X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to znaczy, że dwa raxy podchodził do tętna? W końcu serduszko biło jak należy? Może masz tyłozgięcie, ja mam i ciężko było namierzyć bicie serca, ale gdy w końcu się udało wszystko było ok.

FITop1.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq z tego co czytałam o krwiakach i sama również posiadam to lekarze zalecają leżakowanie.. żeby krwiak się ładnie wchłonął. Z krwiaków mogą być plamienia itp. Według mnie lepiej żebyś się oszczędzała w tej sytuacji ale to oczywiście Twoja decyzja. Ja mam jeszcze inne dolegliwości dlatego muszę bezwzględnie leżeć ale z tego co na innych wątkach czytałam to dziewczyny nawet przy samych krwiakach dużo leżą.

Malenq lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki pytanko, co sądzicie o kupnie wózka używanego? Teoretycznie możemy kupić nowy, ale czy jest sens? Jak sądzicie?

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • onabella Znajoma

Wysłany: 29 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl zawsze jest sens zależny tylko w jakim stanie kupujesz i czy to się kalkuluje.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    A tak z innej beczki pytanko, co sądzicie o kupnie wózka używanego? Teoretycznie możemy kupić nowy, ale czy jest sens? Jak sądzicie?

Ja mam w planach kupić używany wózek w dobrym stanie :) To samo tyczy się łóżeczka, pomijając materacyk :) Musi się tylko coś wartościowego trafić w atrakcyjnej cenie, inaczej nie miałoby to sensu :)

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli użuwka jest w dobrym stanie to jak najbardziej. Szkada kasy. Teraz na pewno kupimy używany.
    Moja koleżanka kupiła używkę x-lander, ze wszystkimi akcesoriami, właściwie jak nowy, kosztował 600zł, ponad połowę taniej niż nowy.

FITop1.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:29

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela dziękuję.
    Już mi trochę lepiej. Przespałam się i jak wstałam to całkiem normalnie sikam:) Ale luxus.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka, nie mógł złapać i zajerestrować za pierwszym razem tego tętna, dopiero jak drugi raz to wyszło, że ok., ale mnie zestresował....
    Sis też trochę dzisiaj poczytałam o krwiakach, i sama postanowiłam odpoczywać, może nie leżeć, ale nic wysiłkowego nie robić, za miesiąc mam kolejne usg i zobaczymy co i jak....a Ty kochanie leż, i też myśl pozytywnie:)
    wiem, że nie jest lekko, ale trzeba wierzyć, że za parę miesięcy będziemy tuliły swoje maleństwa....a po nastu latach i tak usłyszymy, że niedobre jesteśmy.....ja to wczoraj mówiłam maleństwu, że Jego 18staki nie dożyję, jak tak będzie mamę straszył hehehe......

co do wózków, też będę szukała używanego....;)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam właśnie wyniki cytologii i w komentarzach jest napisane " słabe działanie estrogenne" . Co to znaczy ???

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk nie wiem, nie pomogę...

• Selene Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 11:43

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene 3mam kciuki aby usg pokazało, że wszystko ok:) i czekamy na dobre wieści:)

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wózek Bebe Car Vector AT na dużych pompowanych kołach. Kupiony w 2005 r. Razem ze spacerówką. Miałam jeszcze do niego fotelik pierwszy, ale go sprzedałam, bo był bardzo wąski i zawsze mnie denerwował, a i tak nigdy nie wpinałam go w ramę, tylko nosiłam od samochodu do np lekarza. Teraz kupię nowy fotelik, a wózek zdecydowanie zostawię. Gondola w wózku jest super, bardzo obszerna i dziecko ma dużo miejsca. Pamiętam że to był główny powód dla którego go wtedy wybrałam. Rodziłam w czerwcu i chciałam w nim spokojnie całą zimę przechodzić. Dziecko pół roczne miało jeszcze dużo miejsca w środku.
    Spacerówka też super.

Malenq lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene trzymam kciuki za wizytę. O której masz wizytę.

Ja mam dzisiaj ekskluzywny bankiet w Warszawie, muszę zaraz się zbierać bo daleko mieszkam, a sukienka na mnie każda ciasna w pasie i brzuszek już mocno widać. Szybko jakoś...

• Selene Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 11:43

Malenq lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    Malenq z tego co czytałam o krwiakach i sama również posiadam to lekarze zalecają leżakowanie.. żeby krwiak się ładnie wchłonął. Z krwiaków mogą być plamienia itp. Według mnie lepiej żebyś się oszczędzała w tej sytuacji ale to oczywiście Twoja decyzja. Ja mam jeszcze inne dolegliwości dlatego muszę bezwzględnie leżeć ale z tego co na innych wątkach czytałam to dziewczyny nawet przy samych krwiakach dużo leżą.

Ja miałam krwiaka podkosmówkowego ale nie musiałam leżeć, nakaz oszczędzania się (dzwiganie max 1 kg), bez biegania i szaleństw. I się wchłonął.

Malenq lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 22:56

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie dziewczyny dowiedziałam, że z dniem 1 czerwca 2014 NIE mam pracy.

Przepadł mi 2 tygodniowy urlop, który ciężko zbierałam na wakacje. Babka z kadr mi powiedziała tylko : TRUDNO.

Nawet nie zdążyłam się "pochwalić" ciążą.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziulka zwolnili Ciebie czy nie przedłużyli umowy?

201501145565.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ