X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik wrote:
    Misie nie wyglądają jak niedorozwinięte

:D

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez przesady z tymi materacykami dla każdego dziecka. Jeśli materacyk jest w dobrym stanie wg mnie spokojnie można wziąć używany.

Pytałam już o to ale jakoś bez odzewu, ma któraś z was śluz rozciągliwy? Mi ostatnio zdarzają się fragmenty gęstszego, rozciągliwego śluzu, wielkości np paznokcia. Boję się, że to np czop... :(

lwuska55592, Ag..., MonikaDM lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o materac to kupiłam Kokos-Pianka-Gryka i dałam na allegro chyba 72zł +przesyłka. Polecam materac, jest dość porządny. Siostra ma taki sam, używany przez dwa lata przy synku i zostawiła dla drugiego dziecka, bo jest w ogóle nie zniszczony.
    Nie wydałam 150zł, tak jak piszecie, ale nie czuję się z tego powodu jakaś gorsza, bo materac jest naprawdę porządny. Nie zawsze tanio znaczy źle. :)

Anutka, ania_29, rastafanka, renia83, MonikaDM lubią tę wiadomość

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Mell moja mała od tygodnia może półtorej jest nadal w jednej pozycji, codziennie mi o tym przypomina po każdym posiłku czy napoju-CZKAJĄC :) i leży tak jak Twoja. Myślenie podobne i zachcianki Monte :)
    he he he, u mnie jak się nie odwróci w swojej małej kawalerce to niestety cesarka - dziś dzwoniłam do swojej ginki. Ustaliłyśmy termin USG na koniec listopada, jak się nie obróci to razem pójdziemy na oddział ustalić termin cesarki - na około 15-20 grudnia.

Moja ostatnio taka ruchliwa, poza jednym dniem, kiedy myślałam, że skonam z bólu, a Mała ni rusz. Teraz jest aktywna. Robi sobie dłuuuuugie slow pod skóra i buch :)

Zielarka, nie miałam nic złego na myśli - to moje zdanie. Jak masz dziecko po dziecku i zabezpieczasz materacyk to spoko, gorzej jak dziecko sika na niego - wtedy nie dałabym go drugiemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 12:20

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    To chyba roznica pokrowca... ja wzielam edycji disnay i teraz zaluje

Ja mam Hevea Baby Medica - pokrowiec jest bardzo miły w dotyku i jest w kolorze kremowym z delikatnym wzorem w gwiazdki i księżyce.
    Melula wrote:
    Niestety, co jak co, ale materacyk powinien być odrębny dla każdego dziecka, ze względów higienicznych oraz na indywidualne "odgniecenia".

Zgadza się! Materacyk tak jak buty, każde dziecko ma swoje.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka jeśli chodzi o śluz, to też miałam taki śluz.. takie jakby kawałki śluzu raczej i też był taki właśnie rozciągliwy.. oczywiście się przeraziłam, ale gin powiedział, że czop śluzowy zazwyczaj jest w jakimś żółtawo-krwawym odcieniu (cokolwiek ma to znaczyć :P)
    Teraz znowu.. mój śluz zmienił się w konsystencję kremu.. i jest go naprawdę dużo!!! Wkurza mnie to strasznie.. bo bez wkładki ani rusz..

zielarka lubi tę wiadomość

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka miałam tak parę razy. Nawet zglaszalamlekarzon bo myslalam ze to czop ale nie.

zielarka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge no spe wziasc ???

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Moge no spe wziasc ???
    tak, jest bezpieczna.

Anutka lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiej grubosci ma byc materac ??? I piankowy czy jaki ???

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • ania_29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Na pewno nie miałam osobnego materacyka, buty i ciuchy były po starszych siostrach i jakoś żyję ;) Nie przesadzajmy. Niech każdy robi tak jak uważa za słuszne, nie ma nigdy jednej, jedynej racji ;)

Zielarko gluta w ciąży miewałam, ale długi czas temu ;)
    Czop lubi mieć w sobie niteczki krwi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 12:29

zielarka, lwuska55592, MonikaDM lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Nie widziałam zasikanych materacyków, dopiero u starszych dzieci w większych łóżeczkach.
    Co do odgnieceń, odwarasz materacyk na drugą stronę i jest nówka, z resztą materacyk córki obracałam ca jakiś czas i nie widziałam by był jakoś trwale odciśnięty.

agnesik, lwuska55592, Tymi, MonikaDM lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    tak, jest bezpieczna.
    No to musze :-) dzieki :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offtop - jest na sali jakaś perfekcyjna pani domu? Mogę wyprać mężowskie koszule w 60 stopniach mimo, że na metce mają, żeby prać w 40? Coś im grozi? Bo domyślam się, co grozi mnie, jak się operacja nie powiedzie :)

Kawa, ania_29, jonka91, renia83, MonikaDM lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Bez przesady z tymi materacykami dla każdego dziecka. Jeśli materacyk jest w dobrym stanie wg mnie spokojnie można wziąć używany.

Pytałam już o to ale jakoś bez odzewu, ma któraś z was śluz rozciągliwy? Mi ostatnio zdarzają się fragmenty gęstszego, rozciągliwego śluzu, wielkości np paznokcia. Boję się, że to np czop... :(

Zielarko masz rację. Kiedyś jak ja byłam dzieckiem dostałam łóżeczko od ciotki która odchowała swoje dzieci na nim. Po mnie, miała je trójka rodzeństwa. Wszyscy jesteśmy zdrowi nie chorowaliśmy nie mamy chorych kręgosłupów. Wózek też był hartkowrowy ileż on przeżył :D
    Teraz jakieś dziwne czasy przyszły potrzebne jest to i to i to wszystko jest niezbędne, a używane to w ogóle beee.. Wiadomo wszystkie chcemy dać swoim maluchom to co najlepsze, ale ja chyba pójdę w minimalizm, ja nie miałam dużo rzeczy ba większość była używana i nie czuję się przez to gorsza. Dam swojemu maluszkowi wszystko co niezbędne ale wszystko z głową. Najważniejsze że będę go kochać najmocniej na świecie i mój Antoś będzie to czuł, mimo że kolor ścian otulaczka i kocyków będą do siebie nie pasować.

bluegirl89, zielarka, Tymi, szpilka, nix, MonikaDM lubią tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Offtop - jest na sali jakaś perfekcyjna pani domu? Mogę wyprać mężowskie koszule w 60 stopniach mimo, że na metce mają, żeby prać w 40? Coś im grozi? Bo domyślam się, co grozi mnie, jak się operacja nie powiedzie :)
    Momze sie zbiec czy tez skurczyc :-)

isabelle lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm pewnie nic im nie będzie.o ile nie zaczną farbowac:) ja tam czasem piore, i nawet nie wiem co na metce pusze:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabell lepiej pierwsze je namocz w proszku i na spokojnie pierz w 40 :P

• isabelle Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Nie widziałam zasikanych materacyków, dopiero u starszych dzieci w większych łóżeczkach.
    Co do odgnieceń, odwarasz materacyk na drugą stronę i jest nówka, z resztą materacyk córki obracałam ca jakiś czas i nie widziałam by był jakoś trwale odciśnięty.

Zobaczymy, jak będą zachowywać się materacyki Havea. Jeśli mój będzie w idealnym stanie, a drugie dziecko pojawi się w jakimś krótkim odstępie czasu - rozważę używanie tego, bo będę znała historię tego materacyka, w jakich warunkach był przechowywany itd. Chociaż co do zasady - materacyki mają ograniczoną żywotność, tak jak materace "dorosłe" - powinno się po kilku latach wymieniać ze względu na roztocza itd.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik rozbroiłaś mnie tym stwierdzeniem że misie nie są upośledzone. Bardzo to przemówiło do mojej wyobraźni :)

szpilka lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
‹‹ 1016 1017 1018 1019 1020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ