*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
mam do Was pytanie. Czy macie takie silne skurcze, przypominające bol miesiączkowy ale mocniejsze przy czym brzuch na dole jak kamień i ból pleców do tego. W niedziele jak mnie taki dopadl nie wiedzialam co się dzieje, taki mocny bol trwający około 5 minut. Później miałam tylko spiecie brzucha, ale wczoraj zaś się powtórzył. Wczorajbył lżejszy i ból poszedł na plecy a nie na brzuch. Macie coś takiego ? Nie mam pojęcia czy się bać i lecieć do szpitala czy to są przepowiadajace i urodze w terminie
-
Patrycha wrote:Cześć dziewczyny
mam do Was pytanie. Czy macie takie silne skurcze, przypominające bol miesiączkowy ale mocniejsze przy czym brzuch na dole jak kamień i ból pleców do tego. W niedziele jak mnie taki dopadl nie wiedzialam co się dzieje, taki mocny bol trwający około 5 minut. Później miałam tylko spiecie brzucha, ale wczoraj zaś się powtórzył. Wczorajbył lżejszy i ból poszedł na plecy a nie na brzuch. Macie coś takiego ? Nie mam pojęcia czy się bać i lecieć do szpitala czy to są przepowiadajace i urodze w terminie
Jak coś nas bardzo niepokoi to nie powinnyśmy tego bagatelizować- nigdy...
Ja bym pojechała na IP aby lekarz to sprawdził,powiedział, że jest ok i mnie uspokoił. Może zaleci brać magnez albo no spe...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 11:23
-
kasiakra wrote:Kobietki drogie, czy któraś z Was ma podwyższone ciśnienie, ja wczoraj miałam 140/80, wstępne zalecenie lekarza mam sobie codziennie mierzyć ciśnienie i jeśli zdarzy się wyższe niż 140 to mam się do niego zgłosić.
Czy któraś z Was bierze jakieś leki na nadciśnienie?
Jeżeli chodzi o zaparcia to ja zanim poszłam na zwolnienie to lekarka z mojego oddziału zdradziła mi miksturę by się pozbyć zaparć. czyli codziennie rano nad czo wypić pół szklanki zimnej wody + pół cytryny (soku) podobno pomaga ja jeszcze nie miałam zaparć wiec nie próbowałam. -
Juz leżałam w szpitalu ale to były inne skurcze. We wtorek pytalam na szkole rodzenia to nie odpowiedziała. Jak się powtórzy to pojade a teraz będę więcej leżała i może się uspokoi.
Co do zaparć to ja pije herbatke koperkowa. Najpierw pilam dla dzieci ale ta zwykła jest tańsza i ma ten sam skład. -
Chanela wrote:A widzisz Gwiazdeczko, zapomniałam napisać że wyszły mi leukocyty w moczu i dostałam na ta antybiotyk. W razie pytań mam dzwonić, ale nie doprecyzował co ma się dziać żeby pojechać do szpitala. Więc może po prostu powiedział tak w razie czego.
Kochana no widzisz... Możliwe że to jakaś ukryta infekcja, oszczędzaj się postaraj się więcej leżeć niż siedzieć, no zrobisz jak uważasz...
Z szyjką nie ma żartów.
Wierze,że będzie dobrze i będziesz mogła śmigać -
Patrycha wrote:Juz leżałam w szpitalu ale to były inne skurcze. We wtorek pytalam na szkole rodzenia to nie odpowiedziała. Jak się powtórzy to pojade a teraz będę więcej leżała i może się uspokoi.
Wiesz, bo można tak gdybać a żeby odpowiedzieć potrzeba było by to sprawdzić.
Dokładnie odpoczywaj może weź magnez sobie jak nie minie to jedź na Ip
Mi na zaparcia pomogło jedzenie mniejszych posiłków a częściek i czopki...
Domowe sposoby na zaparcia np.
- szklanka ciepłej wody na czczo
- dużo błonnika, otręby, płatki owsiane
- pić duuużo wody, która zmiękcza stolec
- śliwki suszone
-napar ze śliwek suszonych..zalewamy wrzątkiem z 5 śliwek suszonych,czekamy aż wystygnie wypijamy z zatkanym nosem i zjadamy te śliwy przeklęte
- kefir zagryzamy jabłkiem
-syrop lactulosum
-czopkiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 11:37
-
Chanela wrote:A widzisz Gwiazdeczko, zapomniałam napisać że wyszły mi leukocyty w moczu i dostałam na ta antybiotyk. W razie pytań mam dzwonić, ale nie doprecyzował co ma się dziać żeby pojechać do szpitala. Więc może po prostu powiedział tak w razie czego.
Chanela, trudno się wypowiadać, bo każdy przypadek jest inny. U mnie infekcja spowodowała znaczne skrócenie się szyjki - z 2,5 cm do 1,6 cm. Tyle, że u mnie infekcja to był jednocześnie ogromny ból w podbrzuszu i skurcze, więc tu też może być inaczej niż u Ciebie. Po wyleczeniu infekcji antybiotykiem była decyzja o założeniu pessara - ze względu na długość szyjki i wewnętrzne rozwarcie. U Ciebie szyjka dłuższa, ale infekcja na pewno jej nie pomaga. Jeśli lekarz kazał leżeć - leż bezwzględnie, bo jeśli nie masz pessara, który zabezpieczałby i odciążał parcie dziecka na szyjkę - może się dalej skracać podczas chodzenia czy siedzenia - tak jak Gwiazdeczka powiedziała.
A co do tego "jak coś się będzie dziać to do szpitala" - wczoraj zapytałam się swojego lekarza co ma na myśli tak mówiąc i powiedział mi, że do szpitala wtedy, gdy pojawi się podwyższona temperatura, gdy będą częste skurcze, które będą się nasilać i mogą im towarzyszyć inne dolegliwości jak np. bóle. Powiedział też, że gdy zacznie się coś dziać z szyjką - pierwszym sygnałem będzie wysunięcie się pessara i trzeba wtedy jechać do szpitala.Chanela, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
Moze jest mocniejsza ale 14 zl za opakowanie herbatki dla dzieci a do 4 za opakowanie dla dorosłych to różnica
ale pomimo tego że jest mocniejsza chyba nie ma nic innego, a ta dla dzieci i dla dorosłych mi pomagają tak samo.
Gwiazdeczka dzięki za odpowiedź. Magnez biorę i nospe tez. Odpoczywam i mam nadzieje ze się nie powtórzy. -
nick nieaktualnyJa mam obecnie wizyty co 3tyg, zawsze fotel i usg, ale dopiero od dwóch wizyt wstecz mówi że szyjka długa jak żyrafa, nigdy wcześniej nie pytałam a ona nie mówiła- wyszłam ze założenia że jeśli coś będzie nie tak to mi sama o tym powie.
Jak twardnieje mi brzuch to robię gorącą herbate z cytryną i miodem, zapijam 2x Neomagnez forte i leże. Zawsze mi to pomaga. Jedynie co mi gin zaleciła to nie brać magnezu dzień w dzień jak witamin żeby nie przyzwyczaić organizmu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 11:48
-
nick nieaktualny