X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Selene Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:29

Kawa lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka dobrze mówi:)
    Selene to nic tylko się cieszyć- jakby cos bylo nie tak z szyjką napewno by cię poinforował.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) mam do Was pytanie. Czy macie takie silne skurcze, przypominające bol miesiączkowy ale mocniejsze przy czym brzuch na dole jak kamień i ból pleców do tego. W niedziele jak mnie taki dopadl nie wiedzialam co się dzieje, taki mocny bol trwający około 5 minut. Później miałam tylko spiecie brzucha, ale wczoraj zaś się powtórzył. Wczorajbył lżejszy i ból poszedł na plecy a nie na brzuch. Macie coś takiego ? Nie mam pojęcia czy się bać i lecieć do szpitala czy to są przepowiadajace i urodze w terminie

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene dokładnie, jak mówi że jest ok to znaczy że jest ok :D

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:18

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png

Wysłany: 30 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha wrote:
    Cześć dziewczyny :-) mam do Was pytanie. Czy macie takie silne skurcze, przypominające bol miesiączkowy ale mocniejsze przy czym brzuch na dole jak kamień i ból pleców do tego. W niedziele jak mnie taki dopadl nie wiedzialam co się dzieje, taki mocny bol trwający około 5 minut. Później miałam tylko spiecie brzucha, ale wczoraj zaś się powtórzył. Wczorajbył lżejszy i ból poszedł na plecy a nie na brzuch. Macie coś takiego ? Nie mam pojęcia czy się bać i lecieć do szpitala czy to są przepowiadajace i urodze w terminie

Jak coś nas bardzo niepokoi to nie powinnyśmy tego bagatelizować- nigdy...
    Ja bym pojechała na IP aby lekarz to sprawdził,powiedział, że jest ok i mnie uspokoił. Może zaleci brać magnez albo no spe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 11:23

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Kobietki drogie, czy któraś z Was ma podwyższone ciśnienie, ja wczoraj miałam 140/80, wstępne zalecenie lekarza mam sobie codziennie mierzyć ciśnienie i jeśli zdarzy się wyższe niż 140 to mam się do niego zgłosić.
    Czy któraś z Was bierze jakieś leki na nadciśnienie?
    a przed ciążą jakie miałaś w normie? Najlepszym sposobem na by to sprawdzić jest mierzenie go od 2-3 razy dziennie jeżeli będzie tak że te skurczowe podejdzie ci do 150 to już jest znak że coś się dzieje niepokojącego. Wiec załóż sobie książeczkę i zapisuj te wartości. Ja np bardzo się stresuję jeżeli wieczorami skakało mi do 160/90 wiec teraz przyjmuje leki i jest ok.
    Jeżeli chodzi o zaparcia to ja zanim poszłam na zwolnienie to lekarka z mojego oddziału zdradziła mi miksturę by się pozbyć zaparć. czyli codziennie rano nad czo wypić pół szklanki zimnej wody + pół cytryny (soku) podobno pomaga ja jeszcze nie miałam zaparć wiec nie próbowałam.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz leżałam w szpitalu ale to były inne skurcze. We wtorek pytalam na szkole rodzenia to nie odpowiedziała. Jak się powtórzy to pojade a teraz będę więcej leżała i może się uspokoi.

Co do zaparć to ja pije herbatke koperkowa. Najpierw pilam dla dzieci ale ta zwykła jest tańsza i ma ten sam skład.

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 13:16

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png

Wysłany: 30 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    A widzisz Gwiazdeczko, zapomniałam napisać że wyszły mi leukocyty w moczu i dostałam na ta antybiotyk. W razie pytań mam dzwonić, ale nie doprecyzował co ma się dziać żeby pojechać do szpitala. Więc może po prostu powiedział tak w razie czego.

Kochana no widzisz... Możliwe że to jakaś ukryta infekcja, oszczędzaj się postaraj się więcej leżeć niż siedzieć, no zrobisz jak uważasz...
    Z szyjką nie ma żartów.
    Wierze,że będzie dobrze i będziesz mogła śmigać :-)

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 30 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha wrote:
    Juz leżałam w szpitalu ale to były inne skurcze. We wtorek pytalam na szkole rodzenia to nie odpowiedziała. Jak się powtórzy to pojade a teraz będę więcej leżała i może się uspokoi.

Wiesz, bo można tak gdybać a żeby odpowiedzieć potrzeba było by to sprawdzić.
    Dokładnie odpoczywaj może weź magnez sobie jak nie minie to jedź na Ip

Mi na zaparcia pomogło jedzenie mniejszych posiłków a częściek i czopki...

Domowe sposoby na zaparcia np.
    - szklanka ciepłej wody na czczo
    - dużo błonnika, otręby, płatki owsiane
    - pić duuużo wody, która zmiękcza stolec
    - śliwki suszone
    -napar ze śliwek suszonych..zalewamy wrzątkiem z 5 śliwek suszonych,czekamy aż wystygnie wypijamy z zatkanym nosem i zjadamy te śliwy przeklęte
    - kefir zagryzamy jabłkiem
    -syrop lactulosum
    -czopki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 11:37

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:18

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    A widzisz Gwiazdeczko, zapomniałam napisać że wyszły mi leukocyty w moczu i dostałam na ta antybiotyk. W razie pytań mam dzwonić, ale nie doprecyzował co ma się dziać żeby pojechać do szpitala. Więc może po prostu powiedział tak w razie czego.

Chanela, trudno się wypowiadać, bo każdy przypadek jest inny. U mnie infekcja spowodowała znaczne skrócenie się szyjki - z 2,5 cm do 1,6 cm. Tyle, że u mnie infekcja to był jednocześnie ogromny ból w podbrzuszu i skurcze, więc tu też może być inaczej niż u Ciebie. Po wyleczeniu infekcji antybiotykiem była decyzja o założeniu pessara - ze względu na długość szyjki i wewnętrzne rozwarcie. U Ciebie szyjka dłuższa, ale infekcja na pewno jej nie pomaga. Jeśli lekarz kazał leżeć - leż bezwzględnie, bo jeśli nie masz pessara, który zabezpieczałby i odciążał parcie dziecka na szyjkę - może się dalej skracać podczas chodzenia czy siedzenia - tak jak Gwiazdeczka powiedziała.

A co do tego "jak coś się będzie dziać to do szpitala" - wczoraj zapytałam się swojego lekarza co ma na myśli tak mówiąc i powiedział mi, że do szpitala wtedy, gdy pojawi się podwyższona temperatura, gdy będą częste skurcze, które będą się nasilać i mogą im towarzyszyć inne dolegliwości jak np. bóle. Powiedział też, że gdy zacznie się coś dziać z szyjką - pierwszym sygnałem będzie wysunięcie się pessara i trzeba wtedy jechać do szpitala.

Chanela, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png

Wysłany: 30 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak poznać wysunięcie się passera? 368985u61hahixuw.gif
    Uwiera czy jak???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 11:45

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze jest mocniejsza ale 14 zl za opakowanie herbatki dla dzieci a do 4 za opakowanie dla dorosłych to różnica :-) ale pomimo tego że jest mocniejsza chyba nie ma nic innego, a ta dla dzieci i dla dorosłych mi pomagają tak samo.

Gwiazdeczka dzięki za odpowiedź. Magnez biorę i nospe tez. Odpoczywam i mam nadzieje ze się nie powtórzy.

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• isabelle Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    A jak poznać wysunięcie się passera?

Podobno wtedy zacznie uwierać, będzie się go po prostu czuło, że zmienił położenie. Nie zakładam, że spotkam go na wkładce ;)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam obecnie wizyty co 3tyg, zawsze fotel i usg, ale dopiero od dwóch wizyt wstecz mówi że szyjka długa jak żyrafa, nigdy wcześniej nie pytałam a ona nie mówiła- wyszłam ze założenia że jeśli coś będzie nie tak to mi sama o tym powie.

Jak twardnieje mi brzuch to robię gorącą herbate z cytryną i miodem, zapijam 2x Neomagnez forte i leże. Zawsze mi to pomaga. Jedynie co mi gin zaleciła to nie brać magnezu dzień w dzień jak witamin żeby nie przyzwyczaić organizmu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 11:48

• Ag... Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zostało mi do kupienia: szafka do sypialni, monitor oddechu, torba do wózka i chusta.
    Resztę juz wszystko mam :D

rastafanka, Selene, polaola, isabelle, Cookie, MartaKD, jonka91, renia83, bluegirl89 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:29

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agg poczytaj sobie dobrze o monitorze oddechu, bo na grudniówkach się temat przewijał i mówili im na jakiś warsztatach czy w SR że to buble za grubą kasę i jeśli nie ma się wcześniaka to nie warto kupować.

‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ