*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Buziulka chyba była na czymś w rodzaju stażu czy praktyk..nie pamiętam dokładnie.
Chamsko firmy postępują że mówią człowiekowi w ostatniej chwili że traci pracę, nie ma czasu nu szukanie nowej, a że nie ma okresu wypowiedzenia to człowiek zostaje na lodzie.
Buziulka przykro mi
29+1, 44 cm, 1430 g -
Buziulka z tego co wiem nie maja prawa Cie zwolnic tylko musisz dac zaswiadczenie,ze jestes w ciazy...chyba,ze jestes na stazu,bo jesli dobrze pamietam cos kiedys pisalas o stazu...ale na Twoim miejscu dokladnie bym sie dowiedziala w inspekcji pracy
-
Wiki ja tez mam jakis duzy brzuch,nie da sie ukryc,ze jestem w ciazy tym bardziej,ze co jak co ale brzuch zawsze mialam plaski...zaczal sie 10ty tydzien a brzuch taki z dziecmi mialam w 4ms. Nie wiem,moze dlatego,ze to trzecia ciaza...
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa stażu byłam. Nie przedłużyli mi umowy. Urząd Pracy nie ma kasy.
Byłam świadoma tego, że mogą mi nie przedłużyć umowy ale nie sądziłam, że dowiem się o tym dosłownie przypadkiem, na korytarzu, 2 dni przed.
Poszłam do Urzędu Pracy zapytać się w sprawie ciąży, a tu mi nagle wywalają, że od 1 czerwca to już nie mam czego szukać. Kadrowa mojego Urzędu w szoku ale kwituje to krótkim - Trudno, nie ty pierwsza.
Pomijam fakt, że Kadrowa zapewniała mnie, że zostanę tu na pewno ROK bo wszyscy tak tu zostają. Wiadomo, nie ona o tym decyduje. Ale dowiedzieć się dzień przed z zaległym urlopem to dla mnie cios poniżej pasa.
beczeć się chce.
-
nick nieaktualnyNa Stażu nie ma ochrony kobiet w ciąży. Kończy Ci się umowa to albo Ci przedłużą jeśli nie jesteś na L4 albo nie. I koniec. Nie ma o czym gadać w tej kwestii, bo nadal jesteś bezrobotną, na którą UP łaskawie przeznacza swoje ciężko otrzymane pieniądze.
A najlepsze jest to, że na przedłużanie stażów nie mają pieniędzy ale na nowe staże to już i owszem. Kolejka kandydatek już stoi. Nie wiem gdzie ja teraz znajdę prace. Cała chodzę.
Sprawa wylądowała na samej górze Urzędu, zobaczymy co się z tym da zrobić. Sekretarz był w podobnym szoku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 14:14
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mnie też zwolnili z pracy,ale mam płacone z ZUSu.
dowiedz się o to bo jak miałaś płacone składki to Ci się należy chociaż do dnia porodu...
byłam na wizycie, lekarz nie miły jak zawsze..
zrobił mi usg 4d, dzieciątko bardzo fajnie wygląda
ale nie ruszało się...
serduszko biło 170 uderzeń, no ale rączkami czy nóżkami nie machało..
trochę mnie to nie pokoi, lekarz stwierdził że zadaje pytania jak 14sto latka !
przecież się nie znam a straciłam już jedną ciążę..
dopiero położna powiedziała mi że dziecko poprostu mogło spać, bo jest rano i dziecko więszość dnia przesypia, a do tego jest jeszcze takie małe.. może i ma rację ale trochę się boję.
13 czerwca mam ten test pappa i hcg jednorodną?? nie wiem ale jakieś badanie hcg, 16 wizyta i na niej się umawiamy na badanie genetyczne -
nick nieaktualnyOd dziś są w ofercie Biedronki akcesoria dla dzieci. Zakupiłam mięciutki kocyk z mikrofibry dla dzidzi za 14,99
Ostatnio w obciślejszych ubraniach widać że się zaokrąglam
Za tydzień wybieram się na te wszystkie badania. Robiłyście je już? Jaki koszt mniej więcej? -
We wtorek mam wizyte, bede w 6+3tc , myslicie ze dzidzius bedzie widoczny? w 4+6tc pecherzyk liczyl 6mm , wiec liczac ze rosnie 1,1mm dziennue to we wtorek bedzie mial 18,1mm:))Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:We wtorek mam wizyte, bede w 6+3tc , myslicie ze dzidzius bedzie widoczny? w 4+6tc pecherzyk liczyl 6mm , wiec liczac ze rosnie 1,1mm dziennue to we wtorek bedzie mial 18,1mm:))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 16:37
29+1, 44 cm, 1430 g -
Tak czytam te pytania o serduszka zarodki itp i myślę sobie, że nasze mamy miały święty spokój, ciąża była swoistą tajemnicą.
Teraz my rozkminiamy każdy dzień, a moja mama będąc w ciąży nawet nie rozmawiała o tym z innymi kobietami.Malenq, Cynamonek30 lubią tę wiadomość
-
Kawa ja dzis odebralam wyniki na hiv,hbs i hcv.Chodze prywatnie do lekarza,wiec place tez za badania i za te z 25% znizka zaplacilam 70zl...miesiac temu robilam morfologie i te inne to za darmo,bo na pierwsza wizyte poszlam na kase chorych,ale one az tak drogie nie sa,zalezy od miasta 15-30zl...