X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Selene Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:29

Kawa lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka dobrze mówi:)
    Selene to nic tylko się cieszyć- jakby cos bylo nie tak z szyjką napewno by cię poinforował.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) mam do Was pytanie. Czy macie takie silne skurcze, przypominające bol miesiączkowy ale mocniejsze przy czym brzuch na dole jak kamień i ból pleców do tego. W niedziele jak mnie taki dopadl nie wiedzialam co się dzieje, taki mocny bol trwający około 5 minut. Później miałam tylko spiecie brzucha, ale wczoraj zaś się powtórzył. Wczorajbył lżejszy i ból poszedł na plecy a nie na brzuch. Macie coś takiego ? Nie mam pojęcia czy się bać i lecieć do szpitala czy to są przepowiadajace i urodze w terminie

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene dokładnie, jak mówi że jest ok to znaczy że jest ok :D

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:18

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png

Wysłany: 30 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha wrote:
    Cześć dziewczyny :-) mam do Was pytanie. Czy macie takie silne skurcze, przypominające bol miesiączkowy ale mocniejsze przy czym brzuch na dole jak kamień i ból pleców do tego. W niedziele jak mnie taki dopadl nie wiedzialam co się dzieje, taki mocny bol trwający około 5 minut. Później miałam tylko spiecie brzucha, ale wczoraj zaś się powtórzył. Wczorajbył lżejszy i ból poszedł na plecy a nie na brzuch. Macie coś takiego ? Nie mam pojęcia czy się bać i lecieć do szpitala czy to są przepowiadajace i urodze w terminie

Jak coś nas bardzo niepokoi to nie powinnyśmy tego bagatelizować- nigdy...
    Ja bym pojechała na IP aby lekarz to sprawdził,powiedział, że jest ok i mnie uspokoił. Może zaleci brać magnez albo no spe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 11:23

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Kobietki drogie, czy któraś z Was ma podwyższone ciśnienie, ja wczoraj miałam 140/80, wstępne zalecenie lekarza mam sobie codziennie mierzyć ciśnienie i jeśli zdarzy się wyższe niż 140 to mam się do niego zgłosić.
    Czy któraś z Was bierze jakieś leki na nadciśnienie?
    a przed ciążą jakie miałaś w normie? Najlepszym sposobem na by to sprawdzić jest mierzenie go od 2-3 razy dziennie jeżeli będzie tak że te skurczowe podejdzie ci do 150 to już jest znak że coś się dzieje niepokojącego. Wiec załóż sobie książeczkę i zapisuj te wartości. Ja np bardzo się stresuję jeżeli wieczorami skakało mi do 160/90 wiec teraz przyjmuje leki i jest ok.
    Jeżeli chodzi o zaparcia to ja zanim poszłam na zwolnienie to lekarka z mojego oddziału zdradziła mi miksturę by się pozbyć zaparć. czyli codziennie rano nad czo wypić pół szklanki zimnej wody + pół cytryny (soku) podobno pomaga ja jeszcze nie miałam zaparć wiec nie próbowałam.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz leżałam w szpitalu ale to były inne skurcze. We wtorek pytalam na szkole rodzenia to nie odpowiedziała. Jak się powtórzy to pojade a teraz będę więcej leżała i może się uspokoi.

Co do zaparć to ja pije herbatke koperkowa. Najpierw pilam dla dzieci ale ta zwykła jest tańsza i ma ten sam skład.

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 13:16

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png

Wysłany: 30 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    A widzisz Gwiazdeczko, zapomniałam napisać że wyszły mi leukocyty w moczu i dostałam na ta antybiotyk. W razie pytań mam dzwonić, ale nie doprecyzował co ma się dziać żeby pojechać do szpitala. Więc może po prostu powiedział tak w razie czego.

Kochana no widzisz... Możliwe że to jakaś ukryta infekcja, oszczędzaj się postaraj się więcej leżeć niż siedzieć, no zrobisz jak uważasz...
    Z szyjką nie ma żartów.
    Wierze,że będzie dobrze i będziesz mogła śmigać :-)

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 30 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha wrote:
    Juz leżałam w szpitalu ale to były inne skurcze. We wtorek pytalam na szkole rodzenia to nie odpowiedziała. Jak się powtórzy to pojade a teraz będę więcej leżała i może się uspokoi.

Wiesz, bo można tak gdybać a żeby odpowiedzieć potrzeba było by to sprawdzić.
    Dokładnie odpoczywaj może weź magnez sobie jak nie minie to jedź na Ip

Mi na zaparcia pomogło jedzenie mniejszych posiłków a częściek i czopki...

Domowe sposoby na zaparcia np.
    - szklanka ciepłej wody na czczo
    - dużo błonnika, otręby, płatki owsiane
    - pić duuużo wody, która zmiękcza stolec
    - śliwki suszone
    -napar ze śliwek suszonych..zalewamy wrzątkiem z 5 śliwek suszonych,czekamy aż wystygnie wypijamy z zatkanym nosem i zjadamy te śliwy przeklęte
    - kefir zagryzamy jabłkiem
    -syrop lactulosum
    -czopki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 11:37

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:18

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    A widzisz Gwiazdeczko, zapomniałam napisać że wyszły mi leukocyty w moczu i dostałam na ta antybiotyk. W razie pytań mam dzwonić, ale nie doprecyzował co ma się dziać żeby pojechać do szpitala. Więc może po prostu powiedział tak w razie czego.

Chanela, trudno się wypowiadać, bo każdy przypadek jest inny. U mnie infekcja spowodowała znaczne skrócenie się szyjki - z 2,5 cm do 1,6 cm. Tyle, że u mnie infekcja to był jednocześnie ogromny ból w podbrzuszu i skurcze, więc tu też może być inaczej niż u Ciebie. Po wyleczeniu infekcji antybiotykiem była decyzja o założeniu pessara - ze względu na długość szyjki i wewnętrzne rozwarcie. U Ciebie szyjka dłuższa, ale infekcja na pewno jej nie pomaga. Jeśli lekarz kazał leżeć - leż bezwzględnie, bo jeśli nie masz pessara, który zabezpieczałby i odciążał parcie dziecka na szyjkę - może się dalej skracać podczas chodzenia czy siedzenia - tak jak Gwiazdeczka powiedziała.

A co do tego "jak coś się będzie dziać to do szpitala" - wczoraj zapytałam się swojego lekarza co ma na myśli tak mówiąc i powiedział mi, że do szpitala wtedy, gdy pojawi się podwyższona temperatura, gdy będą częste skurcze, które będą się nasilać i mogą im towarzyszyć inne dolegliwości jak np. bóle. Powiedział też, że gdy zacznie się coś dziać z szyjką - pierwszym sygnałem będzie wysunięcie się pessara i trzeba wtedy jechać do szpitala.

Chanela, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png

Wysłany: 30 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak poznać wysunięcie się passera? 368985u61hahixuw.gif
    Uwiera czy jak???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 11:45

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze jest mocniejsza ale 14 zl za opakowanie herbatki dla dzieci a do 4 za opakowanie dla dorosłych to różnica :-) ale pomimo tego że jest mocniejsza chyba nie ma nic innego, a ta dla dzieci i dla dorosłych mi pomagają tak samo.

Gwiazdeczka dzięki za odpowiedź. Magnez biorę i nospe tez. Odpoczywam i mam nadzieje ze się nie powtórzy.

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• isabelle Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    A jak poznać wysunięcie się passera?

Podobno wtedy zacznie uwierać, będzie się go po prostu czuło, że zmienił położenie. Nie zakładam, że spotkam go na wkładce ;)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam obecnie wizyty co 3tyg, zawsze fotel i usg, ale dopiero od dwóch wizyt wstecz mówi że szyjka długa jak żyrafa, nigdy wcześniej nie pytałam a ona nie mówiła- wyszłam ze założenia że jeśli coś będzie nie tak to mi sama o tym powie.

Jak twardnieje mi brzuch to robię gorącą herbate z cytryną i miodem, zapijam 2x Neomagnez forte i leże. Zawsze mi to pomaga. Jedynie co mi gin zaleciła to nie brać magnezu dzień w dzień jak witamin żeby nie przyzwyczaić organizmu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 11:48

• Ag... Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zostało mi do kupienia: szafka do sypialni, monitor oddechu, torba do wózka i chusta.
    Resztę juz wszystko mam :D

rastafanka, Selene, polaola, isabelle, Cookie, MartaKD, jonka91, renia83, bluegirl89 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:29

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agg poczytaj sobie dobrze o monitorze oddechu, bo na grudniówkach się temat przewijał i mówili im na jakiś warsztatach czy w SR że to buble za grubą kasę i jeśli nie ma się wcześniaka to nie warto kupować.

‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ