorzej - jeszcze kilka poniedziałków w lumpie, może zimowa wyprzedaż i będę miała wszystko. Brakuje mi najbardziej pajacyków, nowe są niestety za drogie.
Malenq lubi tę wiadomość
-
No i do poniedziałku włącznie mam wolne w pracy a potem wizyta u ginki i ona zadecyduje co dalejce. Zawsze się tak stresuje ta praca a zawsze idą mi na rękę. Ale Kurde parę godzin w domu i chyba zwariuje. Co chwilę ktoś dzwoni dzwonkie czy nie chce jajek a może ziemniaki. Ją bez gaci muszę się ubierać, pies szczęka, telefon dzwoni. Na spacerze psy atakują. No więcej stresów niż w pracy.
isabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gwiazdeczka27 wrote:Dzięki za odpowiedzi
No właśnie nie, jak przydzie info to krzyżykiem kasuje, natomiast jak pozbyć się go z ulubionych, nie doszukałam się niestety. Będę wdzięczna za instrukcje
Najedź na zakładkę Społeczność, tam wybierz Pamiętniki i wyskoczą Ci wszystkie, na samej górze będziesz miała te oznaczone jako "ulubione" i za datą z ostatnim wpisem masz krzyżyk najedź na niego, wyskoczy Ci "usuń z ulubionych" kliknij i wsio
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:20
-
Jonka kurcze nie mam nic takiego. Jak wejde to na górze mam możliwość utworzenia własnego pamiętnika a niżej są wszystkie pamiętniki udostępnione wszystkim...może jakiś u mnie jest błąd... Na razie mam spokój bo nic ta dziewczyna nie dodawała nowego i nikt nie komentował..
-
nick nieaktualnyMelenq z tym praniem z użyciem szarego mydła trzeba uważać bo sprzedawca w sklepie powiedział nam że miał przypadek babeczki- kupiła pralkę i prała non stop w jakichś płatkach mydlanych, albo zapierała właśnie mydłem i zatkała pralkę. Bo ponoć to się osad zbiera. Ale wiadomo koszule się rzadko pierze
-
Kawa wrote:Melenq z tym praniem z użyciem szarego mydła trzeba uważać bo sprzedawca w sklepie powiedział nam że miał przypadek babeczki- kupiła pralkę i prała non stop w jakichś płatkach mydlanych, albo zapierała właśnie mydłem i zatkała pralkę. Bo ponoć to się osad zbiera. Ale wiadomo koszule się rzadko pierze
O to trzeba będzie spierać i wypłukiwać. U nas stos koszul co tydzień, mąż na codzień zakłada do pracy. -
nick nieaktualnyKawa tak, jeżeli pierzesz w płatkach całe pranie.........ja kupuję kostkę szarego mydła i "zacieram" te miejsca brudne, a piorę normalnie w płynie do prania
mydło szare to po prostu "mój naturalny pozabawiacz plam" hehehehe nie używam Vanishów, ani Ace itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:35
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c1827d1fa26.png
Któraś z Was pytała wczoraj o śpiworek do spania. My kupiliśmy taki jak powyżej (swojej nie odpakowuje, bo ślicznie zabezpieczony na wieszaczku wisi w garderobie).Malenq, Kawa, isabelle, olka25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej mam pytanko czy do ktorejs z Was zawitala juz polozna w czasie ciazy? Lekko sie zdziwilam jak moja mama zadzwonila do mnie, ze polozna byla u niej. Dwa lata juz tam nie mieszkam a ona zawedrowala na stary adres. Zadzwonilam do niej powiedzialam gdzie mieszkam i jutro rano przyjedzie zbadac tetno, zmierzyc cisnienie itd. Zastanawiam sie skad wiedziala, ze jestem w ciazy do lekarza chodze prywatnie ona nie zglasza takich rzeczy do zadnych pielegniarek czy poloznych. Nawet dobrze, ze przyjedzie przynajmniej wypytam ja o rzeczy ktore mnie nurtuja.
-
Hej Pisarki, przesadzacie z ilością.
Co do pościeli to ja akurat będę używała, mój synek spał wcześniej i bardzo dobrze to znosił. Wolę jak w domu jest mniej stopni a dziecko otulone kołderką, nawet w kołysce można położyc dziecko na kołderkę i rogi zawinąc na niego. U mnie się to sprawdzało. Mam jeden rożek i będe go używała, ale do spania otulam w kołderkę. A mam taki bardzo cienki wkład.
Odn koszul. Raz na jakiś czas mocze w szarym mydle lub w vanishu (miejsca pod pachami) i sie świetnie odpiera. Często piorę w opcji Intensywne - a to jest 60 stopni.
Pokój chcę bardzo stonowany (jasny) . Jedynie karuzela będzie na początek kolorowa. Moim zdanie wolę,żeby dziecko skupiało wzrok na jednej rzeczy i to też od razu nie będę miała tej karuzeli.
Ja mam akurat trochę rzeczy po synku i łóżeczko i pościel też. Wkłądy poprałam i nic kompletnie im się nie stało. Pokrowiec na materac też i uważam że jest ok. Nie kupuje drugiego.renia83, MonikaDM lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualny