X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to znaczy, że dwa raxy podchodził do tętna? W końcu serduszko biło jak należy? Może masz tyłozgięcie, ja mam i ciężko było namierzyć bicie serca, ale gdy w końcu się udało wszystko było ok.

FITop1.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq z tego co czytałam o krwiakach i sama również posiadam to lekarze zalecają leżakowanie.. żeby krwiak się ładnie wchłonął. Z krwiaków mogą być plamienia itp. Według mnie lepiej żebyś się oszczędzała w tej sytuacji ale to oczywiście Twoja decyzja. Ja mam jeszcze inne dolegliwości dlatego muszę bezwzględnie leżeć ale z tego co na innych wątkach czytałam to dziewczyny nawet przy samych krwiakach dużo leżą.

Malenq lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki pytanko, co sądzicie o kupnie wózka używanego? Teoretycznie możemy kupić nowy, ale czy jest sens? Jak sądzicie?

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • onabella Znajoma

Wysłany: 29 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl zawsze jest sens zależny tylko w jakim stanie kupujesz i czy to się kalkuluje.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    A tak z innej beczki pytanko, co sądzicie o kupnie wózka używanego? Teoretycznie możemy kupić nowy, ale czy jest sens? Jak sądzicie?

Ja mam w planach kupić używany wózek w dobrym stanie :) To samo tyczy się łóżeczka, pomijając materacyk :) Musi się tylko coś wartościowego trafić w atrakcyjnej cenie, inaczej nie miałoby to sensu :)

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli użuwka jest w dobrym stanie to jak najbardziej. Szkada kasy. Teraz na pewno kupimy używany.
    Moja koleżanka kupiła używkę x-lander, ze wszystkimi akcesoriami, właściwie jak nowy, kosztował 600zł, ponad połowę taniej niż nowy.

FITop1.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:29

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela dziękuję.
    Już mi trochę lepiej. Przespałam się i jak wstałam to całkiem normalnie sikam:) Ale luxus.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka, nie mógł złapać i zajerestrować za pierwszym razem tego tętna, dopiero jak drugi raz to wyszło, że ok., ale mnie zestresował....
    Sis też trochę dzisiaj poczytałam o krwiakach, i sama postanowiłam odpoczywać, może nie leżeć, ale nic wysiłkowego nie robić, za miesiąc mam kolejne usg i zobaczymy co i jak....a Ty kochanie leż, i też myśl pozytywnie:)
    wiem, że nie jest lekko, ale trzeba wierzyć, że za parę miesięcy będziemy tuliły swoje maleństwa....a po nastu latach i tak usłyszymy, że niedobre jesteśmy.....ja to wczoraj mówiłam maleństwu, że Jego 18staki nie dożyję, jak tak będzie mamę straszył hehehe......

co do wózków, też będę szukała używanego....;)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam właśnie wyniki cytologii i w komentarzach jest napisane " słabe działanie estrogenne" . Co to znaczy ???

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk nie wiem, nie pomogę...

• Selene Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 11:43

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene 3mam kciuki aby usg pokazało, że wszystko ok:) i czekamy na dobre wieści:)

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wózek Bebe Car Vector AT na dużych pompowanych kołach. Kupiony w 2005 r. Razem ze spacerówką. Miałam jeszcze do niego fotelik pierwszy, ale go sprzedałam, bo był bardzo wąski i zawsze mnie denerwował, a i tak nigdy nie wpinałam go w ramę, tylko nosiłam od samochodu do np lekarza. Teraz kupię nowy fotelik, a wózek zdecydowanie zostawię. Gondola w wózku jest super, bardzo obszerna i dziecko ma dużo miejsca. Pamiętam że to był główny powód dla którego go wtedy wybrałam. Rodziłam w czerwcu i chciałam w nim spokojnie całą zimę przechodzić. Dziecko pół roczne miało jeszcze dużo miejsca w środku.
    Spacerówka też super.

Malenq lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene trzymam kciuki za wizytę. O której masz wizytę.

Ja mam dzisiaj ekskluzywny bankiet w Warszawie, muszę zaraz się zbierać bo daleko mieszkam, a sukienka na mnie każda ciasna w pasie i brzuszek już mocno widać. Szybko jakoś...

• Selene Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 11:43

Malenq lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    Malenq z tego co czytałam o krwiakach i sama również posiadam to lekarze zalecają leżakowanie.. żeby krwiak się ładnie wchłonął. Z krwiaków mogą być plamienia itp. Według mnie lepiej żebyś się oszczędzała w tej sytuacji ale to oczywiście Twoja decyzja. Ja mam jeszcze inne dolegliwości dlatego muszę bezwzględnie leżeć ale z tego co na innych wątkach czytałam to dziewczyny nawet przy samych krwiakach dużo leżą.

Ja miałam krwiaka podkosmówkowego ale nie musiałam leżeć, nakaz oszczędzania się (dzwiganie max 1 kg), bez biegania i szaleństw. I się wchłonął.

Malenq lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 22:56

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie dziewczyny dowiedziałam, że z dniem 1 czerwca 2014 NIE mam pracy.

Przepadł mi 2 tygodniowy urlop, który ciężko zbierałam na wakacje. Babka z kadr mi powiedziała tylko : TRUDNO.

Nawet nie zdążyłam się "pochwalić" ciążą.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziulka zwolnili Ciebie czy nie przedłużyli umowy?

201501145565.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ